Doğumdan sonra bitmeyen halsizlik, yorgunluk, tükenmişlik..

Ke

Keşke öyle anlayışlı merhametli bi insan bi es olsa ama nerdeee bebekten sonra iyice bencillerdi ben de O da ogretmeniz ben öğleye kadar giriyordum derslere ve ona gore bu durum lay lay lom ben de Allaha havale ettim
Ev hanımı dahi olsanız ortak olmalı. Kaldı ki çalışıyorsunuz. Hiç anlamadım boyle babaları anlamayacağım da. Allah size güç kuvvet versin inşallah

Dayaniyosun.. basa gelen cekilir:) en buyuk cocugum 6 yasinda nerdeyse uyku nedir pek bilmiyorum 6 yildir:) ise sis gozlerle giderdim emzirirken..hatta 2 yasina kadar. derken 2. 3. Oldu sukur.. aynisivdevam.,.,ha buaradacemzirme bitene kadar vitamin kullandim.

Valla hiç şikayet etme benim 4.5 yaş,2.5 yaş ve 2 aylık bebeklerim var ve annem,kv,abla yada bir akraba yok tek başına bakıyorum resmen uykusuzluk yorgunluk esir aldı beni sen yat kalk dua ed yanında yardımcı olanlar varmış

Valla hiç şikayet etme benim 4.5 yaş,2.5 yaş ve 2 aylık bebeklerim var ve annem,kv,abla yada bir akraba yok tek başına bakıyorum resmen uykusuzluk yorgunluk esir aldı beni sen yat kalk dua ed yanında yardımcı olanlar varmış

Maşallah ne cesaret yardımcı da yokken 3 çocuk :ruh:

Allah bağışlasın :21:

Maşallah Allah daha çok versin:) Tek başınıza iyi cesaret.

Dur bakalım 1 aylık olsun, dur bakalım 40ı çıksınç dur 4 aylık olsun gazı bitince iyi olacak derken 5 ay oldu ama bizde de aynı durum. Hatta eşime diyorum uyumayan çocuk yapmışız değişik bir şey oldu bizimkisi diye. Ama galiba tek bizim sorunumuz değil. Anne olmak başlı başına zorrr

Benim bebeğim de 10aylık.
Zor bir bebek, dişi yeni çıktı. Kaşıkla yemiyor eline veriyorum ve her yemekten sonra duş alıyor yerler toplanıyor mama sandalyesi siliniyor. Ücretsiz izindeyim. Yakınımda kimsem yok yalnızım. Ailemin memleketine gittiğimde dünyanın en zor bebeği de olsa yanında anne kv olmasının rahatlığını gördüm. Yarım saat dahi olsa boş boş tavana bakabildim.
Evdeki hareketli hallerinden uzaklaşmak aynı zamanda gelişimine de destek olmak için dağ tepe bayır avm ayırt etmeden geziyorum.
Gece uykusuna 10gibi geçiyor ama ben o uyuyunca ortalık topluyorum. TV izliyorum derken uyanıyor emzirip yatıyorum. Gece 2-5 gibi de kalkar güne 7de başlar. Günlük 6saat uyumaya alıştı bünyem garipsemiyorum. Annelerin sonu böyle alışmaktan başka çare yok. Rahat bebekler evet var ama anne ile aynı şehirde olmanın yerini asla tutmaz bence.
Baba işe gidiyorsa sabah olsa olsa yarım saat oyalar akşam da işten gelince bir saat oynasın daha fazla birşey yapmıyor onlar da. Eve 6da gelse siz yemek hazırlarken Sofra kaldırırken bakar. Zaten saat 8 oluyor. Gece uykusuna az kalmış oluyor.
Eşim çok yardımcı olur, olmasa zaten daha zor. Babaların da görevi sonuçta ilgilenmeleri gerek, anneler emzirme, hormonlar, ev işi derken çok yoruluyolar.

Dur bakalım 1 aylık olsun, dur bakalım 40ı çıksınç dur 4 aylık olsun gazı bitince iyi olacak derken 5 ay oldu ama bizde de aynı durum. Hatta eşime diyorum uyumayan çocuk yapmışız değişik bir şey oldu bizimkisi diye. Ama galiba tek bizim sorunumuz değil. Anne olmak başlı başına zorrr
Onları bende çok bekledim ya 40ıydı, 3 ayıydı, 6 ayıydı diye zaman geçti:)

Siz,eşiniz mizaç olarak nasılsınız? Cabuk heyecanlanan coskulu , tezcanli bir ciftmisiniz yoksa sakin mulayim kişiler mi? Ev ortaminiz nasıl? Ben çocukla çok kişinin ilgilendigi kalabalık ailenin çocuğu olumsuz etkiledigini daha mutsuz ,huzursuz yaptığını düşünüyorum.

Kesinlikle oyle. Bak annem babam bizdeler suan cocuklar icib yardimci olmak icin gecici olarak. Sipalarin ikisi de huy degistiler, simariklik seviyeleri yuzde 99larda, benim sabir da goz donmesi seviyesine indi. Acilsin okullar artik :dua:

AhAah :-) iş kötü. Ya birde biz kan damlasına başladık huysuzdu o daha da huysuz yaptı sanki sen böyle bir şey yaşadın mı?
Sağlık ocağının verdiği kan damlası zaten iyi değil eğer onu kullanıyorsanız içinde paraben var bildiğim kadarıyla ve dişleri boyuyor. Doktorumuz bize daha farklı bir demir ve kan ilacı vermişti yan etkisi ve paraben yok nutr... ile başlıyor bir sorun isterseniz.

Sağlık ocağının verdiği kan damlası zaten iyi değil eğer onu kullanıyorsanız içinde paraben var bildiğim kadarıyla ve dişleri boyuyor. Doktorumuz bize daha farklı bir demir ve kan ilacı vermişti yan etkisi ve paraben yok nutr... ile başlıyor bir sorun isterseniz.
Bu duyduğum için aslında doktorumuz farkli verd fakat özellikle belirttim hatta fakat bu da rahatsız ediyor sanki

X