Doğuma kadar ortalama kaç kilo almalıyız?

psi_ozi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2020
56
30
3
Merhabalar,
Şuan 4 aylık hamileyim, hamile kalmadan önce 53 kiloydum. Sabah tartıda 56 yı gördüm. Yani 4 ayda 3 kilo aldım. Hamileliğimin başlangıcından beri hiç bulantı yaşamadığım için iştahım hamilelikten önce nasılsa öyleydi. Çalıştığım için her sabah 6:30 da uyanıyorum dolayısıyla 3 ana öğün 3 de ara öğün yapıyorum. Hamilelikten önce abur cubur çok tüketirdim. Şuan canım çikolata istese bile meyvelerle bastırmaya çalışıyorum. Tabi yenik düştüğümde oluyor arada sırada :)
Doktor kilo artışına gayet iyi gidiyor diyor ama bana fazla gibi geliyor. Kabızlık vs de yaşamıyorum çünkü günde 2,5 litre su içiyorum ve 2 adet kuru kayısı yiyorum düzenli olarak. Yani ödemdir şişkinliktir bir problemim yok. O 3 kiloyu aldım bahanem de yok :) Sizce hamilelik süresi boyunca kilo artışı nasıl olmalı? Ben hızlı mı gidiyorum? Açıkçası korkmaya başladım :)

Benim kilom vardı 10 kiloyu geçmemem gerekiyordu 11 kilo aldım sonra hepsi gitti ama hala kiloluyum hamilelikte kilodan ziyade özellikle son 2 ay şişlik oluyor

Bunun bir normali yok, önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlığı.
Bana doktorum 12 kilo almanı öngörüyorum demişti ve öyle de oldu.
İlk 6 ay hiç kilo almamıştım, sanırım 1 kilo diye hatırlıyorum.
Hatta son ay 8 kiloyu 12 ye tamamlayacağım diye abanıp yedim, bebeğim çok küçüktü.
İkinci hamileliğimde 7 kilo aldım.
Ve inanın bebek kilolarını çıkınca gerisi hala duruyor 3 sene geçmesine rağmen.

Yani az alınca verilir gibi bir kaide yok, çok 30 40 kilolar alıp da bebeğin 40 ı çıkınca eski haline dönen tanıdıklarım var.

Ben o kadar az kiloyu veremedim, doğumlardan her çıktığımda bebek kilosu kadar eksilmiştim sadece

Benim kilom vardı 10 kiloyu geçmemem gerekiyordu 11 kilo aldım sonra hepsi gitti ama hala kiloluyum hamilelikte kilodan ziyade özellikle son 2 ay şişlik oluyor
Açıkçası kiloyu göbeğimden alıyorum. Çünkü basenimde yüzümde kolumda ve bacağımda bir değişiklik yok gibi geliyor. Annemleri gördüm 3 ay sonra. Aynısın hiç kilo almamışsın dedi ama tartı aldın diyor. Göbeğim dışardan belli de oluyor. Yani karnımda 3 kilonun belli olması normal li? İllaki bebek büyüyor yeme içme düzenimde bir değişiklik yok. Bebekten ve onun etkisinde büyüyen plasentadan yada göğüslerimden 3 kilo almam mümkün ve normal mi

ayy maşallah 30 kilo alıpta normale hemen dönmek büyük bir gayret ve şans sanırım :)

6 aydan sonra başlıyor o göbek birden çıkıyor ne demek istediğimi anlaycaksın 6 aylıkken

ayy maşallah 30 kilo alıpta normale hemen dönmek büyük bir gayret ve şans sanırım :)
Bana hep söylenen doktorlar tarafından ‘onlar aşırı bir kilo ve vücut adapte olmuyor, onu biran önce atmaya çalışıyor’ dediler.
Az alanlar sindire sindire ve sağlıklı beslenerek aldılarsa vücut bunu yararına kabul edip tutuyormuş.
Keşke tutmasaydı

Siz açıklamasını yapınca çok mantıklı geldi. Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…