Merhabalar
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kavusursunuz inşallah
Tabiki elimden geldiğince cevaplayacagim seve seve.
Öncelikle iki doğum arası birbirine zaman olarak yakın olduğundan dogumunuzun hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum, bununla birlikte rahimin kendini toparlama süreci 2 yıldır kitaplarda yazan, yani 2 yılda bir vücudumuz kendini ikinci bir gebelik ve doğum için kendini hazırlar.
Hızlı bir doğum eylemi yaşayabilirsiniz yani acilmaniz hızlı olabilir, ağrılarınız normal gebeliklere oranla birkaç hafta geriden baslayabilir fakat kritik hafta 35 haftadır siz bu haftayı gecmissiniz tebrik ederim,
Şuanda 36 haftalık gebe olduğunuzu söylemişsiniz ufak kasilmalarda bile dogumhaneye başvurup bir nst cektirmenizi gerekli görülürse vajinal muayene olmanızı öneririm yani vücudunuzun verdiği sinyallere karşı duyarlı olmanızı tavsiye ederim
Perine bölgesi dediğimiz bölge yani vajinamizin dışı kas tabakasindan oluşuyor bu tabaka bazı kadınlarda biraz kalın olabiliyor, bebeğinizin doğum kilosu çok fazla değilse kesi atılmadan doğum gerçekleşebilir.
Perineniz çok sıkı ve sertse birkaç hafta içinde, gül yağı ile perine masajı yapabilirsiniz, kendiniz yapamıyor iseniz eşinizden yardım alabilirsiniz. Nasıl yapıldığı konusunda internetten yardım alabilirsiniz. Perine masajı dokuları esnetiyor ve doğuma bağlı yırtık ve kesi ihtimalini azaltıyor.
Atoni oykunuz olduğunu söylemişsiniz, doğumhaneye yatisiniz yapıldığında size önceki gebelikte ve doğumda bir sorun gelişip gelişmediğini sorarlar fakat sormazlarsa siz mutlaka söyleyin, doğumdan sonra uygulanan ilaçlar açısından ekip önlemini alır
Kan degerleriniz gozlemde tutulur her gebeye ve lohusaya yapıyoruz.
Anadolu'da bir ilde yaşıyorsanız ebelerin doğum yaptırdığı hastaneler duydum fakat büyük illerde genelde hekimler doğumu üstleniyor ama bulunduğunuz dogumhanede size yardımcı olacak ebeler mutlaka olacaktır,
Elimden geldiğince cevapladım
Güzel sağlıklı bir doğumunuz olur inşallah, iyi geceler dilerim
Sevgilerle