• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan sonra, kıdem tazminatı hk

catlamismisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
359
40
68
Merhaba, içinde bulunduğum durumu bütün açıklığı ile şöyle özetleyeyim, Özel bir şirkette çalışıyorum. 2015 yılında zor bir hamilelik geçirdim, doğumdan önceki izin hakkımı kullanmak istediğimde iş yerim 'evde çalış biz müsaade ediyoruz' dediler. yasal hakkın ne zamana kadar çalışmana izin veriyorsa bizden izin dediler. çalıştım doğumda 2-3 hafta önce yasal izne çıktım izne çıkmama rağmen yine de çalıştığım zamanlar oldu. İş yerini zor durumda bırakmamak için. Doğum sonrası iznim bittiğinde ücretsiz izin de kullandım 6 ay. Sonrasında istifa etmek için gittim bebeğime bakacak kimse olmadığı için. Biz seni bırakmak istemiyoruz evde çalış maaşını buna göre güncelleyelim dediler. evet maaşım düştü yüzde 40 oranında. Sonra tekrar tekrar konuşma talep edildi, şirkete gelmelisin boyle olmuyor vs. Bugün tekrar telefon ile konuştuk, biz seninle çalışmak istiyoruz evet ama şirkette tam zamanlı çalışmanı istiyoruz. Ama sen imkanlar dahilinde bunu istemiyorsun öyleyse üzerine düşeni yaparsın değil mi gibi.. Yani anladığım kadarıyla tazminatsız çıkış için istifamı vermemi bekliyorlar. 5 yıla yakın bir geçmişim var. (Hatta 6 yıllık aslında ama arada giriş çıkış yapıldı maaşımı yüksek göstermek için kredi çekeceğim için)

Şimdi sorum şu: 1-kredi çekerken maaşımı yüksek göstermek için girdi çıktı yaptılar. bu tazminat hakkımı elimden almış oluyor mu?

2-maaşımı düşürerek bir nevi part time çalışmam istenerek devam etmem ve şu anda benim istifaya zorlanmam konusunda ne yapabilirim?

Merhaba;
Giriş çıkış yapılmış olması kıdem sürenizi etkilemez. Kural olarak ücret düşürülemez. Ancak siz yazılı olarak muvafakat etmişseniz ücretiniz düşürülebilir. İşinizi garantiye alabilmek için 1 ay gibi bir süre tam zamanlı çalışıp kıdem tazminatına esas alınacak ücretin yüksek olmasını sağlayabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Giriş çıkış yapılmış olması kıdem sürenizi etkilemez. Kural olarak ücret düşürülemez. Ancak siz yazılı olarak muvafakat etmişseniz ücretiniz düşürülebilir. İşinizi garantiye alabilmek için 1 ay gibi bir süre tam zamanlı çalışıp kıdem tazminatına esas alınacak ücretin yüksek olmasını sağlayabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Yazılı olarak hiçbir muvafakat yok, sözlü anlaşmaya varıldı. Sen zaten evdesin tam performans gösteremeyeceksin o yüzden maaşını yarı yarıya olmasa da düşürelim dendi. Şart time yatıyor diye düşünsem hayır sigortam aldığım maaş üzerinden yatıyor yani tam zamanlı görünüyor 4a hizmet dökümünde. Aralık2015 ten bu yana eski maaşıma oranla yüzde40 az maaş aldım. 1 ay tam zamanlı çalışmam neyi değiştirecek anlayamadım zaten benim tam zamanlı dönmemi istiyorlar ben 1 ay çalışıp sonra ayrılıyorum dediğimde zaten istifa etmiş olacağım yanılıyor muyum? Bu şekilde kıdem tazminatı alabilecek miyim ki? Onlar tam zamanlı çalıştığım sürece beni çıkarmayacaklarını söylüyorlar. Ki yaptığım işi yapan çok nadir bulunduğu için bırakmak istemiyorlar. Şuan çıkarmak istemelerinin sebebi evde çalışmam ve şirkette diğer çalışan hamile arakadşalra örnek teşkil etmem. Benim derdim şu, bunu onlar istediler yani evde çalışmamı yoksa ben her seferinde ayrılmak için gitmiştim. Şuan bana ayrıl dediklerinde ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Yasalar ne söylüyor ben nerede haklıyım nerede haksızım??

Merhaba;
İyi günler dilerim.

Tekrar merhaba küçük bir sorum daha olacak, peki tam zamanlı çalışmaya dönsem belirli bir ücret talep ederek, bu talebim karşılanmayacak olursa tazminat Hakkım olacak mı?

Back
X