doğumdan sonra ilk adet görme zamanlarınız neler???

temuralpp

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
27
0
ben doğum yapalı 3 ay oluyor sezeryan oldu ve emziriyorum... hala adet görmedim sadece bir ara çok az kan geldi o kadar.. nezaman adet görmeye başlayacağım?? sizlerde nasıl oldu??

20 aylı ogluşum emzirmeyli bırakalı 1 ay oldu bekliyorum hala:KK24:S:KK24:ütün kaliteli ve bebek bunu iyi çekiyorsa emzirdigin sürece görmezsin korkma.Ve emzirmeden kesince 2-3 ay içinde olursun.Ama 40 ı çıkınca 6 aylıkken gören annelerde var.Kişiden kişiye degişiyor anlayacagın canım:KK34:

emziediğin sürece uzarmış netten öyle okudum sen de aynısını söyledin canım.. endişelenmeli miyim acaba dedim??

kızım 3 aylık. 50 gün emzirebildim sonrasında sütüm olmadı. 60.gün ilk adetimi gördüm canım.

Emzirmeylede alakalı cnm ama ben şubatta doğum yaptım lohusalıktan sonra ilkkez bu ay adet oldum normal hatta 2 yaşına gelene kadar olmayan var nette korkma sende bigün olcksın bende endişe etmiştim ama bu ay geldi halada emziriyorum çok şükür...

kişiden kişiye değişiyor benim kırkım çıktı adet gördüm o gün bugündür de görüyorum çok şükür emziriyorum ayrıca..annemde
ablam da lohusalıklarının bitiminde görmüşler biraz da ırsi sanırım.

Emziren adet gormez diye bisey yok ben dogumdan 2.5 ay sonra adet gordum kizim suan 4.5aylik ve emziriyorum bence bunye meselesi

bugün tam bir yıl oldu ve hala adet olmadım.. sprial taktirdım belki olurum diye ama tık yok.. emziriyyorum sorun yok diyor doktorumuz...

kızım tam 14 aylık hala regl olmadım. doktorum , aile hekimliğindeki hemşire normal diyor. emzirmeyi bırakıp üzerinden 2-3 ay geçip hala olmazsan o zaman gel dediler.
bu arada yasmin isimli doğum kontrol hapına başlıcam ama hala süt verdiğim içinde tedirginim, doktorum başla sorun olmaz sadece sütün tadı değişebilir bu durumda bebek emmek istemeyebilir bunu göze alıyosan başla dedi. bi yandan çok şiştim kg vermem lazım bunun için hormonlarımın dengelenmesi lazım ilacı kullanmam lazım yani. ikilemdeyim.

kisiden kisiye gore degisiyor emzirmeyle cok alakasi yok. benim kizim ocagin basinda dogdu ben temmuz sonu adet oldum. 1 yasina az kaldi hala gunde enaz 5 kere emiyor adetlerimide kendimce duzenli oluyorum. doktorunuz sorun yok dediyse sorun yoktur. kafaya takmayin bosyere.

2 ay oldu doğum yapalı 40 ım çıktı bir iki gün sonra damla damla geldi kesildi. 60. gün adet oldum. Bayada yoğun geliyo:KK43:

Benim oğlum 7 ayını bitirmek üzere hala regl olamadım. Bu bende hem şişlik hem sinir yeptı. Kızımda 6 ay biritip ek mamalara başladığım da gelmişti. Kızımı 16 ay emxirdim. Oğlumu da en az 16 ay emzircem diyorum. Ama adet olamamk beni çok kötü etkiliyo... Offfffffff

Ben 2011 temmuzda dogum yaptim,hic adet gormeden kirkim cikar cikmaz ikinciye hamile kalmisim, ustelik duzenli emzirdigim halde.neyse ben ogrendigimde bebegim karnimda 4 aylikti oglumda 6 aylik...tabiben buyuk bir sok yasadim..uzuldum kahroldum cunku gece gunduz uyumayan surekli aglayan bir bebegim vardi..hamile oldugumu tahmin bile edemezdim hamileligimde bulantim yada herhangi bir sikayetim olmuyordu cunku..karnimdan hic anlayamazdim malum sezaryen gobegi aylarca kaliyor..oglumu asiya goturunce saglik ocagindaki hemsireye sordum,dogum yapali 6 ay oldu ama ben dsha hic adet gormedim diye, o da dediki merak etme duzenli emzirdigin icin adet gormuyorsundur 1 yila kadar adet gormeyenler var falan dedi,korunuyormusunuz diye sordu bende evet esim korunuyor dedim.tabi biz korunmaya gec kalmisiz yani hamileymisimde biz bosuna korunmusuz,cunku kirkim ciktiginda korunmasiz bir kac kez korunmadik,ya aklima bile gelmezdi daha yeni dogum yapmisim ustelik birde sut koruyor diye buyuklerimizin dedigi sacma seye inanarak bir kac kez korunmadik.ustelik ogluma cok isteyerek ve 2 yilda zar zor hamile kalmistim..hemenkirkim ciktigi gibi kalacagimaklima bile gelmezdi....cunku dedigimgibi ilkine 2 yilda cok ugras vererek kalmistim her ay adet gorunce hayalkirikligi yasiyordum..neyse cok uzattim basinizi agritmiyayim simdi. Biri temmuz 2011 digeri haziran 2012 dogumlu dunyalar tatlisi 2 oglumvar..tabiki cok zorlandim halen cok zorlaniyorum uykusuz geceler evin icinde ordan oraya kosusturmalarim ev islerim iki bebek bakimi cokzor inanin cok yiprandim,Allah razi olsun canimannecim beni hic yanliz birakmadi hep yanimda oldu 3gun bende 2 gun evinde oyle idare ediyoruz iste gunduzleri ablam geliyor annem yokken falan oyle boyle buyutuyoruz iste...simdi cinar 17 , emir 6 aylik..cok yiprandim hele sinir sistemim tamamen coktu ama helal hos olsunevlatlarima..Allahim cumlemizin evlatlarini bizlere bagislasin, Allahim butun isteyenlere saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah..hersey evlatlarimiz icin...benimde ne kadar icimi dokesim varmis sabahin korunde....neyse arkadasim kib...

Ben 2011 temmuzda dogum yaptim,hic adet gormeden kirkim cikar cikmaz ikinciye hamile kalmisim, ustelik duzenli emzirdigim halde.neyse ben ogrendigimde bebegim karnimda 4 aylikti oglumda 6 aylik...tabiben buyuk bir sok yasadim..uzuldum kahroldum cunku gece gunduz uyumayan surekli aglayan bir bebegim vardi..hamile oldugumu tahmin bile edemezdim hamileligimde bulantim yada herhangi bir sikayetim olmuyordu cunku..karnimdan hic anlayamazdim malum sezaryen gobegi aylarca kaliyor..oglumu asiya goturunce saglik ocagindaki hemsireye sordum,dogum yapali 6 ay oldu ama ben dsha hic adet gormedim diye, o da dediki merak etme duzenli emzirdigin icin adet gormuyorsundur 1 yila kadar adet gormeyenler var falan dedi,korunuyormusunuz diye sordu bende evet esim korunuyor dedim.tabi biz korunmaya gec kalmisiz yani hamileymisimde biz bosuna korunmusuz,cunku kirkim ciktiginda korunmasiz bir kac kez korunmadik,ya aklima bile gelmezdi daha yeni dogum yapmisim ustelik birde sut koruyor diye buyuklerimizin dedigi sacma seye inanarak bir kac kez korunmadik.ustelik ogluma cok isteyerek ve 2 yilda zar zor hamile kalmistim..hemenkirkim ciktigi gibi kalacagimaklima bile gelmezdi....cunku dedigimgibi ilkine 2 yilda cok ugras vererek kalmistim her ay adet gorunce hayalkirikligi yasiyordum..neyse cok uzattim basinizi agritmiyayim simdi. Biri temmuz 2011 digeri haziran 2012 dogumlu dunyalar tatlisi 2 oglumvar..tabiki cok zorlandim halen cok zorlaniyorum uykusuz geceler evin icinde ordan oraya kosusturmalarim ev islerim iki bebek bakimi cokzor inanin cok yiprandim,Allah razi olsun canimannecim beni hic yanliz birakmadi hep yanimda oldu 3gun bende 2 gun evinde oyle idare ediyoruz iste gunduzleri ablam geliyor annem yokken falan oyle boyle buyutuyoruz iste...simdi cinar 17 , emir 6 aylik..cok yiprandim hele sinir sistemim tamamen coktu ama helal hos olsunevlatlarima..Allahim cumlemizin evlatlarini bizlere bagislasin, Allahim butun isteyenlere saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah..hersey evlatlarimiz icin...benimde ne kadar icimi dokesim varmis sabahin korunde....neyse arkadasim kib...

ne güzel işte arkadaşım 2 çocuğun olmuş, yardımcı olanlar da varmış, büyür giderler sağlıklı olsunlar, yanımda kimsem yok tek çocuk büyütmek de beni yıprattı.. geçecek bu günler deyip uğraşıyoruz işte..

ben 2011 temmuzda dogum yaptim,hic adet gormeden kirkim cikar cikmaz ikinciye hamile kalmisim, ustelik duzenli emzirdigim halde.neyse ben ogrendigimde bebegim karnimda 4 aylikti oglumda 6 aylik...tabiben buyuk bir sok yasadim..uzuldum kahroldum cunku gece gunduz uyumayan surekli aglayan bir bebegim vardi..hamile oldugumu tahmin bile edemezdim hamileligimde bulantim yada herhangi bir sikayetim olmuyordu cunku..karnimdan hic anlayamazdim malum sezaryen gobegi aylarca kaliyor..oglumu asiya goturunce saglik ocagindaki hemsireye sordum,dogum yapali 6 ay oldu ama ben dsha hic adet gormedim diye, o da dediki merak etme duzenli emzirdigin icin adet gormuyorsundur 1 yila kadar adet gormeyenler var falan dedi,korunuyormusunuz diye sordu bende evet esim korunuyor dedim.tabi biz korunmaya gec kalmisiz yani hamileymisimde biz bosuna korunmusuz,cunku kirkim ciktiginda korunmasiz bir kac kez korunmadik,ya aklima bile gelmezdi daha yeni dogum yapmisim ustelik birde sut koruyor diye buyuklerimizin dedigi sacma seye inanarak bir kac kez korunmadik.ustelik ogluma cok isteyerek ve 2 yilda zar zor hamile kalmistim..hemenkirkim ciktigi gibi kalacagimaklima bile gelmezdi....cunku dedigimgibi ilkine 2 yilda cok ugras vererek kalmistim her ay adet gorunce hayalkirikligi yasiyordum..neyse cok uzattim basinizi agritmiyayim simdi. Biri temmuz 2011 digeri haziran 2012 dogumlu dunyalar tatlisi 2 oglumvar..tabiki cok zorlandim halen cok zorlaniyorum uykusuz geceler evin icinde ordan oraya kosusturmalarim ev islerim iki bebek bakimi cokzor inanin cok yiprandim,allah razi olsun canimannecim beni hic yanliz birakmadi hep yanimda oldu 3gun bende 2 gun evinde oyle idare ediyoruz iste gunduzleri ablam geliyor annem yokken falan oyle boyle buyutuyoruz iste...simdi cinar 17 , emir 6 aylik..cok yiprandim hele sinir sistemim tamamen coktu ama helal hos olsunevlatlarima..allahim cumlemizin evlatlarini bizlere bagislasin, allahim butun isteyenlere saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah..hersey evlatlarimiz icin...benimde ne kadar icimi dokesim varmis sabahin korunde....neyse arkadasim kib...

allah ikisine de uzun ömür versin bayağı zor bir durum. Allahtan yardımcı olacak birileri var yoksa baş edemezdin... Süt koruyo diye olayı akışına bırakmamak lazım geldiğine en iyi örnek

allah ikisine de uzun ömür versin bayağı zor bir durum. Allahtan yardımcı olacak birileri var yoksa baş edemezdin... Süt koruyo diye olayı akışına bırakmamak lazım geldiğine en iyi örnek

Amin,cumlemizin evlatlarina allah uzun omurler versin..yok yok akisina birakmamak lazim sut falan korumuyor

X