• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum zamanı.. paylaşır mısınız

Nasıl doğum yaptınız?

• Epidural normal

OY: 0 0,0%
  • Genel anestezi sezeryan

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    9

Cemren0604

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
1.835
2.411
133
Arkadaşlar merhaba. hamileyim ve doğumda tercihim ilk olarak normal, imkanı yoksa genel anestezi ile sezeryandır. Epiduralli bir doğum hiç bir zaman düşünmedim ve yakın zamanda yaptıran yakınımın verilmiş sadakası varmış dencek kadar başına gelen olaydan dolayı korkuyorum. Doğum yapmış olan annelerimize bu konuyla ilgili sorum olacak. Doğum zamanımda benim nasıl doğum yapmam istediğim konusunda fikrimi alacaklar mı? Yoksa doğum sırasında ne gerekiyorsa epidural vs islemleri haberim olmadan kafalarına göre uygulayacaklar mı? Çok korkuyorum böyle bir durum olursa gerçekten kötü olurum. Benim bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Doktorumla daha önce konuşacakmıyız bu konuları ve sadık kalıyorlar mı? Açıkcası ilk deneyimleri olacak annelerede bir yol göstermiş olacaksınız doğum zamanı neler oluyor ? Kafalarına göre işlem yapıyorlar mı? Şimdiden teşekkürler..

merhaaba canım öncelikle hiç korkmamanı ve endişelenmemeni tavsiye ederim. doğumun özel hastanede mi, olacak? eğer özeldeyse isteklerine sadık kalınıyor doğuma yakın doktorunla en uygun doğum şekli hakkında rahatça konuşabilirsin nasıl istediğini söyleyebilirsin. onlar zaten sen ne istersen nasıl istersen öyle yapıoyrlar yani benim doktorum öyleydi sağolsun ki benim bebeğim kakasını yapmıştı ve ben çok endişeliydim bebeğime bişi olacak mı diye korkuyordum beni çok rahatlattı teselli etti sakinleştirdi. o yüzden hiç vesveselenme hamileliğin tadını çıkar bebeğine kavuşacağın anın hayalini kur rabbim bebeğine sağ salim kavuşmayı nasip etsin. allah yardımcın olsun.

Epidural ile belden aşağının felç kalma riski olduğunu duyduğumdan beri Allah nasip ederse normal yoksa genel anestezi sezeryan. Rabbim hepimize sağlıklı ve rahat birer normal doğum nasip eder inşallah.

merhaaba canım öncelikle hiç korkmamanı ve endişelenmemeni tavsiye ederim. doğumun özel hastanede mi, olacak? eğer özeldeyse isteklerine sadık kalınıyor doğuma yakın doktorunla en uygun doğum şekli hakkında rahatça konuşabilirsin nasıl istediğini söyleyebilirsin. onlar zaten sen ne istersen nasıl istersen öyle yapıoyrlar yani benim doktorum öyleydi sağolsun ki benim bebeğim kakasını yapmıştı ve ben çok endişeliydim bebeğime bişi olacak mı diye korkuyordum beni çok rahatlattı teselli etti sakinleştirdi. o yüzden hiç vesveselenme hamileliğin tadını çıkar bebeğine kavuşacağın anın hayalini kur rabbim bebeğine sağ salim kavuşmayı nasip etsin. allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim cevabın ve güzel sözlerin için :) özelde yapacagım inşallah, doktorumda özel kendi muayenehanesi olan bir yerde. Elbet ne istediğimi biliyor olur ama o sırada istediğim olmaz ve baska bir asama yapcak olurlarsa bana dile getirirlermi yoksa direkt uygularlarmı onun korkusu var sadecw umarım herşey yolunda olur :(

Epidural ile belden aşağının felç kalma riski olduğunu duyduğumdan beri Allah nasip ederse normal yoksa genel anestezi sezeryan. Rabbim hepimize sağlıklı ve rahat birer normal doğum nasip eder inşallah.
Açıkcası tanıdıgımız epidural sezeryan oldu spinal deniyor sanırım diğer adı ile bir gün hastaneye cocugu için giderken kendisi merdivenlerde bacakları dili felan tutuluyo felç gibi kendine geldiğinde birşey hatırlamıyor ve Allahtan hastane de oluyor bu durum da önlem alabiliyor doktorlar. Ama dışarda olsa beyin kanaması geçirirmiş Allah korumuş rabbim hepimizi korusun 6 aydır da tedavi gördü ilaçlarla çok şükür iyi şimdi. Ben bu yüzden çok korkuyorum gerçi spinal olmayı kendi tercih etti internette riskleri yazıyor halbu ki ben normalde böyle birşey görmesemde genede istemezdim çünkü o ana dayanabilcek biri değilim görerek. Bu olayda olunca iyice soğudum. O yüzden ya normal doğum imkan yoksa buna ya da genel anestezi sezeryan istiyorum . Allahım herkesin yardımcısı olsun güzel doğumlar nasip etsin hepimize..

Açıkcası tanıdıgımız epidural sezeryan oldu spinal deniyor sanırım diğer adı ile bir gün hastaneye cocugu için giderken kendisi merdivenlerde bacakları dili felan tutuluyo felç gibi kendine geldiğinde birşey hatırlamıyor ve Allahtan hastane de oluyor bu durum da önlem alabiliyor doktorlar. Ama dışarda olsa beyin kanaması geçirirmiş Allah korumuş rabbim hepimizi korusun 6 aydır da tedavi gördü ilaçlarla çok şükür iyi şimdi. Ben bu yüzden çok korkuyorum gerçi spinal olmayı kendi tercih etti internette riskleri yazıyor halbu ki ben normalde böyle birşey görmesemde genede istemezdim çünkü o ana dayanabilcek biri değilim görerek. Bu olayda olunca iyice soğudum. O yüzden ya normal doğum imkan yoksa buna ya da genel anestezi sezeryan istiyorum . Allahım herkesin yardımcısı olsun güzel doğumlar nasip etsin hepimize..

Çok haklısın canım. Amin inşallah.

Canım bu kadar takma kafana hayırlısı diye dua et hep. Doktorlar için öncelik tabiki bebeğin annenin sağlığıdır acil bi durumda kimse senin isteğine bakmaz kurtarılması gereken 2 can var ortada. Sen normal doğum diye gidersin bi terslik olur açılman olmaz bebek zorda kalır acil sezaryene alınırsın, ya da sezaryen diye gidrsin çoktan açılman olmuştur bebek kendiliğinden gelir. Doktoruna güven sonuçta o kadar yıl boşa okumuyolar ve ilk doğurtacağı kadın da sen değilsin.
O an insanın tek düşündüğü sağsalim yavrusuna kavuşmak oluyo nasıl doğarsa doğsun yeterki kollarımda olsun diyosun. İlk doğumum epidural sezaryen oldu kısmetse bu da öyle olucak. Ve ben ertesi gün ayağa kalktım bebeğime bile kendim baktım hiç ağrı sızı olmadı. Kişiden kişiye göre değişen şeyler bunlar

Arkadaşlar merhaba. hamileyim ve doğumda tercihim ilk olarak normal, imkanı yoksa genel anestezi ile sezeryandır. Epiduralli bir doğum hiç bir zaman düşünmedim ve yakın zamanda yaptıran yakınımın verilmiş sadakası varmış dencek kadar başına gelen olaydan dolayı korkuyorum. Doğum yapmış olan annelerimize bu konuyla ilgili sorum olacak. Doğum zamanımda benim nasıl doğum yapmam istediğim konusunda fikrimi alacaklar mı? Yoksa doğum sırasında ne gerekiyorsa epidural vs islemleri haberim olmadan kafalarına göre uygulayacaklar mı? Çok korkuyorum böyle bir durum olursa gerçekten kötü olurum. Benim bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Doktorumla daha önce konuşacakmıyız bu konuları ve sadık kalıyorlar mı? Açıkcası ilk deneyimleri olacak annelerede bir yol göstermiş olacaksınız doğum zamanı neler oluyor ? Kafalarına göre işlem yapıyorlar mı? Şimdiden teşekkürler..

Merhaba canım...
Bu endişelerin korkuların çok normal...
Doğum şeklini tabi ki doktorunla konuşacaksın...
Zaten her şey normal giderse 37-38. haftada çatı muayenesi var her şey orda da normal çıkarsa normal doğumu beklersin... Doktorunla her şeyi en ince ayrıntısına kadar konuş...
. Normal doğum istediğini, bekleyeceğini (42. haftaya kadar bile normal beklemen)
. Sancın gelmezse açılman olmazsa suni sancı istemediğini
. Olası normal doğum olmaması durumunda tam olarak nasıl bir sezaryen istediğini
muhakkak konuş..
Genel anestezi ile sezaryen olmanı istemem.. Genel anestezi bebeği çok etkiliyormuş canım.. Benim doktorum öyle söyledi.. Bebeğe de geçtiği için sersem olarak doğabiliyorlar dedi..
Ben epidural sezaryen oldum.. Bebeğimi anı anına gördüm ilk çığlığını duydum o sımsıcacık yüzüne dokundum.. Çok güzel bir duyguydu..
Bu arada ben de normal sancılarım başlamıştı sabah 7 den akşam 11 e kadar evde bekledim.. 4-5 dk ya inince hastaneye gittim sevinçle ama ne bir açılma ne bebekte aşağıya inme hiçbişi yoktu ve dayanamıyordum doktorumu çağırdılar gece 01:10 da sezaryen oldum..
Rahmimde perde varmış ondan doğamamış yavrum..

Sana sağlıklı hayırlı doğum diliyorum... Lütfen fazla endişelenme korkma... Allah yardımcın olsun her şey istediğin gibi olsun...

Kızlar bnm doğuma daha var ama korkuyorum sebebi astım hastasıyım zor nefes alıyorum ilaç kullandığım halde döşümde sürekli hırıltı geçmek bilmeyen balgam

Çok teşekkür ederim ellerinize saglık zahmet verip yazdıgınız için.. Tabiki önemli olan saglıgı ama bende saglıklı olabileyim ki bebegime bakabileyim isterim bu yüzden de riski olan epiduralin o riskini almak beni korkutur :( umarım gerek kalmaz ve doktorumla güzel anlayış saglarım bu konuda. Çok tesekkurler arkadaşlar Allahım bebeklerimizi bize bagışlasın inşallah

Kızlar bnm doğuma daha var ama korkuyorum sebebi astım hastasıyım zor nefes alıyorum ilaç kullandığım halde döşümde sürekli hırıltı geçmek bilmeyen balgam
Canım inşallah bir sorun yaşamadan saglıcakla bebegini kucagına alırsın. Benim ilk doğum olacagı için tecrübem yok ama mutlaka bebegin doğum anında annenin durumuna da bakılıyordurbir sıkıntı oldugunda oksijen vs veriyolardır diye düşünüyorum

Canım inşallah bir sorun yaşamadan saglıcakla bebegini kucagına alırsın. Benim ilk doğum olacagı için tecrübem yok ama mutlaka bebegin doğum anında annenin durumuna da bakılıyordurbir sıkıntı oldugunda oksijen vs veriyolardır diye düşünüyorum
İnşallah cnm çünkü bu astım yüzünden çok korkuyorum genel anestezi yapılamıyor bana astım olduğu için inşallah sağ saglım kucağımıza alırız bebeklerimizi

canim bunlari henuz dusunmek icin erken malesef. evet bende kendim normal dogum yapmak istiorm ama doktorum hal konusmak icin erken dio. 36-38 hafta arasi cati muayenesine kadar bisi demio doktorlar. bide bebegin donmesi gerekio cunku halen bebek pozisyon degistirebilio 36-38 hafta arasi asagi pozisyonunda sabitlenmis olmasi gerekio. asagi pozisyonu olmazsa istegimiz kadar normal diye diretelim yapamayiz. yani ben normal dogum istiorm ama ole olcak die de sartlamiorm kendimi cunku halen daha belirsiz ve son haftalara kadar supheli ne olacagi die dusunuorm. bi de simdiden kendimi dogum stresine de sokmak istemiorm.

canim bunlari henuz dusunmek icin erken malesef. evet bende kendim normal dogum yapmak istiorm ama doktorum hal konusmak icin erken dio. 36-38 hafta arasi cati muayenesine kadar bisi demio doktorlar. bide bebegin donmesi gerekio cunku halen bebek pozisyon degistirebilio 36-38 hafta arasi asagi pozisyonunda sabitlenmis olmasi gerekio. asagi pozisyonu olmazsa istegimiz kadar normal diye diretelim yapamayiz. yani ben normal dogum istiorm ama ole olcak die de sartlamiorm kendimi cunku halen daha belirsiz ve son haftalara kadar supheli ne olacagi die dusunuorm. bi de simdiden kendimi dogum stresine de sokmak istemiorm.
Doğru canım her an herşey olabiliyor, dönmeyebilir bebegimde. O zaman sezeryan olacak genel anesteziyle isterim öyle olursa da. Doktorlar bebegin saglıgını düşünerek hareket ediyorlar tabi ki ama bende kendi sağlıgımı düşünüyorum bebegim için ve şimdiye kadar epidural diye birşey yoktu hatta sezeryan. Fakat artık herşeyin kolayına kaçıyorlar hasta saglıgını riski düşük olsa bile riskli olduğunu düşünmeden epidurale başvuruyor doktorlar. Biz annelerde bebegi görelim düşüncesiyle olabilcek riskleri düşünmeden yöneliyorlar herkesin kendi düşüncesi fakat bizde doktorları kolaya yönlendiriyoruz. Doktorun ufacık yanlış bir yere vurması veya doğru vursada riskinin nelere mal olduğunu düşünmüyorlar. Evet şuan için erken ama benim hamileliğim ilk olduğu için nasıl yürüyor bu süreç bilgi almak istedim deneyimli annelerimizden. Teşekkür ederim cevabın için

Doğru canım her an herşey olabiliyor, dönmeyebilir bebegimde. O zaman sezeryan olacak genel anesteziyle isterim öyle olursa da. Doktorlar bebegin saglıgını düşünerek hareket ediyorlar tabi ki ama bende kendi sağlıgımı düşünüyorum bebegim için ve şimdiye kadar epidural diye birşey yoktu hatta sezeryan. Fakat artık herşeyin kolayına kaçıyorlar hasta saglıgını riski düşük olsa bile riskli olduğunu düşünmeden epidurale başvuruyor doktorlar. Biz annelerde bebegi görelim düşüncesiyle olabilcek riskleri düşünmeden yöneliyorlar herkesin kendi düşüncesi fakat bizde doktorları kolaya yönlendiriyoruz. Doktorun ufacık yanlış bir yere vurması veya doğru vursada riskinin nelere mal olduğunu düşünmüyorlar. Evet şuan için erken ama benim hamileliğim ilk olduğu için nasıl yürüyor bu süreç bilgi almak istedim deneyimli annelerimizden. Teşekkür ederim cevabın için
aynen benimde ilk hamileligim senin gibi bende birak sezeryani epidural bile olmak istemiorm ama bi yandan da buyuk konusmak da istemediim icin seninle de fikrimi paylasmak istedim. umarim diledigimiz gibi olur dogumlarimiz ama herseyede hazirlikli olmak lazim. dun aksam ruyamda dogum yaptiimi gordum hop die doguverdi keske gercektede ole olsa mesela di mi :)

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum. ikiniz de sağlıklı olun da gerisi çok önemli değil. en güzeli normal doğum ama zorunlu olarak sezeryan da olabiliyor. ben bir genel bir de spinal anesteziyle sezeryan oldum. spinalde hep kendimdeydim, ağrım olmadı, daha kolay ayağa kalktım. yalnızca doğum sırasında ben ağrı hissettim özellikle bebeğin çıktığı an çok ağrı oldu. bir de bel fıtığım olduğu için sırt üstü yattığımdan şiddetli bel ağrım oldu. ikinci doğumdan sonra açık yumurtalık ameliyatı oldum aynı sezeryan gibi onda genel anesteziyi tercih ettim iyi ki de onu tercih etmişim yarım saat dedilen ameliyat üç saat sürdü.

ameliyattan önce mutlaka nasıl anestezi istediğini soruyorlar. bel fıtığın yoksa spinali tercih etmeni öneririm. bebeğinin doğduğu anı görmek paha biçilemez.

Bi sakıncası yoksa kesinlikle normal doğum adı üstünde normal doğum
Kızım normal doğdu oğlum epidural sezeryan ikisininde yaşamış biri olarak normal doğum en güzeli
Uç ay oldu doğum Yapalı hala gobegim var normalde bir haftada toparlanmisti
Ağrı sizi onları saymıyorum bile

Bi sakıncası yoksa kesinlikle normal doğum adı üstünde normal doğum
Kızım normal doğdu oğlum epidural sezeryan ikisininde yaşamış biri olarak normal doğum en güzeli
Uç ay oldu doğum Yapalı hala gobegim var normalde bir haftada toparlanmisti
Ağrı sizi onları saymıyorum bile
ben de ilkinde normal istiyordum. düzenli yürüyüş ve gebelik egzersizleri yapıyordum maalesef olmadı. doğal olanı normal doğum sezeryan ameliyat sonuçta.

Olmayınca olmuyor ne kadar istesekte, Allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin saglıcakla. Rabbim korusun kötü sonuçlardan. Sagolun arkadaşlar

Back