Doğumdan sonra göbek sarkması.. doğal çözüm ??

Ben de hamileyim annem kesinlikle doğumdan hemen sonra bağlayacağım göbeğini diyor anneme güveniyorum, çü
nkü ağabeyim ve benden sonra sıfır göbeği vardı, kardeşimde kötü bir sezaryen tecrübesi yaşayınca bağlayamadı ama o zamana kadar azıcık bir göbeği bile yoktu, anneme sonuna kadar güveniyorum , aynı zamanda bi süre sonrada platese başlayacağım umarım kısa sürede atlatacağım size de öneririrm.

arkadaşlar benim 8 aylık bebeğim var hamileliğimde 8.5 aya kadar pilates yaptım doğum yaptıktan sora benı görenler inanamadılar. gerçekten pilates hem doğum öncesi hem doğum sorası işe yarıyor. pilatese devam edıyorum. kendimi çok sağlıklı hissediyorum mutlaka deneyın kendinizdeki değişikliği farkedeceksiniz

hamılelık platesıne ne zaman baslanmalı ve gunun hangı saatınde yapsak daha ıyı olur kahvaltıdan sonra yapsak ıyı olurmu bılen arkadas varsa yardımcı olabılırmi?

cnm geçen gün ebru şallı saba tümerdeydi..eğer hamilelik öncesi plates hiç yapmadıysanız asla hamileleikte önermiyoruz..çünkü vücut ham dedi...ama sen öncesinde yaptıysan plates internette gösterilen bazı hareketler var onları yapabilirsin....bide son aylarındaysan çok dikkat etmen gerek..allah korusun erken doğuma neden olabilir cnm..doktoruna bi sor...önce

normal doğum yaptım bebeğim prematüre 6,5 aylık doğum yaptım.10 kilo almıştım küvez yoğun bakım derken kendimi unuttum.şimdi doğum yapalı 2 ay oldu ve feciii bir şekilde karnım var sarsam işe yararmı napayım ben ya(

Merhaba Hanimlar,

dogum sonrasi olusan ve bir turlu kurtulamadiginiz gobek sarkmalariniza en guzel cozum pilates yapmaktir.en pahali kremler bile,siz hareket etmediginiz surece hicbir ise yaramayacaktir.bu yuzden pilates'le tanismanizi oneriyorum.ayrica pilates,sadece karin bolgesi degil,hamilelikte olusan sirt agrilarina ve bozulan postur yapiniza da birebirdir.

kızlar merhaba,

gebelik süresince gerilen derimiz doğumdan sonra sarkma yapması çok normaldir.
Üstünüze küçük gelen bir şey giydiğinizde onun genişleme yapması gibi düşünün.
sürdüğümüz kremlerde cildi tekrar germek için kullanılır.
Fakat en etkili,ekonomik ve sağlıklı çözüm spor yaparak cildimizi eski formuna döndürmektir.

Pilates çok kısa zamanda en etkili egzersiz methodudur.
Ben doğumdan sonra özellikle Ebru Şallının süper karın Dvdsi ile 1ayda 2 beden inceldim.Fakat hareketler oldukça zorlayıcı eğer sporla aranız pek yoksa başlangıç Dvdleri ile başlamanızı tavsiye ederim.

sevgileer,

Merhaba
Bende dogum yapali 1.5 ay oldu.dikislerimden dolayi karnimi baglayamadim.simdi korse aldim ise yararmi.bide plates dikislerime zarar verirmi.yoksa yediklerimizemi dikkat etmemiz gerekiyor.cunku benim bacaklrimda kalinlasti.hamilelikten once 58 kiloydum doguma 78 le girdim.dogumdan sonra 68 e dustum suan 10 kilo fazlam var

Neden halen hamile gibi görünüyorum?

Doğumdan sonra göbeğinizin görünüşüne şaşırabilirsiniz. Bebeğiniz içinden çıkmasına rağmen halen şiş ve 6 aylık hamileymiş gibi bir karnınız kalmış olabilir.

Ayrıca birçoğunuzda karından aşağıya doğru oluşan koyu renk çizgi de kalmıştır. Hatta sezaryen doğum yapanlarda bir de dikiş izi vardır.

Vücudun özellikle de karnınızın toparlanması zaman alır. Karnınızı bir balon olarak düşünün ve bebeğiniz büyüdükçe de şişmeye devam ediyor. Doğum yapmakla balon patlamış olmuyor; sadece hafifçe sönmeye başlıyor. Ama endişelenmeyin, sürekli sönmeye devam ediyor.

Bebeğinizin doğduğu andan itibaren, hormonal değişiklikler rahminizin kasılmasına sebep olur, bu kasılmalar sürdükçe rahminiz daralır ve eski haline döner. Bu süreç 6-8 hafta sürer, ve eski haline döner.

Vücudunuzda hamilelik süresince genişleyen hücreler, ekstra sıvıyı idrar, ter ve vajinal yolla atar. Bebeğinizi emzirirken ve koşturmacalar sırasında da ekstra yağlarınızı atarsınız. Ama neticeyi görmeniz en az birkaç hafta sürer.

Çatlaklar ve karnınızdaki çizgi nedense daha uzun süre kalır. İşin iyi tarafı ise çatlaklar 6-12 ay arasında belirgin bir şekilde azalır. Pigmentleri yok olur ve daha görünmez olurlar. (Rengi cilt rengine göre farklılık gösterir). Ancak yine de izleri aynen durur. Göbekten aşağıya uzanan koyu renk çizgi de 1 yıl içinde yok azalacaktır ama tamamen yok olmayabilir.

Göbeğimin eski haline gelmesi ne kadar zaman alır?

Hepimiz doğumdan hemen sonra karnı yok olan ve eski fit haline gelen yeni annelerin hikayelerini duymuşuzdur. Her ne kadar böyle olabilse de, bu duruma az rastlanır. Bir çok kadın için hamilelik göbeğinden kurtulmak aylar sürer ve hatta bazen hiçbir zaman tamamen gitmez.

Burada sabır çok önemlidir. Normal zamanında doğum yapan kişilerin karnının düzelmesi 9 ay sürer. Yani 9 ayda oluşan karnın gitmesi en az 9 ay sürer.

Bu değişimin hızı ve derecesi vücudunuzun normal ölçülerine, hamilelikte kaç kilo aldığınıza, ne kadar hareketli olduğunuza ve genlerinize bağlıdır. Hamileliği boyunca egzersiz yapan, 13 kg.’dan daha az kilo alan, emziren ve tek çocuğu olan kişilerde eski haline dönüş daha hızlı olur.

Eğer emzirmiyorsanız, hamilelik kilolarınızı verebilmek için yediklerinize dikkat etmeniz gerekecektir. Artık hamile olmadığınız için daha az kalori almanız gerekir.

Karnımın daha iyi görünmesi için neler yapmalıyım?

Emzirmek buna çok yardımcı olur, özellikle de doğumdan hemen sonrasında. Emziren kişiler, süt üretimi sebebiyle ekstra kalori yakarlar. Dolayısıyla da emzirmeyenlere göre daha hızlı kilo verirler.

Emzirmek ayrıca rahmin kasılmasını ve daralmasını sağlar ve tüm vücut için etkilidir. Ama emziren annelerin çoğu son 3-4 kiloyu veremediklerinden yakınırlar.

Bazı uzmanlar da vücudun süt üretimi için ekstra yağ depoladığını söylerler. Bu sorunun cevabı halen bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Egzersiz de ayrıca çok etkilidir. Lohusalar için yapılan yoga derslerine katılmak, mahallede yapılan kısa gezintiler gibi fiziksel aktiviteler bile karın kaslarınızın çalışmaya başlaması ve kalori yakmanız için etkili olur.

Aerobik, fitness gibi karına yönelik sıkı egzersiz ve hareketler de faydalı olur. (Ancak bunlara başlamadan önce vücudunuzun hazır olduğundan emin olmalısınız.)

Bazı hamilelik kiloları ise daha fazla efor gerektirir. Bazı kişilerde karnın yüzeyini kaplayan sağ ve sol taraflı kaslar ayrışabilir. Bu duruma “diaztezis rekti” denir. Birden fazla hamilelik geçiren kişilerde rastlanır.

Bu ağrılı bir durum değildir ve sıklıkla tek belirtisi hamileliğin ilk zamanlarında karnın ön tarafında fazladan ve yumuşak bir şişkinliktir. Sonraki aylarda ise rahmin üst kısmında karın duvarında dolgunluk olur. Doktorunuz bunu anlar ve size bebeğiniz doğduktan sonra yapmanız gereken aktiviteleri önerir.

Diyet yapmak uygun mudur?

Eğer hamilelik süresince çok fazla kilo aldıysanız, Bu fazla kiloların bir kısmını vermeniz karnınızın da azalmasına neden olur. Düşük kalorili bir diyet kilo vermenize yardımcı olabilir. Ama yine doğal olarak ve egzersizlerinize bağlı olarak azalması için karnınıza biraz zaman tanıyın. Kalorilerinizi azaltmak için en az 6 hafta, hatta birkaç ay beklemenizi öneririz; özellikle de emziriyorsanız…

Kadınlar, sağlıklı şekilde kilolarını muhafaza etmek için günde 1600 -2400 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Haftada yarım kilogram verebilmek için, yemeklerinizi azaltarak ya da aktivitelerinizi arttırarak günde 500 kalori kesmek gerekir. Haftada yarım kilogramdan daha fazla kilo vermeniz, halsizlik, bayılma hissi ve ruh halinizde değişimlere sebep olabilir.

Kesinlikle sıkı diyetler yapmayın. Hızlı kilo kaybı emzirmenizi olumsuz etkiler. Ayrıca sıkı diyetlerde vücudunuz kıtlık moduna girer ve stres, halsizlik süt üretiminizi azaltır. Eğer çok fazla diyet yaparsanız, yeteri kadar besin alamayabilirsiniz ve bebeğiniz de bundan dolayı sütünüzden gerekli vitamin ve besinleri alamaz.

dogumdan sonra karnınızı bıraz sıkıca bir sal tarzı bıseyle baglarsanız sarkma olmaz 2 dogum yaptm hıc göbegım yok eskısı bıbıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…