Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
keşke uyusak uyandığımızda altımızda doğurmuş olarak uyansak ...off yaaa 3 haftam kaldı ne yapcağpımı sasırdım yarın dr a agidicem ne yapcaz bilmiyorum çok korkuyorum ccookk
keşke uyusak uyandığımızda altımızda doğurmuş olarak uyansak ...off yaaa 3 haftam kaldı ne yapcağpımı sasırdım yarın dr a agidicem ne yapcaz bilmiyorum çok korkuyorum ccookk
Canım benim doğumum oldu. Bebeğim şuan 6 aylık :) konunun başında bahsettiğim gibi normal istiyordum ya da genel anestezi ile sezeryan. Ama ikiside olmadı. 41+2 de suni sancı denendi. Hiç açıklığım yoktu sonra 2 saat içinde 3cm açıldı ve 12 saat boyunca öyle kaldı hiç birşey hissetmedim gayet normaldim sonra gece 00.00 olunca 1 saat çekebildim o dayanılmaz acıyı. Doğum yeni başlıyordu. Ama ben kımıldayamıyordum o şekilde ne ıkınabilirdim ne başka birşey yapabilirdim tek oynatabildiğim yer başımdı, bir sağa bir sola.. Sonra sezeryan istedim ameliyat masasında sordular karar veremedim genel dedim neden genel istiyorsun spinal yapalım dediler inan o masada geneldende korkar oldum uyanamam diye. Spinale karar verildi ve iğne vuruldu. Allahım yeniden doğmuş gibiydim hiç birşey hissetmedim. Bebeğimi 10dk içinde gördüm. Hiç bir yan etkisinide yaşamadım 1 haftada ayaktaydım yemek yapmaya bile başlamıştım. Yani ne karar verirsek verelim takdir Allahın ve her bünye farklı. Hiç korkma herşeyi akışına ve rabbine bırak. Allah yardımcın olsun :)
cevabın için cokk teşekkürler canım bende eğer sezeryan olursam spinal olmayı düşünüyorum araştırdım birde sen olmuşsun tavsiyeler coğaldı :) normaldede epiduralli normal doğum düşünüyorum ..çatı muayenesi ne zaman yaparlar 36. haftadamı yapyorlar ?
cevabın için cokk teşekkürler canım bende eğer sezeryan olursam spinal olmayı düşünüyorum araştırdım birde sen olmuşsun tavsiyeler coğaldı :) normaldede epiduralli normal doğum düşünüyorum ..çatı muayenesi ne zaman yaparlar 36. haftadamı yapyorlar ?
Çatı muayenesi doktordan doktora değişiyor benim doktorum muayene etme taraftarı değildi mesela eskiden 6 kilo dünyaya getirebilen kadınlardan bahsetmişti. Yinede ben istediğim için yapmıştı yaptıgı zamanda 39 haftMdaydım genelde doğuma yakın zamanda yapılıyor. Doğumu tetikleyebilme ihtimalinden ve erken bakılmasınında bir anlamı yok zaten ne kadar geç o kadar iyi daha sonra çünkü açıklığa da bakılıyor çatı muayenesi gibi. devamlı elinin orada olması iyi birşey değil. Benim ikisi birden yapılmıştı doğıma yakın zamanda