Doktor hidrosalpenks var dedi ama....

hope06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
85
0
36
Ankara
Arkadaşlar benim durumumda olan var mı acaba???? Doktor hidrosalpenks var dedi ultrasonda anlamış. Benden rahim filmi istedi çektirdim normal sınırlarda rahim filmi raporu çıktı. Fakat doktor hala hidrosalpenks olduğunu söylüyor ben de anlamadım bu işten bir şey. Başka dr.lara da göstericem.Bu arada hem hidrosalpenks var dedi hem de tüp bebek denemesi yaptı bu da bir tezat işte. Durum negatif malesef hiçbir şey anlamadım. Lütfen aynı durumda olanlar var mı?? Acaba sırf tüp yapmak için bahane mi bu özel hastaneler için..

Ben senin durumunu bizzat yaşamadım. Arkadaşlar cevaplayana kadar bildiyim kadarıyla yardımcı olayım.

Hidrosalpenksin kesin teşhisi laproskopiyle koyulur. Bazan var gibi gözüken hidrosalpenks olmaya bilir. O yüzden doktorlar kesin gözükmüyorsa bir kez tüp yapmayı deniyorlar. Bildiğim bir arkadaş var, güvenli bir pr. doktor ona hidrosalpenks var gibi gözüküyor, istersen laproskopi ve ya tüp yapalım belki tutar demiş. Arkadaş da bakmış aynı maliyetleri tüp yapmaya karar vermiş ve çok şükür şimdi 2 haftalık ikizlerine kovuşdu.

Aynı doktor başka bir hastaya daha bir kere tüp denemesi yapmış amma olmamış. Şimdi laproskopi yapılıcak. Yani senin doktor bir kez tüp yapmışsa bu bence tezat deyildir.

Bunu bizzat yaşayan arkadaşlar daha net bilgi verir.

Kısaca durumumu sana özetleyeyim. Rahim filmimde ilaç tüplerden çıktıktan sonra karın boşluğunda dağılır ve duman gibi gözükür ya benim duman tüpün birinin önünü kapatarak sanki orada sıvı birikmesi var gibi gözüküyordu. İki ayrı meşhur merkezdeki doktorlar hidroselpenks gibi duruyor laparoskopi dedi, gerekirse o tüpü alacağız dediler. filmi tekrar çektirelim dedik iki merkez de gerek yok dedi ama biz filmi tekrar çektirdik, bişey çıkmadı. Sonra merkeze götürdük filmi ve tüp bebek tedavisine başladık, çok şükür 8 haftalık hamileyim.

Bunları anlattım ki kararı sen ver, durumun farklı olabilir. Genelde hidroselpenks olan duruımlarda tüplerden gelen sıvı embriyoyu zehirlediği için öncesinde laparoskopi yapıyorlar. Benim tavsiyem birkaç doktora daha filmi göster ve muayene ol. İçine sinen yerde de tedavine devam et. Hakkında hayırlısı olsun.

Mrhaba bende 2 hafta tamda sizin sebebinizden laparoskobi oldum. Benim sol tupume yapisik halde 5 cm.lik bir sivi birikimi de vardi. Tam 5 doktora gittim ve hepsi hidroselfiks oldugunu hemen operasyona girmem gerektigini soylediler. Bende kendi dokturumda ( fatih uni. Dr.aylin ayrim) ameliyatimi oldum. Doktorum once histereskobi ile bakmis ve sonrasinda sol tupumunnyapisik oldugunu ve bu nedenle yumurtaliklarla baglantisini kestigini o sivinin da kendiliginden kaybolacagini soyledi. Zaten bu sekilde hamile kalsaydim bebegin yasama riski dusuktu o nedenle doktorum on aldi. Ayrica bu rahatsizlikta tedavi olunmazsa diger yumurtalik ve tupte de sorun yasanabiliyor bilginiz olsun....

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için biraz gecikmeli oldu . ben işlerden pek giremedim uzun süredir bir de daha yeni öğreniyorum sitenin işleyişini. cevapları farketmemişim. Tabi ki başka Dr.lara da göstermek ve bilgi almak lazım fakat asıl enteresanı bu ay regl olmadım çok gecikti. Tüp bebek sonrası gecikme olabiliyormuş ama acaba hamile miyim diye de düşünmeden edemiyorum. bakalım neler olacak...

teşekkür ederim cevapladığın için inşallah benim de öyledir. Sana sağlıklı güzel bir hamilelik diliyorum her şey istediğin gibi olsun inşallah.

herkese merhaba arkadaşlar..benim hiç tüpbebek yada aşılama hatta yumurta takibimim bile yok biz 2.5 senelik evliyiz 2 senedir çocuk istiyoruz 29 yaşındayım..eşimin ve benim testlerimiz normal çıktı fakat hsg mde yarım rahim çıktı ama dr. usg ile baktığında yarım değilsin perden var ondan ilaç diğer tarafa gitmemiş dedi..tabi benim gittiğim iyi bir merkezin prof. idi ben yine muallakta kaldım ve bu konuda uzman el olduğu söylenen yücel karaman a gittim o da bu olayı doğruladı kesinlikle perden var ve histereskopi ile alınacak dedi..diğer herşey normal dedi.. ben ameliyat için gün sayarken tanıdğımız memnun olduğu bir dr a benden bahsetmiş ama dr genç biri ancak istanbul da ismi geçen bir merkez hatta en iyisi olduğu söylenen bir merkez istanbul da olanlar bilir zaten..dr 'illa gelsin göreyim bizim 3 boyutlu usg miz var bakayım boşuna ameliyat olmasın' demiş..neyse zorla gittim benim rahim filmime bakarbakmaz 'sende hidrosalpinks var eğer tahmin ettiğim şeyse tüpünü bağlamam lazım yoksa böyle hamile kalamazsın...' dedi..bende şaşırdım kaldım iki önemli prof. gördü de birşey demedi hatta bana yarım rahimli de olabileceğimi bu sebeple lap. ve histereskopimin aynı anda yapılması gerektiğini de söyledi..şuan kafam allak bullak hadi yarım rahimi geçtim ama hidrosalpinks ne..açıklama bile yapmadı zaten geldim internetten araştırdım iki gündür uykularım kaçıyor..kime inanacağımı şaşırdım ortaya döküp saçacağımız paralarımız yok herşeyden önce yok yere sağlığımı da tehlikeye atacak kadar cesur değilim..benim de hsg raporumda zaten tek taraf görünüyor ancak raporda görünen kısmın normal olduğu yazıyor hidrosalpinks diye birşey geçmiyor bile...ancak uçta balon şeklinde birşey görünüyor ama başka yerlerde yazdığı gibi sosis görünümlü filan değil ayrıca ultrasondada görünmesi lazım diyorlar nette baktım da usg dede görünmüyor sanırsam ama kafamda soru işaretleri var şuan...

Merhabalar bende hidrosalpenks ameliyatı oldum geçtiğimiz yaz, benim rahim filminde iki tüpümde kapalı çıktı ergenlik dönemimde geçirdiğim apandst ameliyatının sebep olduğunu söylüyor doktorum ve Buda yetmezmiş gibi sag yumurtaligimda alınmış bu ameliyatta ve beni o tarihte ameliyat eden Dr aileme bununla ilgili hiç bir bilgi vermedi geçirdiğim bu ameliyatla öğrendik bunuameliyat olmadan once bir tup bebek denemem oldu tabi negatif sonuçlandı şimdiki Dr um zaten tutmazdi bu kesin dedi yani ameliyatı olmam şarttı laparoskopi yapılmadı açık ameliyat oldum sezeryan gibi Dr um yapışiklar fazlaysa laparoskopiyle risk yasarız dedi ona güvendiğim icin ne dese yaptım fakat tuplerdeki yapisiklik acilamadi bu yuzden tupler komple alindi artik tek sansim tup bebekti simdi 2. Tup bebek denemesindeyiz dun yumurtalarım toplandı,hayırlısını diliyorum Allah'tan

rabbim yardımcın olsun canım inşallah hayırlısıyla bu denemen başarıyla sonuçlanır ve bebeğini tez vakitte kucağına alırsın inşallah..

böyle nasıl bir kul hakkına giriyor bu doktorlarr...İnş meleğine kavuşursun cnm..

Merhaba arkadaşlar, hidrosalpenks ameliyatı olup memnun kalanlar veya bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz iyi doktor varsa LÜTFEN yardımcı olur musunuz - doktorun ismini paylaşır mısınız. çok rica ediyorum.
tüp bebek tedavimin transfer aşamasına geldim fakat transfer öncesi tüpümün birinde sıvı olduğunu öğrendim. şuan bir an önce bu tüpümü aldırmak veya bağlatmak söz konusudur. bundan çok sene önce kist nedeniyle 2 kez ameliyat oldum. muhtemelen geçmişte olduğum ameliyatlardan dolayı yapışıklıklar mevcuttur, bunları göz önünde bulundurarak konusunda uzman doktora ihtiyacım var.

Canım benim sol tüpüm bağlandı bendede hidrosalpenks vardı ameliyat oldum suanda 4 haftalık hamileyim umut tüp bebek de ulun Uluğ yaptı ameliyatimi yalnız klinikte ameliyathane olmadığı için dışarda yaptık çok ısrar ettim biliyorsunuz doktora güvenmek çok zor suan hamileyim tavsiye ederim isterseniz bi araştırın ben zaten hastasıyım

Merhaba,
Tek tüpümde hafif hidrosalpinks le tüp bebek yaptırdım ve gebelik oluştu.Ama ne yazıkki 5 haftadan sonra ultrasonda 2 embriyonun gelişimini görmeye gittiğimizde haftasına göre gelişiminin geri olduğu tespit edildi, sonrasında gebelik testlerini tekrar edildi ve bebekler ölmüş olduğu dolayısıyla progestron vs kesildi 2 hafta sonra kendi kendine düşük oldu, daha sonra tekrar tüp bebek denedik dondurulmuşlarla bu sefer kimyasal gebelik oluştu,, merak ediyorum hidrosalpinks olanlardan tüpünü aldırmadan bebeğini kucağına alan kişi sayısı bu kadar az mı?ilgili sayfalardan taradığım kadarıyla bir yada 2 tane rastladım ama bu kadar az mı yoksa yazmıyor mu başarılı olanlar

Picassoo, İnşallah bebeğini hayırlısıyla kucağıma alırsın.. sana ameliyattan sonra ne zaman transfer yapıldı? yani ne kadar süre sonra yapılıyo... ameliyat dışarıda hangi hastanede yapıldı acaba?

Canim 2 adet dönemi bekledim sadece sol tüpüm bağlandı sonra transferim gerçekleşti göztepe medical parkta oldum ameliyatimi çünkü dr um yoğun ve kliniğe en yakın hastanede orda olduğu için inşallah güzel haberler verirsin sende

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hidrosalpenks ameliyatı olan var mı acaba. Varsa yorumlarınızı paylaşır mısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…