• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma beş kala medcezir

Free madam

Bir adam var,hergün yeniden aşık olduğum. .
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
215
116
23
:KK51:arkadaslar eski konularimdan da bilen bilir belki.ben ozel hastanede dogum yapacağım takipliyim yani.en son actigim konu 'kalca cikikligi normal doguma engel mi?' ydi.
Bugun cati muayenemiz vardi.tam dusundugum gibi doktor normla dogum yanlisi ama 0 risk diyemem eger normal dogum olursa dedi.catim musaitmis ama dogum sirasinda belki de bu kalca cikikligindan dolayi tahminimden daha fazla zorlanabilirsin yine de normal dersen bekleyelim ama sanci cekip de sezeryana girmektense hersey planli olsun dersen gun verelim sezeryanla alalim dedi.
Bi de şöyle bi durum var,benim doktor ayin 22 si izne ayriliyo.eger normal istersem doguma baska bi doktor girecek hastanede olan.ben sirf bu doktor icin bu hastaneyi tercih etmistim.
Simdi sormak istedigim su ki sezeryana karar verirsem devlet hastanesinde de yaptirabilir miyim bunu kendimin boyle boyle bi rahatsizligi oldu o yuzden normal riskli diye.yani sezeryan olursa ozel hastanenin de bi esprisi kalmaz diye dusunuyorum.yapilan islem ayni olacak sonuc olarak.
Baska bi sorum da şu ki siz olsaydiniz ne karar verirdiniz?
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayin ama aksamdan beri kafamda deli sorular:rolleyes::KK42:beynim yandi.en azindan tecrubeli annelerden de yardim alayim istiyorum.
Simdiden cok tesekkurler.:KK36:

:)
bu ben olsaydım su kararı verırdım dıyebılecegımız bı konu degıl
bunu en ıyı sen bılırsın
ben sezeryan ldum hıc pısman olmadım ama pısman olanlar da var

bebegını ne sekılde dogurmak ıstedıgıne sen karar ver ve bence doktora guven
bıkac doktora daha sor derım ben

sımdıden hayırlı dogumlar ... saglıkla sıhhatle ınsallah

yapilan islem ayni sonucta derkn??? ameliyattan bahsediyorsun farkinda misin? iyi bir kadun dogumcu ve anestezi uzmaniyla ekiple dogum yapmak var bir de siradan bir ekiple.
normal ya da sezeryan buna sen karar ver ama zaten devlette genelde normal dogum oluyor.
ben sezeryan ile dogum yaptim sikintim yok cok sukur.

Bana kalırsa sezeryan doğumun espirisi özel hastanede çıkar..yani şöyle doğum esnasında sonrasında ilgi alaka bakımından..tabi sen bilirsin.. birçok arkadaş devlet hastanelerini iyi bulmuyor..ben devlette sezeryan oldum çok memnun kaldım ama, yaşadığım yerin de etkisi var..büyük şehirlerde devlette doğum ciks..madem doktor için tercih ettin sezeryan doğum yapacsksan doktoruna ol derim..

asıl sorun ameliyat olan sezeryanda değil mi

yani devlet hastanesine girdin derdini anlattın sana hemen sezeryanı nasıl hazırlasınlar

bir de sezeryanda iki gece hastanede kalıyorsun ortam, bakım daha önemli

maddi olarak zorlamayacaksa özelde doktorun izne gitmeden ol sezeryanını

zira normal doğumda belki sıkıntı olmaz ama senin kafana hep bir acaba olacak, doğuma stresli gireceksin bu da olumsuz etkiler

sağlıkla kucağına al

Ben önceki konulara bakmadım ama yanlış anlamadiysam sizde yada yakininiz baska birinde kalça çıkığı vardı, çocukta da olmasından endişe ettiginiz için sezeryan düşünüyorsunuz?
Böyle bir zorunlu sezeryan şekli yok. Olma ihtimali her yenidoğan kadar.
Anne de olması çocukta da olur demek değil.
Yanlis anlamayın ama bence Doktorunuz tatile gidecek diye sizi sezeryana alacak gibi görünüyor.
Eğer istiyorsanız normal doğumu bekleyin ve deneyin. Tabiki olmama ihtimali var.
Eğer korkuyorsaniz, içiniz rahat etmiyor ise, endişeli iseniz sezeryanla doğum yapın ve takip eden doktora yapın. Hele buyuksehirdeyseniz devlet hastanesinden uzak durun.

Ben önceki konulara bakmadım ama yanlış anlamadiysam sizde yada yakininiz baska birinde kalça çıkığı vardı, çocukta da olmasından endişe ettiginiz için sezeryan düşünüyorsunuz?
Yanlis anlamayın ama bence Doktorunuz tatile gidecek diye sizi sezeryana alacak gibi görünüyor.
Eğer istiyorsanız normal doğumu bekleyin ve deneyin. Tabiki olmama ihtimali var.
Eğer korkuyorsaniz, içiniz rahat etmiyor ise, endişeli iseniz sezeryanla doğum yapın ve takip eden doktora yapın. Hele buyuksehirdeyseniz devlet hastanesinden uzak durun.
Cocukta olacagindan korkmuyorum,normal dogumda tabiki her komplikasyon gelisebilir.benim sikintim bende kucukken vardi ve simdi bile ani bi harekette zorladigimda kasiliyor sol kalcam kitleniyo sanki.normal dogumda bunun sikintisini yasayip bebegime zarar verir miyim diye korkuyorum

Maalesef Ankara'dayim:işsiz:

asıl sorun ameliyat olan sezeryanda değil mi

yani devlet hastanesine girdin derdini anlattın sana hemen sezeryanı nasıl hazırlasınlar

bir de sezeryanda iki gece hastanede kalıyorsun ortam, bakım daha önemli

maddi olarak zorlamayacaksa özelde doktorun izne gitmeden ol sezeryanını

zira normal doğumda belki sıkıntı olmaz ama senin kafana hep bir acaba olacak, doğuma stresli gireceksin bu da olumsuz etkiler

sağlıkla kucağına al
Garanti rahat dogum olacagini bilsem normal derim doktorum da ozelde olmasina ragmen normal dogum yanlisi.tatile cikacak ama illa gel sezeryan yapalim demedi istersen bekle arkadaslarim normale alir seni dedi ama iste insanin icini kemiren bi ACABA var ortada.su an bile icim rahat degilken o dogumhanede kac senaryo gecer kafamdan acaba.sezeryani da ilk dogumum olmasindan dolayi pek istemiyordum ama herkes ayni fikre sahip,ben de dusunecegim artik sezeryani:KK64:

Asil sezeryan olacaksan ozel hastanede olmalisin. Normal dogumun esprisi farkli ? Normal dogum her yerde olabilir ama sezeryan asla. Kendini bilmedigin doktora emanet etmek cok farkli ve zor. Ayrica zorunlu sezeryana girer seninki fiyat olarak dusunuyorsan.

Asil sezeryan olacaksan ozel hastanede olmalisin. Normal dogumun esprisi farkli ? Normal dogum her yerde olabilir ama sezeryan asla. Kendini bilmedigin doktora emanet etmek cok farkli ve zor. Ayrica zorunlu sezeryana girer seninki fiyat olarak dusunuyorsan.

Zorunlu sezeryanda fiyat farki ayri mi oluyor tam anlayamadim da?

Kuzenimde vardı ileride normal doğumun ona kötü etkisi olur diye sezeryan ile dünyaya getirdi kızını özel hastanede.Ama ikinci çocuğu ne gerek var diyerek devlette doğurdu.
Ben olmuş olsam bir devlete de giderdim dicem ama Ankarada yaşıyoruz ikimizde ve Ankara devletler bana göre değil cidden muayene için gittim o bile tiksindirdi beni.
Başka Şehir olsa doğur derdim ama doğurma devlette,bakım ilgi alaka hijyen sıfır.

B
Kuzenimde vardı ileride normal doğumun ona kötü etkisi olur diye sezeryan ile dünyaya getirdi kızını özel hastanede.Ama ikinci çocuğu ne gerek var diyerek devlette doğurdu.
Ben olmuş olsam bir devlete de giderdim dicem ama Ankarada yaşıyoruz ikimizde ve Ankara devletler bana göre değil cidden muayene için gittim o bile tiksindirdi beni.
Başka Şehir olsa doğur derdim ama doğurma devlette,bakım ilgi alaka hijyen sıfır.
Ben de bi iki test icin gittim devlete ama dayaktan beter ettiler beni.o yuzden ozeli tercih etmistim en basindan.hasta sayisi cok olunca yetismek icin yarim yamalak is yapiyorlar iste

Devlette sirf bir ihtimal icin kolay kolay sezaryene almazlar yani bunun secimi asla size kalmayacak. Ben mesela 1 gunden fazla dogum sancisi cektim, defalarca bebegim kanala girdi, cikisa bir kac cm kala geri kacti. Daha fazla yipranmamam icin sezaryene karar verildi ki en dogru karardi. Devlette olsa kanala girmis bebek sezaryen olmaz diye kimbilir kac gun aci cekecektim.

Bir de devlette sezaryeni tavsiye etmem. Durumunuz varsa ozelde tek kisilik odada kalin. Inanin buna cok ihtiyaciniz olacak. Odadaki size ozel dus ve tuvalet cok lazim olacak. Devlette bir cok yerde ilgi alaka temizlik vs buyuk sorun.

B

Ben de bi iki test icin gittim devlete ama dayaktan beter ettiler beni.o yuzden ozeli tercih etmistim en basindan.hasta sayisi cok olunca yetismek icin yarim yamalak is yapiyorlar iste

Sezeryan normale göre daha sıkıntılı bir şey.
Ameliyata girdiğini ama senden önce ameliyathanenin temizlenmediğini düşün o görüntü başta zaten yetecek.
Odaları zaten birşey demek istemiyorum kimbilir nasıl biri ya da birileriyle aynı odayı paylaşacaksın 2 gün.
Ağrın olacak rahat rahat ilgi göreceğin bir yer olmamış olacak.
Ben sevmedim ve doğumu Asla devlette düşünmedim tavsiye etmiyorum.
Özelde rahatça doğur 2 gün tek odanda rahat et,doktor hemşireler ilgi alaka daha yoğun oluyor hem

Cocukta olacagindan korkmuyorum,normal dogumda tabiki her komplikasyon gelisebilir.benim sikintim bende kucukken vardi ve simdi bile ani bi harekette zorladigimda kasiliyor sol kalcam kitleniyo sanki.normal dogumda bunun sikintisini yasayip bebegime zarar verir miyim diye korkuyorum
Özel ile devlet asla kıyas kabul etmez.
Ben burada hatrı sayılır bir özelde sezeryan doğum yaptım. Nasıl emzirmem gerektiğini dahi öğrettiler,başımda durup anlattılar uyurken ayağına dokun,uyuyakalırsa uyanıp emmeye devam etsin aç kalmasın,yada sadece meme ucunu verme ememez,şöyle emzirmelisin vs diye. Bebeğin bez değiştirilme saatlerinde gelip aldılar bezini dahi değiştirdiler,gece gündüz farketmeden. En ufak sorunda 1 tuşla odama geldiler.Banada gayet iyi baktılar. Bebeğimle ilgili vitamininden,pişik kremine,gaz giderici bitkisel şurubuna kadar bilgilendirdiler vs vs. Çok sevdiğim bir ablamda özelde doğum yaptı ama fiyat anlamında ciddi uygundu (sezeryan),ne emzirme bilgisi verildi,ne bebeğe bakım yapıldı doğru düzgün. Sonuç ablamın dikişleri tam 2 kez açıldı,iltihap oldu,her gittiğinde başka doktor buldu karşısında,emziremedi. Bebeğin topuk kanında bile sorun çıktı,tam 3 kez alındı (biri özelde yeniden,diğeri sağlık ocağında)neyseki problem çıkmadi kanda ama o korku yetiyor insana ve tabi maalesef emziremedi tüm olup bitenden dolayı.
Yani diyorum ki özelle özel arasında bile dağlar kadar fark var,devleti düsünemiyorum bile. Tek tavsiyem asıl sezeryan olacaksanız özeli tercih etmeniz.
Sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Özel ile devlet asla kıyas kabul etmez.
Ben burada hatrı sayılır bir özelde sezeryan doğum yaptım. Nasıl emzirmem gerektiğini dahi öğrettiler,başımda durup anlattılar uyurken ayağına dokun,uyuyakalırsa uyanıp emmeye devam etsin aç kalmasın,yada sadece meme ucunu verme ememez,şöyle emzirmelisin vs diye. Bebeğin bez değiştirilme saatlerinde gelip aldılar bezini dahi değiştirdiler,gece gündüz farketmeden. En ufak sorunda 1 tuşla odama geldiler.Banada gayet iyi baktılar. Bebeğimle ilgili vitamininden,pişik kremine,gaz giderici bitkisel şurubuna kadar bilgilendirdiler vs vs. Çok sevdiğim bir ablamda özelde doğum yaptı ama fiyat anlamında ciddi uygundu (sezeryan),ne emzirme bilgisi verildi,ne bebeğe bakım yapıldı doğru düzgün. Sonuç ablamın dikişleri tam 2 kez açıldı,iltihap oldu,her gittiğinde başka doktor buldu karşısında,emziremedi. Bebeğin topuk kanında bile sorun çıktı,tam 3 kez alındı (biri özelde yeniden,diğeri sağlık ocağında)neyseki problem çıkmadi kanda ama o korku yetiyor insana ve tabi maalesef emziremedi tüm olup bitenden dolayı.
Yani diyorum ki özelle özel arasında bile dağlar kadar fark var,devleti düsünemiyorum bile. Tek tavsiyem asıl sezeryan olacaksanız özeli tercih etmeniz.
Sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Fikirleriniz ve iyi dilekleriniz icin coj tesekkur ederim.

Back