- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bu ölümlerden bile insanları sorumlu tutuyorum, o kadar kinlendim ki artık insanlara.. Sokak hayvanlarına acımasızca davranılıyor ve o hayvanlar insanları tehlike olarak görüyor. Olan da böyle masumlara oluyor.. Çok çok üzüldüm Allah ailesine sabır versin..
ben de böyle düşündüm nedense.kendilerine yemek veren birine zarar vereceklerini düşünmüyorum.Belki köpekler cesedi parçaladı? Başka şekilde öldürüldü de oraya atıldı? Sokak köpekleri ısıramaz bile ya. Nasıl olur hem de yemek beren birine. İmkansız gibi.
Iyide sokak köpegi denilen birseyin bile olmamasi lazim. O köpekler bir barinaga götürülmesi lazim. Sonuçta bunlar hayvan, dürtülerine gore hareket ediyorlar. Ben mesela köpeklerden korkuyorum, mecburmuyum onlar ile sokakta karsilasmaya? Gelismis ülkelerde zaten sokakta köpek bulamazsin, bulundugund zaten derhal telefon ediyorsun, bildiriyorsun ve köpegi gelip aliyorlar.
Kararsız burası gelişmemiş bir ülke işte sokaktan anlayabiliyoruz :)
Burda barınakta hayvanlar aç kalıyor hastalanıyolar bir gidip görsen ne haldeler zavallılar. Hayvanat bahçelerindeki hayvanlar bile çok zor şartlarda yaşıyor. Para yok. İnsanlar hayvan gibi yaşarken devlet hayvanlara mı para ayırıcak?
Kolay yolu hayvanları aşılayıp sokağa salmak. Sokakta gezen hayvanlar bir şekilde karınlarını doyurabiliyor en azından. (Devletimiz suriyelileri de bu mantıkla kampta tutmayıp aramıza saldı, o zavallılara da köpek muamelesi yapıyolar)
Ölen kızcağız gibi iyi kalpli insanlar onları besliyor ya da en kötü çöpleri karıştırıyolar. Hepsi aşılanamaybiliyor tabi bu arada. Arada gözden kaçanlar olabiliyor. Muhtemelen bu köpekler de o şekilde aşılanmamış kuduz köpeklerdi.
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma.. Mümkün değil..Belki köpekler cesedi parçaladı? Başka şekilde öldürüldü de oraya atıldı? Sokak köpekleri ısıramaz bile ya. Nasıl olur hem de yemek beren birine. İmkansız gibi.
Bizim ülkemiz de ne yazık ki bu dediğiniz olamaz.. Barınaklara götürülmesine de sıcak bakmıyorum çünkü orada bakılmıyorlar ölüme terk ediliyorlar, eğer barınaklar iyi şartlarda olsaydı, her canlıya hakedilen değer verilseydi bu sorunlar inanın olmazdı. Ben korkmuyorum köpeklerden yani bilemiyorum sebepsiz yere zarar verebileceklerine inanmıyorum, veriyorsa da ona insanların davranış şekillerindendir diyorum..Iyide sokak köpegi denilen birseyin bile olmamasi lazim. O köpekler bir barinaga götürülmesi lazim. Sonuçta bunlar hayvan, dürtülerine gore hareket ediyorlar. Ben mesela köpeklerden korkuyorum, mecburmuyum onlar ile sokakta karsilasmaya? Gelismis ülkelerde zaten sokakta köpek bulamazsin, bulundugund zaten derhal telefon ediyorsun, bildiriyorsun ve köpegi gelip aliyorlar.
Bizim ülkemiz de ne yazık ki bu dediğiniz olamaz.. Barınaklara götürülmesine de sıcak bakmıyorum çünkü orada bakılmıyorlar ölüme terk ediliyorlar, eğer barınaklar iyi şartlarda olsaydı, her canlıya hakedilen değer verilseydi bu sorunlar inanın olmazdı. Ben korkmuyorum köpeklerden yani bilemiyorum sebepsiz yere zarar verebileceklerine inanmıyorum, veriyorsa da ona insanların davranış şekillerindendir diyorum..
Geçen yolda yürürken okuldan gelen çocuk gördüm elinde uzunca bir sopa yanında annesi yavru köpeği kovalıyor, hayvan o kadar korkmuş ki arabanın altından çıkamadı.. Kızdım çok kızdım ama en çok annesine kızdım çok söylendim annesine.. Demem o ki bu hayvanlar bu şartlarda yaşamaya çalışıyorlar sonradan insanları tehlike olarak görmeleri çok çok normal..
Evet buna katılırım, daha bugün petshopa girdim kedilere mama almak için oranın köpeği bana nasıl havladı nasıl rahatsız oldu anlatamam.. Sahipleri de şaşırdı normalde böyle değildir dediler, ben anladım durumu çünkü oraya girmeden önce kedi sevmiştim onun kokusunu aldı büyük ihtimalle :) Yani nasıl desem onları da anlamak lazım :))Bu konuda tartisilir tabi. Bence her köpek zaten ayni degildir. Baze köpekler irkindan dolayi, dogal olarak daha agresifler, baze köpekler degil. Ve tabi bunun içine bide insanlarin davranislarinida katarsak,..
Zaten dans'ta anlatmisti o barinaklarin nasil kötü oldugunu Keske buna bir çare bulunsa. Yani sadece insanlarin arada sirada biraz sokakta yemek vermeleri ilede olmuyor ki Cok üzüldüm açikçasi
imkansiz olur mu? yillarca kendisine bakan evcil kopekler bile sahiplerinin yuzunu filan parcaliyor :/ kopekleri cok seviyorum ama boyle seyler okudukca..Belki köpekler cesedi parçaladı? Başka şekilde öldürüldü de oraya atıldı? Sokak köpekleri ısıramaz bile ya. Nasıl olur hem de yemek beren birine. İmkansız gibi.