• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğuma 7 hafta kaldı ama bebeğimin beyninde problem varmış

Ne iğrenç bı insanmis öyle ya umarım hep asistan olarak kalır! Öyle mı söylenirmiş sen öyle insanlara bakma canım Allah sapa sağlam almani nasip etsin kucağına sen inancını kuvvetli tut. Allah'ın dediği olur gerisi yalan.

asıl o asıstanın beynınde sorun var

Allaha havale edıyorum boyle ruhsuz ınsanları

ınsallah hersey ıyı olur saglıklıca alırsınzı bebegınızı kucagınıza

32+3 günlük hamileyim ve doğumu keyifle heyecanla beklemek yerine ağlayarak günlerim geçiyorum doktor bana bu saatten sonra bebeğin beyninde korpus kallozum agnezisinden şüphelendi .beynin iki yarısının birleştiği yerde boşluk olması anlamına geliyormuş ve özürlü doğuyor ayrıca sonrasında sara hastalığı gibi nörolojikbir sürü sorun oluşuyormuş .üstelik kesinleşirse gebelik sonlandırılır diyorlar utanmadan bu şimdi mi teşhis edilir.aslında erkende teşhis olsaydı yine aldırmazdım bebeğimi ama neden şimdi söyleniyor çok kızgınım çok.mr sonucunu bekliyorum pazartesi büyük olasılıkla belli olacak.ölüyorum ya .

Ne olacagını Allahtan başka kimse bilemez benim kızımada anne karnında kafası su topluor yani kafada genişleme var dediler çok şükür hiç bişey cıkmadı doğunca....Bo l bol dua et ve Allaha sığın...

dua eden güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun Allahım kimseye yaşatmasın benim yaşadıklarımı.cuma günü doktora gittim.asistan baktı sadece yüzeysel ölçümler yaptı 1732 kilo olmuş.34+1 günlük olması gerkirken hala 30+4 günlük .hala geriden geliyor.hiç bişey söylemedi.başka bir doktorun ellerinin yapışık olduğunu söyledim bakabilir msiniz dedim kadın suratıma baktı sizin bebeğpinizin beyninde problem var anlıyor msunuz dedi.hiçbişey söyleyemedim.benimkisi bir umut en azından elleri sağlıklı desin diye bekledim.bundan sonra yine takip edilecek iki hafta sonra bir daha gideceğim.

Arkadaşım sen doktorlara bakma. Benim evladımada karnımda neler dediler. İnşallah bişeycik olmaz...Olursada buda senin imtihanındır...

inşallah Allah ım sizede bebeğinizede yardım eder. doğacak bebeğiniz belkide sağlıklı dogar yada çözümü olan bişeydir. Derdi veren Allah ım dermanınıda versin sizin için dua edecem. Allah yardımcınız olsun.

bu hastalıktan olanlara baktım youtubeda
örneğin, 2 yaşındaki my son kobi 2 and 1/2 walking (agenesis of the corpus callosum) - YouTube altına annesi yazmış, doktor yürüyemez hatta emekleyemez dedi diye.
doktorlar her zaman olumlu olmuyorlar, genellikle aldırmaktan yanalar. eğer cesaretin varsa doğur, özel bir anne ol.

bazı korpus kallazum agnezisi dereceleri değişik olabiliyormuş, normale yakın oluyorlarmış sadece epilepsi krizleri ve migrenleri olabiliyormuş. bazıları ise yürüyemiyormuş bile. tabii bütün yönlerini düşünmek lazım.
örneğin aynı hastalığa sahip bir genç kız dert yanıyor. Top 5 things not to tell someone with ACC - YouTube

rabbim yardımcın olsun güzelim yaaaa ne denirki böle durumda allahım kimseyi evladıyla sınamasın banada 13 haftalıkken bebeğin kafatası oluşmamış sorun var dedi gittiğim doktor o an ölecem sandım sanki daha küçüktü ama ben kesinlikle aldırmayı düşünmüyodum sonradan kaç doktora gittim şükür hiç bi sorun bulamadılar meğerse o gerizekalı doktorun yanlış teşhisiymiş ama nefesim kesildi o an yani seni ii anlıyorum rabbim yardım etsin sana ve oğluşuna ... herşey allahın taktiri verende o alanda o ... o yüzden bize yapacak bişe düşmüyo pek dua etmekten başka ... çok dua edecem sana arkadaşım rabbim hakkında hayırlısını nasip eder inş... allaha emanet ol

arkadaşlar güzel haberlerim var geçen hafa bugün sancılandım ve gece erken doğum yaptım.oğluşum 1840 gram doğdu.önce yaşama ümidi vermediler ama sabaha karşı kendi kendine solunum yapacak hale geldi.şuan küvözde.beyninin usg si çekildi ve anne karnındaki teşhisi görmedik dedi doktor ve dünyalar benim oldu.inanamıyorum ALLAHIMIN mucizesi dualarla herşey nasılda düzeldi.Beraat kandilide heryerden dua eildi kuzuma .siz arkadaşlardan da Allah razı olsun.bebeğimin şimdilik kalbinde bir delik var ilaçla kapanmasını bekliyoruz dediler.erken doğanlarda olurmuş bir de ellerinde yapışıklık ve bir elinde yüzük parmağıyla işaret parmağı arası epey ayrık.ama hiç sorun değil kuzum ellerini hareket ettirebiliyor.hergün gidip süt götürüyorum.hatta 2 gündür kucağıma verdiler emzirmeyi deniyorum tabi kuş kadar çenesi güçlü değil ama kokumu alması bile yeter bana.işte umudunu hiçbir zaman yitirmemek gerektiğini öğreten bir hikayem oldu.ALLLAHTAN ümit kesilmez cümlesi sadece laf değilmiş.gerçekmiş.

arkadaşlar güzel haberlerim var geçen hafa bugün sancılandım ve gece erken doğum yaptım.oğluşum 1840 gram doğdu.önce yaşama ümidi vermediler ama sabaha karşı kendi kendine solunum yapacak hale geldi.şuan küvözde.beyninin usg si çekildi ve anne karnındaki teşhisi görmedik dedi doktor ve dünyalar benim oldu.inanamıyorum ALLAHIMIN mucizesi dualarla herşey nasılda düzeldi.Beraat kandilide heryerden dua eildi kuzuma .siz arkadaşlardan da Allah razı olsun.bebeğimin şimdilik kalbinde bir delik var ilaçla kapanmasını bekliyoruz dediler.erken doğanlarda olurmuş bir de ellerinde yapışıklık ve bir elinde yüzük parmağıyla işaret parmağı arası epey ayrık.ama hiç sorun değil kuzum ellerini hareket ettirebiliyor.hergün gidip süt götürüyorum.hatta 2 gündür kucağıma verdiler emzirmeyi deniyorum tabi kuş kadar çenesi güçlü değil ama kokumu alması bile yeter bana.işte umudunu hiçbir zaman yitirmemek gerektiğini öğreten bir hikayem oldu.ALLLAHTAN ümit kesilmez cümlesi sadece laf değilmiş.gerçekmiş.

allah anali babali büyütsün insallah.saglikla güzel günlerini görün yavrunuzun.allah acil sifalar versin.ne kadar erken gelmis oldu?34.haftanmiydi?doktorlar neden yasama ümidi vermediler onuda anlamiyorum.bende ilk bebegimi erken yaptim.ve erken doganlar bölümünde kaldi oglum 2 hafta.sonda ile süt verdiler emmiyor diye.ama ben o bölümde 1 kiloluk bebekler gördüm hayatta kalan.1 kilo ya ne demek.4 elma yani.1840 gr. hic fena degil, toparlar rabimin izni ile.iyilesir hizla.benim oglum erken dogdu ama 3200 gr. di.doktorlar sasirmisti.ama oda emmeyi beceremedi ne siseden ne gögüsden.sondalandi o yüzden.beynindeki sorun halen var ama allahimin izni ile saglikli neseli bir cocuk.rabbine sigin.o herseyi mümkün kiliyor.tabiki tip büyük bir nimet ama doktorlar bazen abartiyorlar.insanin moralini bozuyorlar.gecmis olsun tekrar.bebeginle güzel zamanlar diliyorum. erken doganlar icin tavsiye edilen bir terapi var.güne yarim saat bebegi anadan üreyen soy, kendi ciplak gögsüne koy.etrafinizi ört.hem baginiz gücleniyor hem erken dogmanin stresini korkusunu atiyormus bebekler bu terapi ile.hem sütü cogaltiyormu verdigi huzur ile.allah yar ve yardimciniz olsun.

canımmm çok çok sevindim yazmasamda takip ediyodum.rabbimin mucizesi.evladını sana bağışladı.sağlıcakla büyüsün inşallah.

Daha önce ilk mesajını okumuştum, bir gelişme var mı diye son sayfaya bakayım dedim, çok şükür, inan çok sevindim, hayırlı olsun, inşaallah sağlıkla mutlulukla büyütürsün evladını, en kısa zamanda kucağına alıp kokusunu duya duya evine dönersin. :emir_bebek:

gözün aydın olsun.Allah sana bağışlasın kuzunu.

canım daha önce yazmamıştım ama takip ediyodum senin adına çok sevindim inş bu hastane günleri de geçerde bi an önce toparlarsınız ..allaha çok şükür ki bbeeğin beyninde bişi yok bu çok güzel haber

cnm nasıl sevindim anlatamam rabbim bebeğinle ömür boyu sağlıklı bi ömür geçirmeni nasip etsin inş rabbimden umut kesilmez die boşa demiyolar çok çok sevindim gerçekten sen bol bol emzirmeye çalış kilosu toparlar allahın izni ile..

Benim ablamdada bu sorun var sizi o sebepten dolayı daha bi ilgili takip ediyordum inannnın çok ama çok sevindim benim ablam sıvı aldırdı fizikenn bi sorunu yok mus ama zeka olarak % 50 oladablri olmayadabilir denildi bizden bir mucize beklıyoruz allahmdan ümit kesilmez çok zor günler geçirdik allahım kimseye yaşatmasın

merhabalar,

27+6 haftalik hamileyim ve bana da ventrikulomegali ardindan CCA teshisi konuldu! tabi ki hamileligi sonlandirmami istiyorlar! lutfen arkadaslar yardimci olur musunuz? ne yapmaliyiz? bu sekilde dogum yapan arkadaslarda durumlar nasil? simdiden tesekkur ederim....

canım hikayenden çok etkilendim sağlıkla gelmiş sağlıkla büyüsün bebişin
bende 5. ayımdayım bir kız bebek bekliyorum
Allahın izniyle ..

her şey bir imtihan hayatta
umarım başkalarına da bir ışık olur

ne yazıkki bu mesajlardan henüz haberim oldu giremiyordum bu konulara.ben bebeğimi kaybettim arkadaşlar.2 buçuk ay sevebildim kucağıma alabildim .beynindeki o problem için temiz dediler ama kuzumun yürekteymiş yarası.bir gün ansızın kucağımda kalbi durdu.Rabbim kimseye yaşatmasın.şimdi yeni bir yoldayım Rabbim nasip ederse onun acısını untturmayacak ama hafifletecek bir kalp daha atıyor içimdetüm güzel dilekleriniz ve desteklerinizden geç haberim oldu ama çok teşekür ederim hepiize.

ne yazıkki bu mesajlardan henüz haberim oldu giremiyordum bu konulara.ben bebeğimi kaybettim arkadaşlar.2 buçuk ay sevebildim kucağıma alabildim .beynindeki o problem için temiz dediler ama kuzumun yürekteymiş yarası.bir gün ansızın kucağımda kalbi durdu.Rabbim kimseye yaşatmasın.şimdi yeni bir yoldayım Rabbim nasip ederse onun acısını untturmayacak ama hafifletecek bir kalp daha atıyor içimdetüm güzel dilekleriniz ve desteklerinizden geç haberim oldu ama çok teşekür ederim hepiize.

canım benim çok üzüldüm baştan sona okudum sayfaları, Allah imtihan ediyor, senin cennete girmen için bi sebep var artık inşallah. Yeniden hamilesin ne mutlu, sağlıkla sıhhatle hayırlı bir evladın olsun inşallah.

çok üzüldüm allah rahmet etsin. cennette bir şefaatçin var. bende 27 haftalık hamileyim. 18 haftalıkken benim bebeğimin beynindede kist olduğunu söylediler. dr önemsiz dedi. 4 lü testte falan bir anormallik çıkmadığı için amniyosenteze bile gerek duymadı dr . ama insanın içinde doğana kadar şüphe oluyor. rabbim bu yavrunla acını azaltır inşallah. bizede dua et

Back