Allah sabır versin.Ne denirki 2 özürlü çocukla.Allahın imtahanı işde
anne ile babanın acilen gen haritalarını kontrol ettirmeleri gerekiyor.
yoksa kesinlikle üçüncü bir çocuk düşünmesinler.
yeni bebek galiba "spina bifida" hastası. eğer mümkünse fizyoterapi ile durumu birazcık da olsa düzelebilir.
cinsiyet konusunda bir şey diyemem, bazı bebekler kendilerini gizleyebiliyorlar. belki doktor minik bir parmağı cinsel organ zannetmiştir.
ama hastalık konusunda testlerini yaptırmış olması gerektiğini düşünüyorum.
en azından artık bu aile birçok doktordan görüş almalı bence.
akraba evliliği fln mı ki üzüldüm çok yazık doktora kızıyorsunuz ama mesela bizim bir tanıdıgada su su testler yapılacak dediler o kadar para veremem ben dedi zeka testi fln yaptırmadı bu durumda doktorun yapabilecegi bişi yok bence
Bu zihniyette bir kadın ben de tanıyorum. Bazı testler evet çok pahalı olabilir ama doğacak bir bebeğin sağlığından daha önemli ne olabilir ki? Bu cümleyi nasıl kurabiliyorlar şaşıyorum.
Ama sanırım -gördüğüm kadarıyla- mantık şu: Allah nasip ederse olur, etmezse olmaz... Ama bu kadar kadercilik biraz fazla bence, erken teşhis edip belki bir şeyler yapabilecekken öyle eli kolu bağlı gibi beklenmez ki. Çocuk bu yahu, senin çocuğun, nasıl doğarsa öyle büyüyüp gidecek, bir insan ömrü söz konusu. Parana kıyıp düzgün beslenmedikten veya kontrole gidip sağlığından emin olmadıktan sonra artık hangi para onu normal bir insan yapabilir ki?
artarda 3 cocuk yaptı bu tanıdıgımız aralarında 1 yaş var biriylede 2 bucuk yas var biz yaptır fln dedik ama eskiden annem bana testmi yaptırmıs şimdi hiçbişiyim yok mantıgındaydı bazı insanlar cok cok bencil olabiliyor allah kimsenin basına vermesin öyle bir durum
Ben de çok üzüldüm şimdi, ama anladığım kadarıyla en başta anne ihmal etmiş önce kendisinin sonra bebeğinin sağlığını. Hamile bir kadın, üstelik ilk bebeği sağlıksız doğmuş bir kadın nasıl kontrollere gitmez benim aklım almadı. Durumları kötü olabilir ona bir şey diyemem ama devlet hastanesinden bir doktora düzenli olarak görünebilirdi. Ayrıca durumları kötüydü bazı şeyleri savsakladı diyelim, şimdi çok mu güzel oldu, ard arda doğmuş iki tane tedaviye ve özel bakıma muhtaç bebeği var...
Bu rahatsızlığın sıradan kontrollerle teşhis edilip edilmediğini bilmiyorum, daha detaylı taramaları doktor mu önerir, yoksa anne adayı mı bunu talep eder bunu da bilmiyorum, o yüzden bu konuda net bir yorum yapamıyorum ama görünüşe göre doktor hatası söz konusu. Arkadaşınız umarım bu konuda hakkını arar. Allah yardımcısı olsun, ne denir ki başka.
akraba evliliği fln mı ki üzüldüm çok yazık doktora kızıyorsunuz ama mesela bizim bir tanıdıgada su su testler yapılacak dediler o kadar para veremem ben dedi zeka testi fln yaptırmadı bu durumda doktorun yapabilecegi bişi yok bence
amin...sağolun...
evet canım spina bifida....bende nette araştırıp buldum...yılda 5000 bebeğin böyle doğduğunu yazıyordu hatta...:1shok:
sanırım birazda rahatlıkla alakalı bişey...çünkü arkadaşım mesela yanlış hatırlamıyorsam 5-6 aylıkken falan doktora gitmediğini söylüyordu..bir şikateim yok niye gideyeim aman boşver diyordu....gerçi birazda maddi durumlailgili....sıkıntılıydılar bu konuda....ama yanılmıyorsam özele gitmesi şart değil hastanelerdede takip ediliyor bunlar gerçi çok detaylmı bilmiyorum ama....
birde bunlar çok yakın olmasada akrabalar....
babasının amcasının bişeysimi ne öyle bişey kocası....hatta soyadları bile aynıydı.....
çoook gerçekten çoook üzüldüm
Allah şifalar ve sabırlar versin.
keşke zamanı geri getirebilseydik...
folik asit kullanmamış olmasına çok şaşırdım. şimdi bir çocuğum yok. ama korunmayı bıraktığım için folik aside başlattı dr.
fakülte hastanesi bile yanlış yada eksik yapıyorsa yuuh artık...
belki suçlanmak istemedği için söylemiş olabilir mi?
bir tanıdığım bebeği kansız. demir şurubu içiriyor. dr. herşeyi normal demiş bebeğin neden böyle oldu bilmiyorum falan diyordu. folikasit kuulandın mı dedim. biraz kullanmış mide bulantısı yaptığı için bırakmış. dikkat etmemiş.
biraz kader kısmet. biraz da bizlerin elinde..
hiç dr. yüzü görmeden hala evde doğuran da var. doktor doktor gezip sorun yaşayan da
Allah herkese şifasını versin.
Öncelikle geçmiş olsun
Ama ben de burda doktorla ilgili birşey göremedim açıkcası. Düpedüz ailenin ihmali var.
Tamam maddi olanakları yetersiz olabilir. Ama Bi şekilde testler yapılabilirdi.
5-6 ay doktora gitmemek korkunç birşey.
Bence bu çocuğu istemedikleri için pek de dikkat etmedi anne kendisine
bunu sadece folik acid kullanmamasına bağlamamak gerekir.
konuyu ilk okuduğumda akraba evliliği aklıma geldi.öyleymişte zaten.keşke evlenmeselerdi.şimdi iki tane hasta çocukları var.
mesela akdeniz anemili iki kişinin evlenmesi yasakken neden akraba evlilikleri için de yasal bir düzenleme yapılmıyor.sonuçları ortada, sakat, hasta bebekler.üstelik 3. yü 4. yü de doğururlar.
bile bile kendilerini ateşe atmışlar.olan zavallı bebişlere olmuş malesef
gecmiş olsun.okuyunca çok üzüldüm
Akrabalar mı????? Eyvah eyvah ne yapmışlar bunlar??Hatta bir hasta bebek arkasından ikinciyi yapmışlar!!!! Üstelik hastanelerde devlet hastaneleri dahil daha 11. haftada 2'li 3'lü test yapıyorlar artık. Ben amniyosentez bile yaptırmıştım bebeğime. Sana düşen görev bu arkadaşını bilinçlendirmen canım. Doktora dava açmaları için ikna et. Gerçi geç gitmiş doktora da ama. En azından tazminat alırlar ve biraz olsun bebeklerinin bakımlarını karşılarlar. Maddi sıkıntıdalar diyorsun baksana...
of yaaa allah yardımcıları olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?