Doğumdan sonra vajina genişlemesi

nili_de

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
15
3
30
2 ay önce doğum yaptım. Vajinamın üstünden ve altından et parçası gözüküyor ayrıca idrar deligimi görüyorum yani ne var ne yok görüyorum. Bunun için özel çaba sarfetmiyorum yani o kadar genişlemiş veya yanlış dikiş atılmış bilmiyorum yani geniş bırakmışlar bilmiyorum. Bu durumu yaşayan oldu mu lütfen yorum atın. Bu durum geçer mi ?

Vajinal doğum yapmadım fakat 2 ay çok erken vücudun toparlanması için en az iki sene gerekiyor onu biliyorum

Vücuduna biraz zaman ver. İlla ki genişleme olur ama çok çok büyük bir genişleme olmaz İlk dogumda. Vajinal doğum yaptım ortalama 6 ayda eski formuna döndü.
devamlı önümden gaz çıkıyor. Otururken kalkarken bile hava giriyor gaz çıkarıyor. Bu günde 1-2 kere değil devamlı çıkıyor. otururken kalkarken bile önüne hava girip ses çkartacak kadar bollaşma var. Önden gaz çıkma nedenleri arasında genişleme varmış ki zaten aynada kendim de görüyorum dikişi sanki çok aşağıdan attı bu kedar değildi yani. Benimki çok genişledi de inşllah geçer.

devamlı önümden gaz çıkıyor. Otururken kalkarken bile hava giriyor gaz çıkarıyor. Bu günde 1-2 kere değil devamlı çıkıyor. otururken kalkarken bile önüne hava girip ses çkartacak kadar bollaşma var. Önden gaz çıkma nedenleri arasında genişleme varmış ki zaten aynada kendim de görüyorum dikişi sanki çok aşağıdan attı bu kedar değildi yani. Benimki çok genişledi de inşllah geçer.
Daraltma işlemi var canım üzme kendini.

Daha yenisiniz. Ben de vajinal doğurdum bende kesi dikiş yoktu ama. Böyle bir şey olmadı. Zamanla düzelmezse eğer rahatsız ediyorsa tabi ki doktorunuza gidin muayene olun

Dogumdan sonra ilk 40 gun idrar kacirma bile oldu… ayni sekilde su an 5. Aydayiz hala gaz cikiyor nadir de olsa. Hatta bazen idrar yaptiktan sonra akinti olarak sizinti yaptigini hissediyorum. Ama genismis gibi hissetmiyorum aksine sanki daralmis gibi😕 bi yandan kaslarin tekrar guclenmesi ve kendini toplamasi lazim… bence bi doktorunuza gozukun o daha iyi yonlendirir

X