• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumdan sonra bebege tek başına eş olmadan bakma

Fatmanur95

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2019
13
0
6
Slm kızlar 2 aylık oğlum var. 2 aydır kayınvalidemde kalıyordum. Tek başıma çocukla kalamıyorum. Eşimin 10 15 günlük görevleri oluyor ve evde olmuyor komşu falan da yok tek başıma çok yoruluyorum. Eşim evde olsa sıkıntı yok bakıyorum ama kimse olmayınca ruhum daralıyor evden çocukla birlikte çıkıp gitmek istiyorum anneme yada kayınvalideme biri 1 saatte olsa çocuga baksın istiyorum . Evde duramıyorum sürekli eşimin görev zamanı gelince tek ne yapacam diye düşünüp duruyorum şuanda 5 günlük gidecek ve bende yine aynı sıkıntılar başladı anneme gitmeyi düşünüyorum ama bu daha ne kadar sürecek böyle olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Sakinleş gülüm.
Her zaman bi yere gidilmez ki.
Bebeğin biraz büyüyünce istemezsin bi yere gitmeyi
Şimdi daha bebeğe tam alışamadın ondan zor geliyor
Yavaş yavaş alışacaksın
Sıkma kendini

Tamam ama çok bunalıyorum ev üstüme üstüme geliyor sanki tüm gün bugun nasıl bitecek diye düşünüyorum eşim olsa en azından destek oluyor ama tek başımayım ve çok yoruyor bu beni şuan gitmek istiyorum mesela yada birisi yanıma gelsin çocuga bakmasa da yanımda dursun istiyorum tek başına bakıp bunu atlatan oldu mu yada kaç aylıkken düzeldi bu durum

Ben çocuklarımı yalnız büyüttüm.
Kendine biraz zaman ver şuan zor gelmesi çok normal.

İçimdeki sıkıntı geçmiyor ki eşimin evde oldugu günler hiç sıkıntı olmuyor geç bile gelse geleceğini bilmek beni rahatlatıyor ama şuan gelmeyecek 5 gün tek başıma ne yapayım diye düşünüyorum sürekli ve sürekli elim annemi arayıp ona gitmeye gidiyor. Çok yorulunca sütümde gelmiyor çocukta sürekli ağlıyor dogal olarak baş edemiyorum bu yalnızlıkla siz nasıl baş ettiniz hiç kimse olmadan

Lohusa sendromunda mısın acaba?
İlk çocuklarda sıklıkla oluyor çünkü.
Doğumdan sonra 1 yıl lohusa sendromu aktif haldedir.
Çok rahatsızsan bu durumdan doktora git istersen.

Yani doğum benim hayatımı çok fazla değiştirmediği için normal rutinime devam etmiştim.

Bilmiyorum ama tek kalamıyorum. İlk çocuk evet. Lohusa sendromumu bilmiyorum ama yanımda biri varken sıkıntı olmuyor sadece tek kalırsam tüm gün boyunca daralıyorum sürekli bugun nasıl bitecek diye düşünüyorum birisi gelsin yanıma istiyorum. Ah eşim olsa hergün gelebilse hiç bir derdim kalmayacak ama şuan böyle bir imkanım yok çok çaresizim

Slm kızlar 2 aylık oğlum var. 2 aydır kayınvalidemde kalıyordum. Tek başıma çocukla kalamıyorum. Eşimin 10 15 günlük görevleri oluyor ve evde olmuyor komşu falan da yok tek başıma çok yoruluyorum. Eşim evde olsa sıkıntı yok bakıyorum ama kimse olmayınca ruhum daralıyor evden çocukla birlikte çıkıp gitmek istiyorum anneme yada kayınvalideme biri 1 saatte olsa çocuga baksın istiyorum . Evde duramıyorum sürekli eşimin görev zamanı gelince tek ne yapacam diye düşünüp duruyorum şuanda 5 günlük gidecek ve bende yine aynı sıkıntılar başladı anneme gitmeyi düşünüyorum ama bu daha ne kadar sürecek böyle olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.
Canım öncelikle hayırlısıyla saglikla sıhhatle meleginizi büyütün.
Ben ilk üç ay hamileligimin en zor dönemlerinde eşim yurtdışındaydı kanamam oldu hastanede yattım yalnizdim bı sürü şey şimdi kendimi toparladım eşim iki hafta önce geldi açıkçası ben eşimin mesleğini de düşünerek bilerek böyle bir durumun içine girdim belki doğumda bile eşim olmicak yanımda beni neler bekliyo bilmiyorum. Doğumum yaklaşınca muhtemelen kv ya da annemler gelir yanıma kırkım çıktıktan sonra toparlandiktan sonra her şeyi tek başıma halledebilecegimi düşünüyorum. Neticede kimse benim yanımda olmak için hayatını değiştiremez ya da ben hayatımı değiştirip onların yanına gitmem sürekli. Allah sağlık sıhhat versin ben her şeyin üstesinden gelirim diyorum.
Hamilelik döneminde ve doğumdan sonrası içinde bazı hurafeler var umarım kafanıza onları takmiyorsunuzdur ben kucuklugumden beri rutinim sabah akşam okurum bazı süreleri ve Ayetel Kürsi o zaman bilirim ki Rabbim beni her şeyden korur içimde hiç tedirginlik barindirmiyorum

İnşallah hayırlısıyla alırsınız kucagınıza bebeginizi. Kafama takıyor olabilirim bilmiyorum ama eşim gittikten sonra başlıyorum bunu düşünmeye ve bunu düşünmek yerine gitmek daha kolayıma geliyor düşündükçe başedemiyorum çünkü bilmiyorum belki ek gıdaya geçince rahatlarım sütle ilgili problem yaşamam ama şuan çok küçük ve tek başına 4 5 gün kalamam gibi geliyor.

İnşallah hayırlısıyla alırsınız kucagınıza bebeginizi. Kafama takıyor olabilirim bilmiyorum ama eşim gittikten sonra başlıyorum bunu düşünmeye ve bunu düşünmek yerine gitmek daha kolayıma geliyor düşündükçe başedemiyorum çünkü bilmiyorum belki ek gıdaya geçince rahatlarım sütle ilgili problem yaşamam ama şuan çok küçük ve tek başına 4 5 gün kalamam gibi geliyor.
Rahat edebiliyorsanız gidersiniz tabiki hem küçük henüz yardıma ihtiyacınız olabilir sizin de bakıma ihtiyacınız olabilir. Ben kendim için onlar gelsin hem torunlarını görsünler hem de benimle ve bebekle ilgilenirler sonrasında Allah'ın izniyle ben hallederim bebek bakmak gerçekten zor bişey ama ben kafamda buyutmuyorum ben neler neler atlattım diyorum her şeyin üstesinden gelirim nasıl zorluklar yaşayanlar var onlar ustesinden geliyorsa ben de gelirim hem bir sürü çocuğa bakanlar var zor ama yapılamayacak bişey değil diyorum hiç öyle kafamda kötü senaryolar kurmuyorum.

Ben gitmekte buldum çareyi. Evde bunaldım iyice bunu düşünmekten. İnşallah kısa zamanda atlatırım bu durumu

Benim esimin gorevi olmuyor oyle gidip gunlerce kaldigi ancak haftada 1-2 gece gelmedigi yada sabaha karsi gelip biraz uyuyup gittigi cok oluyor. Bunlari goze alarak dogurdum tabiki. Evde tek olmak cok zor dusa tuvalete bile giremiyorsun birakip. Su an cok anlamiyorsun ama buyudukce goreceksin ki sen baska bir yere gittiginde cocugun duzeni kacacak surekli. Kendi alistigi ortamda daha huzurlu olacak kendi yataginda uyumak isteyecek surekli bir yere gidip bir kac gun kalmak cocugun da rutinlerini bozacak ne evine ne gittigi yerlere adapte olamayacak huysuzlasacak ve bakimi zorlasacak. Dolayisiyla bu duruma kendini alistirman gerekiyor.

Back