• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık

Doğumdan korkuyor musunuz?

• Ankete Katılan
    20

psikologdenizce

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
17
5
3
Sevgili anne adayları,
Ben Psikolog Sibel Deniz Toledo. Aynı zamanda doğuma hazırlık eğitmeni ve doğum terapistiyim.
Doğuma doğru giderken doğumunuza nasıl hazırlanıyorsunuz? Sizce doğuma hazırlık nedir? Bebeğinizle ne kadar iletişim kuruyorsunuz? Bu süreçte kafanızda geçen sorular, kaygılar, endişeler neler?
Doğuma hazırlık ve doğum ve anne olmak ile ilgili tüm psikolojik sorularınızı burdan sorarsanız cevaplamaya hazırım.
Beraberce bilgilenmeye ne dersiniz?

21.haftadayım iletişim kurmaya çalışıyorum bebeğimle onunla konuşuyorum bazen tekmesini hissediyorum ama elimle karnıma dokunduğumda duruyor o da dokunuşumu hissediyor mu merak ediyorum

Merhabalar,
Doğum öbcesi psikolojisi ile ilgili biraz okumuş bir psikolog olarak size kesinlikle söyleyebilirimki bebeğiniz dokunuşlarınızı hissediyor.:) Bol bol dokunup sevmeye devam edin. Söylediklerinizi anlamasada sevgi dolu tonunuzu hissediyor her fırsatta bebeğinizle konuşun.

Merhabalar,

ben de doğumdan çok korkuyorum ve zaman zamanda aklıma geldikçe tedirgin oluyorum. Arkadaşlarımın bir çoğu hissetmiyorsun bile deselerde korkumu azaltmıyor bu korkuyu nasıl yeneceğimi bilmiyorum açıkcası bu konuda öneriniz nedir?

Merhabalar,

ben de doğumdan çok korkuyorum ve zaman zamanda aklıma geldikçe tedirgin oluyorum. Arkadaşlarımın bir çoğu hissetmiyorsun bile deselerde korkumu azaltmıyor bu korkuyu nasıl yeneceğimi bilmiyorum açıkcası bu konuda öneriniz nedir?

Merhabalar,
Size bu konuda öncelikle tavsiyem doğru bilgiler edinmeniz. Bunun için size İçgüdüsel Doğum, Doğmamış Bebeğin Gizli Yaşamı ve HypnoBirthing kitaplarını önerebilirim. Bu kitaplar sizi bir ölçüde rahatlatacatık. Doğuma hazırlık eğitimine katılmakda oldukça faydalı olucaktır. Kesinlikle başkalarının doğum hikayelerini hele hele negatif olanlarını dinlemeyin. Bedeninizin ve bebeğinizin doğumu çok iyi bildiğini ve rahat olursanız kolay bir doğum yapabileceğinizi unutmayın. Bedeninizi gevşetmek ve rahatlatmak aynı zamandada doğuma hazırlamak için hamile yogası yapabilirsiniz. Nefes ve gevşeme tekniklerini öğrenip bunları uygulayabilirsiniz. Bir egzersiz programına başlamadan önce lütfen doktorunuza danışın. Tıbbi olarak herhangi bir sorun yok ise rahatlıkla yoga ve benzeri egzersizler, yürüyüşler yapabilirsiniz.
Korku ve kaygılarınız baş edebilceğinizden daha yüksek bir boyuta gelirse profesyonel yardım almaktanda çekinmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar;

Ben de 23 haftalık hamileyim ama 2 gündür bebeğimin hareketlerinde azalma yavaşlama hissediyorum birkaç gün öncesine kadar sert vuruşlar oluyordu ama 2 gündür çok nazik vuruyor. halbuki daha dün doktora gittim çok şükür herşey normal dedi peki neden bu yavaşlama bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhabalar;

Ben de 23 haftalık hamileyim ama 2 gündür bebeğimin hareketlerinde azalma yavaşlama hissediyorum birkaç gün öncesine kadar sert vuruşlar oluyordu ama 2 gündür çok nazik vuruyor. halbuki daha dün doktora gittim çok şükür herşey normal dedi peki neden bu yavaşlama bilgilendirirseniz sevinirim.

merhabalar,
Öncelikle doktorunuz her şey yolunda dedğine göre endişelenecek bir durum yok demektir:) Bebekler büyüdükçe anne karnında yerleri daraldığı için daha az hareket edebilirler. Ayrıca bebişler anne karnında sık sık uyuyup dinlenirler. Belkide bebeğiniz böyle bir dönemdedir. Üstelik sıcak havalarda etkilemiş olabilir. Birde sert vuruşlarda verdiğiniz belkide ani tepkiler onu biraz daha nazik olmaya yönlendirmiş olabilir. Nazik ve duyarlı bir bebeğiniz var.:) Siz rahat olun. Eğer olurda uzunca bir süre hiç hareket hissetmezseniz tatlı bir şeyler yiyip sırt üstü uzanın. Yine hissetmezseniz doktorunuza başvurun.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar;
Öncelikle böyle stresli konularımızı paylaşıp bize yol gösterdiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Benim de şöyle bir sorum olcak, malum bildiğiniz gibi havalar mevsim normallerin üzerinde biraz bu sıcak havalarda ne yapmamız lazım erken doğumu tetikler mi sizce bu durum _? neler önerebilirsiniz?

merhabalar;
Öncelikle böyle stresli konularımızı paylaşıp bize yol gösterdiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Benim de şöyle bir sorum olcak, malum bildiğiniz gibi havalar mevsim normallerin üzerinde biraz bu sıcak havalarda ne yapmamız lazım erken doğumu tetikler mi sizce bu durum _? neler önerebilirsiniz?

Merhabalar,
Sıcak havalar anne adaylarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda şöyle önerilerim olabilir; günün en sıcak saatlerinde güneşe çıkmamak ve dışarıda fazla dolanmamak, bol miktarda su ve sıvı tüketmek, ayakların fazla şişmemesi için sık sık ayakları uzatmak, ılık duş almak olabilir. Önemli olan kendinizi zorlamamanız ve sık sık dinlenmeniz.
Erken doğumu tetiklemesi konusunda kadın doğum doktoru daha sağlıklı bilgi verebilir.

Back