pelvik bir enfeksiyon gibi duruyor. muhtemelen vajinit olmuşsunuz. geciktirmeden aile hekiminize başvurun,o size gerekli tedaviyi düzenleyecektir :)Evet, evliyim. İlişki sırasında ağrı olmuyor. İki defa o denli büyük akıntı oldu ikisi de ilişki sırasında oldu. Koku da yok. Kan da.
Bugün acıyan bölge de yumurtalık, Kasık tarafında idi. Apandisitin hemen alt kısmına denk geliyor.
Canım dediğin gibi vajinal mantarın varsa çok da endişe etmene gerek yok... Sinir bozucu hatta insanı yıpratan birşey bilirim ben onu 16 haftalık hamileyim 1 aydır çekiyordum çünkü yani çok şükür hamilelikde bile bir zarar vermedi ama tabi ki tedavi şart.. Aile hekimine gidip şikayetinizi anlatın zaten o da mantar olduğunu anlayıp size vajinal bir fitil verecektir onu kullandığınızda bu illetten kurtulursunuz.. Bu kadar basit.. Yani aile hekimleri çok iyi oluyor hiç bir çekinceniz olmasın.. Biran önce gidin de kurtulun mantardan.. Büyük bir zararı yok ama çok sinir bozucu birşey.. Sürekli tekrarlarsa o zaman başka bir problemin habercisiymiş o kadar.. Tam emin olsam mantarınız olduğundan direk eczaneden isteyin ilacınızı derdim ama doktorunuza gidin durumu anlatın şikayetinizin ne olduğunu yazmamışsınız o yüzden netlik kazansın doktor size yazsın ilacı yine de kafanıza göre almayın..Arkadaşlar,
Vajinada bir mantar, bir enfeksiyon bir şey ile karşı karşıyayım muhtemelen. Adını ben değil doktor koyacak tabiki.
Ancak şu an bulunduğum şehirde tüm hastaneler pandemi hastanesi randevu alamıyorum. Özel hastaneleri aradım en yakın tarih 18 Eylül. Bir haftadır neredeyse bakıyorum belki denk gelir iptal olan bir randevu olur vs diye. Geciktirmeden tedavisi şart yazıyor internette, buradan da bazı arkadaşlarla konuştum o şekilde diyorlar.
Bugün ilk kez büyük bir acı ile karşılaştım. Ne yapacağımı da bilemedim aile hekimine gitsem yardımcı olur mu dersiniz? Bir yıl oldu bu mahallede yaşayalı daha aile hekimimizle de hiç görüşmedim o yüzden nasıl bir tepki ile karşılaşacağımı da bilmiyorum.
Bu tarz konuları annemle konuşmaktan hiç hoşlanmıyorum o sebeple ona da fikir sormadım. Sizden bi fikir alıp o şekilde hareket etmek istedim.
Hamileyken doktorum bana 1 litre kaynamis dayanabileceginiz sicakliga kadar sogutulmus suya 1 kapak elma sirkesiyle vajinami taharet aldiriyodu mucize sekilde dakikalar icinde rahatliyodum. Birde her suya sirke damlattirip ictiriyodu doktor randevusuna kadar bu sekilde idare edebilirsiniz belki bu arada sirkeli suyla yikamanin sayisi yok her rahatsiz hissettiginde yikayabilirsinArkadaşlar,
Vajinada bir mantar, bir enfeksiyon bir şey ile karşı karşıyayım muhtemelen. Adını ben değil doktor koyacak tabiki.
Ancak şu an bulunduğum şehirde tüm hastaneler pandemi hastanesi randevu alamıyorum. Özel hastaneleri aradım en yakın tarih 18 Eylül. Bir haftadır neredeyse bakıyorum belki denk gelir iptal olan bir randevu olur vs diye. Geciktirmeden tedavisi şart yazıyor internette, buradan da bazı arkadaşlarla konuştum o şekilde diyorlar.
Bugün ilk kez büyük bir acı ile karşılaştım. Ne yapacağımı da bilemedim aile hekimine gitsem yardımcı olur mu dersiniz? Bir yıl oldu bu mahallede yaşayalı daha aile hekimimizle de hiç görüşmedim o yüzden nasıl bir tepki ile karşılaşacağımı da bilmiyorum.
Bu tarz konuları annemle konuşmaktan hiç hoşlanmıyorum o sebeple ona da fikir sormadım. Sizden bi fikir alıp o şekilde hareket etmek istedim.
Ben hastanede çalışıyorum, ve devlet hastaneleri dahil tüm hastaneler hasta kabul yapıyor, pande mi diye hasta kabul etmeme durumu yok, özel hastaneler pandemi den çıktı evet ama devlet hastanelerinde poliklinik yapıyor, ve özel hastanelerde 15 gün sonrasına nasıl randevu veriyor? O sürede ekranlar açık olmuyor, bulunduğunuz yeri merak ettim, bende İstanbulda falan değilim,
pelvik bir enfeksiyon gibi duruyor. muhtemelen vajinit olmuşsunuz. geciktirmeden aile hekiminize başvurun,o size gerekli tedaviyi düzenleyecektir :)
İyi bi yerde detaylı kültür yaptırmanız lazım , 10 dk da ekilmesi lazım üreme olması için yoksa bakteri çıkmıyor... sonra buna göre antibiyogramla yarayan antibiyotik kullanılmalı gelişi güzel değil ... kadın doğumcuların zerre kadar umurunda olmuyoruz genelde söyleyeyim ... basit bişeyse kolay geçer fitille vs le ama ileride problem yaratmaması adına bunları yapmalısınız...5-6 gün antibiyotiksiz olmanız lazım kültür içinArkadaşlar,
İyi bi yerde detaylı kültür yaptırmanız lazım , 10 dk da ekilmesi lazım üreme olması için yoksa bakteri çıkmıyor... sonra buna göre antibiyogramla yarayan antibiyotik kullanılmalı gelişi güzel değil ... kadın doğumcuların zerre kadar umurunda olmuyoruz genelde söyleyeyim ... basit bişeyse kolay geçer fitille vs le ama ileride problem yaratmaması adına bunları yapmalısınız...5-6 gün antibiyotiksiz olmanız lazım kültür için
İnşallah ben 1,5 sene çektiğim için ....konunun üzerinden 1 ay geçmiş nerdeyse
konu sahibi düzelmiştir inş
Aynisi bende olmustu hatta artik kasintidan yara oldu ne ilaclar kullandim ise yaramadi soneadan enfeksiyon ilerledi ve ben hamileydim!! Erken dogum yaptim oyuzden dogumdan sonrada zaten kasintilar gecmedi ama son care prebiotikli intim yikama jeli aldim Allahim keske onceden deneseymisim ilk yikamada kesti kasintiyi falan eger alerjin falan yoksa dene derim.Ama oncelik doktora git hatta aile hekimine mutlaka git simir testi hpv dna testi hepsini yaptir (30 yasindaysan yapiyorlar) yasini bilmiyorum ama.Hic olmadi mutlaka ilac verir bekleme sakin
Kaşınıyosan mantar olmuşsundur çok da über bi teşhis olmayacak doktorlar için
Aile hekimi de muayene etmeden ilaç verecek zaten şikayetleri dinleyip.
Hamileyken doktorum sirkeyi sulandırıp onunla yıkamamı tavsiye etmişti.
Normal zamanda ise tr....krem bu işin zaten demirbaşı. Eczacınız da önerecrektir.
Travazol mu bende kullandım cok ondan mantar için ama kasıntı yanma yok diyor arkadaş enfeksiyon Olabılır onunki mantar da kasıntı zaten fena ilk belirti sonra yanma gerci her kremde herkese verilmez ama reçetesiz satılıyor zaten bilemedimMantar ıcın yıllardır bir krem var onu kullanıyorum. Ne zaman antibiyotik kullansam akabinde hemen mantar oluyorum, kremi surunce geciyor. Ama bende kasıntı da cok oluyor. Mantar oldugunu bilsek git al kremden diyecegım ama kasıntı yok diyorsun. En iyisi hekime gitmek. En azından bir fikrin olur. Cok gecmıs olsun.
Sırkelı su ve karbonatlı su cok ıyı geliyor evet benimde denemisligim var aslında eczaneden sabun ve sampuan alıp öyle yıkamak gerek ph bozulmasın diye fazla hijyenden oluyor genelde bu mantar daBu soruna defalarca sirkeli su ile temizlik önerdim öneriyorum.
Hemen milletin lafina bakıp oranın ph dengesini bozmacılar geliyor.
Halbuki bozulmuş ki hastalık oluşmuş arkadaş haksız mıyım? :)
Ve evet kimi drun önerisidir bu.
Uygulayıp rahatlamadığım bir şeyi ordan burdan duyup da söylemem zaten.
Acısı o kadar beter bir şey ki, 15 gün el kol bağlı randevu bekleyene kadar doğal çözümleri denemenin zararı olacağını da düşünmüyorum.
Almaz verilmiyorsa.Travazol mu bende kullandım cok ondan mantar için ama kasıntı yanma yok diyor arkadaş enfeksiyon Olabılır onunki mantar da kasıntı zaten fena ilk belirti sonra yanma gerci her kremde herkese verilmez ama reçetesiz satılıyor zaten bilemedim
Cok gecmis olsun olmadi acilden gitsen aksam biraz abartarak anlatsan durumunu belki bakarlar.Aile hekimine gittim. Bu süreçte gidebileceğim tek hekimlik orası oldu. Burası ciddi anlamda kötü. Kadın Doğum çocuk hastanesindeki hemşire arkadaşlarım da korona oldu. Yoksa bırakmazdım. Kaşıntım hiç olmadı ama akıntı İn şiddeti çok garip.
Bir de adet olamadım kurban bayramından beri test yaptım gebelikte yok vücudum şişti ödem her yerim.
28 yaşındayım bakalım nasıl olacak
Cok gecmis olsun olmadi acilden gitsen aksam biraz abartarak anlatsan durumunu belki bakarlar.
Ama boylede kotu yani seni korkutmak istemem asla ama benim gorumceminde bu sekilde karni falan odem topladi acilden gittik bakildi edildi falan Allah vermesin ama rahim kanseri oldugunu ogrendik yani seninde akintin falan varmis odem olmussun bu kadar bekleme vucudun sinyal veriyor git bakil benceBulunduğumuz şehir korona açısından çok tehlikeli. O açıdan girmek istemiyorum. Sıkıntım o yüzden. Yakın zamanda hastalanan sağlıkçı arkadaşlarımın tek dediği gelmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?