• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğuma 7 hafta kaldı ama bebeğimin beyninde problem varmış

şimdilik şehrin en iyi proflarını dolaşaıyorum bir umut farklı bir şey söylerler mi diye.Biraz daha olumlu konuştular bu sefer beyindeki bu eksikliğin bazı bebeklerde olumsuz etkisi olmazmış hayatına normal şekilde devam edermiş.hatta bazı insanlar kendilerinde böyle bir eksikliğin olduğunu bilmeden yaşarlarmış ve otopsi sonucunda ortaya çıkarmış.tabi doktorlar siz yine de en kötüsüne de hazır olun dedi zeka geriliği ,epilepsi,down sendromu tarzındaki rahatsızlıklara.amniosentez önerdiler ama ben bu saatten sonra istemem dedim öğrenip de neyapacam tedavisi zaten yok ben bebeğimi bu şekilde kabullendim doğuma kadar bekleyeceğim.arkadaşlar duaya ihtiyazcım var sadece.

Allah yardımcınız olsun.. inşallah kötü birşey çıkmaz...

artık umutlarım tükendi ben de tükendimkimden ne duyarsak o doktora gidiyoruz ve sonuç değişmiyor beynindeki problem kesin ve üstüne kalp kapağında da sorun olduğunu ,suyumun fazla olması nedeniyel bebkte yutkunma probleminin olacağını ,en son iki parmağının yapışık diğer elinin de bükük olduğunu söylediler.bu kadarını beklemiyordum her doktor sonrası katlanıyor üzüntüm içimdeki düğüm yumak yumak oluyor bağıra bağıra ağlamak istiyroum hadi doktorlar insandır yanılmışlardır deseme MRsonucu var kesin diyorum ve kendimi yiyip bitiriyorum Sonra ALLAHIM ne mucizeler yaratıyor hiç bişey olmayacak diyorum sonra yine korkuyorum bebeğime çok fazla alışmaktan ona umut bağmaktan.nasıl birşey Allahım yardım et ne olur.bilmiyorum hiç birşey bilmiyorum aklım ermiyor artık

o her halükarda ALLAH'ın bir mucizesi ve hediyesi.ALLAH'ın gücünden kimsenin şüphesi olmasın.belki bu sınavda sadece senin tavrın ölçülüyordur umarım ki her şey yolunda gidecek.meleğinizin güzel,mutlu bir ömrü olacak.dilemekten dua etmekten başka elden bir şey gelmez.peki bunca sorun neden olabilir diye bir açıklama yapıldı mı.akraba evliliğimi yada genetik sorunlarınız mı vardı ki bu melekte bunca sağlık sorunu var.ALLAH onunda sizinde yardımcınız olsun.sakın umudunuzu kaybetmeyin RABB'im ne isterse o olur.

Son düzenleme:
Benim hikayem

Bu Foruma girmeyeli ne kadar uzun zaman olmus.Gecen sene Ocak-Subatta ilk tüp bebek denememi yaptirdim.Almanyanin baden-Württemberg Eyaletinde yasiyorum.Cok Sükür muradimiz gercek oldu.Oglum Rüzgar Kerim 4,5 Aylik.Allahima hergün sükür ediyorum.Ben baska Arkadaslara moral olsun diye yazma geregi duydum.Freiburgda bir tüp bebek merkezinde yaptirdim.Tam 2500 euroya mal oldu.Türkiyede belki daha ucuzdur. Sonucta 5 yil bekledikten sonra tüp bebege karar verdik.30 yasindaydim ve zamanidir diye düsündüm.Birde Avrupali doktorlar bizimkilerden cok farkli.Bana daha cok gencsin olur diye 5 yil kaybettirdiler.Sebebi bilinmeyen infertilite dediler.Gencsin evine git vs.....Bakis acilari cok farkli.Baktim doktorumdan bir hayir yok kendi cabamla bir tüp bebek merkezi buldum.Ve iste o zaman avrupalinin bakis acisini daha belirgin gördüm.Ben 12 sene burda 12 sene türkiyede yasadiktan sonra geri almanyaya temelli dönüs yaptim.tüp bebek merkezine ne zaman gitsek hep cok dolu oluyordu.Cok Doktorlu bir merkez.Ve esimle (o da 30) farkettik ki en genc cift biziz orda.Adamlarin hic bizim gibi yas kaygisi yok.35-40 arasi ciftler yogunluktaydi.Bende gec kaldim diye üzülüyordum.Merkezi 5 üzerinde 3 ile degerlendirebilirim.Cok uzun bekleme süreleri vardi hep.Sinir savasi veriyorsun.Doktorumuz iyiydi ama dönüsümlü calistiklari icin bazen baska doktorlarda geliyordu.Ilac dozunu bende iyi ayarlayamadilar.Cok az verdiler fazla stimüle olmasin diye iste.Bu sefer yumurtalar gelismedi bastan ilac tedavisi.Buda su demek : iki kati ilac parasi ödedim.Tedavi 1600-1700 Euro tutacakken 2500 tuttu.Sonunda elde ede ede 4 yumurta elde ettiler ki buda hayal kirikligiydi benim icin.4 üde döllendi ama 1 i bölünmedi.Yola 3 üyle devam ettik.ikisi aktarildi.Kan testi positiv cikti.Ben tabi dayanamayip 12 gün sonra idrar testi yapmistim Kan testinden sonra birden kanamam basladi.Tamam dedim bu rüya bitti.Hemen doktora kostum.Yine avrupalilarin soguk kanliligi.Yapilacak bisey yok dedi.Kalirsa kalir düserse düser.Duygusuzlar.Neyse bebis kaldi belki ikincisiydi düsen bisey diyemiyorlar.Biri duruyordu ve 6.haftasinda kalp atislarini duydum dünyalar benim oldu.Neyse gebelik ilerledi.28.haftada doktorum cocugun kendide kafasida büyük diyerekten beni üniversite hastanesine gönderdi.100 km ötemizde Tübingene gittik.Orda 3 boyutlu renkli ultrason yaptiler.45 dakika cocugun parmaklarina kadar incelediler.Sonuncta cocugun beyin ventriküllerinde sinirin üstünde bir ilerleme oldugu bununda bir sakatliga neden olabilecegi söylendi.Arkadaslar neler hissettigim anlatamam.Allah kimseye böyle bir aci yasatmasin.5 yil bekledim ben bu bebegi simdi bunu haketmedim diye düsündüm.Rabbim beni üzmek icin göndermis olamaz bu bebegi diye kahroldum.Kendimi yedim bitirdim.Belkide Allah hakkimda hayirli degil diye bana cocuk vermiyordu.Gidip zorladim zorladim ve sonucu sakat bir bebek diye düsündüm.Cok isyan ettim Allah affetsin.gebelik yedinci ayinda aldirma sansim yok dediler.Ama pisiyatriden rapor alip hastane kuruluna sunup gebeligin sonlandirilmasini isteyebilirmisim.Hekimler sogukkanlilikla anlattilar haklarimi.Icimde kipirdanan yavrumu kalbine igne batirarak öldürecekler ve onu canli doguracagim sonra..............Neler yasadigimi düsünün.Eve geldim günlerce agladim.Ve sonunda ne olursa olsun bebegime sahip ciktim.Ben katil degildim ve olmayacaktimda.Allah bana ne laik gördüyse onu kabul edecektim.Esim zaten konuyu actirmadi bile.Allah bize ne gönderirse o dedi.Cilem bununlada bitmedi.Gebeligin 34.haftasinda fenalastim.Gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon, böbrek yetmezligi, heryerimde ödemler olustu.Apar topar üniversite hastanesinde acil sezeryana alindim.Ve oglum dogdu.Ben yogun bakima o prematüre bebeklerin yanina.Tansiyonumu bir türlü düsüremediler.Bebegim erken gelmesine ragmen oldukca iri bir bebekti.3200 gr ve 51 cm herkes sasiriyordu bu bebegin erken doganlar bölümünde ne isi var diye.Ve arkadaslar bebegim SAGLIKLIYDI.hicbir sorunu yoktu.pränatal teshisten ötürü detayli testler yapildi.hicbir sorunu yoktu.Allah o kadar büyükki.o cok gelismis tip uzmanlari,modern teknoloji onun kudretinin yaninda halen ACIZ kaliyor, hepte öyle kalacak.Bana dünyalar tatlisi bir ogul gönderdi.Su an yanimda huzurla uyuor.Bende tansiyon kaldi hap kullaniyorum halen..ikinci gebeliktede bu zehirlenmenin tekrarlanma ihtimali cok yüksek dedi doktorlar.Anliyacaginiz cok cektim.Hikayemi burda paylastim cünkü umudunu kaybedenlere UMUT olmak istedim.Bebegime giden yol öyle zor öyle aci doluyduki.Onu ilk gördügümde sezeryanin ertesi günü tekerlekli sandelyede sadece sunu diyebildim :"bu herseye degermis Allahim". Simdi ona bakiyorumda hic pisman degilim yasadigim hicbirseyden.Belkide Allahim beni sinadi.Sakat bir cocugu bekledigimi bile bile ne tepki verecegimi ölctü.

Lütfen sizde pes etmeyin ve bu yolda önünüze zorluklar ciksa dahi Allaha siginin.Cünkü O herseyi mümkün kilandir.Benim hikayem bana ibret oldu.Artik hakkimda ne hayirliysa onu istiyorum.Rabbim hayirli degil ise hakkimda ikinci evladida verme diyorum.Eger hayirliysa ver.Allah hepinizin yar ve yardimcisi olsun.Dualarim sizinle.Umarim cennte kokulu bebeklerinize tez zamanda kavusursunuz.

Nisanyagmuru

bugün oglum 21 aylik.beyninde halen teshis edilen özür var.yilda bir kafa ultrasonu yapiliyor.gayet saglikli ve neseli bir cocuk.rabbime sükür hicbir sorunu yok.rabbim isterse hersey mümkün kardesim.metin ol.ben doktorlardan neler duydum.ne olursa olsun yavrunu bagrina bas.allah büyüktür

nisanyağmuru ne güzel bir hikaye...senin mucizenden bana da nasip etsin Allahım.dua ediyorum sürekli. bize de sonlandıralabilir gebeliğiniz böyle bir çocuğa hazır mısınız dediiler nasıl kıyarım kuzuma içimde kıpır kıpır. korkum doğduktan sonra makinalara bağlı bir yaşam sürmesi o acı çektikçe ölürüm ben .yaşayacağından da emin değilim .gelişmi durdu.ben 35 haftaya girecem o hala 29 haftalıkta kaldı kilosu da değişmiyor 1400 .ne oluyor ona bilmiyorum içimde bişeyler oluyor ona ve ben hiç bişey yapamıyorum elimi uzatsam kuzum diye sarsam yaralarını olmuyor cumaya doktorlar tekrar bakacaklar gelişme geriliği devam ederse erken alırız dediler ama yaşama ihtimalinden bahsetmediler küvöze alırlar büyük ihtimal ama ya sonrası...

o her halükarda ALLAH'ın bir mucizesi ve hediyesi.ALLAH'ın gücünden kimsenin şüphesi olmasın.belki bu sınavda sadece senin tavrın ölçülüyordur umarım ki her şey yolunda gidecek.meleğinizin güzel,mutlu bir ömrü olacak.dilemekten dua etmekten başka elden bir şey gelmez.peki bunca sorun neden olabilir diye bir açıklama yapıldı mı.akraba evliliğimi yada genetik sorunlarınız mı vardı ki bu melekte bunca sağlık sorunu var.ALLAH onunda sizinde yardımcınız olsun.sakın umudunuzu kaybetmeyin RABB'im ne isterse o olur.

bebeğime koyulan teşhis korpus kallazum agnezisiama beraberinde başka anomaliler var ve işin kötü tarafı 7-8 aylıkken teşhis koyabiliyorlar sebebi yok en azından bizde akraba evliliği ya da ailede özürlü biri yok doktorların önerdiği şey amniyosentez onu da istemedik erken doğum riski olur da bebeğim gelişmez diye zaten gelişimi durdu ne olursa olsun kabulümüz dedik araştırılacaksa doğduktan sonra yapılsın dedik.bilmiyorum doğrumu ettik.

32+3 günlük hamileyim ve doğumu keyifle heyecanla beklemek yerine ağlayarak günlerim geçiyorum doktor bana bu saatten sonra bebeğin beyninde korpus kallozum agnezisinden şüphelendi .beynin iki yarısının birleştiği yerde boşluk olması anlamına geliyormuş ve özürlü doğuyor ayrıca sonrasında sara hastalığı gibi nörolojikbir sürü sorun oluşuyormuş .üstelik kesinleşirse gebelik sonlandırılır diyorlar utanmadan bu şimdi mi teşhis edilir.aslında erkende teşhis olsaydı yine aldırmazdım bebeğimi ama neden şimdi söyleniyor çok kızgınım çok.mr sonucunu bekliyorum pazartesi büyük olasılıkla belli olacak.ölüyorum ya .

Canım benim üzülme sadece dua et.İnşallah hiç bir şeyi yoktur bebeğinin.Benim kardeşime de beyni su toplamış demişlerdi annem,babam o kadar üzülmüşlerdi kötü zamanlar geçirdiler ama çok şükür Rabbime kardeşim gayet sağlıklı şu anda 4. sınıfa geçti.Doktorların dediğine çok da güvenme.Dualarımız seninle ve bebeğinle canım.Rabbim bir şeye "OL" der o da oluverir.Çok dua edelim inş sağlıkla bebeğini kucağına al canım benim.

Allah sabır versin canım,birşey çıkmayacak Allah'ın izniyle,senin için bol bol dua edeceğim,dua her derde devadır..

allah yardimcin olsun evlatla sinanmak allahim kimseye vermesin....ben nice insanlardan duydum beyninde su toplayani ozurlu dogacagini ayak tabani olmayanlari yasamaz diyenleri hepside dogurdu hepsininde saglikli bebekleri var insss allahim sanada nasip eder....sakin isyan etme buda senin sinavin umarim bu sinavi sen kazanirsin cok tatli saglikli bir bebegin olur...kalp kabakciginin acik olmasi bir cok bebekte var genelde dogumdan 2 hafta sonra kapaniyor....suyun fazlalasmasida erken doguma neden oluyor diye biliyorum cunku benimde suyum fazlaydi....sana bir hikaye anlatayim...benim amcamin ilk oglu 3 yasindayken vefaat etti cok saglikli bir hamilelik gecirdi dogumdan sonra bebek bitkisel hayata girmis gibi tuplerle yasiyordu 3 yasinda kaybettik...bir kizi oldu o saglikliydi sonra yine hamile kaldi 1 oglu daha oldu oda ilk oglu gibi oldu tam 1 yasinda kaybettiler....almanyada arastirmadik birsey birakmadilar sonuc yok drlar bile anlamiyordu sebep ne...bu hastalik dunyada 2 ulkede cikmis birisi amcamin cocuklarinda digeri ise ingilterede bir ailede....yengeme asla cocuk yapmayin yaparsaniz dahi ayni o sekilde olur dediler...kimi dr ise erkek bebeklerinde oluyormus bir damari erkek cocugu kaldirmiyormus dediler...sonuc ise mukemmel giden hamilelikte butun testler temiz doguma cok yakin bir zamanda anne karninda fenalasan bebek.....yengem 10 yil sonra tekrar karar verdi hamilelige doktorunu hastanesini degistirdi hep kontrol altindaydi en son bebegin oglan oldugunu duyunca hepimiz cok uzulduk yine aynisi olacak diye dogum ettigi ani korkuyla yasadik herkes dua etti masallah dunya tatlisi bir oglu oldu...simdi 21 aylik hicbir saglik problemi yok veren allah muhakkak hayirlisini verir tevekkul et dua et ne yazikki doktorlara guvenilmiyor....bende yurt disinda yasiyorum hamileliklerim broblemli ama kimse sundan kaynaklaniyor demiyor aciklama yok git eve ya gider ya kalir diyorlar...hatta kucuk ogluma hamileyken dr bu bebek yuzde seksen gider dedi durmaz dunya basima yikildi ama allaha cok sukur doktorun umut vermedigi oglum simdi 18 aylik allahtan umut kesilmez sende kesme inaniyorumki sana hayirli bir kapi acacaktir insss allah yardimcin olsun....hatta burda dr bir kisiye bebegin beyni su toplamis kafasi buyuk sirtinda delik var alalim demisler kadin aldirmadi bebegi saglikli diye duydum o sirtindaki delikte yavas yavas kapaniyormus bunun gibi binlerce ornek var sende stres yaparak bebisini uzme herseyin hayirlisi ne diyim

Allah yardımcın olsun kardeşim, dualarım seninle.

Bozma moralini Mevlaya sığın, o herşeye kadirdir. Arkadaşların dediği gibi bir çok sakat teşhisi koyupda sapasağlam olan çocuklar var. Örneğin bir akrabamız 40 yaşında hamile kaldı. İkili teste girdiğinde çocuğun % 100 sakat olacağı söylendi. Kadın hangi doktra gitse aynısını dediler. Memleketteydi kalktı İstanbula geldi. Burada fakülte hastanesine gitti ve heyete girdi düşünebiliyormusunuz o fakülte hastanesindeki bir dünya doktor heyet raporu verdi ki bu çocuk sakat doğacak doğsa bile üç ay içerisinde ölecek. Neticede sapasağlam bir oğlu oldu ve tosun gibi o kadar sağlıklı ki maşaAllah şu an 4-5 yaşlarında olması lazım.

Demem odur ki sen ümidini kesme bol bol dua et. Bu mübarek günlerin hatrına Rabbim istedikten sonra herşey düzelir. Sen güzel düşün ve asla inancını yitirme.

bazı doktorlara nefret ediyorum :47:
şimdiye kadar nie söylememişler? daha önce ultrasonda çıkması lazımdı

bazı doktorlara nefret ediyorum :47:
şimdiye kadar nie söylememişler? daha önce ultrasonda çıkması lazımdı

güvenebileceğim doktor kalmadı zaten Adanad da.hepsi birbirinin ya hocası ya arkadaşı .nasıl farkedilmemeiş demiyorlar aslında ilk akla gelen soru ve bizde buna cevap bulamıyoruzgelişim geriliği son aylarda olur diye üstün körü cevap alıyoruz.hepsi birbirni kolluyor.Ben de oğlumu düşünüyorum artık Allahtan diye teselli ediyorum kendimi.karnımı okşuyorum dua ediyoprum Allaha sığındım sadece onun mucizesini bekliyorum

allah yardimcin olsun evlatla sinanmak allahim kimseye vermesin....ben nice insanlardan duydum beyninde su toplayani ozurlu dogacagini ayak tabani olmayanlari yasamaz diyenleri hepside dogurdu hepsininde saglikli bebekleri var insss allahim sanada nasip eder....sakin isyan etme buda senin sinavin umarim bu sinavi sen kazanirsin cok tatli saglikli bir bebegin olur...kalp kabakciginin acik olmasi bir cok bebekte var genelde dogumdan 2 hafta sonra kapaniyor....suyun fazlalasmasida erken doguma neden oluyor diye biliyorum cunku benimde suyum fazlaydi....sana bir hikaye anlatayim...benim amcamin ilk oglu 3 yasindayken vefaat etti cok saglikli bir hamilelik gecirdi dogumdan sonra bebek bitkisel hayata girmis gibi tuplerle yasiyordu 3 yasinda kaybettik...bir kizi oldu o saglikliydi sonra yine hamile kaldi 1 oglu daha oldu oda ilk oglu gibi oldu tam 1 yasinda kaybettiler....almanyada arastirmadik birsey birakmadilar sonuc yok drlar bile anlamiyordu sebep ne...bu hastalik dunyada 2 ulkede cikmis birisi amcamin cocuklarinda digeri ise ingilterede bir ailede....yengeme asla cocuk yapmayin yaparsaniz dahi ayni o sekilde olur dediler...kimi dr ise erkek bebeklerinde oluyormus bir damari erkek cocugu kaldirmiyormus dediler...sonuc ise mukemmel giden hamilelikte butun testler temiz doguma cok yakin bir zamanda anne karninda fenalasan bebek.....yengem 10 yil sonra tekrar karar verdi hamilelige doktorunu hastanesini degistirdi hep kontrol altindaydi en son bebegin oglan oldugunu duyunca hepimiz cok uzulduk yine aynisi olacak diye dogum ettigi ani korkuyla yasadik herkes dua etti masallah dunya tatlisi bir oglu oldu...simdi 21 aylik hicbir saglik problemi yok veren allah muhakkak hayirlisini verir tevekkul et dua et ne yazikki doktorlara guvenilmiyor....bende yurt disinda yasiyorum hamileliklerim broblemli ama kimse sundan kaynaklaniyor demiyor aciklama yok git eve ya gider ya kalir diyorlar...hatta kucuk ogluma hamileyken dr bu bebek yuzde seksen gider dedi durmaz dunya basima yikildi ama allaha cok sukur doktorun umut vermedigi oglum simdi 18 aylik allahtan umut kesilmez sende kesme inaniyorumki sana hayirli bir kapi acacaktir insss allah yardimcin olsun....hatta burda dr bir kisiye bebegin beyni su toplamis kafasi buyuk sirtinda delik var alalim demisler kadin aldirmadi bebegi saglikli diye duydum o sirtindaki delikte yavas yavas kapaniyormus bunun gibi binlerce ornek var sende stres yaparak bebisini uzme herseyin hayirlisi ne diyim

sizin dediğiniz kalp kapacakçığının 2. haftada kapanması filan farklı bişey
anne karnındaki dönemde dolaşımın sağlanması için gerekli olan fizyolojik bir delik var damarlar arasında ve kalpte o dediğiniz onlar
ayrıca 2 hafta sonra değil birkaç gün içinde kapanması gerekiyor
konu sahibi arkadaşa denilen farklı bişey
arkadaşın olayı apayrı maalesef
ayrıca neden önce farkedilmedi denilmiş
bazen farkedilmeyebiliyor işte erken gebelik haftalarında
sonuçta %100 diye bir şey yok

Canım inş sadece bir şüphe olarak kalır Rabbim bütün bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi nasip etsin inş mutlaka bir kaç doktora daha görünmeni tavsiye ederim hiç sıkma canını inş öle bir şey yoktur

ALLAHIM içinde bulunduğun sıkıntıları giderir inşallah.Bir arkadaşımın gebeliğini 6 aylıkken dawnsendrou tehşisiyle sonlandıracaklardı kendisi sıra beklerken bu durumun kendisine bir sınav oldugunu düşünüp hastehaneyi terk etmiş(akdeniz ünverstesi)vesselam evladını dünyaya getirdi şuan 6,5 yaşında inanılmaz yakışıklı ve çokda akıllı bir çocuk hiçbir sorunu yok.arkadaşım hala şükür ediyo aldırmadığına.inş seninde hikayen böyle sonlanır sabırlı ol evet seni anlıyorum üzüntünü bir anne olarak paylaşıyorum.bebeğini eger mümkünse normal dogumla dünyaya getir.

dua eden güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun Allahım kimseye yaşatmasın benim yaşadıklarımı.cuma günü doktora gittim.asistan baktı sadece yüzeysel ölçümler yaptı 1732 kilo olmuş.34+1 günlük olması gerkirken hala 30+4 günlük .hala geriden geliyor.hiç bişey söylemedi.başka bir doktorun ellerinin yapışık olduğunu söyledim bakabilir msiniz dedim kadın suratıma baktı sizin bebeğpinizin beyninde problem var anlıyor msunuz dedi.hiçbişey söyleyemedim.benimkisi bir umut en azından elleri sağlıklı desin diye bekledim.bundan sonra yine takip edilecek iki hafta sonra bir daha gideceğim.

Allah bebeğini sana bağışlasın.moralini yüksek tut kötü düşünceleri de sil kafandan.ne olaylar duyuyoruz yaşamaz denilen bebekler sıkı sıkıya bağlanıyor hayata.bi de bakmışsın bebeğin sağ salim kucağında.

Back