Doğumu kolaylaştıran bilgilerimizi paylaşalım...

NerYun

Bir ben var,benden içerde
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
823
0
96
40
İstanbul
Kızlar doğumuma daha çok var; ama gün geçtikçe insan tedirgin de olmaya başlıyor. Çevremizden duyduğumuz, şunu yaparsan doğumun kolay olur dediğiniz neler var? Paylaşalım...

Mesela bugün şunu duydum: Her gün 2 tane hurma yersek doğum kolay olurmuş.
Siz neler biliyorsunuz?

Ben eski bir şifalı bitkiler kitabında salatalık yenirse doğumu kolaylaştırır diye okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum.

valla ben hamile kaldığım andan itibaren hep hurma yedim çok severim normalde de yerim evimde hep bulunur. ondanmıdır bilmem ama çok kolay doğum yaptım. 6'da hastaneye gittim. muayene oldum 5cm acıklık vardı. soyunma giyinme doktor muayenesi serum takılması sonda yapılması nts falan derken saat 7 oldu nerdeyse zaman ayakta gecti. yarım saat ya yattım ya yatmadım. 7.15 te catala cıktım ebe ne yapacağımı anlattı. 2. ıkınmamda saat 7.30 du kızım doğdu. Allah kolay doğumlar nasip etsin. ne dilerseniz o gercekleşir unutmayın. bir aksilik olmadığı sürece kendinizi hangi doğum şekline hazırlarsanız onu daha kolay başarırsınız. yürüyüş ve hareket çok önemli. ben 37. haftada artık mecburen doğum iznine ayrıldım 39. hafta da doğurdum meleğimi.

meltemkilic ilk doğumunmuydu? genelde ilkler zor oluyorda sonraki doğumlar daha hızlı gerçekleşiyor diyorlar. benim ilk gebeliğim normalide istiyorum ama tek korkum hani uzun sürerde bebek oksijensiz falan kalırmı diye ben çekerim ama bebeğimide zora sokmak istemiyorum

Bence herkes( çok çok istisnalar hariç ) normal doğum yapabilir. Süre uzayabilir ya da kısalabilir; ama yurtdışında sezeryan olmak çok zor. Bizde ise nerdeyse her 2 kişiden 1'i sezeryan oluyor.
Allah herkese hayırlı doğumlar versin.Benim de ilk hamileliğim, inşallah normal doğum yaparım :nazar:

hangi hurma?meyve olan mı ramazanda yediğimiz mi iyiymiş? meyve olansa iyi yoksa yandım:) meyve olanı çok severim, öbürüyse yiyemem:1no2:

hangi hurma?meyve olan mı ramazanda yediğimiz mi iyiymiş? meyve olansa iyi yoksa yandım:) meyve olanı çok severim, öbürüyse yiyemem:1no2:

meyve olan hurma ne ki yahu ilk kez duydumCADIARZU ramazan hurmasını bilirim ve severimde ama meyveyi duymadım hiç. neye benziyo ki?

Canım ramazanda yenen hurma. Faydalı olan oymuş. Ben yemeye başladım. Bakalım hayırlısı :nazar:

Bende hurmayı duydum ama genelde son haftalarda yenmesi tavsiye ediliyordu..çünkü erken doğumu tetikleyebiliyormuş..rahim kasılmaları sırasında ağrıyı sancıyı hafiflettiğini okumuştum yine kk. da..ama ben son haftalarımda yemeyi düşünüyorum..

Bende hurmayı duydum ama genelde son haftalarda yenmesi tavsiye ediliyordu..çünkü erken doğumu tetikleyebiliyormuş..rahim kasılmaları sırasında ağrıyı sancıyı hafiflettiğini okumuştum yine kk. da..ama ben son haftalarımda yemeyi düşünüyorum..

Hımmm CADIARZU O zaman ben hurma yemeyeyim mi?

bende hurmayı duydum. ama salatalığı duymamıştım. ikisi içinde sevindim. çünkü hamileliğim boyunca ikisindende hep tükettim. umarım doğum kolay geçer

BENDE BÖYLE BİLİYORUM..ilk AYLARDA YENMESI İYİ DEGİLMİŞ RAHMİ AÇIP DÜŞÜGE VEYA ERKEN DOGUMA YOL AÇABILIYORMUŞ..BENIMDE STOKDA VAR SON AYIMI BEKLIYORUM YEMEK İÇİN:)

meltemkilic ilk doğumunmuydu? genelde ilkler zor oluyorda sonraki doğumlar daha hızlı gerçekleşiyor diyorlar. benim ilk gebeliğim normalide istiyorum ama tek korkum hani uzun sürerde bebek oksijensiz falan kalırmı diye ben çekerim ama bebeğimide zora sokmak istemiyorum

ilk doğumum canım. üstelik catı muayenesinde doktor catımın dar olduğunu biraz zorlanacağımı söylemişti. uzun süre beklemek beni de korkutuyordu. benim sancım gece 3'te aniden başladı. süre tuttuk 10 dak. 3 defa ve 1 dakika sürüyordu anladıkki doğum sancısı. saat 6'ya kadar evde cektim sancımı. hastaneye gitseydim o süreyi orda tek başıma ve suni sancıda vericeklerde daha beter ağrı cekicektim nasıl bir cesaret geldiyse bekledim evde. iyice sancılar sıklaşınca yola cıktık 1 saat daha bekleseydim yolda doğurucaktım zaten. bebeğin oksijensiz kalmasına gelince. zaten belli bir acıklık olmadan doğuma almıyorlar o süreyi de nts'ye bağlı geçiriyosun bir sorun olursa orda cıkıyo ben cok heyecanlandım bebeğimin kalp atışlerı düzensizdi. doktor bu şekilde normal doğum yapamayacağımı söyleyince sakinleştim çünkü sezaryandan cok korkuyordum. hep istediğim birşey vardı bebeğimi ilk ben görmeliyim ilk ağlayışını ben duymalıyım. Allah bana bunu nasip etti çok şükür. o süreci bebekle birlikte paylaşmak , onun doğmak sizin doğurmak için ettiğinz mücadele anlatılamaz birşey. yine de hayırlısı neyse o olsun tabiki önemli olan bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız.

amin canım inşallah sağlıklı sıhhatli olsunda.. bende o anı yaşamak istiyorum hatta bi belgesel izlemiştim bebeğin kafası çıkınca anne çekti bebeğini kucağına hayalimde hep o an var çok istiyorum eğer kısmet olmazsa epidural falan isterim heralde yaşamam lazım o anı.. herşeyin hakkımızda hayırlısı olsun bebeklerimize sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin rabbim

bende kolay doğum için okunması gereken bir dua var. daha doğrusu bir ayet. peygamber efendimizin kızı Fatma doğum yapacakken okumuş yanlış hatırlamıyorsam. ama burada vermem doğru olurmu bilmiyorum. yani burada dua yazmak yasak mı, yoksa serbestmi bilmiyorum. dini konular topiği değil ya burası. eğer sorun olmaz diyorsanız yazayım

tamam yazıyorum ozaman

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"ınne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A'raf suresi 54. ayet)

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

(alıntıdır)

bende kolay doğum için okunması gereken bir dua var. daha doğrusu bir ayet. peygamber efendimizin kızı Fatma doğum yapacakken okumuş yanlış hatırlamıyorsam. ama burada vermem doğru olurmu bilmiyorum. yani burada dua yazmak yasak mı, yoksa serbestmi bilmiyorum. dini konular topiği değil ya burası. eğer sorun olmaz diyorsanız yazayım

Canım duanın adını yazarsan, ya da hepsini yazarsan faydalı olacaktır. Biz de bol bol okuruz.
:Saruboceq:

tamam yazıyorum ozaman

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A'raf suresi 54. ayet)

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

(alıntıdır)

Ben mesajı yazana kadar sen duayı yazmışsın bile, çok teşekkürler a.s.

benim ilk doğumum normaldi. öle öldüm bittim desem yalan olur. çok keyifli bir doğumdu. doğumdan sonra 45 dakika sırıtışımı saymazsak bi anormallik yoktu:roflol: çok çabuk ayaklandım. doğumdan 15-20 dakika sonra yürümeye başladım. şimdi yine normal düşünüyorum prensesimi. o dünyaya gelirken uyuyo olmak istememkaydirigubbakcemile3 bunun içinde asıl en önemli formül sakin ve sabırlı olmak. anne ne kadar sakin kalabiliyosa normal doğum o kadar kolay oluyo. çünkü sakin olmak demek doğru nefes almak demek. doğru nefes demek doğru ıkınma demek. sonra gelsin bebişleropuyorumnanaktan

Back
X