• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğumhane ebesiyim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba devlet hastanesinde mi görev yapıyorsunuz acaba
Ben özele gidiyorum ama malum ücretlerden dolayı devlet hastanesine gitmeye karar verdim Sezeryan olacağım siz hangisini tavsiye edersiniz
Merhabalar💞
Özel veya devlet hastanesi hiç farketmez doğum fizyolojik bir süreçtir,
Doğum ağrısı, doğum psikolojisi her yerde aynıdır, doğumu yapacak olan sizsiniz 💞
Kendinize guvendikten sonra bulunduğunuz ortamın inanın ki önemi yok,
Sağlıkla kalın, sevgilerle 💞

Benim merak ettiğim aslında sizinle ilgili. Başıniza gelen en garip olaylar neler mesela doğumhane de?
Merhaba 💞
Aslında doğumhane her gün giren biri için çok garip bir yer değil, hatta hiç değil 🤭
İlk defa çok yoğun bir dogumhaneye öğrenciyken girmiştim, doktorlar ve ebeler onca cigligin içinde kahve içmeye çalışıyorlardı. Nasıl içleri alıyor diye kafamdan gecirmistim ama, şuan ben de o yoğunlukta kendime kahve içmeye fırsat kolluyorum. İşlerimi halledip o çığlıkların içinde iki yudum kahve içip rahatlıyorum ve çok güzel geliyor gerçekten.
Vaka olarak tabiki küçük yaş gebelikler, ölü doğumlar, omuz takilmalari, kord sarkmaları, ayak gelişler bunların hepsi değişik vakalar ve insanın artık gözü alışıyor, korkmaktan çok çözüm aramaya başlıyor, çözüm oluyor işte insan o zaman ne kadar geliştiğini anlıyor.
Onun dışında icimizdeki insani duygular asla ölmüyor, fakat gebeyle çalıştığımız için ve bu ağrının bir hastalık değil; onun doğum yapması için gerekli olan bı ağrı olduğunu bildigimiz için onun için çok da acıma ve üzülme duygusu artık bir süreden sonra olmuyor içimizde.
Çünkü gebemiz artık bir lohusa olduğunda gerçekten çok şükür ki Allah'a hiçbir ağrısı kalmıyor, bunu işte insan göre göre bile bile zamanla doğum ağrısı çeken gebeye aşırı üzülmeme duygusu oluyor ister istemez.
Ya da şöyle soyleyeyim, öğrenciyken bir kadın doğum yaparken ki çektiği ağrılara dayanamaz ve ağlardım. Bu mesleği yapamayacağımı düşünürdüm.
Şimdi o zamanlarki kadar üzülmüyorum çünkü uzulursem ve düşünürsem mesleğimi yapamam, karnımı da doyurmak zorundayım, lavaboya da gitmek zorundayım çalışırken 🌼
Bunu algılayabilmem benim için de uzun zaman sürdü,
Sevgilerle 💞

Merhabalar 💞 geç yanitim için özür dilerim, hemen başlıyorum.
Doğuma yaklaşan haftalarda bel, kasik, sırt ağrıları çok normal. Gebeler genelde bu ağrıyı "adet olmaya yakın başlayan ağrılar" gibi tarif eder, bu tarif kişiden kişiye göre değişebilir. Kimi ağrıya daha toleranslidir, kimini bu ağrı yıkar geçer 🌼
Bebeğiniz makat geliyorsa, vajinal doğum düşünüyorsanız secde pozisyonunu size tavsiye ederim, kedi-deve pozisyonu yine makat gelişi baş gelişe çevirmeye yardımcı hareketlerdendir.
Parmak ucu açıklık, ikinci üçüncü doğumlar için normal bir açıklıktır (eski doğumdan kalan bir aciklik oluyor)
fakat ilk doğumu olacak gebeler için çok az bir açılma olduğunu ifade eder, doğum için yeterli değil fakat açılma olmuş demektir.
Bu parmak ucu açıklıkla birkaç hafta bile geçirebilirsiniz, ne zaman düzenli, sizi uykunuzdan uyandıran veya uyutmayan, günlük işlerinizi engelleyecek derecede, sürekli mola vermenizi gerektiren o düzenli sancılar birkaç saat boyunca oturup devam ettiğinde, ilk doğumlarda bu şekilde açılma ilerlemiş oluyor genelde.
Yani özetlersek, bir hafta önce hissetmiş olduğunuz ağrının durması gayet normal çünkü o gerçek doğum ağrısı değil, doğuma hazırlayıcı agrilardir ve doğuma yaklaşılan haftalarda gelmesi gayet doğal ve iyi bir işarettir.
Umarım bebeğiniz vajinal kanala doğru başını döndürür, egzersizleri tavsiye ederim, olmuyorsa da çok zorlamayın bebeğiniz ve sizin için sağlıklı olan olsun
İyi doğumlar sağlıklı bir ömür dilerim sevgilerle 💞
Çok çok teşekkür ederim ❤️ böyle bir konu açıp insanlara yardımcı olmanız çok ince çok kibar bir davranış kafamdaki sorular cevap buldu sayenizde yüreğinize sağlık 🥰❤️

Merhaba,
Forumda gezerken bir tüp bebek hemşiresinin ve yenidoğan yoğun bakım hemşiresinin konu açıp soruları yanıtladığını gördüm, çok hoşuma gitti.
Ben de 3 yıldır yoğun bir doğumhanede görev yapan bir ebeyim, her gün gece gündüz birçok doğum yaptırmaktayım. Bu süreçte birçok gebeyle birlikteyim. Gebeliğin son haftalarına gelmiş gebelerimden aklına takılan soru işaretleri var ise, yardımcı olmak için bu konuyu açtım.
Endişeleriniz ve sorularınızı aşağıya bırakabilirsiniz, konuşalım.♥️
Merhaba yeniden ben.

9 10 temmuz son adet tarihim ama 8 temmuzda yumurtlama gördüm cok eminim. Adetin 3.gunu kesildi ve gelmedi kanamm bende bitti diye temizlenip birlikte olduk esimle gebelik olusmaz diye bir kaniya varip olsn oldu haliyle.

22 sinde test yaptim pozitif yapma sebbeim migren botoksuna ragmen migren ataklari gelmesi sivilce cikmadi bas donmesi mide bulantisi.. inanamadim ve 3 5 test yaptim hepsi poztf ama silik cizgi belirgin degiller kimi pembe kimi daha silik ama koyu olanda var.

Bende doktoruma sordum gel muayeneye dedi gittim muayanedr yumurtlama degil dedi kist yok dedi rahim cok iyi yumurtaliklar temiz dedi ve rahim kalinlasmis dedi sanirim gebelik var dediğiniz gibi ama kanda bakalim dedi kan verdim 2 saate cikmayinca aradim cihaz bozulmus kanlar icerde kalmis haliyle epey sonra calistilar kani ben doktoru aradim bilgi verdim kan hemoliz olmustur artik ama bekleyelim dedi negatif geldi siz pazar gunu testi baska merkezde yenileyin dedi bana.

Adetime 13 gun felan var 25 gunde 1 adet oluyorum.

Bugun fark ettim ki göğüslerim inanilmaz derecede dolgunlasmis memem kahverengilesmis.

Sizce by kadar erken surede gebelik soz konusu olabilir mi? Cogul gebelik riskim de var benim ilki de oyleydi babam anne ikiz trf hep o nedenle merakta kaldım sizce nedir bu durum?

Merhaba yeniden ben.

9 10 temmuz son adet tarihim ama 8 temmuzda yumurtlama gördüm cok eminim. Adetin 3.gunu kesildi ve gelmedi kanamm bende bitti diye temizlenip birlikte olduk esimle gebelik olusmaz diye bir kaniya varip olsn oldu haliyle.

22 sinde test yaptim pozitif yapma sebbeim migren botoksuna ragmen migren ataklari gelmesi sivilce cikmadi bas donmesi mide bulantisi.. inanamadim ve 3 5 test yaptim hepsi poztf ama silik cizgi belirgin degiller kimi pembe kimi daha silik ama koyu olanda var.

Bende doktoruma sordum gel muayeneye dedi gittim muayanedr yumurtlama degil dedi kist yok dedi rahim cok iyi yumurtaliklar temiz dedi ve rahim kalinlasmis dedi sanirim gebelik var dediğiniz gibi ama kanda bakalim dedi kan verdim 2 saate cikmayinca aradim cihaz bozulmus kanlar icerde kalmis haliyle epey sonra calistilar kani ben doktoru aradim bilgi verdim kan hemoliz olmustur artik ama bekleyelim dedi negatif geldi siz pazar gunu testi baska merkezde yenileyin dedi bana.

Adetime 13 gun felan var 25 gunde 1 adet oluyorum.

Bugun fark ettim ki göğüslerim inanilmaz derecede dolgunlasmis memem kahverengilesmis.

Sizce by kadar erken surede gebelik soz konusu olabilir mi? Cogul gebelik riskim de var benim ilki de oyleydi babam anne ikiz trf hep o nedenle merakta kaldım sizce nedir bu durum?
Merhabalar 💞 her adetimizde dollenmemis yumurtayi atarız. Ve adetimizin ilk gununden sonraki 13-15. günler ovulasyon gunumuzdur. Bugünlerde gebe kalma ihtimalimiz çok yuksektir.

Adetinizin 3. Günü ilişki yaşadığınızı söylemissiniz.
Böyle bi durumda gebe kalacaginizi sanmıyorum.
Bahsettiginiz semptomlarin psikolojik oldugunu düşünüyorum, çoğu kadın gebe olduğunu anlamayacak kadar az semptomla karsilasir.
Yani saydığınız semptomlar bu kadar erken olduğunu dusundugunuz bir ve gebelik için bence çok erken olurdu.
Sevgilerle 💞

Merhabalar 💞 her adetimizde dollenmemis yumurtayi atarız. Ve adetimizin ilk gununden sonraki 13-15. günler ovulasyon gunumuzdur. Bugünlerde gebe kalma ihtimalimiz çok yuksektir.

Adetinizin 3. Günü ilişki yaşadığınızı söylemissiniz.
Böyle bi durumda gebe kalacaginizi sanmıyorum.
Bahsettiginiz semptomlarin psikolojik oldugunu düşünüyorum, çoğu kadın gebe olduğunu anlamayacak kadar az semptomla karsilasir.
Yani saydığınız semptomlar bu kadar erken olduğunu dusundugunuz bir ve gebelik için bence çok erken olurdu.
Sevgilerle 💞
Bende oyle düşünüyorum ama bakalim nasip yinr sizi etiketlerim ay sonu sonuca gore ♥️♥️♥️♥️

Merhaba,
Forumda gezerken bir tüp bebek hemşiresinin ve yenidoğan yoğun bakım hemşiresinin konu açıp soruları yanıtladığını gördüm, çok hoşuma gitti.
Ben de 3 yıldır yoğun bir doğumhanede görev yapan bir ebeyim, her gün gece gündüz birçok doğum yaptırmaktayım. Bu süreçte birçok gebeyle birlikteyim. Gebeliğin son haftalarına gelmiş gebelerimden aklına takılan soru işaretleri var ise, yardımcı olmak için bu konuyu açtım.
Endişeleriniz ve sorularınızı aşağıya bırakabilirsiniz, konuşalım

Merhaba,
Ben normal doğum öncesi değil sonrası hakkında sormak istiyorum, ikinci doğumumu yaptım, doğumdan sonraki bu rahim düşmesi ya da diğer bu tür şeyler hemen doğumdan sonra görülüp anlaşılır mı dikis muayenesinde falan, yoksa daha sonrasında da olur mu mesela bir ay sonra falan

Merhaba,
Benim doğumumda oğlumun kafası çıktı eve sonra kesi attı. Hala aklımda o . Devamını da kendisi getirebilirdi oğlum , kalp ritim bozukluğu vs olmadı neden yaptı

Ben normal doğum öncesi değil sonrası hakkında sormak istiyorum, ikinci doğumumu yaptım, doğumdan sonraki bu rahim düşmesi ya da diğer bu tür şeyler hemen doğumdan sonra görülüp anlaşılır mı dikis muayenesinde falan, yoksa daha sonrasında da olur mu mesela bir ay sonra falan
Merhaba, sorunuzu şimdi gördüm kusura bakmayın,
İkinci doğumdan sonra genellikle bu problemi görmeyiz fakat bazen fizyolojik olarak kendiliğinden veya zor, mudahaleli doğumdan sonra uterus prolapsusu dediğimiz durum ortaya çıkabiliyor.
İdrar kaçırma, büyük tuvalet kaçırma tutamama gibi şikayetler oluyor genelde.
Doğumdan sonra genital bölge ödemli olur fakat ayrıntılı muayene ile bu görülebilir diye düşünüyorum çok emin olmamakla birlikte.
Sevgiler 💞

Benim doğumumda oğlumun kafası çıktı eve sonra kesi attı. Hala aklımda o . Devamını da kendisi getirebilirdi oğlum , kalp ritim bozukluğu vs olmadı neden yaptı
Merhaba 💞
Bahsettiğiniz kesi bebek başı vajene dayaninca atılır (baş çıkmadan hemen önce), muhtemelen sizde de böyle olmuştur,
Bazı bebekler iri olabiliyor omuzların takılma riskine karşılık açılan kesi genisletilebiliyor. Hissettiginiz bu genişletme işlemi olmuş olabilir.
Geçmiş olsun sevgilerle 💞

Merhaba ikizlere hamileyim 32+6. Henuz hic nst ye sokmadı doktorum. Sagdakinin hareketlerini az hissediyorum. Ama suyun iyi, rahim ağzı kapali diyip gönderiyor. Normal mi. Birde kasılma nasil olur. Karnim hep sert. Kasılma olunca anlar mıyım

Merhaba ikizlere hamileyim 32+6. Henuz hic nst ye sokmadı doktorum. Sagdakinin hareketlerini az hissediyorum. Ama suyun iyi, rahim ağzı kapali diyip gönderiyor. Normal mi. Birde kasılma nasil olur. Karnim hep sert. Kasılma olunca anlar mıyım
Merhabalar hayırlı olsun 💞
Bence önümüzdeki hafta nstler başlar, ultrason ile hareketlerini görmek doktorunuz için yeterli gelmiş olabilir. Belli haftalardan önce bebek kalp atışları net duyulmuyor nstnin anlamı olmuyor.
Bence bu hafta sizin için bir sınır, yani dediğim gibi önümüzdeki günlerde nst isteyecektir hekiminiz.
Kasılma karnın üst kısmında sertleşme şeklinde fakat 10 dakikada 1-2 kez gibi düzenli devam eder.
Bazı kadınlarda adet öncesi bel,kasık ağrısı olarak tariflenir.
Bazı kadınlar idrara ve kakaya sıkışmış fakat yapamiyormus gibi hisseder bu da kasilmadir (tabi her his öyle değil düzenli olması beklenir)
Acilmaniz yok ise bence endişelenmeyin hele ki ilk dogumunuz olacak ise bu süreç daha yavaş ilerler tabiki
Ama her gebelik her doğum farklıdır NST bize yol gostericidir
Sevgilerle 💞

Aradığım kişi sizsiniz aslında🤭🥰 öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim şimdiden 😌 1.Sorum ; ilk dogimda çok dikişi olan anne ikinci doğumda da aynı dikisler ile karşılaşır mi yoksa daha mı. Az olur . Doğumdan sonra ebe bana senin kasların çok sertti yumuşama olmadığı için çok dikişin oldu demislerdi . (Kızım 4 aylıkken hamile olduğumu öğrendim . Şu an kizim 1 yaşında ve ben de 36 haftalık hamileyim)🤭🥰
2. Sorum☺️ ; ilk doğumda atoni kanaması geçirdim . İkinci doğumda da bunu yaşar mıyım ?
3. Sorum 😌 : devlet Hastanesi'nde normal doğuma ebeler mi giriyor yoksa doktorlar mi ?

Merhaba 💞
Çok teşekkür ederim bu güzel mesajınız için.
Bu süreç kadının kendinden çok bebeği için endişe duyduğu bir süreç olduğu için oldukça hassas.
Soruların çoğu bebeği doğumda sıkıntıya sokmayla ilgili sorular yani anneler doğacak bebekleri için doğumda onlara zararlı bir hareket yapmaktan çekiniyorlar.
Her doğum her gebelik kendine özel, %100 kesin cevapları hekim dahi gebeyi görmeden veremez,
Bu yüzden sorulara cevap verirken tavsiye niteliğinde cevaplamaya çalışıyorum, yanlış yönlendirip vebal almak asla istemem.
Size teşekkür ederim iyi geceler dilerim🎉 beni çok mutlu ettiniz,
Sevgilerle 💞
Siz ne kadar tatlı bir insansınız 🥰 herkese nezaketli, uzun uzun cevaplar veriyorsunuz. Herhangi bir sorum yok, sadece size teşekkür etmek istedim her şey gönlünüzce olsun ☺️☺️

Aradığım kişi sizsiniz aslında🤭🥰 öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim şimdiden 😌 1.Sorum ; ilk dogimda çok dikişi olan anne ikinci doğumda da aynı dikisler ile karşılaşır mi yoksa daha mı. Az olur . Doğumdan sonra ebe bana senin kasların çok sertti yumuşama olmadığı için çok dikişin oldu demislerdi . (Kızım 4 aylıkken hamile olduğumu öğrendim . Şu an kizim 1 yaşında ve ben de 36 haftalık hamileyim)🤭🥰
2. Sorum☺️ ; ilk doğumda atoni kanaması geçirdim . İkinci doğumda da bunu yaşar mıyım ?
3. Sorum 😌 : devlet Hastanesi'nde normal doğuma ebeler mi giriyor yoksa doktorlar mi ?
Merhabalar 💞
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kavusursunuz inşallah❤️
Tabiki elimden geldiğince cevaplayacagim seve seve.
Öncelikle iki doğum arası birbirine zaman olarak yakın olduğundan dogumunuzun hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum, bununla birlikte rahimin kendini toparlama süreci 2 yıldır kitaplarda yazan, yani 2 yılda bir vücudumuz kendini ikinci bir gebelik ve doğum için kendini hazırlar.
Hızlı bir doğum eylemi yaşayabilirsiniz yani acilmaniz hızlı olabilir, ağrılarınız normal gebeliklere oranla birkaç hafta geriden baslayabilir fakat kritik hafta 35 haftadır siz bu haftayı gecmissiniz tebrik ederim,
Şuanda 36 haftalık gebe olduğunuzu söylemişsiniz ufak kasilmalarda bile dogumhaneye başvurup bir nst cektirmenizi gerekli görülürse vajinal muayene olmanızı öneririm yani vücudunuzun verdiği sinyallere karşı duyarlı olmanızı tavsiye ederim 💞
Perine bölgesi dediğimiz bölge yani vajinamizin dışı kas tabakasindan oluşuyor bu tabaka bazı kadınlarda biraz kalın olabiliyor, bebeğinizin doğum kilosu çok fazla değilse kesi atılmadan doğum gerçekleşebilir.
Perineniz çok sıkı ve sertse birkaç hafta içinde, gül yağı ile perine masajı yapabilirsiniz, kendiniz yapamıyor iseniz eşinizden yardım alabilirsiniz. Nasıl yapıldığı konusunda internetten yardım alabilirsiniz. Perine masajı dokuları esnetiyor ve doğuma bağlı yırtık ve kesi ihtimalini azaltıyor.
Atoni oykunuz olduğunu söylemişsiniz, doğumhaneye yatisiniz yapıldığında size önceki gebelikte ve doğumda bir sorun gelişip gelişmediğini sorarlar fakat sormazlarsa siz mutlaka söyleyin, doğumdan sonra uygulanan ilaçlar açısından ekip önlemini alır 💞
Kan degerleriniz gozlemde tutulur her gebeye ve lohusaya yapıyoruz.
Anadolu'da bir ilde yaşıyorsanız ebelerin doğum yaptırdığı hastaneler duydum fakat büyük illerde genelde hekimler doğumu üstleniyor ama bulunduğunuz dogumhanede size yardımcı olacak ebeler mutlaka olacaktır,
Elimden geldiğince cevapladım 🤭
Güzel sağlıklı bir doğumunuz olur inşallah, iyi geceler dilerim
Sevgilerle 💞

Merhaba,
Bence dunyanin en korkunc mesleklerinden birisi 🙈 bu hayatta en ilkel seylerden birisi de normal dogum olabilir bana gore 🙈🙈🙈

Merhabalar 💞
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla kavusursunuz inşallah❤️
Tabiki elimden geldiğince cevaplayacagim seve seve.
Öncelikle iki doğum arası birbirine zaman olarak yakın olduğundan dogumunuzun hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum, bununla birlikte rahimin kendini toparlama süreci 2 yıldır kitaplarda yazan, yani 2 yılda bir vücudumuz kendini ikinci bir gebelik ve doğum için kendini hazırlar.
Hızlı bir doğum eylemi yaşayabilirsiniz yani acilmaniz hızlı olabilir, ağrılarınız normal gebeliklere oranla birkaç hafta geriden baslayabilir fakat kritik hafta 35 haftadır siz bu haftayı gecmissiniz tebrik ederim,
Şuanda 36 haftalık gebe olduğunuzu söylemişsiniz ufak kasilmalarda bile dogumhaneye başvurup bir nst cektirmenizi gerekli görülürse vajinal muayene olmanızı öneririm yani vücudunuzun verdiği sinyallere karşı duyarlı olmanızı tavsiye ederim 💞
Perine bölgesi dediğimiz bölge yani vajinamizin dışı kas tabakasindan oluşuyor bu tabaka bazı kadınlarda biraz kalın olabiliyor, bebeğinizin doğum kilosu çok fazla değilse kesi atılmadan doğum gerçekleşebilir.
Perineniz çok sıkı ve sertse birkaç hafta içinde, gül yağı ile perine masajı yapabilirsiniz, kendiniz yapamıyor iseniz eşinizden yardım alabilirsiniz. Nasıl yapıldığı konusunda internetten yardım alabilirsiniz. Perine masajı dokuları esnetiyor ve doğuma bağlı yırtık ve kesi ihtimalini azaltıyor.
Atoni oykunuz olduğunu söylemişsiniz, doğumhaneye yatisiniz yapıldığında size önceki gebelikte ve doğumda bir sorun gelişip gelişmediğini sorarlar fakat sormazlarsa siz mutlaka söyleyin, doğumdan sonra uygulanan ilaçlar açısından ekip önlemini alır 💞
Kan degerleriniz gozlemde tutulur her gebeye ve lohusaya yapıyoruz.
Anadolu'da bir ilde yaşıyorsanız ebelerin doğum yaptırdığı hastaneler duydum fakat büyük illerde genelde hekimler doğumu üstleniyor ama bulunduğunuz dogumhanede size yardımcı olacak ebeler mutlaka olacaktır,
Elimden geldiğince cevapladım 🤭
Güzel sağlıklı bir doğumunuz olur inşallah, iyi geceler dilerim
Sevgilerle 💞
Ama çok tatlısınız çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz kafamdaki sorulara bu şekilde açık ve net cevap veren kimse olmamıştı hakkınızı helal edin lütfen 🤗

Back