Doğuma Hazırlık Doğumhane ebesiyim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba bu karın bölgesindeki sertlesmeler için NST gerekli, doğum ağrıları başlamış olabilir

Erken mi doğar doktorum erken doğum riskin yok demisdi aşağı daha inmemiş dedi 33 haftalıkken şimdi 36 bitdi 37 dogarsan kuvese falan girmez dimi
Bahsettiğiniz sertlesmeler doğum ağrısı olarak görülebilir NSTde, sakin olun erken doğum demedim
36-37 güzel haftalar endişe etmeyin, ama anne karnında bir gün daha geçirse iyidir tabiki de, ne kadar kalabilirse kalsin bebiş
Demek istediğim bu tarz sertleşmeler varsa bir NST değerlendirmek iyi olur, sağlıkla kalın iyi geceler

Allah razı olsun bir anlık dogurcam sandım iyi geceler çok teşekkür ederim

Merhaba öncelikle cok iyi bir sey yaptiniz teşekkür ediyorum.

41+3 de bende mecburen sezeryana alındım bebegim gayet iyiydi. Doktor ilk olarak bana catimjn uygun oldugunu dogurabilecegimi soyledi bebegin basida yerlesti dedi 37 deyken. Ancak cok sancilarim gelip gitmesine rağmen bie turlu dogum baslamadi. Doktor sezeryan dese de ben bekleyecegim dedim ve her gun nst girdim bu sebeeple sanci cikmadi. Bir aksam tuval3te nisanim geldi ve hafif hafif de su gelmeye basladi ben karnim sertlesince gittim hastaneye muayene edildim 2 3 cm aciklik var ancak bebek olmasi gereken yerde degil -2 de dendi.

Ben bir türlü ikna olmadim suni verin dedim ise yaramaz dedi ebe. Sabaha kdr nst cekilck ve sabaha dogum dediler ve ben sabaha karsi epey siddetli dogum sancim başladı ama beni sezeryana korkutarak aldılar inmez hala aynı diye..

Aktif dogum başladı 6 cm olmuşum sancim da var bebek -2de olabilir mi? -2de olan bebek suni sanciyla inem3z mi?

Merhaba
İlk doğumlarda 6 cm açıklık, baş (-2) olabilir, normal bir muayene bulgusu. Eğer anne iyiyse bebek kalp atışları duzgunse anne ayağa kaldırılıp çömelme veya pilates topunda kalçayı hareketli tutma gibi egzersizlerle baş iyice oturur. Uzun süre muayene hiç ilerlemezse başın inmeme sebebini kordon dolanması veya kordon kısalığı riskine baglayabiliyoruz ve bu durumda vajinal doğum için ısrarcı olmak bizim için risk oluşturuyor.
İyi günler sevgilerle

Merhaba devlet hastanesinde mi görev yapıyorsunuz acaba
Ben özele gidiyorum ama malum ücretlerden dolayı devlet hastanesine gitmeye karar verdim Sezeryan olacağım siz hangisini tavsiye edersiniz

Bence daha fazla beklemek istemediler biktilar benden heralde..

Kordon dolanması yada kısalığı yoktu oyle bir bulgu olsa söylerdi dogum sonrası. Bebegimde bende iyiydik hqla pismanim keske bekleseydim diyee didinip yiyorum kendimi sezeryan cok agir gecti 15 gun benim mahvoldum ağrıdan bi yandns göğüs ucu catlagi nastit ates...

Eger birdaha hamile kalirsam son ana kdr gitmicem

Yanitin icin tsk ederimmmm ...

Ebe hanim ben 32 haftaligim doktor iki hafta önce suyumun fazla olduğunu söyledi şeker testi vs hersey yapildi temiz çıktı bir zarari olur mu bebeğe suyun fazlalığı.ne olur ne olmaz diye cantami bile hazirladim

Bence böyle düşünme, vajinal doğumda da doğum sonu bir sürü komplikasyon gelişebiliyor. Gebelik doğum ve doğum sonu zorlu bir süreçtir. Bebeğini sağlıkla kucağına almışsın, sıkıntılar yasamissin fakat şükür ki şuanda sagliklisiniz, doktor ebe kontrolü önemlidir
Kendine vücuduna ve olanlara karşı pişmanlık hissetme lütfen,
Sağlıklı günler dilerim sevgiler

Çok haklısın..
Şükür ki dediğin gibi oldu...
Iyiki sizin gibi ebeler var keske denk gelebilseydik..

Ebe hanim ben 32 haftaligim doktor iki hafta önce suyumun fazla olduğunu söyledi şeker testi vs hersey yapildi temiz çıktı bir zarari olur mu bebeğe suyun fazlalığı.ne olur ne olmaz diye cantami bile hazirladim
Merhaba, hayırlı olsun bebeğiniz, inşallah sağlıkla kavusursunuz
Bu haftalarda bebeğin hareketlerine karşı dikkatli olun günde 10a yakın hareket etmiş olsun
İnşallah tetkikleriniz de güzel sonuçlanır.
Su fazlalığının bebeğe bir zararı olmaz,
Bu haftalarda suyunuzun gelmesini beklemeyiz normalde, şayet gelirse direkt hastaneye gidin
Ağır kaldırmayın, yoğun egzersizden kaçının. Tabiki günlük aktivitelerinizi yerine getirmeyin demiyorum, yürümekte, çalışıyorsanız ise gitmekte, yemek yapmakta hiçbir sorun olmaz aksine kendinizi iyi hissettirir.
Her şeyin yolunda gittiğini umarak doğum haftasına geldiğinizde, doğum sürecinde suyunuz gelmezse sadece açıklık ve ağrı şikayeti ile dogumhaneye yatarsaniz, bazen biz küçük bir pensle keseyi kendimiz acabiliyoruz (bu canınızı yakmaz ve bazen doğumun ilerleyişi için gereklidir), suyunuzu açan kişinin dikkatli bir şekilde başını oturtup açması gerekir, sonrasında ise birazcık NST ile bebeği izlemek gerekir.
Büyük bir sorun değil, bu şekilde sıkıntısız doğum yapan birçok gebem oldu,
Sakın kalın, bizim vücudumuz dogurmayi biliyor sevgilerle

Hiç korkma altında hasta örtüsü var kaka yaparsan alıp yenisini koyuyorlar, çok normal karşılanıyor, ben lavman yaptığım halde ilk doğumda yaşadım bu durumu ama bebeği karşılamak için kaka yapacağım diye ikinmamazlik edemezdim rahat ol

Yaa cok tesekkur ederim cok ttlisinizzz

Merhaba, bende hemen sorumu sorayım. Bir kaç aylık tatil için evden ayrıldım ve geldikten 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim şuan 6 haftalık gebeyim. İlk oglumu 2017 yilinda sezeryanla doğurdum. doktorumun doğum öncesi tespitinde çocuğun uzun süre sabit bir pozisyonda olduğu aşağı dönmemesi nedeniyle seseryan yapicaz dedi bende kabul ettim. Doğum sonrası kordonu kısa kaldığı için donememis demişti. Simdiki hamileliğimde herşey yolunda giderse Allah'ın izniyle normal doğum istiyorum bu mümkün mü? Henüz donmedigim için doktora gidemedim. 2-3 hafta sonra dönünce kontrole gidicem. Ön bilgi için size sormak istedim doktorumda danisicam. Şimdiden teşekkürler

Merhaba, 37+4 yetim. Geçen hafta 36+5 te belden kasığa vuran sancıyla acile gittim, 20 dk da bir düzenli de geliyordu halbuki ama 7 saatin sonunda durdu sancılar bu durum normal mi? Bebeğim makat geliş hala dönmedi, o gün muayenede açılmaya parmak ucu dediler bu açılma başlamış mı demek oluyor? Bebek tersken açılacak da bebeğim kanala ters girip sıkışacak diye korkuyorum her gün bel, bacak ve kasıkta adet ağrısı hissediyorum bu doğum yakın mı demek? Kusura bakmayın üst üste sordum ilk doğumum olacak hem bilgisiz hem endişeli hem de heyecanlıyım

Konu sahibi elbette cevap verecektir ama çevremde ssvd yapan çok fazla kişi var. Kordon konusu da her gebelikte aynı olmuyor diye biliyorum. Eğer normal doğum için herhangi bir sorun oluşmazsa inşallah gönlünüze göre olur ve sağlıkla kucağınıza alırsınız

Merhabalar öncelikle sağlıkla kavuşmanızı diliyorum, geç yanitim için özür dilerim.
Sezaryen sonrası vajinal doğum imkansız degildir fakat birçok risk içerir.
Rahim yani uterus sezaryen kesisi ile darbe aldığı için, vajinal doğum eyleminde olan kasılmalara karşı ruptur dediğimiz kendini bırakma olayını gerceklestirmesinden korkarız.
Eğer vajinal doğum olacaksa sizin bu süreçte kendi ağrılarınızdan yani vücudunuzun eyleme karşı oluşturduğu ağrılardan başka hiçbir ağrı almaması gerekir (suni sancı yasaktır)
Doğum eylemi başarılı ise, doğum anında da güçlü ikinmalar yine rahimi yoracagi ve önceki sezaryen yeri zarar görebileceği için cooook dikkatli olmak gerekir.
Yani imkansız değil, fakat çok tedbirli yaklaşıp, yine sezaryen olma olasılığınızın olduğunu bilerek böyle bir seçim yapabilirsiniz tabiki.
Sağlıklı doğumlar dilerim sevgilerle

Benim merak ettiğim aslında sizinle ilgili. Başıniza gelen en garip olaylar neler mesela doğumhane de?

Merhabalar geç yanitim için özür dilerim, hemen başlıyorum.
Doğuma yaklaşan haftalarda bel, kasik, sırt ağrıları çok normal. Gebeler genelde bu ağrıyı "adet olmaya yakın başlayan ağrılar" gibi tarif eder, bu tarif kişiden kişiye göre değişebilir. Kimi ağrıya daha toleranslidir, kimini bu ağrı yıkar geçer
Bebeğiniz makat geliyorsa, vajinal doğum düşünüyorsanız secde pozisyonunu size tavsiye ederim, kedi-deve pozisyonu yine makat gelişi baş gelişe çevirmeye yardımcı hareketlerdendir.
Parmak ucu açıklık, ikinci üçüncü doğumlar için normal bir açıklıktır (eski doğumdan kalan bir aciklik oluyor)
fakat ilk doğumu olacak gebeler için çok az bir açılma olduğunu ifade eder, doğum için yeterli değil fakat açılma olmuş demektir.
Bu parmak ucu açıklıkla birkaç hafta bile geçirebilirsiniz, ne zaman düzenli, sizi uykunuzdan uyandıran veya uyutmayan, günlük işlerinizi engelleyecek derecede, sürekli mola vermenizi gerektiren o düzenli sancılar birkaç saat boyunca oturup devam ettiğinde, ilk doğumlarda bu şekilde açılma ilerlemiş oluyor genelde.
Yani özetlersek, bir hafta önce hissetmiş olduğunuz ağrının durması gayet normal çünkü o gerçek doğum ağrısı değil, doğuma hazırlayıcı agrilardir ve doğuma yaklaşılan haftalarda gelmesi gayet doğal ve iyi bir işarettir.
Umarım bebeğiniz vajinal kanala doğru başını döndürür, egzersizleri tavsiye ederim, olmuyorsa da çok zorlamayın bebeğiniz ve sizin için sağlıklı olan olsun
İyi doğumlar sağlıklı bir ömür dilerim sevgilerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…