Doguma gittigimden daha kiloluyum:(

asujuk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
63
5
Kizlar merhaba hamileligim sorunlu gecti yatarak dogurmak zorunda kaldim ve bu surede surekli serum verdiler doguma 95 kilo ile gittim saglikla sukurler olsun bebegim oldu suan kizim 3.5 aylik doguma 95 kilo ile gidip pandemi doneminde disarida cikamadim esimde sagolsun ama sut olsun aman mutlu ol tatli aldi 104 kilo olmusum korkunc durumdayim bana yontem soyleyin nolur nasil zayiflarim bebege zarar vermeden aburcuburu kestim bugun itibariyle yogurt aci biber deneyeyimmi?limon kuru vs?agladim sinirden yapisti kilo uzerime 70 kioydum ben((

Bebegini Hayırla güzel günlere büyültürsün insallah.Hayati ne kendine ne de eşine zehir etme bebeğinin her anının tadını çıkar bol bol su iç ve eğer bebekten vakit bulursan lesli yap çok etkili olacaktır. Hamurisinden uzak durmak bile yeter.

Bende 98 ile doguma girdim1 bucuk ay once. sonra 10 kilo verdim ama yine kilo almis gibiyim evde sıkıntıdan hamur pasta yiyorum,tartilmaktan korkuyorum

Sagol canim esim aksamlari bebege bakacak dans etti leslide hemen hemen oyle birsey baslayayim bakalim ya esim askeri personel hergun is cikisi 3/4 poset doldurup geliyor aman saglikli ol kizimi emzir canin sıkılir bende dalmisim aynaya baktigimda yokki bebegim kolik oturdugumuz yerden kalkamiyoruz surekli ayakta sallabankaciyim bende takimlarima asla giremem

Yesilcay icmeyeyimmi

Yesil cay icme evet.

*reklamlar*

Emzikli anneler icin topigimiz tam size gore :) dogum yapmis emziren veya emzirmeyen her anneyi bekleriz :) guzel bir dayanismamiz var ve kilolari veriyoruz;

Hamurisi ve tatlıyı azaltıp hareketi arttırın, onun dışında kür falan yapmayın bebeği etkiler

Aciktikca salatalik ve yogurt yiyorum aburcuburlari ortadan kaldirdim esimin kondusyon bisikleti vardi onu kurdurdum bakalim

Ozaman yesilcayi listeden kaldiriyoruz buse terim asiri zayiflamis aralikli oruc diyeti tam olarak anlamadim ama 25 kilo vermis

Gunde 2 defa yiyorsun o uymaz size

Size kahvaltı
Yumurta domates salatalık peynir zeytin tam buğday ekmeği 2 dilim

Ara
Meyve

Öğle
Kofte tavuk balık ayran salata 1 dilim ekmek

Ara
Bir avuç kuruyemiş

Akşam
Sebze yemeği yoğurt salata 1

Ara
Süt

Bu olur..

Bol su

Tatlı 0 gerek de yok zaten

Ben hamileliğimde çok kilo almadım bu kez. Ama oğluma hamileyken daha çok almıştım ve iki buçuk ay sonra okula dönmüştüm. O arada çok dikkat etmedim ama yaz tatilinde oğlum 6aylik olunca çok ciddi spor ve diyet yaptim. Okula geri döndüğümde öğrencilerim şok olmuştu ben çok istikrarlı devam ettim. Eğer bebeğiniz küçükse diyet ya da kür uygulamanız doğru olmaz. Siz düzenli beslenin ve doktorunuz izin veriyorsa spor yapın. Yürüyüş pilates vs. Bide canınızı sıkmayın her kilo gider

Geçen yaz doğum kilolarından dolayı depresif hâlimi gördüm, yazinizi okuyunca. Kimisi doğumda da önemli kilo kaybediyor, sanırım siz de benim gibi kaybetmemissiniz.
Bebişim 11 aylık, 17.5 kg almıştım, tamamını verdim geçen ay itibariyle. İlk 3 ay pek verilmiyor, zaten vücut süt üretimi için yağ depoluyormus özellikle ilk aylards. Diyete girmenizi hiç önermem. Sizi asıl kurtaracak olan şey emzirmek. 0-6 ay 320 kalori kadar, 6-12 ay 400 kalori kadar fazladan yiyebiliyormuşuz emzirme döneminde. Siz diyet yaparsaniz sütünüz azalır. Hâlsiz düşersiniz. Tek yapmanız gereken normal beslenmek ve emzirmek. Kendinize biraz zaman tanıyın. Karantina döneminde abartili yediğim hâlde 2 ayda 2 kg verdim, çünkü emziyorum. Bir de eşiniz çalışıyormuş, bebiş hareketlenince daha çok peşinden koşacak siniz, daha rahat gidiyor kilo. Genelde 1 yılı buluyor demişti doğum yapan arkadaşlarım, eski hâle dönüş için. Gerçekten de öyleymiş. Ben de sizin gibi acimasizlik edip kendine, sizin aylarınizda diyete başladım, sütüm gider diye annem bıraktırdı, iyiki de öyle yapmış.

Size kesinlikle katiliyorum. Ilk dogumunda 25, ikincisinde ise 23 kilo almistim. Benim metabolizmam hizli calisir sansima, ben her ikisinde de 6 ay sonra hamilelik oncesi kilomun 2-3 kilo altina dusmustum. Ekstra yaptigim tek sey emzirmekti. Sut yapar diye tatlilara yuklenmedim ya da hamurisi yemedim. Bol salata, et, sebze ve su. Arada tabi ki tatli kacamaklarim oldu ama abartmadim. Yani durum diyet yapmak degil, saglikli beslenmek.

Bir diger olay da ne yazik ki dogurdum hop 2 ay sonra eskisi gibi olayim istiyoruz ama ne yazik ki mumkun degil. 9 ayda tamamen degisen vucudun mantik olarak toparlak icin de en az 9 aya ihtiyaci olacaktir. Bunu kabullenmemiz lazim.

Ilk dogumdan 6 ay sobra hic dogurmamis gibiydim memeler haric, ama ikinci dogumdan sonra kilolari vermeme ragmen deforme olmus bir karin ve deformasyonu artmis memelerim oldu. Biraz spor gecmisi ya da genetikten yana sansli olmayanlar icin durumumuz bu.

Konu sahibi, lutfen hem kendi sagliginiz hem bebeginiz icin oyle kurler, bitki caylari, agir diyetler denemeyin. Cok erken. Daha oncr yazdigim gibi, hamurisi, tatli, abur cubur yemeyin yeter. Bol su icin. Suyunuzu limonla, naneyle tatlandirmanizda sakinca yok ama kur halinde uygulamayin. Unutmayin ilaclarin hammaddeleri de bitkiler ve gorundukleri kadar masum degiller.

Eger saglik acisindan engeliniz yoksa (dikis vs gibi), youtube dan videolar acin, spor yapin. Eger kanguru ya da sling kullaniyorsaniz mesela leslie yaparken bebeginizi giyebilirsiniz bu cok hosuna gider. Diger taraftan yine bebeginizi giyip muzik acip dans edebilirsiniz. Hareket olur. Hareketli olmak inanin az yemekten, olum oruclarindan, lezzetsiz bitkisel kurlerden daha kolay.

Abur cubur tatlı hamur işi şeker tuz hepsinden uzak durarak ve bol su sebze protein tüketerek zayıflayabilirsiniz.

Tatlı yerine kuru incir hurma gibi şeyler tuketebilirsiniz. Ve sayılı kuruyemiş çiğ olacak sizi tok tutar.

Kendi kafanıza göre yapmayın birşey, zayıflayacağım diye acı yiyip , çocuğun popuyu yara yaparsınız yazık

Ben bankaciyim ekimde is basi yapicam ve eski kiyafetlerime giremiyecegim tum musteriler ayy kilo kalmis diyecek

Ben bankaciyim ekimde is basi yapicam ve eski kiyafetlerime giremiyecegim tum musteriler ayy kilo kalmis diyecek

Ekime kadar 4 5 ay var

Neden olmasın ki

Herkes nasıl yapıyor sizin onlardan asla eksiğiniz yok

Fit anne desinler bence

Ekime kadar daha 5 ay var. Bebişimin 3.5-8.5 aylık dönemlerindeki kilo farkım 10 vardır. Hem gitmese bile emin olun çalışırken daha kolay gidecek. Bir de diyen desin, takır takır kiloları gözlerinin önünde verirsiniz. Bakın, hepimiz aynıydik. Normal beslenin, emzirin, gidecek. Emin olun .bir de emen bebek karın yağlarından çekiyor, fıstık gibi olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…