• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yapmış arkadaşalar lütfen bakın

caylakbridet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
161
68
98
34
Merhaba doğum yaptım 8 ay oldu ve çatlağım yok denecek kadar az görünmüyorlar bile çok ince göbek deliğinin etrafında. Yalniz egilince kırışma sorunundan muzdaribim ayaktayken doğum yapmamış gibi olan göbeğim karnımı içine çekince ya da egilince göbek deliğinin üstü ve yanlarında kırışma oluyor bu durumu yasayan var mı? Etrafta bahsettiklerim deri 2 yıla topluyor kendini diyorlar(hala yumuşaklık var göbek deliğime avcunu koyduğum bölge kadar yer biraz yumusak ) fotoğrafta eklerim gerekirse ne oluryasayan varsa cevap yazsın benimle kalmasın bu kırışıklık

Son düzenleme:
Onlarla yaşamayı öğrendim.
ki benim gerçekten çok var çatlaklarım felan.
bir arkadaşım demişti ki,
Onlar çocuklarından sana kalan izleri.
bu söz onları görmezden geldiğime bir nebze yetti.
Canım çatlak izine söylediğin şekilde bebeğimden izler diye bakabilirim ama bu kırışıklık sinirlerimi bozuyor neden kırışır? Çatlaktan dolayı olamaz çünkü olmayan yerde de kırışma var ve çatlaklarım gerçekten çok ince incelemeden görünmüyorlar bile bu kadar ince çatlak kırışma yapmaz herhalde

Canım çatlak izine söylediğin şekilde bebeğimden izler diye bakabilirim ama bu kırışıklık sinirlerimi bozuyor neden kırışır? Çatlaktan dolayı olamaz çünkü olmayan yerde de kırışma var ve çatlaklarım gerçekten çok ince incelemeden görünmüyorlar bile bu kadar ince çatlak kırışma yapmaz herhalde

Kirişmalarin sebebi deri gevşemesidir muhtemelen.

Valla evlatlarım sag salım olsunlarda catlaklar pek umrumda degıl. Bence bu kadar takılacak bır durum yok
Hayattaki en önemli şey bu tabi ki.. hep bu sekilde düşünsek hiç bir seyi sorun etmememiz lazım kendimize degil mi? Sizin icin sorun teskil etmiyordur ama ben göbeğimdeki karışıklıktan rahatsız oluyorum malesef

Hayattaki en önemli şey bu tabi ki.. hep bu sekilde düşünsek hiç bir seyi sorun etmememiz lazım kendimize degil mi? Sizin icin sorun teskil etmiyordur ama ben göbeğimdeki karışıklıktan rahatsız oluyorum malesef
Bir sürü krem var gebelıkte bırsey kullanmadınız mı? Catlagın %100 caresı malesef yok sadece urunler ya olmasını engelleyebılıyor yada olanı hafıfletıyor. Bıo oıl kullanmıstım gebelık boyunca ama olacagı varsa malesef kı oluyor. Bırazda genetık yatkınlıktan dolayı.

Kırısıklık ıcınde malesef estetık cerrahi:rapci:

Bir sürü krem var gebelıkte bırsey kullanmadınız mı? Catlagın %100 caresı malesef yok sadece urunler ya olmasını engelleyebılıyor yada olanı hafıfletıyor. Bıo oıl kullanmıstım gebelık boyunca ama olacagı varsa malesef kı oluyor. Bırazda genetık yatkınlıktan dolayı.
Genetikle ilgili olduğunu düşündüğüm için krem kullanmadım sadece nemlendirmek için zeytinyağı ve kakao yağı kullandım o da pek düzenli değil çatlamadım sayılır ayaktayken hiç bir sorunum yok egilince oturunca ya da karnımı içine çekince oluyor

Genetikle ilgili olduğunu düşündüğüm için krem kullanmadım sadece nemlendirmek için zeytinyağı ve kakao yağı kullandım o da pek düzenli değil çatlamadım sayılır ayaktayken hiç bir sorunum yok egilince oturunca ya da karnımı içine çekince oluyor
Deri doğumla bırlıkte gerılıyor hacmı artıyor sonra tekrar eskı formuna donunce fazla derı kendını boyle gosterıyor. Tıpkı balon gibi yani. Bunun da caresı spor ıyı nemlendırme ve artık malesef son care estetık dokunus:KK51:

Göbeğin eski gergin halini alması 1 yılı buluyor. Kırışık ve gevşek görünmesi doğal. Ben 2 doğum yaptım göbeğim yok sarkık da değil. Doğumlardan sonra gevşek ve boştu tabi toparladı sonra deri kendini. Sırt üstü yatıp bebeği dizlerinize yatırıp ellerinden tutun ileri geri bu hareketi yapın hem oyun hem egzersiz. Ben çok yapardım 😉 bakalım 3.de nasıl olacak çatlak sorunum da yok benim 😁

Bu zamanla geçecek bir şey mi biliyor musunuz? Ya da nasıl düzelir deri gevsemesi

Bilmiyorum basima gelmedi, dogum yapmadim ama kilo vermis insanlarda da oldugunu gordum o tarz sarkma, gevşemelerin. 8 ay gecmis kendi kendine duzelmez saniyorum, spor yapmayi deneseniz karin bolgenize calisip sıkılastirmayi deneyin bi ama yine de tamamen duzelmiyor ve karin germe gerekebiliyor tabi sizdeki ne boyutta bilemiyorum belki de gerek kalmaz.

Deri doğumla bırlıkte gerılıyor hacmı artıyor sonra tekrar eskı formuna donunce fazla derı kendını boyle gosterıyor. Tıpkı balon gibi yani. Bunun da caresı spor ıyı nemlendırme ve artık malesef son care estetık dokunus:KK51:
Insallah spor ve nemlendirmeyle gecer .. tesekkur ederim

Bilmiyorum basima gelmedi, dogum yapmadim ama kilo vermis insanlarda da oldugunu gordum o tarz sarkma, gevşemelerin. 8 ay gecmis kendi kendine duzelmez saniyorum, spor yapmayi deneseniz karin bolgenize calisip sıkılastirmayi deneyin bi ama yine de tamamen duzelmiyor ve karin germe gerekebiliyor tabi sizdeki ne boyutta bilemiyorum belki de gerek kalmaz.
Şimdi gec oldu ama yarın fotoğraf ekleyeyim bakın olur mu? Bir şey daha soracağım sporun deriye etkisi yokmuş gibi geliyor bana yani sadece kasları etkilemiyor mu deriyi sıkıştırıyor mu gerçekten

Sıkılaşma için reformer pilates tavsiye ettiler bana spor salonundan.

8 ay oldu benimde. Durum seninkinden daha kötü ben de. Aralık ortası gibi reformer başlayacağım. Haftada bir saat gidiliyormuş. 8 saat 580 liraydı 😢 buna ilave zumba istiyorum ben haftada bir saat. O da stres atmak için 😀

Şimdi gec oldu ama yarın fotoğraf ekleyeyim bakın olur mu? Bir şey daha soracağım sporun deriye etkisi yokmuş gibi geliyor bana yani sadece kasları etkilemiyor mu deriyi sıkıştırıyor mu gerçekten

Ben de uzman degilim acikcasi ve deneyimledigim birsey degil o yuzden çok bilgili degilim sadece uzaktan gozlemledigim kadariyla ileri seviye bir sarkik degilse deri kendini topluyor diye biliyorum sen de sporla destek vermiş olursun. Ama sarkma ileri dereceyse spor filan degil operasyon gerekiyor diye biliyorum.

Bir de bünye meselesi var simdi gevseme ileri derecede olmasada kiminde yine de toparlanmiyor...

Back