• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yapmis anneler bakarmisiniz?

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
Ben sizlere tecrubeli anneler olarak birsey danismak istiyorum cevaplarsaniz sevinirim ve cevaplayan herkese simdiden tesekkurler....
Benim size sormak istedigim sey dogum valizi hazirlamakla ilgili...bebeklerinize yeni aldiginiz seyleri dogum valizine yikayarakmi koydunuz kutulariylami??ben yapim asamasinda el degdigi icin yikayip utuleyip oyle koymak istiyorum valize butun yeni kiyafetlerini ama arkadasim eski gibi olur o zaman kutulariyla koy dedi..o sekilde koysam icim rahat etmez ama eski gibide gorunsun istemem...sizler nasil hazirladiniz bana biraz bilgi verirmisiniz??? a.s.

yok hiç eski gibi olmuyor.
sabun tozu vs. azıcık atıp,yıkadım,sonra ütüledim,aynı yeni gibiydi.sen kutuluya ilaveten,kutusuzlardan da al yanına fazla fazla,nolur nolmaz.battaniyesi bir kaç tane olsun,kusuyolar,hemen kirleniyor.

ben henüz doğum yapmadım ama bebeğinin sağliği kıyafetlerin iyi görünmesinden daha önemli ben yıkayıp ütüleyip koymanı öneririm çünkü o kıyafetler bize gelinceye kadar kaç aşamadan geçiyor.

Yıka ütüle öyle koy canım..Hem hiç eski gibi olmuyo ayrıca eski gibi bile dursa bebeğin sağlığı daha önemli değilmi?

Ben hacı şakirin toz sabunuyla makinede 30 derecede yıkayıp koymuştum hiç bozulmadılar..

haklisiniz kizlar bende oyle dusunmustum bebegin sagligi benim iciçn daha onemli ama tabi eski gorunurmu diyede size sormadan edemedim..
temiz olsun varsin eski olsun...

canım mutlaka ykayıp koy.bebek teni çok hassastır.30 derecede hacı şakir yada dalinle yıka.yumuşatıcı olarak bingosoft talk pudralı al.inanılmaz kokuyo.bebek gibi.iyice ütüle.ütülenince kutudakinden yeni duruyo merak etme

canım ilk yıkamada hemen eskimiyor. ben 60 derecede yıkıyorum çamaşırlarını. ona ragmen eskimedi zaten çok çabuk küçülüyorlar. uzun sure kullanamıyoruz.

ben elimde yikadim fazla deterjan atmadim utuledim oyle koydum
cunku sigara kokusu oluyo bazilarinda hic hosuma gitmiyo
hem kimler dokunmusdur dimi ama :)
guzel koksun hem mis gibi simdide 16 un kaldi doguma :)
allah tamamini erdirsin canim bu arada

bebişim 4,5 aylık yeni alınan hiçbirşeyi yıkamadan giydirmiyorum... yıka bence de... ütüle... eski görünmez korkma...

tabiki kesinlikle aldığınız herşeyi bi güzel yıkayıp ütüleyin onların üretim yerinde kaç kişinin elinden geçtiğini biliyormusunuz.kumaşçı dikişçi paketçi ütücü derkenooooooooo.bide satn aldığınız dükkenda kadınlar mıncık mıncık elliyo.

töbe töbe...
o kumaşlar üretiliyor, dikiliyor, ütüleniyor, mağazaya gelene kadar kaç elden geçiyor, günlerce tezgahlarda duruyor...
sence daha hiç mikrop görmemiş bebeğe onu giydirmek mi daha iyi, eski gibi görünmesi mi...
40-50 derecede falan yıkarsın güzelce ütülersin hiç de eski gibi görünmez...

bencede yıka ütüle koy ben öyle yapmıştım ama kayınvalidem yıkatmamıştı bazı şeyleri eski görünür diye.ilk zamanlar yıka sonuçta anne karnı gibi çok steril bi ortamdan birden dış dünyaya uyum sağlaması kolay olmıcak.birde bu kıyafetleri güve vs olmasın diye paketleme aşamasında ve depoda bekletirken ilaçlıyolar bildiğim kadarıyla.o yüzden ilk zamanlar yıka en iyisi.

canım 1 aylık bebeğim var bende yıkadım omo baby ve yumoş baby kullnadım alerji olmadı misgibi kokuyo çamaşırlarımız.
eldivenlerine kadar ütüle mikrop kalmasın sağlıklabüyüsün
hayırlı doğumlar canım

ben de dogumdan iki hafta once yikayip utulemistim.zibin takimi sapka corap battaniye falan koymustum ama hicbirini kullanmadik hastanedne cikana kadar ordaki bebek elbiselerinden giydirdiler cikarken giydik biz..ama turkiye d eoyle degil galiba sen herseyini hazirla canim.

bencede yıkamadan ütülemeden giydirme ben kızıma ne alırsam hemen yıkayıp ütülüyorum pis olmasandan iyidir kötü görünmesi....zaten hiç de kötü görünmüyorrr

Zaten kutularıyla koymaya kalkarsan 3 valiz olur onlar. Hepsi yıkanıp ütülenmeli bence de. Hatta ben nasıl olsa bana da bebek dokunacak diye kendi pijamalarımı da yıkamayı düşündüm aynı sabun tozu ile ama sonra vazgeçtim.

mehaycım öcelikle hayırlı doğumlar..20 haftalık olmuşsun görüşmeyeli,maşallah.....çamaşırlar meselesine gelince,ben hiç yıkamama gibi bi ihtimal düşünemiyorum,değil bebeğin çamaşırlarını kendime ve eve aldığım hiçbişeyi yıkmadan kullanmam...yazık minicik yavruya....

Vala ben Üzerıme yıkamadan yenı bıŞey deĞdırmem hıÇ
her tÜrlÜ toz kır mıkrop vardır dıye
hele bebeĞe sakın sÜrme
hepsını yıka ÜtÜle cnm
hassas olur onlar
kıyamam tahrıŞ etmesın sona cıldınıı

Back