Doğum zamanı kararsızlığım

Benim de o görevi eşim yapıyor işte annem kalsın sana çok yardımcı olur.Demekki annesi çok dıyor yoksa ısrar etmezdi. Benım dusuncem su kayınvalıdem iş yapar ama kendı akrabaları esının akrabaları ha bire bıze gelmek ısterler hayır dıyebilen biri degıl cesıt cesıt agırlamaya calısır benı catlatır. Ben hayır deyınce suclu ben olurum suratlar asılır. Bunlarla ugrasmka ıstemiyorum. Galiba hayır demeyi öğrenmemiz ve karsımızdakinin anlaması lazım. Al basması su bu pek anlamıyorum cok deniyor ama korkutması hos olmamış muhtacız giibi :))
O kadar uzun süre kimsenin kalmasına gerek yok ki. Doğumdan sonra insan en rahat kendi evinde ediyor. Hadi olmadı İki hafta kv, bir hafta babanız kalsa yeterde artar bile. Benim bir hafta annem, bir hafta kv gelmişti. Sonra ben idare ettim. Zaten yeni bir düzen kuruluyor, insan çekirdek ailesi ile daha rahat kuruyor bunu.

İstanbula giderseniz de epey uzun süre kalmanız gerekecek, eşiniz istememekte haklı bir yaa den. Onun da çocuğu netice de ayrılıp işe dönmek istemez. Sizde zaten o dönem başka evde rahat edemezsiniz

Eşimin kuzeni Doğum yapmıştı bebek 4 kg doğmuş . Kızın görümcesi de böyle bebekken eve misafir gelmiş ve bebek o gün mikrop kapıp hayatı boyunca kalıcı bir olan bir rahatsızlığa yakalanmış . Kuzenin kv kendi kızına böyle kötü birşey olunca şimdi gelinine demiş ki 40 gün eve misafir kabul etme kızım ki bence bu çok doğal olması gereken şey . Neyse görümcemler de 20 günlük lohusa kuzenlerini arayıp pasta böreği biz getireceğiz bebek görmeye geliyoruz demişler . Kız da bunları kabul etmemiş . Görümcem beni aramış kendi kuzeninin dedikodusunu bana yapıyor 🤣 bende cvp verdim kv lerde kabul etmedi diyip duruyorlardı güya bebek 4 kg doğdu ya nazar değer diye kabul etmedi diyorlar . Bende kabul etmek zorunda değil lohusa kadın sizinle oturmak istemiyor demekki ne var bunda dedim içim soğumadı ama
İyi demişsin en azından seninn düşüncende bu bilmiş olsunlar sonrasında zaten görürler bebeği. Herkes aynı şeyi yasıyor nıye böyle yaparlar anlamam.

O kadar uzun süre kimsenin kalmasına gerek yok ki. Doğumdan sonra insan en rahat kendi evinde ediyor. Hadi olmadı İki hafta kv, bir hafta babanız kalsa yeterde artar bile. Benim bir hafta annem, bir hafta kv gelmişti. Sonra ben idare ettim. Zaten yeni bir düzen kuruluyor, insan çekirdek ailesi ile daha rahat kuruyor bunu.

İstanbula giderseniz de epey uzun süre kalmanız gerekecek, eşiniz istememekte haklı bir yaa den. Onun da çocuğu netice de ayrılıp işe dönmek istemez. Sizde zaten o dönem başka evde rahat edemezsiniz

Evet ıs yuzunden donmek zorunda kalacagı ıçin üzülür sorun olur. Oda beni bırazcık dusunse kendi ailesine az süre kalın da diyemez hattta kalın kalın diye ısrar eder.

Benim nacizane tavsiyem evinde olmandır. Ve sana gerçek anlamda kim yardim edecekse o kisilerin yaninda olmasi. Bi kadinlar cocuk soz konusu oldugunda hep esleri ikinci plana atip unutuyoruz. Ama esin bebeginle senin yaninda evinizde olmak ister. Eger ki esin birazda bu tur konularda sana destek olabilecekse kesinlikle evinde olmalisin. Bebeginle duzenini ne kadar cabuk olusturursan evinde o kdar iyi.
Hatta bi zaman gelecek diyeceksin ki ay herkes gitse de bebegimle tek kalsam. Hic gozunde buyutme. Hersey cok guzel olacak de kendini motive et esine ve bebegine odaklan. Bosver kim kalirsa kalsın.

Eşim normalde yardımcı olabılecek biri. Hepsı az sure kalabılır. Ama annesi olunca bütün yükü ona bırakır ona emınım. Sensiz olmaz da der çok düşkün. Birazcık benden yana olsa rahatımı dusunse bende evden yanayım.

İyi demişsin en azından seninn düşüncende bu bilmiş olsunlar sonrasında zaten görürler bebeği. Herkes aynı şeyi yasıyor nıye böyle yaparlar anlamam.
Ben bilmiyorum zAten görümcemler bebeği göremezler 750 km uzaktayız anneler babalar gelecek o kadar onları da bir an önce yollayacağım

Selamlar arkadaşlar
Doğumun kışın olucak. Eşimle ikimizin aileside aynı memlekette İstanbulda. Bense doğuda küçük bir ildeyim. Eşim doğum zamanı kayınvalıdemın geleceğini söylüyor. Şuan erken oldugu ıcın henüz ben gelicek misin anne demedım. Kayınvalıdem gelınce tabi tek gelmeyecek ilk torun bekar gorumcem ve babamızda gelıcek. Benim ailemde dogumda olmak ıstıyor. Sorun şu ki 40 ına kadar hatta ıkı ay kalırlar emınım cunku cook heves edıyorlar sevınıyorlar eşimin tarafı.Benim ailemde gelmek ıstiyor bu arada annnem vefat etti. Babam ve eşi gelicekler. Hep birlikte aynı evde zor yapacak ınsanlar kapalılık durumlarından ötüürü. Kimse rahat edemez gibi. Benim babamda kzıı bıle olsa kımsede durmaz rahat edemez cok kalmk ıstemez. Sizce benim ailem 40 ı cıktıgında mı gelsın cunku 40 ına da kalmak gerekir. Dogumunda gelırlerse kalmazlar 40 ına kadar. Bu süreci nasıl yürütsem suandan düşünmeye başladım. Bana yardım edecek olan kayınvalıdem ve babamın eşi. Dönüşümlü gelin desem diğeri mevlidi kacırıyor. İstanbulda dogum yapsam en güzeli ona da eşim karsı cıkıyor. Yarısını onda yarısı onda kalırdım nasıl ıkna edebilirim. Ben az ızınlı olurum düzenimiz bozulur dıyor hak veriyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Birde en çok üzüldüğüm yasadıgım il eşimin memleketi buraya atandık. Hep burdaki akrabalar mevlide gelecek. Bir yndanda ıcım hep İstanbulda çünkü çevrem orda duygulanıyorum ne yapacagımı sasırdım.t Yıllarca beraber vakıt gecırdıgm kuzenlerım halam yengem abım yakın çevrem hep orda. Herkeste gelemez. 🙁🙁
Doğumu nerde yapacaksınız ve nasıl yapacaksınız. Yani normal yada sezaryen belli mi? Özel hastane mi yoksa devlet hastanesi mi? İstanbul'a gitmeniz mantıklı ama küçücük çocukla kış günü tekrar eve nasıl döneceksiniz. Evinizde doğum yapacaksanız 40 nın çıkmasına az kalana kadar kv ler gelsin, mevlit ten birkaç gün önce de babanızla eşi gelsin. Mevlütten sonra kv ve ekibi gider, babanız ve eşi bir süre daha kalır sizinle. Birlikte kalacakları süre birkaç gün olursa daha rahat edersiniz ve ederler.

lohusayken ınsanlara nasıl tahammul edebılıyorsunuz ben anlayamıyorum ben tek basımaydım sezeryanlıydım sag yumurtam komple alınmıstı 38 cm kıstım vardı ekstra amelıyat yanı bır kac gun annem bebekle ılgılendı yemek yaptı okadar ucuncu gunu kendım camasır serıp yerlestırıyordum bulasıkları makınaya dızıyordum gunluk yasantıma donmustum o bır kac gun bıle dayanamadım etrafımda kalabalıga ruhum sıkılmıstı tum duzenım bozulmustu

ben olsam ıkı tarafada gelın derdım ama uzun kalmaları konusunda bebekle bırbırımıze cabuk alısmamız ıcın tek kalmamız gerek herseyı sız yaparsanız sız gıdınce zorlanırım dersınız anlarlar

lohusayken ınsanlara nasıl tahammul edebılıyorsunuz ben anlayamıyorum ben tek basımaydım sezeryanlıydım sag yumurtam komple alınmıstı 38 cm kıstım vardı ekstra amelıyat yanı bır kac gun annem bebekle ılgılendı yemek yaptı okadar ucuncu gunu kendım camasır serıp yerlestırıyordum bulasıkları makınaya dızıyordum gunluk yasantıma donmustum o bır kac gun bıle dayanamadım etrafımda kalabalıga ruhum sıkılmıstı tum duzenım bozulmustu

ben olsam ıkı tarafada gelın derdım ama uzun kalmaları konusunda bebekle bırbırımıze cabuk alısmamız ıcın tek kalmamız gerek herseyı sız yaparsanız sız gıdınce zorlanırım dersınız anlarlar
Aynen öyle, bende kimseyi istememiştim. Birer hafta kalmışlardı. Kv dem bir hafta kaldı artık ben yapabilirim sizin yorulmanıza gerek yok dedim. İnsan kalabalığı o süreçte zor oluyor. Kimseye tahammül edemiyorsun, herşey batıyor falan.

Evet ahaha aynen benim istediğim taktik bu kv ye bunu söyleyince ne diyecek merak ediyorum 🥺

mevlüt yapılmak zorunda mı?
3 çocuğuma da yapmadım bir eksikliğini hissetmedim

mevlüt yapılmak zorunda mı?
3 çocuğuma da yapmadım bir eksikliğini hissetmedim
Bence de şartt değil.Tamamen aillerin gördüğü geleneği devam ettirmesi. Bebeğim iyi olursa bende ıyı olursam uyarım. Yoksa ıstemıcem zorlu bir süreç gecırırsem.

Bence kvnize söyleyin anne 1 hafta sen kal sonra babamlar gelsin falan onlar da 1 hafta kalsın ben idare ederim. Hem sonuçta ben büyüteceğim bu çocuğu alışmam lazım, yalnız kalmazsam nasıl alışacağım deyin. Gerçekten zor çünkü, insan kendi evinde rahat edemez yahu.

Başka şehirde doğum zor olur kendi evinizi ararsınız. Ordaj oraya göçebelikte zor.
Ama kırk gün kaynana görümce çekemezsiniz. Lohusalıkta anne çok ilginç bir ruh haline giriyor. Bebeğinden başkası sinirini hoplatıyor nedense.
Bence eşinle konuş, annesine desin uzun kalmasınlar. Bir hafta on gün kalıp gitsinler.
Şimdiden net ol ki hormonlarla bunları yaşayıp bunalıma girme.
Benim kayınvalidemde gelip uzun uzun kalacaktı, kayınlar kayınbabalar dibimde. Zaten lohusa depresyonundaydım odadan çıkmamış surat asmıştım artık. Anladılar gittiler. Ama biraz daha uzatsalar eşime söyletirdim. Söylemem derse de iki seçenek sunardım. Ya ben söylerim daha çok üzülür ya sen söylersin.
Eşine kararı bu şekilde söyle. Ya sen söylersin ya ben ama öyle bir ay kırl gün kalamazlar diye

Torun vs demişsin

Okul yok mu

Kv onları toplayıp Nasıl gelsin

40 gün çok

En temizi 3-5 gün ama o denmiyor

10 günden sonra gitseler moduna girersin

Eşin haklı evinde kal km'lerce uzak iyi fikir değil

Bebek Mevlüt'ünün bir tarihi yok ki yaza doğru İstanbul a gider babanın evinde de yaparsın bir Mevlüt

Selamlar arkadaşlar
Doğumun kışın olucak. Eşimle ikimizin aileside aynı memlekette İstanbulda. Bense doğuda küçük bir ildeyim. Eşim doğum zamanı kayınvalıdemın geleceğini söylüyor. Şuan erken oldugu ıcın henüz ben gelicek misin anne demedım. Kayınvalıdem gelınce tabi tek gelmeyecek ilk torun bekar gorumcem ve babamızda gelıcek. Benim ailemde dogumda olmak ıstıyor. Sorun şu ki 40 ına kadar hatta ıkı ay kalırlar emınım cunku cook heves edıyorlar sevınıyorlar eşimin tarafı.Benim ailemde gelmek ıstiyor bu arada annnem vefat etti. Babam ve eşi gelicekler. Hep birlikte aynı evde zor yapacak ınsanlar kapalılık durumlarından ötüürü. Kimse rahat edemez gibi. Benim babamda kzıı bıle olsa kımsede durmaz rahat edemez cok kalmk ıstemez. Sizce benim ailem 40 ı cıktıgında mı gelsın cunku 40 ına da kalmak gerekir. Dogumunda gelırlerse kalmazlar 40 ına kadar. Bu süreci nasıl yürütsem suandan düşünmeye başladım. Bana yardım edecek olan kayınvalıdem ve babamın eşi. Dönüşümlü gelin desem diğeri mevlidi kacırıyor. İstanbulda dogum yapsam en güzeli ona da eşim karsı cıkıyor. Yarısını onda yarısı onda kalırdım nasıl ıkna edebilirim. Ben az ızınlı olurum düzenimiz bozulur dıyor hak veriyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Birde en çok üzüldüğüm yasadıgım il eşimin memleketi buraya atandık. Hep burdaki akrabalar mevlide gelecek. Bir yndanda ıcım hep İstanbulda çünkü çevrem orda duygulanıyorum ne yapacagımı sasırdım.t Yıllarca beraber vakıt gecırdıgm kuzenlerım halam yengem abım yakın çevrem hep orda. Herkeste gelemez. 🙁🙁
Evinizin durumu nasıl bilmiyorum ama evde babalar varken rahat edebilicekmisiniz.bir hafta idare edin birlikte sonra kayınvalideniz yanınızda kalır,anneniz olsa anneniz kalırdı derdim.Mevlüdüde hem orda hem istanbulda yapabilirisiniz.Uzakta olanlar öyle yapıyorlar

Eşimin kuzeni Doğum yapmıştı bebek 4 kg doğmuş . Kızın görümcesi de böyle bebekken eve misafir gelmiş ve bebek o gün mikrop kapıp hayatı boyunca kalıcı bir olan bir rahatsızlığa yakalanmış . Kuzenin kv kendi kızına böyle kötü birşey olunca şimdi gelinine demiş ki 40 gün eve misafir kabul etme kızım ki bence bu çok doğal olması gereken şey . Neyse görümcemler de 20 günlük lohusa kuzenlerini arayıp pasta böreği biz getireceğiz bebek görmeye geliyoruz demişler . Kız da bunları kabul etmemiş . Görümcem beni aramış kendi kuzeninin dedikodusunu bana yapıyor 🤣 bende cvp verdim kv lerde kabul etmedi diyip duruyorlardı güya bebek 4 kg doğdu ya nazar değer diye kabul etmedi diyorlar . Bende kabul etmek zorunda değil lohusa kadın sizinle oturmak istemiyor demekki ne var bunda dedim içim soğumadı ama
aslında 40 gün gelinmese çok güzel olur ben misafir gelicek diye ne yatabildim ne rahatla çocugumla ilgilenebildim iş yapmaktan,geri ceviirncede laf ederle onu yapamazdım

Sakınn 40 gün kimsenin yanında kalmasına izin verme deli misin çıldırırsın. Bak daha 40ı çıkmamış bir lohusa olarak yazıyorum bunu

aslında 40 gün gelinmese çok güzel olur ben misafir gelicek diye ne yatabildim ne rahatla çocugumla ilgilenebildim iş yapmaktan,geri ceviirncede laf ederle onu yapamazdım
Ben kabul etmem herkes istediği gibi laf edebilir özgürler🤣

40 gun napacak insanlar,cok gereksiz. Herkes bir hafta on gun kalsin mevludu de erken yapiverirsiniz

X