Doğumdan sonra veya hamilelikte nasıl bir duygusal değişim yaşadınız?

damlaainkorea

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2016
658
416
Benim 35. Haftada başladı dogumdan sonra hafifledi bende takıntılı dusunceler başlamıştı saçma sapan şeyler geliyordu aklıma, şimdi çok şükür ki geçti. Bunu yaşayan tek ben değilimdir diye düşünüyorum çok üzülüyorum kendime dar ettiğim zamanları düşündükçe bir sürü boşu boşuna kuruntu.

Doğum sonrası benden yaşça küçük olan yengem (kardeşimin eşi) bazen ağlıyordu, sanki hep evde durucam bebek bakicam emziricem hayatım bitti artık, bundan sonra ömrüm böyle geçicek demişti. Ben de onu teselli ettim bunlar geçici süreçler hep evde durmayacaksin bebiş de büyüyecek, anneni kız arkadaşlarını buraya davet et gelsinler, sen de onların yanına git hava al , değişiklik iyi gelir. Biz de dışarda bebek arabasıyla yürüyüş yapalim diyordum. Uykusuzluk, sinir basması, psikolojik olarak değişken ruh hali oluyor. Ama yeğenime sarılıp onu koklayinca seni iyiki doğurdum kizim diyor

Anne olmadan önce kalbim daha katıydı daha vurdumduymaz, gözü karaydim. Kafama estiği gibi yaşıyordum. Anne olduktan sonra her ihtimali değerlendirip sağlam adımlar atıyorum çünkü her adım çocuğumu da etkileyecek onun dışında her şeye ama her şeye ağlıyorum burnumun direği sızlıyor ; ölüm, kaza, yaralanma ,kedi ,köpek, kuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…