Doğumdan Korkuyorum!

ringring

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
197
0
0
İstanbul
Kızlar öncelikle hepinize merhaba;

Çocukları çok seviyorum hep bir çocuğum olsun istemişimdir. Şimdi de evleneceğim ve ilişkim oturduktan sonra çocuğum olsun istiyorum. Tabi Allah'ım ne zaman nasip eder bilinmez ama ben böyle düşünüyorum.

Gelelim asıl soruna ÇOK KORKUYORUM. Doğum yapmak bana çok ürkütücü geliyor. Yani insanın canı çok yanıyormuş diyorlar. Çocuk dünyanın en güzel şeyi canım da tatlı değildir ama ben gerçekten çok korkuyorum. Noluuur yArdım edin kızlaaaar.

bız kadınlar bazen bu kdr safız işte bende 2 yıl olmasın ıstemem dıyordum korkarım dıyordum şimdi doktor doktor kapı kapı gezıyorum buyuk konusmayın hıc ama nasip ne zmnsa ozmn olur plan yapma hayatında senın uzerıne bır plan yapar var nasıl olsa

size sunu söyleyebilirim cocuk dogurmakta emzirmekte onu büyütmekte dünyada yasadıgınız tüm duyguların üstünde muhtesem bır duygu..kesinlikle korkmayın kendınızı anne olmaya hazır hissettiğiniz zaman cocuk sahibi olun hiç tereddütsüz..çocuk büyütmenin büyük zorlukları var ancak onun sevgisi bastırıryor bu duyguları..bu kadar doguran kadın nasıl doguruyor onu düşünün..canımız bırazcık yanacak ama en fazla 1 hafta sürüyor bu sonrası alabildiğine mutluluk....

Gerçekten oturup bunu mu düşünüyorsunuz?
Acilen psikoloğa gidiniz!

korkulacak bişey yok benim canım kadar tatlı canı olan yok zannederdim ben bile doğurmuşsam herkes doğurur heralde
başa gelen öyle veya böyle çekiliyo işte

Gerçekten oturup bunu mu düşünüyorsunuz?
Acilen psikoloğa gidiniz!

Yardım çağrıma bu kadar yardım ederek yaklaştığınız için teşekkür edeirm. Hayır oturup bunu düşünmüyorum. BUgün yeni doğum yapan bir arkadaşıma gittiğimde düşündüm ve kk kadınlarıyla bu endişemi paylaşayım dedim. Psikoloğa gitmesi gereken biri muamelesi yapmadan önce yardımcı olmanızı dilerdim.

canım evlenmeden ilk geceyi abartırlar birde bu doğum olayını hamilelik çok güzel bir süreç her kadın yaşamalı doğum çok kolay ben 1 bir buçuk saat ağrı çekmişimdir kasık ağrısı gibi sonra hiç bir sıkıntı yaşamadım yani korkulacak hiçbirşey yok..

teşekkür ederim. Biraz abartı galiba ama insan korkuyor sonuçta :)

Nasıl yardımcı olalım arkadaşım?
Ortada fol yok yumurta yok dert olarak bunu uygun görmüşsünüz kendinize.
Belli ki farklı sorunlarınız var biz ne yapalım,psikolog elbet bir cevap verir.
Evlenip evlenmeyeceğiniz belli değil,Rabbim evlat bağışlar mı bilinmez,sizin sağlığınız,psikolojiniz ne durumda olur o da ayrı muamma?
Arkadaşınızın bebeği hayırlı,ömürlü olsun da başkalarının yaşadıklarını kendi üzerinizde uygulamanız çok mu normal acaba?

canım ben henüz hamileyim, normal doğum istiyorum nasipse. bugünlere gelene kadar neler atlattık hepsi geçti. doğumumda geçecek ve dünyanın en güzel şeyi katılacak ailemize... küçük meleğim tekme attığında bile onun için neler yapabileceğimi kestiremiyorum herşeyi yapabilirim kelebeğim için. doğum nedir ki? sadece bi başlangıç, bi de böyle düşün bence

Arkadaşım, dert değil sadece endişe. Belki yanlış yere açtım ama PSİKOLOĞA gitmemi gerektirecek hiçbir şey de yok ortada. Birini gördüğünüzde kendinizi yerine koymadınız mı ki tam da evlenme arifesinde her konuda hassasken ve kafaya takıyorken. Ben sadece psikolğoa git demenize kırıldım ve üzüldüm yoksa sizinle tartışmak ve sizi kırmak değil amacım. Konulardada yorumlarınızı beğenerek takip ederim ama buna böyle yaklaşacağınız aklıma gelmemişti. Kesinlikle terslemek değil amacım tekrar belirteyim.

Haklısınız Allah uzun ömürler nasip etsin hepinize :)

Ben de sizi kırmak,incitmek istemem.
Ama insanın ortada olmayan endişeleri taşıması sağlıklı olmadığını gösterir.
Gerçekten bunu göremiyor musunuz?
Ben yıllardır psikoloğa gidiyorum,eğer kırılacağınızı bilsem tavsiye etmezdim kendim de gitmezdim insanların psikoloğa gitmesinde nasıl bir sorun var onu da anlamadım.

BU aralar pek normal düşünemiyorum zaten. Sadece bi anlık kendimi yerine koydum ve acaba ben olsam dayanabilir miydim diye düşündüm. Empati bi nevi. Ama dediniz ki 'Başka problemleriniz vardır' benim başka problemim yok. Sadece bugün görünce aklıma geldi yoksa oturup kendine dert arayan bir insan değilim. Okul sürecimde de psikoloğa çok defa gitmişimdir. Psikoloğa giden biri olarak, bir sorun olduğunu söyleyemem zaten. Dedim ya evlilik aşamasında insan hayaller kurar çocuklarımız olsa, düğünümüz olsa diye. Bu da o düşüncelerin bir parçası.

Sezeryanla yaparsın.............

Tamam öyledir o zaman ne diyeyim..
Siz devam ediniz,bana bakmayınız..

ben de korkuyorum ama ben dönüşü olmayan yola girdim bi kere istesem de istemesem de doğurcam artık :44: ama daha fazla korkmamak için kesinlikle doğum videoları falan izlemiyorum, o günü düşünmemeye çalışıyorum. bebeğime odaklanıyorum. ve iyi örnekleri düşünmeye çalışıyorum. ablamın doğumu çok kolay olmuştu mesela. sen de bunu düşünme bence. başka şeylere odaklan düğününe, gelinliğine, evine vs.. çünkü kafanda kurdukça daha çok büyütüp korkarsın.

bence korkulcak bşey yok yani arkadaşlar kusura bakmayın ama sızın annenızdede benım annemde de can vardı ama 10 çocuk doğuran kadınlar var unutmayın

Allah kimseye taşıyamacağı zorluk vermez.
O kadar korkulacak birşey olsa kadınlar evlenmez bile.
Evlilik öncesi strestendir.Rahatlamaya ve evlilik öncesi o tatlı heyecanların tadını çıkarmaya bakın. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…