dogumu bana anlatin lutfen

Naira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
29
0
36
Azerbaycan
kizlar dogum videolarina bakiorum cok korkuorm bana doguma girdignz andan cikana kadar naptilar orda ne ettiler anlatirmisnz.hangi islemler fln yapildi sezeryanda ve ya normal dogumda ikisinide.dogumuma az kaldi

Alm bence sen o videolara bakışta bos yere psikolojini bozma ben tane normal dogum yaptım ve çok rahatti ilk oğlumu epiduralla yaptım çok rahatti hiç anlamadım bile ikinci oglumunki erken dogum oldu epiduralsiz yaptım biraz zorlandım sadece onda ama öyle cokda abartılacak bir durum değil sana tasfiyem normal dogum

doktorum normal doğum olacağını söyledi 7.ayda bekledik durduk ama 41.haftada hala bi değişiklik yoktu.mecburen sezeryana karar verildi.spinal anestezi ile yaptım doğumumu.beklemek dışındaki her şey sorunsuztabiki tedirgin oluyosun sedyeyle ameliyathaneye gidilmesi,sonda takılması(en iğrenciydi(),ameliyathanede seni rahatlatıyolar zaten sohbet ederek ameliyat oluyosun.yarım saat bile sürmedi.hissediyo musun dedi doktorum hayır dediğimde kesti.yukardaki ışıktan izledim:)bebek 5 dakika sonra geldi zaten.normal doğum gibi gördüm bebeğimi.sonra silip tekrar getirdiler öptüm pamuk yüzünü.dikerlerken biraz midem bulandı ama bi ilaç yaptılar serumuma o da çabucak geçti.ayağa kalkıp ilk yürüyüşümde sancım çok oldu ama inat edip o sancıyla gece boyunca devamlı yürüdüm ve ayağa kalkmam ve normale dönmem daha kısa sürede oldu.normal doğum yapmayı i,sterdim tabiki ama sezeryandan da pişman ve şikayetçi değilim.

ben doğum yaptığımda 18 yasıma yeni girmiştim. kontrele diye gittim ve doğumun başladığı söylendi. ağrım olmadı suyum gelmedi. suni sancı verdiler. en son doğurmak istiyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum. :) ebe yaşımda küçük olduğu için beni sakinleştirmeye çalısıyodu ama benim tek isteğim doğurmaktı:) yani doğumu anlamıyosun zatrn sadece sancı çok ağrılı onun dışında ben bikerede başardım hiç zorlanmadım doğum sırasında ve o an inan o rahatlama hiçbişeyle tanımlanamaz:) dikiş atıldı falan ama ben hiç fark emedim bile. anlatıldığı kadar kötü ve zor olduğunu düşünmüyorum ben :)

canım bence boşuna o videoları izleyip moralini boma..çünkü ben doğumdan sonra o videoları izlediğimde ben bunları mı yaşamısım dedim..
ben yüksek tansiyon yüzünden 20 gün erken sezaryenle doğum yptım..en zor tarafı bana göre son gece sabahın olmasını beklemek ve doğuma gitmek için hazırlık yapmak..arkadaşın dediği gibi en kötüsüde sonda.. sonda takıldıktan sonra sedyeye alıyolar seni ve zaten yanında mutlaka sevdiğin birileri olduğundan korkmuyorsun yada onları üzmemek için gülücükler dağıtıyorsun,eğer onlarda senin için gülücükler dağıtıyorsa sorun yok demektir..çünkü eğer biri ağlasaydı eminim bende bu kadar rahat olamazdım.. ameliyathaneyse çok eğlenceli geldi bana.. herkes hiçbirşey yokmuş günlük işlerini yapıyor gibiler ve oldukça neşeliler..ben genel anestezi oldum ama bayıltmadan önce göbeğimden dizlerime kadar buzgibi tentirdiyottu galiba bişey sürdüler o sırada çok üşüdüm :) üşüdüğümü farkedince üzerime birsürü örtü örttüler ve anestezi uzmanı bana torpil yaptıklarını söyledi :)) sonra bayıldım ve ayılırken hatırladığım herkes adımı söyleyip,beni duyuyor musun diyordu..duyuyordum ama bişey diyemiyordum sonunda kafamı salladım bir sürü rahatlammış şekilde "kendinde" dediklerini duydum :)) yatağa alırlarken ve giydirirlerken hala yarı baygındım ve biraz acı hssettim ama dayanılmayacak gibi değildi..

akşam ayağa kalktım hemşire ve annemin yardımıyla,sonra hemşire bir dahaki sefere bir kişinin yardımıyla sonra yalnız kalkacağımı söyledi..bende uyguladım ama karşılığında 1 tane ikramlık çikolatalar için pazarlık yaptım işte böyle,şimdi anlatınca aslında zevkli bile olduğunu düşünmeye başladım :)) hele dünyalar güzeli oğluma baktıkça daha kötüsü bile olsa eminim hiç hissetmezdim.. bu arada eminim normal doğum da bu kadar güzel anlarla doludur..yani doğumun şekline kafanı takma nasıl gerekiyorsa öyle yap ve bu nadir anın tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…