• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yapmis anneler bakarmisiniz?

Bende yıkayıp ütüleyip koydum. Buarada senin doğumuna daha var sanırım. Doğum yaklaşınca koy bence. Çünkü dolapta bile dursa tozlanıyorlar. Ben 38. haftalık olunca yıkadım valize koydum.
Bebek doğduktan sonra bizim kıyafetlerimizle yıkamadım. Sırf onunkileri çalıştırdım. Onunki sadece kusmuk oluyor yada çiş fln. Bizim çamaşırlarımız nerlere girip çkıyor. Daha yeni yeni bizimkilerle yıkar oldum. Eşime kalsa daha ayrı yıkıcaz ama o kadar da narin alıştırmak istemiyorum. Bu sefer de alerji olcak diye korkuyorum.
Bazen sırf yıkayıp giydiriyordumki vücudu alışsın mikroba diye.
Ama yinede kendin bilirsin. Senin bebeğine bakmaya gelecekler sonuçta kıyafetlerine değil.

Bende yıkayıp, ütüleyip koydum. Neticede bebiş yeni doğacak. Mikroplara açık. Eee kıyafetleri mağazalarda elliyorlar yada üretim aşamasında nelerden geçiyor. Kesinlikle yıkamalısın. Narin programda kısa süreli yıka. Güzelce ütüle. Hiçte eski gibi olmuyor valla a.s.

Fabrika kumaşı üretiyor sonra yıkayıp kurutup sarıyor balyalıyor. Dikimevi alıyor. Makinalarda kesiliyor ok. Ama bir el tutuyor. En kötüsünü düşün. Çalışan wc sonrası ellerini yıkamıyor ve kumaşı makinada kesiyor. Hop bir kısmı yere düştü. Alırken baktı ki hamam böceği yerde bastı öldürdü ya da daha önce ilaç sıktı. ilaçlı yere düştü. Sonra makinaya geçti. Hapşırdı elini yıkamadan dikime devam etti. Terledi terini sildi o elle devam etti. Bilsem ki boneli eldivenli steril bir yerde dikiliyor ok. Düşünsene.. Ben burnumu kaşıyınca ellerimi yıkarken pislik dolu o giysiler nasıl giydireyim? Pislik olmasa bile toz kesin vardır. O akar böceklerinin dolu olduğu giysiyi öğğğğ. Kusacağım valla... Hastane takımındaki battaniyeyi en son 2ye katlama, yıkayıp ütüle çok çekiştirmeden, içine koy doğumhanede giydirilecekleri, ört üstünü bir tane de bez koy, çantaya öyle koy. Hastanede ebelere direkt çıkarır verirsin. Ben doğumhanede çalıştım emin ol a bu eskiymiş hiç demedik. Yırtık olmasın temiz olsun yeter. Bir de yedeklerini de koy. Bazen düşürüyorlar yere.O yumuşatıcılar yok mu, mis mis, üyü de yeni gibi yapıyor eskileri bile.

bana bir mail geldi(buraya eklemeyi beceremedim),ve avrupa ülkelerde özellikle iç çamaşırları üyksek derecede yıkamasını duyuruldu,ister bebek ister yetişkin olsun,özel tür bakteri kumaşlara yapışıyor,ve siz yıkamadan giydiniz taktirde o bakteri sizin vücüdüna giriyor ve içinde büyüp yumurtlıyor,inanınki bu maile eklenen fotograflar benim midemi hala bulandırıyor,orda bu bakteriye vücüdü kaptıran bayanın göğüsü delik deşik,lütfen ücüz,pahalı,bebek,yetişkin,ne olursa olsun hepisinı yıkamadan giymiyelim,ve satın alırken ayakkabı da mutlaka kolanyalı mendille silin,o ayakkabı sizden önce kaç kişi denedi,ve o kişilerde mantar olup olmadığını nerede biliyorsunuz:1shok:

öncelikle tebrik ediyorum canım, bir hekim olarak bebkler için olan deterjanla mutlaka yıkayıp ütülemeni öneririm, ben hatta kendi giyeceğim gecelik ve pijamaları bile bebek deterjanı ile yıkadım allerji olmasın diye, dalin kullanıyorum çok memnunum, şimdiden hayırlı doğumlar dilerim a.s.

ben 21 haftalık ıkızlere hamıleyım ıkızlerın erken gelme ıhtımalı olabılıyor sızce nezaman yıkayayım.. ve hastane cantasına neler koymamız gerekıyor

yaaa elbette yikayacagim kendime aldigim herseyide yikayarak giyerim zaten...benim size bunu sormamdaki sebep eski gibi gorunurmu acaba diye dusundugum icindi..ama mecbur yikayacagim eski gibi olsada tabi baska care yok...arkadasim aa kutusuyla koy aldiklarini eski gibi olurlar diyince sizlerin nasil hazirladiginizi merak edip sordum...

canım yıka o mınımınacık bebişinn tenı çok hassas bırde herkez ellıyor yapım aşamadısında falan varsın eskı gorunsun tatlım bırde bebişinin her şeyını her zaman ütüle içinde ki bakterıler olsun

canım yıka o mınımınacık bebişinn tenı çok hassas bırde herkez ellıyor yapım aşamadısında falan varsın eskı gorunsun tatlım bırde bebişinin her şeyını her zaman ütüle içinde ki bakterıler olsun

evet canim zaten kendi kiyafetlerimi badilerimide her yikamadan sonra utulerim ben...a.s

sadece kıyafetler değil , bence hertürlü bebek araç ve gereçleri gerek bebek arabası koltuğu kuveti oyuncağı olsun muhakkak gereken temizliği yapılmalı ondan sonra kullanılmalı en iyi markaların ürünleri bile çinde yani made in p.r.c. de yapılıyor ne kadar güvenebiliriz birde ucuz işçilik yoluna ne şartlarda üretiliyor kimbilir.

sadece kıyafetler değil , bence hertürlü bebek araç ve gereçleri gerek bebek arabası koltuğu kuveti oyuncağı olsun muhakkak gereken temizliği yapılmalı ondan sonra kullanılmalı en iyi markaların ürünleri bile çinde yani made in p.r.c. de yapılıyor ne kadar güvenebiliriz birde ucuz işçilik yoluna ne şartlarda üretiliyor kimbilir.

evet kesinlikle haklisin....a.s

canım ben sentetik 40ta roxy sabun tozuyla yıkıyorum asarken gerip gerip asıyorum hala ütülü gibi oluyor cicişleri
6 aylık anneyim
doğum valizini hazırlarken de hacışakir sabuntozu vardı 40derecede solmuyorlar
ütüleyip hazırlamıştım
herzaman fırsat olmuyor
o kadar çabuk kirleniyor ki kusuyor çişi çıkıyor vs derken
hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
ben kendi yaşadıklarımı paylaştım doğum ve sonrasında ilgilenirsen tıkla canım

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...anne-adaylarina-dogum-emzirme-tavsiyeler.html

Back