Doğumun yaklaştığını gösteren işaretler

kyrenias

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2022
33
14
31
merhaba,

şu an 32+5'teyim. planlanan doğum zamanıma 6 hafta var. ama o tarih en son tarih gibi. diğer hastalıklarım nedeni ile sezaryen olacak.

son birkaç gündür enerji seviyem inanılmaz arttı, mide yanmam azaldı, geceleri rahat uyuyorum. parça parça kasık ağrılarım oluyor. gün içinde sürekli hissediyorum neredeyse. ağrı eşiğim çok yüksek o nedenle tam ne şiddette kestiremiyorum ama sancı girip çıkıyor kasıklarıma. yürürken, biraz yürüdükten sonra, belim ve bacaklarım aynı anda ağrıyor hatta bacaklarım sancıyor özellikle üst kısımlar.

bebeğin hareketleri biraz değişti, baloncuk gibi bir hareketlenmesi var ve genelde karnımın üst kısmında hissediyorum. karnım epey sert.

doğum yaklaşıyor olabilir mi diye içime bir kurt düştü. yazmak istedim. ben kendimce bayramdan sonra doğum olur diye düşünmüştüm (3 hafta var yani en az). bu his ne derece gerçekçi bilmiyorum ama sanki o hafta içerisinde salı gününe denk gelecek gibi hissediyorum :)

bu tarz belirtiler doğumla ilişkili mi yoksa vücut bir yerden sonra adapte olabiliyor ondan mı rahatlıyor anlayamadım.

Yere oturup ayaklarınızı yere paralel uzatın, sırtınız bir yere yaslanır vaziyette olsun. Bir ayağınızı diğerinin üstüne atabiliyorsanız daha zaman var demektir (ben son 1 hafta atamamıştım). Bir de son günlerde çok sık tuvalete çıkıyordum bebek aşağı indiği için (yarım saatte bir gibi hatırlıyorum). Hala yukarıda hissediyorsanız daha zaman olabilir diye tahmin ediyorum çünkü benim son 2 hafta epey aşağıdaydı bariz şekilde hissediyordum. 40.haftada rtam gününde doğum yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…