Doktor çiftin kızını köpekler parçaladı

Hayvanları çok severim ama köpeklerden çok korkuyorum, bu da bir gerçek..

Ben bu ölümlerden bile insanları sorumlu tutuyorum, o kadar kinlendim ki artık insanlara.. Sokak hayvanlarına acımasızca davranılıyor ve o hayvanlar insanları tehlike olarak görüyor. Olan da böyle masumlara oluyor.. Çok çok üzüldüm Allah ailesine sabır versin..

Iyide sokak köpegi denilen birseyin bile olmamasi lazim. O köpekler bir barinaga götürülmesi lazim. Sonuçta bunlar hayvan, dürtülerine gore hareket ediyorlar. Ben mesela köpeklerden korkuyorum, mecburmuyum onlar ile sokakta karsilasmaya? Gelismis ülkelerde zaten sokakta köpek bulamazsin, bulundugund zaten derhal telefon ediyorsun, bildiriyorsun ve köpegi gelip aliyorlar.

Belki köpekler cesedi parçaladı? Başka şekilde öldürüldü de oraya atıldı? Sokak köpekleri ısıramaz bile ya. Nasıl olur hem de yemek beren birine. İmkansız gibi.
ben de böyle düşündüm nedense.kendilerine yemek veren birine zarar vereceklerini düşünmüyorum.

Dünya sadece bizim değildir. O hayvanlarındır da. Barınaklarda açlıktan birbirlerini yiyor köpekler. Belediye atıyor ilgilenmiyor. Çoğu belediye ihbar aldığında öldürüyor direkt hayvanları. Türkiye de çok az barınak gönüllüler sayesinde ayakta kalıyor. Daha geçen gün hay-tap paylaştı, insanlığımdan utandım barınaktaki hayvanlara yemek verilmemiş, bir arkadaşları ölmüş gariplerim onu yemek zorunda kalmışlar, o bakışlarını görmeliydiniz.

Evet sokak köpeklerinden bazıları zarar verebilir vermiştir de. Ama insanların onlara verdiği zarar kadar değil. Ufacık çocuklar kediye köpeğe taş atarken annesi babası sen napıyorsun o bir canlı sevmen gerek demez ancak bakar, böyle bir dünyada köpeklerde zarar verir tabi.Ama çoğu belediyenin ihbar alınca öldürdüğünü bile bile ben aramam, arattırmam da. Yazın böyle bir durumla karşılaştık arayacak insanı arattırmadım çünkü bölgenin yerli halkı öldürüldüklerini söyledi.

Ben de bu haberde ölü bir ceseti parçaladıklarını düşünüyorum. Ben şahsen sokaktaki her kediyi köpeği pis mis demeden severim, bir kere bile olumsuz olayla karşılaşmadım.

Iyide sokak köpegi denilen birseyin bile olmamasi lazim. O köpekler bir barinaga götürülmesi lazim. Sonuçta bunlar hayvan, dürtülerine gore hareket ediyorlar. Ben mesela köpeklerden korkuyorum, mecburmuyum onlar ile sokakta karsilasmaya? Gelismis ülkelerde zaten sokakta köpek bulamazsin, bulundugund zaten derhal telefon ediyorsun, bildiriyorsun ve köpegi gelip aliyorlar.

Kararsız burası gelişmemiş bir ülke işte sokaktan anlayabiliyoruz :)

Burda barınakta hayvanlar aç kalıyor hastalanıyolar bir gidip görsen ne haldeler zavallılar. Hayvanat bahçelerindeki hayvanlar bile çok zor şartlarda yaşıyor. Para yok. İnsanlar hayvan gibi yaşarken devlet hayvanlara mı para ayırıcak?

Kolay yolu hayvanları aşılayıp sokağa salmak. Sokakta gezen hayvanlar bir şekilde karınlarını doyurabiliyor en azından. (Devletimiz suriyelileri de bu mantıkla kampta tutmayıp aramıza saldı, o zavallılara da köpek muamelesi yapıyolar)

Ölen kızcağız gibi iyi kalpli insanlar onları besliyor ya da en kötü çöpleri karıştırıyolar. Hepsi aşılanamaybiliyor tabi bu arada. Arada gözden kaçanlar olabiliyor. Muhtemelen bu köpekler de o şekilde aşılanmamış kuduz köpeklerdi.

Bence bu kadincagiz öldürüldü ve ceset parcalari sokak köpeklerin önüne atildi.
Ben sahsen inanmiyorum, o kadinin köpekler tarafindan parcalandigina. Cok kurnazca düsünülmüs bir plan bu.

Kararsız burası gelişmemiş bir ülke işte sokaktan anlayabiliyoruz :)

Burda barınakta hayvanlar aç kalıyor hastalanıyolar bir gidip görsen ne haldeler zavallılar. Hayvanat bahçelerindeki hayvanlar bile çok zor şartlarda yaşıyor. Para yok. İnsanlar hayvan gibi yaşarken devlet hayvanlara mı para ayırıcak?

Kolay yolu hayvanları aşılayıp sokağa salmak. Sokakta gezen hayvanlar bir şekilde karınlarını doyurabiliyor en azından. (Devletimiz suriyelileri de bu mantıkla kampta tutmayıp aramıza saldı, o zavallılara da köpek muamelesi yapıyolar)

Ölen kızcağız gibi iyi kalpli insanlar onları besliyor ya da en kötü çöpleri karıştırıyolar. Hepsi aşılanamaybiliyor tabi bu arada. Arada gözden kaçanlar olabiliyor. Muhtemelen bu köpekler de o şekilde aşılanmamış kuduz köpeklerdi.

Cok umutsuz bir tablo :KK43: Ben her ne kadar köpeklerden korksamda, elbette onlarin aç, susuz yada aci çekmelerini istemem
:KK43:

Dedigin tabiki dogru, insanin bile Türkiyede deger görmezken, bir köpek niye deger görsün? :KK43: :KK43:

haberlerde ilk incelemede, başka şekilde öldürüldüğüne dair oraya sonradan atıldığına dair bulgu yok denildi, ama tabii kesin sonuç otopsiden sonra çıkar, o zamanda çıkar haberi muhtemelen

Bizim ülkemiz de ne yazık ki bu dediğiniz olamaz.. Barınaklara götürülmesine de sıcak bakmıyorum çünkü orada bakılmıyorlar ölüme terk ediliyorlar, eğer barınaklar iyi şartlarda olsaydı, her canlıya hakedilen değer verilseydi bu sorunlar inanın olmazdı. Ben korkmuyorum köpeklerden yani bilemiyorum sebepsiz yere zarar verebileceklerine inanmıyorum, veriyorsa da ona insanların davranış şekillerindendir diyorum..
Geçen yolda yürürken okuldan gelen çocuk gördüm elinde uzunca bir sopa yanında annesi yavru köpeği kovalıyor, hayvan o kadar korkmuş ki arabanın altından çıkamadı.. Kızdım çok kızdım ama en çok annesine kızdım çok söylendim annesine.. Demem o ki bu hayvanlar bu şartlarda yaşamaya çalışıyorlar sonradan insanları tehlike olarak görmeleri çok çok normal..

Bizim ülkemiz de ne yazık ki bu dediğiniz olamaz.. Barınaklara götürülmesine de sıcak bakmıyorum çünkü orada bakılmıyorlar ölüme terk ediliyorlar, eğer barınaklar iyi şartlarda olsaydı, her canlıya hakedilen değer verilseydi bu sorunlar inanın olmazdı. Ben korkmuyorum köpeklerden yani bilemiyorum sebepsiz yere zarar verebileceklerine inanmıyorum, veriyorsa da ona insanların davranış şekillerindendir diyorum..
Geçen yolda yürürken okuldan gelen çocuk gördüm elinde uzunca bir sopa yanında annesi yavru köpeği kovalıyor, hayvan o kadar korkmuş ki arabanın altından çıkamadı.. Kızdım çok kızdım ama en çok annesine kızdım çok söylendim annesine.. Demem o ki bu hayvanlar bu şartlarda yaşamaya çalışıyorlar sonradan insanları tehlike olarak görmeleri çok çok normal..

Bu konuda tartisilir tabi. Bence her köpek zaten ayni degildir. Baze köpekler irkindan dolayi, dogal olarak daha agresifler, baze köpekler degil. Ve tabi bunun içine bide insanlarin davranislarinida katarsak,..

Zaten dans'ta anlatmisti o barinaklarin nasil kötü oldugunu :KK43: Keske buna bir çare bulunsa. Yani sadece insanlarin arada sirada biraz sokakta yemek vermeleri ilede olmuyor ki :KK43: Cok üzüldüm açikçasi :KK43:

Bu konuda tartisilir tabi. Bence her köpek zaten ayni degildir. Baze köpekler irkindan dolayi, dogal olarak daha agresifler, baze köpekler degil. Ve tabi bunun içine bide insanlarin davranislarinida katarsak,..

Zaten dans'ta anlatmisti o barinaklarin nasil kötü oldugunu :KK43: Keske buna bir çare bulunsa. Yani sadece insanlarin arada sirada biraz sokakta yemek vermeleri ilede olmuyor ki :KK43: Cok üzüldüm açikçasi :KK43:
Evet buna katılırım, daha bugün petshopa girdim kedilere mama almak için oranın köpeği bana nasıl havladı nasıl rahatsız oldu anlatamam.. Sahipleri de şaşırdı normalde böyle değildir dediler, ben anladım durumu çünkü oraya girmeden önce kedi sevmiştim onun kokusunu aldı büyük ihtimalle :) Yani nasıl desem onları da anlamak lazım :))
Ben de çok üzülüyorum.. Barınaktaki köpeklerinin insan görünce nasıl kendini sevdirmek için birbirlerinin üstüne çıktığını, sadece başları okşansın diye çeşitli şaklabanlıklar yaptıklarını görünce kötü oluyorum.. Çok mu zor bu hayata onları da sığdırmak.. Taş atmamak, dövmemek çok mu zor.. Ne yazık ki bizim ülkemizde insanlarımız açken muhtaçken sokak hayvanlarının barınakta dört dörtlük bakılması imkansız..

Arkadaslar sokak kopekleri sadece sessiz hicbir sey yapmayan kopekler degildir. Su hani parcalayn bir kopek vardi ya adini hatirlamiyorum su an, hah etraf onlardan gecilmiyor. Gecen marketten ciktim Allahim baktim dilini cikarmis bana dogru nasil fena halde kosuyor. Nerdeyse bayilacaktim. Hemen köşeye attim kendimi de yanimdan kostu gitti. Ya saldirsaydi Allah korusun.
Yani bu cins kopekler de yapmis olabilir..

ben de aşırı derecede sokak köpeği bulunan küçük bir ilçede yaşıyorum ve artık köpek korkum yüzünden burdaki sosyal hayatım sıfırlandı. Akşamları zaten asla ve asla dışarı tek başıma çıkamıyorum markete bile gidemiyorum. Gündüzleri ara sokaklara yine tek başıma giremiyorum çünkü ciddi olarak her yer köpek. Belediye başkanına defalarca söyledik olmuyor hiçbir çaresi yok.

Evet köpeklerin veya kedilerin yeri sokaklar degil. Keske petshoplarda kedi ve köpek satilmasi yasaklansa ve insanlar sadece barinaklardan secse ve alsa.
Tabiki cete halinde dolasirlarsa köpekler herkes korkar. Bakalim sonuc ne cikicak.

otopsi sonucu çıkmış arkadaşlar, malesef köpekler yapmış, otopsiden çıkan sonuç, hayvan saldırısına bağlı kanama sebebiyle ölüm

Köpekler sürü halinde yaşayıp çeteler oluşturabilen hayvanlar. Çetede bir alfa köpek oluyor ve diğerleri o ne yaparsa takip ediyor. Örneğin ben de sokak köpeklerini besliyorum, verdiğim yemekleri önce liderleri koklayıp yemeye başlıyor ondan sonra diğerleri yiyor. Muhtemelen bu kadın da yemek verirken farkında olmadan bu alfa köpeğin hoşuna gitmeyecek bir şey yaptı –muhtemelen yemek atmak için elini kaldırdı ve önceden şiddet görmüş köpek bunu bir saldırı olarak algıladı- ve saldırdı, diğer köpekler de onu takip etti. Çok yazık.

Ben köpekleri beslemeye devam edeceğim lütfen kimse vazgeçmesin ama tedbirli olmakta fayda var, ıssız yerlere köpek beslemeye tek başına gitmemek lazım.

Barınaklar o kadar kötü durumda ki barınağa gidip gözleriyle durumu görmüş kimse hiçbir hayvanın orada yaşamasını istemez inanın. Her gittiğimde gözlerim doluyor ki benim gittiklerim nispeten bakımlı olanlar.

Barınakların durumu iyileştirilmeli, hayvan bakımına ve sağlığına özel bütçe ayrılmalı, barınak ve belediyelerdeki veteriner sayısı arttırılmalı, barınaktaki hayvanların bakımı gönüllülere yıkılmamalı, barınaklar çoğaltılmalı ve hayvanlar orada perişan halde esiler gibi değil kendi türlerinden dostlarıyla, bakımları tam ve sevgi içinde yaşamalı. Bunlar olana kadar hiçbir hayvanın oraya gitmesine gönlüm razı olmaz.

ayy çok üzüldüm ya ne cesaretle tek başına köpeklere yem vermeye gitti hadi gittin bari arabanın kapısından at yemeği çek git, bende köye giderken insanların yola attığı köpeklere fırıncıdan bayat ekmek alıp bir çuval götürürüm ama asla arabandan inip sevmeye çalışmam , çok iyi tanıdığım köpekleri gider severim yabancıya elimi sürmem falan tehlikeli , Allah rahmet eğlesin Allah insanın önce aklını sonra canını alırmış bir akılsızlık canına mal oldu işte :KK43:

bi uzman çıktı tv ye veteriner miydi neydi artık bilmiyorum haberin başını kaçırdım
bu dönem köpeklerin çiftleşme dönemiymiş ve bu dönem saldırgan oluyorlarmış, yemek kıskançlığı yapan bir ya da bir kaç köpeğinde saldırmış olabileceğini söyledi

Belki köpekler cesedi parçaladı? Başka şekilde öldürüldü de oraya atıldı? Sokak köpekleri ısıramaz bile ya. Nasıl olur hem de yemek beren birine. İmkansız gibi.
imkansiz olur mu? yillarca kendisine bakan evcil kopekler bile sahiplerinin yuzunu filan parcaliyor :/ kopekleri cok seviyorum ama boyle seyler okudukca..

X