- 29 Mayıs 2022
- 30
- 109
- 23
- 26
- Konu Sahibi Jupijupjup
Teşekkürler siz de helal edinAma çok tatlısınız çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz kafamdaki sorulara bu şekilde açık ve net cevap veren kimse olmamıştı hakkınızı helal edin lütfen
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkürler siz de helal edinAma çok tatlısınız çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz kafamdaki sorulara bu şekilde açık ve net cevap veren kimse olmamıştı hakkınızı helal edin lütfen
Tabiki doğum şeklinin burda bir önemi yok beni yanlış anladınız, ben dogumhanede görev yaptığım için buradan örnek verdim.Ben de bulustugum halde sizinle ayni fikirde degilim, o kadar aci cekmeye, zorlanmaya hic gerek yok, sevgiler iyi calismalar
Merhaba ben dün hastanede yatış yaptın erken doğum riski ile akşam eve geldim ve sabah sümüksü yoğun yapıda beyaz hafif sarı da olabilir şuan tam hatırlamıyorum ama bi akıntı geldi bu nişan olabilir miMerhaba,
Forumda gezerken bir tüp bebek hemşiresinin ve yenidoğan yoğun bakım hemşiresinin konu açıp soruları yanıtladığını gördüm, çok hoşuma gitti.
Ben de 3 yıldır yoğun bir doğumhanede görev yapan bir ebeyim, her gün gece gündüz birçok doğum yaptırmaktayım. Bu süreçte birçok gebeyle birlikteyim. Gebeliğin son haftalarına gelmiş gebelerimden aklına takılan soru işaretleri var ise, yardımcı olmak için bu konuyu açtım.
Endişeleriniz ve sorularınızı aşağıya bırakabilirsiniz, konuşalım.
Tabiki doğum şeklinin burda bir önemi yok beni yanlış anladınız, ben dogumhanede görev yaptığım için buradan örnek verdim.
Merhaba soru sordum ama cevap vermediniz nişan gelmesi illa kanlı mı olmalı muayene sonrası da sümüksü sarımsı akıntı gelirim yoksa bu nişan olabilir mi cevaplarsanız çok sevinirimTabiki doğum şeklinin burda bir önemi yok beni yanlış anladınız, ben dogumhanede görev yaptığım için buradan örnek verdim.
İyi geceler dilerim
Merhaba, ben epiduralli normal doğum yaptım 35. Haftada. Gayet sağlıklı tamamladık tüm süreci. Mesajinizi görünce şaşırdımMerhaba epiduralli normal doğumun 38.haftadan önce gerçekleşen gebeliklerde uygulanmadığını okuyorum
Nedeni nedir acaba ?
Merhaba velementus teşhisiyle ilgili hiç doğum tecrübeniz oldumu sezeryan olucamMerhaba,
Forumda gezerken bir tüp bebek hemşiresinin ve yenidoğan yoğun bakım hemşiresinin konu açıp soruları yanıtladığını gördüm, çok hoşuma gitti.
Ben de 3 yıldır yoğun bir doğumhanede görev yapan bir ebeyim, her gün gece gündüz birçok doğum yaptırmaktayım. Bu süreçte birçok gebeyle birlikteyim. Gebeliğin son haftalarına gelmiş gebelerimden aklına takılan soru işaretleri var ise, yardımcı olmak için bu konuyu açtım.
Merhaba lila hanımMerhaba, ben epiduralli normal doğum yaptım 35. Haftada. Gayet sağlıklı tamamladık tüm süreci. Mesajinizi görünce şaşırdım
Bebeğin kilosu zayıf denen bebek kategorisindeyse kesi atilmiyormu yaniMerhabalar
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kavusursunuz inşallah
Tabiki elimden geldiğince cevaplayacagim seve seve.
Öncelikle iki doğum arası birbirine zaman olarak yakın olduğundan dogumunuzun hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum, bununla birlikte rahimin kendini toparlama süreci 2 yıldır kitaplarda yazan, yani 2 yılda bir vücudumuz kendini ikinci bir gebelik ve doğum için kendini hazırlar.
Hızlı bir doğum eylemi yaşayabilirsiniz yani acilmaniz hızlı olabilir, ağrılarınız normal gebeliklere oranla birkaç hafta geriden baslayabilir fakat kritik hafta 35 haftadır siz bu haftayı gecmissiniz tebrik ederim,
Şuanda 36 haftalık gebe olduğunuzu söylemişsiniz ufak kasilmalarda bile dogumhaneye başvurup bir nst cektirmenizi gerekli görülürse vajinal muayene olmanızı öneririm yani vücudunuzun verdiği sinyallere karşı duyarlı olmanızı tavsiye ederim
Perine bölgesi dediğimiz bölge yani vajinamizin dışı kas tabakasindan oluşuyor bu tabaka bazı kadınlarda biraz kalın olabiliyor, bebeğinizin doğum kilosu çok fazla değilse kesi atılmadan doğum gerçekleşebilir.
Perineniz çok sıkı ve sertse birkaç hafta içinde, gül yağı ile perine masajı yapabilirsiniz, kendiniz yapamıyor iseniz eşinizden yardım alabilirsiniz. Nasıl yapıldığı konusunda internetten yardım alabilirsiniz. Perine masajı dokuları esnetiyor ve doğuma bağlı yırtık ve kesi ihtimalini azaltıyor.
Atoni oykunuz olduğunu söylemişsiniz, doğumhaneye yatisiniz yapıldığında size önceki gebelikte ve doğumda bir sorun gelişip gelişmediğini sorarlar fakat sormazlarsa siz mutlaka söyleyin, doğumdan sonra uygulanan ilaçlar açısından ekip önlemini alır
Kan degerleriniz gozlemde tutulur her gebeye ve lohusaya yapıyoruz.
Anadolu'da bir ilde yaşıyorsanız ebelerin doğum yaptırdığı hastaneler duydum fakat büyük illerde genelde hekimler doğumu üstleniyor ama bulunduğunuz dogumhanede size yardımcı olacak ebeler mutlaka olacaktır,
Elimden geldiğince cevapladım
Güzel sağlıklı bir doğumunuz olur inşallah, iyi geceler dilerim
Sevgilerle
MerhabaMerhaba lila hanım
Bana süreci anlstir misiniz vaktiniz olunca baştan sona
Eksileri artilariyla
Harfi harfine hatta
İsterseniz tabi
Çok güzel bı hikaye olmuş aslindaMerhaba
Doğumdan sonra 2021 temmuz anneleri grubuna yazdığım mesajın ekran görüntüsü vardı, onu paylaşayım, sıcağı sıcağına yazmışım, insan zaman geçtikçe unutuveriyor , akılda hep bebeğe kavuştuktan sonrası kalıyor
Bebek çıkarken acı fazlasıyla oluyor elbette kolay değil ama ben 5,5 saat epiduralsiz sancı çektim diye belki de sonrasındaki epiduralli sancılar bana cok hafif gelmiş olabilirÇok güzel bı hikaye olmuş aslinda
Benim doktorum acı hissetcen hissetmeden olur mu epidural sıfır acı değildir dedi benden bı soğuk terler boşaldı o an
Bende idrar kacirma büyük idrar tutamama vs olmadı ama otururken yürürken altımda bişey var gibi hissettigim için ayaklarımı açarak yürüdüm bı sure, o his gitti ama afedersiniz o baloncuk hissi oturup kalkarken altımda bı ıslaklık hissi bilmiyorum artık bunların hepsi normal doğumdan mi kaynaklı zamanla düzelecek mi hiç bı fikrim yok ama kendimi dinleyip duruyorum o şekilde bu arada cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederimMerhaba, sorunuzu şimdi gördüm kusura bakmayın,
İkinci doğumdan sonra genellikle bu problemi görmeyiz fakat bazen fizyolojik olarak kendiliğinden veya zor, mudahaleli doğumdan sonra uterus prolapsusu dediğimiz durum ortaya çıkabiliyor.
İdrar kaçırma, büyük tuvalet kaçırma tutamama gibi şikayetler oluyor genelde.
Doğumdan sonra genital bölge ödemli olur fakat ayrıntılı muayene ile bu görülebilir diye düşünüyorum çok emin olmamakla birlikte.
Sevgiler
Cok tatlisiniz, tsekkurler ilgilendiğiniz icinBebek çıkarken acı fazlasıyla oluyor elbette kolay değil ama ben 5,5 saat epiduralsiz sancı çektim diye belki de sonrasındaki epiduralli sancılar bana cok hafif gelmiş olabilir
Bünyeye göre de değişir tabi, bana epidural alınca çok gevşeyip ıkınamayanlar var falan da demişlerdi.
bir de tüm süreç boyunca bebeğin kalp atışlarını takip ediyorlar olası bir kötü durumda acil sezaryene dönmek için,
Mesela sırf bu sebeple ben sabahtan akşama kadar aç ve susuz sancı çektim, aç aç doğum yaptım yemek yememe izin vermediler her hastanede böyle mi bilmiyorum..
o arada yemek yemek insanin aklina bile gelmiyor zaten ama cok susadikca agzimi ısladığımı hatirliyorum.
Dirayet isteyen bir iş norma doğum, vücudumuz buna hazır aslında ama psikolojik olarak da hazır olmak lazım, bir de acil bi durum oluşursa doktorlara inanmak lazım bebeği kendimizi riske atmamak için.
İnşallah burada bebeğini bekleyen herkesin çok güzel doğumları olur
Ay karsıma Allah cıkardı senı.. Cok asagıda cocuk 4.sezeryanım olucak ve evler oldugun dan gunu tam gelmeden almıolar sancı dan dişlerim kırıldı agrım cok fazla yuruyemıyorum karnım sertliği hiç gitmiyor 37 haftalık nolur Bı cvb verırmısınız Bn napımMerhaba,
Evler olduğundan derken. ? Anlamadim o kısmıAy karsıma Allah cıkardı senı.. Cok asagıda cocuk 4.sezeryanım olucak ve evler oldugun dan gunu tam gelmeden almıolar sancı dan dişlerim kırıldı agrım cok fazla yuruyemıyorum karnım sertliği hiç gitmiyor 37 haftalık nolur Bı cvb verırmısınız Bn napım
TabiMerhaba ben de bir sey sormak istiyorum adetime 4 gun varken erken gebelik testi yaptim evde. Ancak negatif cikti. Bu arada eminim 5 agustos adet tarihim. Yine de pozitif olma ihtimali var midir
Klavye hatası. Erken oldugun dan yazmak istedim.Evler olduğundan derken. ? Anlamadim o kısmı
Merhaba farklı hastaneye gidebilir misiniz veya farklı bir kişinin sizi görmesi iyi olabilir, nstde ağrı çıkıyor mu?Ay karsıma Allah cıkardı senı.. Cok asagıda cocuk 4.sezeryanım olucak ve evler oldugun dan gunu tam gelmeden almıolar sancı dan dişlerim kırıldı agrım cok fazla yuruyemıyorum karnım sertliği hiç gitmiyor 37 haftalık nolur Bı cvb verırmısınız Bn napım