• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra kilo alanlardan mısınız yoksa verenlerden misiniz?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
:Kimi kadın doğumdan sonra e tabi bebeğe bağlı olarak her halikarda 5 ile 7 kilo arası veriyor ama ya sonrası? Kimi kadınlar kilo vermeye devam ederken, kimi kadınlarda fazlası ile geri alıyormuş.. Sizde durum nasıl oldu?
Şöyle bir düşüncem var ama tamamen dayanıksız yani doğru mu bilmiyorum... Hamileliğinden önce çok zayıf olanlar hızla kilo verirken, hamileliğinden önce fazla kilosu olanlar hamileliğinde çok fazala almıyor ama sonrasında kilo vermekte zorlanıyor hatta aladabiliyor...
Doğrumudur acaba?

canım ben hamile kalmadan once 74 kılo idim. hamilelikte 13 kilo aldım. doğumdan sonra iştahım kesildi. doğumdan 1 hafta sonra tartıldığımda 76 kılo idim. yani 11 lilo vermişim doğumdan itibaren. şimdi tartıya çıkmaya korkuyorum çunku deli gibi yemek yiyorum ve tabi çikolata. acayip iştahlıyım cokacimcoook artık buna gore yorumu sen yap :bbo:

E o zaman benim dediğim doğru oluyor sanki, çok zayıf değilmişsin doğumdan önce az kilo almışsın en azından 20 kilolara çıkmamışsın. ama doğumdan sonra iştahın artmış( çok olmadı doğum yapalı sanırım bebişin 2 aylığa yakın dı galiba)..

62 kiloyla hamile kaldım.75 le doğuma girdim.şimdi 68 kiloyum ne laıyorum nede verebiliyorum :(( aynı kiloda takılı kaldım.evlendiğimde 58 kiloydum ve tekrar o kiloma dönmeyi çok istiyorum...

E o zaman benim dediğim doğru oluyor sanki, çok zayıf değilmişsin doğumdan önce az kilo almışsın en azından 20 kilolara çıkmamışsın. ama doğumdan sonra iştahın artmış( çok olmadı doğum yapalı sanırım bebişin 2 aylığa yakın dı galiba)..

evet canım 5 gun sonra 2 ay doluyo. hamileliğim çok sorunlu geçti iştahım yoktu yeyip içemiyodum. kılolar hep bebeğe gitti. ama şimdi bana geliyo. yemeğe bi saldırıyorum çok iğrenç yiyorum. sanki arkamdan atlı kovalıcak gibi. kendime gelince utanıyorum ben napıyorum diye ama dayanamıyorum :utangac:

senin tezin doğru galiba. ben ve benim gibiler doğumdan sonra çok alıyoruz. allahtan boyum uzun da ordan yırtıyorum :dance:

55 kıloyla hamıle kaldım üzerıne de taaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm 23 kılo aldım yuh bana şimdi 63 kilodayım zayıflama gıbı bir çaba içinde değilim şimdilık bebişime çok süt yapmam lazım rejım yasak yanı bebişim üç aylık daha üç ay var ondan sonra ek besınlere başladığımız zamann yavas yavas vereceğız inşallah

Ne kötü bişey ya şu kilolar, özelliklede emzirme döneminde doğru düzgün zayıflamak istesen zayıflayamazsın, yani öyle sıkı diyete giremezsin.Az yenebilse yine insanın içi rahat etmez sütün kalitesi artsın ister, bol su içme ile yanında da diyet ile evet süt belki oluyordur ama kalitesi nasıldır acaba.. Kilonu korumaya çalışmak bile diyet gibi geliyordur insana.. Hele birde iştah arttımı ayrı dert, hamile bir kadın tvde diyorki "önceden fazla kilosu olanlara kızardım hiçmi dikkat etmiyorlar diye, ama hamile kalınca anladımki,vücut isteyince kendini durduramıyorsun, kendini durdurmak en büyük işgence gibi geliyor sana... ıştahsızlara da kızmamak lazım vücut istemeyince önüne ne koysalar seni cezbetmiyor yada bikaç kaşıkla doyuyorsun"
Doğru hakikaten

55 kıloyla hamıle kaldım üzerıne de taaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm 23 kılo aldım yuh bana şimdi 63 kilodayım zayıflama gıbı bir çaba içinde değilim şimdilık bebişime çok süt yapmam lazım rejım yasak yanı bebişim üç aylık daha üç ay var ondan sonra ek besınlere başladığımız zamann yavas yavas vereceğız inşallah

evet haklıyım sanırım, zayıf olanlar hamileliğinde çok alıyor, ama doğudan sonra çabuk eritiyor. siznde 8 kilonuz kalmış okadar kilodan. Maşallah diyeyim nazar değmesin..
Benim çalıştığım okulda çoook zayıf bir bayan vardı öğrendiğimde şok olmuştum 4 aylık bebeği vardı, ve hamileliğinde 25 kilo almış. Nasıl gitti anlamadım demişti.

evlenince obez oldum 85 kıloya ulaştım. sonra spora başladım. hihoyyytstep ve pilatesle 74e dustum. daha kılo alırsam yine yaparım spor kendıme guvenıyorum:lepi: o yuzden yıcem şimdi bol bol yavrumun ıhtıacı var şimdi. kendim iççin değil asla yerimseniben

senin tezin bende de gerçekleşti canım
1.72 boyum var ve 52 ile hamile kaldım
15 kilo aldım
doğumdan 2 ay sonra eski kilomdaydım, bayağı da iştahlıydım, buldğumu götürüyordum
sütüm çoktu benim, ondan gitti sanırım kilolar

ben kizima hamile iken 10 kilo almistim,dogumdan bikac ay sonra hic bisey yapmadan eski kiloma geldim:teytey:

oglumda ise 18 kilo aldim,dogumdan sonra kendiliginden gitmedi tabi kilolar kizimda oldugu gibi,,,emzirme donemimde bittikten sonra ,SIKI bi diyetle 21 kilo verdim.:teytey:

ben 23 kilo oldım doğumdan sonra 14 kilom gitti ama şuan oğlum 4 aylık ve ben süt olsun diye yediğim için giden kilolarımdan 5 kilosu geri geldi malesef :(( artık dikkat ediyorum ama kilolar yapıştı kaldı...

vala ben dogumdan önce 65 lerde idi kilom hamileligimde 16 kilo aldım sezeryanla dogum yaptım kızım 1,5 yaşında ve kilom 57 hiç şaşmıor hatta bi ara 55 54 şeklinde gidiyordumda okadarıda yakışmıor die gece makarnalara kızartmalara başlamıştım şimdi 57 yim :1hug:

walla ben veremeyenlerdenim
evlendiğimde 46 kilo idim
50 kilo ile hamile kaldım 67 ile doğuma girdim
şimdi 60 kiloyom ne aşağı ne yukarı yaa hayatımda ilk kez diyet yapıcam

doğum öncesi kiloma 9. ayda döndüm. 20 kilo almıştım hamilelikte. doğumda 7 gitti sonraki emzirme döneminde 7 geldi :))
sanki doğru gibi tezin bi 10 kilosu diyetle gitti sonraki 10 kilo diyeti kesmeme rağmen gitmiş dahada gidiyor gibi.(60 kilodayım)

ya bu emzirme döneminde tekrar kilo alanlar süt olsun diyemi biraz yemeyi abartıp alıyor, yoksa iştahlarımı açılıyorda bu yüzden yiyip alıyorlar acaba?

Back