• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan sonra kendimi bir türlü toparlayamıyorum

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
arkadaşlar temmuz ayında doğum yaptım dünyalar tatlısı bir oğlum oldu. ama ben kendimi iyice bıraktım, 4 kg.fazlalığım var kıyafetlerimin birçoğu olmuyor, sütüm çok az ne yaptımsa artmıyor, dolayısıyla bebeğime mama vermek zorunda kalıyorum ve bu da beni psikolojik açıdan çok etkiliyor. kendime bakamaz oldum artık çok bıraktım kendimi,darmadağınık biri haline geldim , sizin de başınıza geldi mi? bütün herşeyin üstesinden gelebiliyor musunuz,geliyorsanız bana da akıl vein lütfen.. tek tesellim bebeğim, tabiki dünyalara bedel..

canım bende temmuzda doğum yaptım benim durum daha vahim 10 kilo üstüme kaldı bende kendimi toparlamaya çalışıyorum ama eskisi gibi deilim zamana bıraktım psikoloji desen alt üst

doğum yapalı 2 ay olacak yani ve 4kg fazlalık daha ne ister ki bir insan. ben 9 ay doğum yapalı şuan var 5 kg fazlam.benim de oldu canm öyle anlarım.ama toparlıyorsun. milupanın çayını al bak ben de acayip süt arttırdı.halen kullanırım.yeni kıyafetler al, kg verdikçe onları daraltmak çok büyük zevk veriyor.

Ben de doğum yapalı yaklaşık 9 ay olacak. Ben bile halen toparlanmış değilim ama tabiki gün geçtikçe biraz daha iyi oluyorsun ama bu sefer de çocuk hareketleniyor yine kendinize ayıracak zaman kalmıyor. Ben hamileyken 7 kilo almıştım, doğumdan 1-2 hafta sonra da vermiştim. Ama şuanda tekrar kilo almaya başladım. Bir karın oluşmaya başladı tekrardan. Görenler kilo almışsın diyor. Hani çok da umrumda değil gibiyim ama benim de eski kıyafetler olmuyor. Hamileykenki kıyafetlerimi giyiyorum hala.
Tüm yaşantım oğlum oldu. Ondan başka hiçbirşey düşünemiyorum. 1.5 yaşında işe başlıycam ama onu bile düşünemiyorum.
Şunu tavsiye edebilirim; sütüm az, yok şu söyle söyledi bu böyle söyledi, aman kilo alacam vs. diye kafaya takmayın. Sadece ve sadece bebeğinizle ilgilenin. Bebeğiniz iyi oldukça siz de iyi olursunuz.
Ben de emzirme konusunda çok sıkıntı çektim, sütüm vardı ama bebeğim ememiyordu vs. Yani bir şekilde herkes geçiriyor bu aşamayı...
Allah kolaylık versin.

4 kilomu sadece gülüp geçiyorummmm....

4 kiloda dertmi arkdasım benim doğumdan sonra üüzerime yapışan 30 kilom var ve veremedim sütüm azdı süt olucak diye ne dedilerse yedim bi haltta olmadı yakında işe baslıyorum hacimli hacimli dolanıyorum...

canım benim sakın üzülme.ben 21 kg ile girdim doğuma.anca 8a y sonra vermeye başladım ve şu anda hamıle kaldığımdan daha zayhıfım.4 kg gerçekten sorun etmeye bıle değmez.du bakalım 40 ın daha yeni çıkmış.
mama işine gelince.çocuğunun karnı douyoy mu?sağlıklı mı?gerisi inan önemlı değil.benım de sütüm hem çok değildi hem de yağlı değildi.ben de 20.gun de ağlaya ağlaya mama takvoıyesıne başladım ama tam 1 yıl da emdi kızım.Allaha binlerce şükür çok da sağlıklı.bence sen hafif çaplı lohusa sendromu yaşıyosun.aynı şeyleri ben de yaşadım ve bılıyorum kı mılyonlarca kadın da yaşıyor.hepsi gecıyor inan.ben de gunlarce saçımı taramadan sadece topladığımı biliyorum.
sen sadece bebişinle ilgilen annesi bunların hepsi geçıyo unutuluyor ama onlar çok çabuk buyuyorlar:)(

hemşeriyiz çok mutlu oldum önce onu söyliyeyim sonrada;, yarın git bi kuaföre saçını falan kestir, kaşını bıyığynı aldır, kendine 1-2 güzel kıyafet al, 4 kilo çok değil.

4 kilomu sadece gülüp geçiyorummmm....

4 kiloda dertmi arkdasım benim doğumdan sonra üüzerime yapışan 30 kilom var ve veremedim sütüm azdı süt olucak diye ne dedilerse yedim bi haltta olmadı yakında işe baslıyorum hacimli hacimli dolanıyorum...

ben 70 kiloyla hamile kalıp 81 kiloyla doğuma gittim.oğlum şimdi 1 yaşında..173 boyum ve 76 kiloyum.dev anası gibi dolaşmaktan sıkıldım.ayrıca 9 aylık hamile gibiyim.karnım hiç inmedi:(((

ayy bnde 65 le hamıle kaldım 85 le doğuma grdım suan 75 kıloyum ve ustume gyecek kıyafet bulamıyorum oğlumda 2 aylık ve hala 10 kılodan ınış yokk sen dua et 4 kılon var kolyca verırsın bn napayımm..

ben doğum yapalı 4 ay oldu doğumdan kalan bi 7 kilom var hala hiç bir kıyafetim olmuyo bebeğimede hep mama takiyesi yaptım sütüm var ama bebeğim doymuyordu mama olayı benimde psikolojimi çok bozmuştu ama napalım o doysun huzurlu sağlıklı olsun dedim. kendimi çok fazla bıraktım hamileliğimde bile sürekli fönlü makyajlı dolaşan benden eser kalmamıştı herşeye sinirim bozuluyordu çokda asabi olmuştum sonra baktım bu böyle olmıycak eşimlede sorunlar başlayınca gittim kuaföre saçlarıma güzelce röfle yaptırdıp kestirdim kilolarıma rapmen bi kaçda kıyafet aldım kendime geldim şimdi kızımdan biraz daha fırsat bulabiliyorum kendime bakmak için hemen gözüme bi kalem çekip bide allık sürüyorum saçlarıda taradımmı tamam kendime geliyorum :))
daha yeni tabiki seninde geçicek emin ol bu depresyon halleri. banada hiç geçmicek gibi geliyodu ama geçiyoo canım

4 kg mu dert ediyorsun.:)) Çok komik:)):roflol::roflol:
Arkadaşım iki hamileliğimde de 25 kiloya yakın kilo aldım. İlkin de tamamen vermiştim. 2. sinde yaş da ilerlediğinden sanırım, bir de emzirdiğim için diyet de yapamıyorum sadece 12 kilosunu geri verebildim. Ben de yakında işe başlayacam ve 10 kilo fazlam var. Giysilerim olmuyor. Mecburen birkaç parça yeni bişiler aldım:(
Madem zayıflayamıyorum başka değişiklikler yapayım bari dedim. Kuaföre gittim saçımı değiştirdim falan. Bebeğin büyüdükçe kendine gelirsin. Çok fazla takma kafana. Bebeğin ve sen de sağlıklı olun da. Herşeyin başı sağlık. Unutma...

ben 70 kiloyla hamile kalıp 81 kiloyla doğuma gittim.oğlum şimdi 1 yaşında..173 boyum ve 76 kiloyum.dev anası gibi dolaşmaktan sıkıldım.ayrıca 9 aylık hamile gibiyim.karnım hiç inmedi:(((

:))) canım benımm aynen o karın bendede var ama zamnala vericem yakında işe geri dönuyorum ve eminim zayıflıycam birde bebekti evdi işti koşturmaca veririz zamnla .

ayy sizleri okudukça halime şükrettim vallahi.benim de 3 aylık bebeğim var ama sizin gibi değilim çok şükür.gidiyorum fönümü de çektiriyorum,kaşımı da aldırıyorum,ojemi,makyajımı da ihmal etmiyorum.bu ne ya ne hale gelmişsiniz siz öyle .doğum mu yaptınz
ız yoksa üstünüzden buldozer mi geçti.
ha benim kilolarım yok mu?var.ama ben lohusalıktan sonra 1.5 ayda sütü azaltmayan mucizevi bir diyetle 4 kilo verdim.6 daha verip genç kızlık kiloma dönmek hedefim.her gün sporumu da yapıyorum 1-2 saat kadar.
üstüme yeni kıyafetler de aldım.valla millet imrenerek hatta kıskançlıkla bakıyor.
titreyin ve kendinize gelin arkadaşlar.Allah size evlat vermiş dünyanın en güzel şeyi.depresyona girin diye değil herhalde

ayy sizleri okudukça halime şükrettim vallahi.benim de 3 aylık bebeğim var ama sizin gibi değilim çok şükür.gidiyorum fönümü de çektiriyorum,kaşımı da aldırıyorum,ojemi,makyajımı da ihmal etmiyorum.bu ne ya ne hale gelmişsiniz siz öyle .doğum mu yaptınz
ız yoksa üstünüzden buldozer mi geçti.
ha benim kilolarım yok mu?var.ama ben lohusalıktan sonra 1.5 ayda sütü azaltmayan mucizevi bir diyetle 4 kilo verdim.6 daha verip genç kızlık kiloma dönmek hedefim.her gün sporumu da yapıyorum 1-2 saat kadar.
üstüme yeni kıyafetler de aldım.valla millet imrenerek hatta kıskançlıkla bakıyor.
titreyin ve kendinize gelin arkadaşlar.Allah size evlat vermiş dünyanın en güzel şeyi.depresyona girin diye değil herhalde

siz bunları yaparken bebeğinize kim bakıyor... ya a diğer işlerinizi kim yapıyor????

11 aylık oğlişim var.
doğumdan sonra inanılmaz stres depresyon ne varsa yaşadım tabiki
işe başlayınca biraz düzeldim
ve gün geçtikçe iyiye gidiyorum
kiloya gelince hamileliğimde 20 kilo almıştım
şimdi eski kilomdanda zayıfım
bebekler emekleme yürüme çalışmalarına başlayınca arkalarından koşturup verirsiniz eminim

gün geçtikçe rahatlıyorsunuz emin olun

siz bunları yaparken bebeğinize kim bakıyor... ya a diğer işlerinizi kim yapıyor????

şöyle anlatayım tabi ben tek başıma bakma durumda değilim.ilk 40 gün annem kaldı yanımda.şimdi 2 aydır da kayınvalidem yardım ediyor.yalnız kalmıyorum yani.eşimin de çalışma şekli biraz değişik çoğu günler evdedir.bu yüzden avantajlıyım.ama bir kuaföre gitmek zaten en fazla 1 saat alır.söylüyorum bebişim var diye acele ediyorlar.spor olarak ise 1 saat tempolu yürüyüşüm var.onda da eşim,ben,bebeğim çıkıyoruz.oğlum açık havada hemen uykuya dalıyor zaten eşim de başında duruyor ben de turluyorum.işte büle.kaydirigubbakcemile2

şöyle anlatayım tabi ben tek başıma bakma durumda değilim.ilk 40 gün annem kaldı yanımda.şimdi 2 aydır da kayınvalidem yardım ediyor.yalnız kalmıyorum yani.eşimin de çalışma şekli biraz değişik çoğu günler evdedir.bu yüzden avantajlıyım.ama bir kuaföre gitmek zaten en fazla 1 saat alır.söylüyorum bebişim var diye acele ediyorlar.spor olarak ise 1 saat tempolu yürüyüşüm var.onda da eşim,ben,bebeğim çıkıyoruz.oğlum açık havada hemen uykuya dalıyor zaten eşim de başında duruyor ben de turluyorum.işte büle.kaydirigubbakcemile2

ii ozamn bende sorun yokmuş bende hem bebek hem ev işi hem misaifr hem yemek hem camasır hem bulasık hem hem hem... diye kendimi yemiştim

28nisanda 13:30da doğum yaptım 29nisanda sabah 4te bebeğim kucağımdaydı...

ve o gunden beri halada bsadce benim kucağımda ha babamız yardım ediyor etmiyor diyemem ama oda 30 dk oda en fazla.

yani arkdasım herkes senın kadar sanslıdeğil. ben doğum yaptığım gunden beri yalnızdım yapayalnız corbamıda kendim yaptım evimide kendim süpürdüm bebeğimide kendim yıkadım

sezeryanlı olduğum için eğilemyordum bebeğimin altını dizlerimin üzerine çökerek değişiyordum ...

ha bu kadının kimi kimsesi yokmu diyeceksin. var annem ms hastası kayınvelidemde bi umursuz

bu yüzden diyeceğim yapamamış edemiş diye kimseyi yargılama senın yardım edenin varmış annen 40 gun kalmış 2 aydırda kayıvalşden varmış yanında yani sen hiç bebeğine yalnı z bakmamışsıın

benimde doğum kilolarım duruyor. evet çok fazla değiller ama kilodan çok rahatsızlık veren heryanım yağ oldu. göbeğim 4 aylık hamile gb. Hiç bir zaman çok zayıf olmadım ama evlenmeden önceki kiloma 10 kilo var. hiç bir giysim olmuyor olsada güzel durmuyor. bazen bende aynaya bile bakamıyorum. Ve bu forumu okudktan sonra brz olsun rahatladım, benim gb olanlar var demekki dedim. Bende bebeğime 12. günden beri tek başıma bakıyorum. eşim çok yardımcıdır ama çok yoğun çalışıyor. onun dışında bütün şlerimi kendim yapıyorum ama şuanki gb çoğu zaman kolumu kaldırıcak halim olmuyor.uykusuzluk yorgunluk. Mutsuzmuyum hayır hayatımın engüzel günlerini yaşıyorum ama bakımsız olduğum bir gerçek.. biraz içim rahatladı benim gb olanları okuyunca..

4kg hiç bişi değil bence... ben toplamda 10 kg almıstım hamileliğimde. dogumdan sonra hepsi gitmişti.. ama gelin görün ki doğum sonrası kilo alanlardanım bende... kızım 1 yasında. 5 kg fazlam var. sütüm az oldugu için yememden kısmamıstım. birde hamileliğim agır gecti 9 ay bişi yiyememiştim ama cocuk dogunca doymak bilmedim... :))) neyse.. şimdi yazdıklarınızı okuyunca ilk doğum yaptıgım günler geldi aklıma.. sütüm azdı.. bi türlü arttıramamıstım.. kilo alıyordum.. cocuk bakmak zaten cok zordu.. birde tabii doğum sonrası psikoloji.. bende cok salmıstım kendimi.. aynalara küsmüstüm. ama hepsi geçiyor..
kızım 7 aylık oldugunda tekrar işe başladım ve kendime geldim.. eğer normalde calısan bayanlarsanız sakın bebek oldu diye işinizi bırakmayın.. tekrar işe döndüğünüzde herşey yoluna girecek.. şahsen benim öyle oldu.. bebeğime annem baktıgı için içimde cok rahat.

Back