doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler?

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
42
merhaba arkadaşlar.. 37. haftayı doldurdum çok şükür.. doğduydu doğacaktı benim sabrım şimdiden tükendi.. bebeğimin hareketlerini hissetmek çok güzel bişey ama ben yüzünü görmek istiyorum artık.. her kasılmamda doğurdum doğurcam heyecanı sonra hayal kırıklığı.. arkadaşlar soruyor var mı bebeğin bi eksiği diye; ben de tek eksik bebek diyorum

sözün özü benim merak ettiğim doğumun yaklaştığını en azında 1-2 gün içinde gerçekleşeceğini gösteren bir belirti var mıdır? mesela karnın indi mi diyorlar? nasıl iniyor bu karın nereye kadar iniyor? bana mide yanman geçer karnın inince diyorlar; benim mide yanmam hiç olmadıki..

çok uzatmayayım; nedir bu belirtiler tecrübeli arkadaşlarımızdan yardım rica ediyorum :)

sevgiler a.s.

yağğğ aynen ben de bugün 36+6 dayım yani 37 bitiyor. o kadar istiyorum ki kızımı artık kucağıma almayıııı...hergün kızıma diyorum annecim artık gelll diyeee. çok merak ediyorum ne zman doğum olacağını. benim midemde de hiç yanma olmadı, karnım da cok öyle aşağıda değil ama herkesin de inmiyormuş galiba mesela görümcemin inmemiş o da normal doğm yaptı. iki gündür ağrım var gibi belimde, umutlandım birazcık, yarın da kontrol günüm acaba doktor ne diyecek.
seni çoooookkk iyi anlıyorum arkadaşımmm inşallah bir an önce sağlıklı ve hayırlı bir şekilde evlatlarımıza kavuşuruz, bayramda hamile olmak istemiyorum yaaaa...

Bu kadar tesadüf olur benim de yarın kontrolüm var :) bakalım doktor ne dicek yarın haberleşelim sonuçları kaderdaşım benim

doum belirtisi sancıdır oda bazısında başlar bikaç gün evvel yoklamaya ben gibi bazısında hiç olmaz 39+4 te doum yapmış biri olaraktan 39+3 te dahi hiç bir belirti yoktu hatta nst de sancı açılma yoktu bende hiçbir anormallik yoktu karnım gayet tepedeydi mide yanmam zaten yoktuki gece yatmamla 4 gibi wc ye kalkana dek kalktım ve wcye girdiğimde suyum geldiğini bir anormallik olduğunu hissedene ve suyum durmadan gelmeye devam edene dek belirti yoktu 5 te hastaneye yatışım yapıldı ertesi akşamüzeri 6 yı 5 gece kuzum kollarımdaydı yani belirti falan beklemeyin hatunlar yola çıtımı pat die geliveriyor anneme hep derdim gelsin artık sabırsızlanıyorum die vakti gelince 1 dk durmaz derdi doğruymuş hayırlı doumlarınız olsun inş.

arkadaşlar acele etymeyin onlar zamanını bilir. benim hiç bişeyim yoktu 39+4 günlüktüm eşile yürüyüş falan yapmıştık ogün.. herşey normeldi. karnım aşşağıda falan değildi. neyse yattım uyudum saat 2 gibi bir baktım bi ıslaklık neyse derken bebek geldi işte inşallah sağ sağlim kavuşursunuz meleklerinize

doğumdan bir yada iki gün önce mükuslu balgamlı bir akıntı gelir o rahmin ağzını bebek mikrop kapmasın diye tıkayan bir tıkaçtır.işte o tıkaç açılır büyük ihtimal fark edersin o gelen akıntıyı.sonra sancılar düzenli aralıklarla ve sık gelmeye vede uzun sürmeye başlar işte bu belirtiler doğumun en yakın zamanda olacağının belirtileridir.sancılandığında yürüdüğün halde geçmiyor 45-50 sn sürüyor ve sık aralıklarla geliyorsa dr a gidersin.

arkadaşlar ya napalım işte biraz nazlanıyor gibi olduk ama valla cok zor gecti yaz gebeliği. bir an önce kuzucuklarımızı görüp rahatlamak istiyoruz :))))

bugün kontrolüm vardı. 38 e girdik artık,rahim ağzı daha açılmamış dedi doktorcuğum. demek ki neymiş kzım yuvasından memnun, daha cıkmaya niyeti yok
ben yine de gelsin istiyorum allahım hayırlısıyla bizi kavuştursun.

size de vediğiniz bilgiler için çoook teşekkür ederim...

boshayallersmile eyvahedigeldismile

benim hiç olmayan,beyaz bazen renksiz koyu akıntım geliyor 2 gündür
sürekli değil ama ara ara geliyor
doğummu başlamak üzere yani :uhm:

arkadaşlar bir sorum olucak benim akıntım arttı ve yumurtalıklarımda dün geceden beri adet sancısı gibi ağrım var.bazen 10-15 hafif sürüo bazen şiddetli şekilde bi kaç dakika.sizde de oluyor mu henüz 33+5 teyiz ama adet sancısı doğumun yaklaştığını veya açılmaya mı işarettir.sırtımda çok ağrıyor bu arada.cevap verirseni sevinirim.teşekkürler.

akıntının renginde pembelik falan var mı canım? doğum sancılarıda tıpkı adet sancısı gibidir. dakika tut olmazsa bi. sabit aralıklarla geliyosa şüphe edilebilir. 34. haftada bazen yalancı doğum sancılarının olabileceğini doktorlar söylüyor gerçi ama erken doğum denen bi gerçekte var hayatımızda. umarım herşey yolundadır canım.

tuttum dakika canım düzensiz geliyor ama korktum işte yinede ne biliyim.yok pembelik koyu beyaz yoğum şekilde geliyor.teşekkür ederim cevap verdiğin için.umarım herşey yolundadır eğer devam ederse pazartesi doktora gideceğim.

sancılar düzensiz ise hiç korkma canım. yalancı sancı demektir. doğuma yaklaşılan son haftalarda rahim bebeğin geçiş yolunu temizlemek için akıntı üretebilirmiş. ilk gebeliğimde doktorum söylemişti. o yüzden sanırım pazartesiye kadar için rahat bekleyebilirsin.

çok sağol canım içim rahatladı gerçekten.bebişlerine ve sana sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum opuyorumnanaktan

benimde nst sonucumda sancı ve ağrı çıkıyor doktorum heran doğum olabilir dedi.doğum sancılarıymış ama ben üç haftadır bu sancıları çekiyorum.bu arada akıntım var bir haftadır korkularımda başladı rabbim herkese hayırlı doğum hayırlı evlat nasip eylesin

boşuna korkmayın. aslında iyimiş böle erken sancıların çıkması. doğuma daha hazır oluyormuş anne adayı. doktorum öle demişti bana. 24 saat içinde rahmin açılması başka, günler öncesinden hazırlanması daha başka demişti. ben ilk doğumumu 32 haftalıkken yaptım. bundada erken olma riskim var. 24. haftadayım çantam bile hazır. nolur nolmaz.

bende de akıntı 2 gündür yoğun akıntının yoğunluğu gebeliğe işaretmi oluyormuş inşallah artık gelsin kızım çok sabırsızlanıyorum görmek istiyorum onun yüzünü sağlıkla gelir inşallah
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin bir avazda kurtuluruz inşallah

canım senin bişeyin kalmamış zaten,günün de bitmiş inşallah hayırlısıyla atlatırsın doğumunu

benimde akıntılarım pat diye çıkıyodu hissediyordum bi de bi gün öncesinde sol tarafıma çok fena ağrı girdi tabi ben bunu belirti zannetmedim çünkü doğuma 3 hafta vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…