- Konu Sahibi greathopes
Valla salı gircem mra yarın 30. Haftaya gircem kafayı yiycem daha kesin bişey yok diyorlar mr olmadan net konusamayiz diyolarKaçıncı haftadasınız ölçümler Nasıl çıktı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla salı gircem mra yarın 30. Haftaya gircem kafayı yiycem daha kesin bişey yok diyorlar mr olmadan net konusamayiz diyolarKaçıncı haftadasınız ölçümler Nasıl çıktı
nasıl net bişey diyemiyorlar ki ölçtükleri anda görüyorlar. Bebek'le ilgili Ne dediler sanaValla salı gircem mra yarın 30. Haftaya gircem kafayı yiycem daha kesin bişey yok diyorlar mr olmadan net konusamayiz diyolar
İlk başta sıvı var dediler sonra sıvı ayni durumda ozaman hidrosefali değil dedi ama bu corpus olabilir izole durumda dediler doktorum mr olmadan kesin konusamayiz diyoN
nasıl net bişey diyemiyorlar ki ölçtükleri anda görüyorlar. Bebek'le ilgili Ne dediler sana
İnsanın içine şüphe düşürmekten başka bişey yapmıyorlar inşallah Bi sıkıntı çıkmaz canım sen sıkma canını dua eder bebeğin de üzülmesinİlk başta sıvı var dediler sonra sıvı ayni durumda ozaman hidrosefali değil dedi ama bu corpus olabilir izole durumda dediler doktorum mr olmadan kesin konusamayiz diyo
Zaten dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden sizin bebegnizde varmı bı sıkıntıİnsanın içine şüphe düşürmekten başka bişey yapmıyorlar inşallah Bi sıkıntı çıkmaz canım sen sıkma canını dua eder bebeğin de üzülmesin
Bana da bebeğin sağ lateral ventrikül geniş dediler çok şükür genişlik artmadı inşallah artmaz da haftaya kontrole gidicem bakalım artıkZaten dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden sizin bebegnizde varmı bı sıkıntı
İnşaallah inşaallah rabbim bebeklerimize şifa versinBana da bebeğin sağ lateral ventrikül geniş dediler çok şükür genişlik artmadı inşallah artmaz da haftaya kontrole gidicem bakalım artık
Amin Amin inşallah. Sağ salim kucağımıza alırız inşallahİnşaallah inşaallah rabbim bebeklerimize şifa versin
Merhaba anneler bende yirmiiki haftalik hamileyim.banada corpus collosum.dediler ikili testte.göremediler loblari.ayiran bolgeyi fakat allahtan.sivi gormedi o.bolgede.yarin mr gircem bakalim mevlan neyler neylerse guzel.eyler.bebegi bu teshis.konup saglikli bebek dunyaya getiren oldu.mu[/QUOTE
Benim bebegimdr cca teshisi ile dogdu du an14 aylik her sey ayina uygun gidiyor Rabbim buyuktur umutlu olun konusma ve yurumemiz var su an icin engel durumu yok ama doktir olursa da en fazla ogrenne guclugu olur bebeginiz umut vadediyor dedi Rabbime binlerce sukur o yuzden asla umutsuzluga dusmeyin
Merhaba bebeginizin durumu nasil beynindeki sivi hala varmi banada aynisini soyledilermerhaba. maalesef ventrikül genişliği problemi 26. haftada da bizi de buldu. sol normal sağ 12.3 -11.8-10.8-11.6mm 4 ayrı dr un 1 hafta içindeki ölçümleri. Ankaradayım gittiğim hastaneler devletti fakat dr lardan yeterli bi açıklama alamadım ve zekai tahirde her gidişimde farklı bi dr la karşılaştım . Ankara da bu alanda önerebileceğiniz bir dr var mı?
Merhaba yavrunuzun şimdiki durumu nedir bilgi verir misiniz ben de çok zor durumdayımBende 36 haftalık gebeyim detaylı ultrason zamanı öğrendim korpus kallozum agenezisi olduğunu gittiğim perinatolog böyle durumlarda hastalarının gebeliği sonlandırmak istediklerini söyledi tabi ki hayır dedim hemen eğitim araştırma hastanesine yönlendirdiler iki ayrı doktor muayenesinden sonra heyete yönlendirildim fakat gitmedim çünkü biliyordum başıma geleceği hepsi aldırmam için baskı yapacaklardı amniyosentez önerildi onu da düşük riski erken doğum riski gibi sebeplerden dolayı istemedim ne olursa olsun bu benim bebeğim rabbimden gelecek hediyem dedim kabul ettim bu zamana kadar hep sınırdaydı beyindeki sıvı gelişimi 35. Haftada 15 olarak ölçtü doktorum 36. Haftada 14 ölçtü korpus kallazum denen yapı olmadığı için o kısımda sıvı birikmesinin normal olduğunu söyledi öğrendiğimizden beri tek yaptığımız şey dua etmek kendi bebeğimiz ve bu durumu yaşayan yaşamayan herkesin bebeği için doğuma az bir zaman kaldı yaşayıp göreceğiz ne olacağını ama yürekten inanıyorum ki hiç bir sıkıntı olmadan bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım Allah büyüktür.. en son gittiğim perinatolog yüzde 30 bir risk olduğunu söyledi yüzde 70 normal bir insan olarak hayatına devam edebilir dedi hiç bir şeyin garantisi yok kesin sağlıklı olacak yada kesin bir sıkıntı olacak diyemiyorum dedi yani herşey allahtan demek istedi umudunuzu kaybetmeyin bol bol dua edin inşallah rabbim hepimizin evlatlarını korusun![]()
Nasıl suanBende 36 haftalık gebeyim detaylı ultrason zamanı öğrendim korpus kallozum agenezisi olduğunu gittiğim perinatolog böyle durumlarda hastalarının gebeliği sonlandırmak istediklerini söyledi tabi ki hayır dedim hemen eğitim araştırma hastanesine yönlendirdiler iki ayrı doktor muayenesinden sonra heyete yönlendirildim fakat gitmedim çünkü biliyordum başıma geleceği hepsi aldırmam için baskı yapacaklardı amniyosentez önerildi onu da düşük riski erken doğum riski gibi sebeplerden dolayı istemedim ne olursa olsun bu benim bebeğim rabbimden gelecek hediyem dedim kabul ettim bu zamana kadar hep sınırdaydı beyindeki sıvı gelişimi 35. Haftada 15 olarak ölçtü doktorum 36. Haftada 14 ölçtü korpus kallazum denen yapı olmadığı için o kısımda sıvı birikmesinin normal olduğunu söyledi öğrendiğimizden beri tek yaptığımız şey dua etmek kendi bebeğimiz ve bu durumu yaşayan yaşamayan herkesin bebeği için doğuma az bir zaman kaldı yaşayıp göreceğiz ne olacağını ama yürekten inanıyorum ki hiç bir sıkıntı olmadan bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım Allah büyüktür.. en son gittiğim perinatolog yüzde 30 bir risk olduğunu söyledi yüzde 70 normal bir insan olarak hayatına devam edebilir dedi hiç bir şeyin garantisi yok kesin sağlıklı olacak yada kesin bir sıkıntı olacak diyemiyorum dedi yani herşey allahtan demek istedi umudunuzu kaybetmeyin bol bol dua edin inşallah rabbim hepimizin evlatlarını korusun![]()
Geçmiş olsun öncelikle Detaylı da belli olmadı mı bu sorun bukadar geç söylediler sizeşimdilik şehrin en iyi proflarını dolaşaıyorum bir umut farklı bir şey söylerler mi diye.Biraz daha olumlu konuştular bu sefer beyindeki bu eksikliğin bazı bebeklerde olumsuz etkisi olmazmış hayatına normal şekilde devam edermiş.hatta bazı insanlar kendilerinde böyle bir eksikliğin olduğunu bilmeden yaşarlarmış ve otopsi sonucunda ortaya çıkarmış.tabi doktorlar siz yine de en kötüsüne de hazır olun dedi zeka geriliği ,epilepsi,down sendromu tarzındaki rahatsızlıklara.amniosentez önerdiler ama ben bu saatten sonra istemem dedim öğrenip de neyapacam tedavisi zaten yok ben bebeğimi bu şekilde kabullendim doğuma kadar bekleyeceğim.arkadaşlar duaya ihtiyazcım var sadece.