Doğuma Hazırlık doğum yapmama 2 hafta var kızımın ısmı hazır deıl

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arven benim kulağıma hoş gelmedi canım yanlış anlama bu benim fikrim

isim olarak kulağıma hoş gelmedi ama anlamı güzelmiş. bende mitolojiden ya da tarihten prenses isimleri arıyorum kızımız olursa diye ama bulamadım hala. ayrıca yabancı isim olduğu için eleştirenlere kesinlikle katılmıyorum. bizde kullanılan, bize ait denilen isimlerin çoğu farsça'dan ya da arapça'dan geliyor. oysa biz arap değiliz!

ARVEN

Yüzükleri efendisindeki elf kızın ismi değilmiydi yaw?

Ya fena değil ama zor bi isim. Bu işin okulu var iş hayatı var. Hepsini düşünmek lazım.

sızce ne olmalı
suan agırlıkta
ARVEN
var
sızce arven ısmı nasıl

merhaba canım,

bence eşinin ve senin isimlerinizin ilk veya son hecelerini birleştirerek isim bulabilirsiniz tabi isimlerinizin heceleri uyarsa bi tanıdığım kızına öyle isim koymustu sedat ve deniz kızlarının adı seden koydular.bende çocuğum olunca düşünücem bunu:)))

bebeğine neyi yakıştırıyorsan onu koy bence..arven çok güzel bir isim değil ama kötü de değil..ayzen i de düşünebilirsin..bi arkadaşımın ismi..

Bence isim koyarken önce çocuğu düşünmek gerekiyor. Küçük düşürücü bir anlamı olmayan, ses olarak kulağa hoş gelen, dalga geçilebilir kelimelerle benzeşmeyen, okul hayatında, iş yaşamında, toplum içerisinde çekinmeden söyleyebileceği, rahat taşıyabileceği bir isim bulmak önemli. Hayatının herhangi bir döneminde ismi yüzünden dışlanan, dalga geçilen bir çocuğun kendine güven duygusu zedelenebilir. Bu da doğrudan geleceğini etkiler. Sırf farklı, kimsede olmayan bir isim olsun diye çocuğumuzun hayatını bu şekilde etkilemek doğru olmaz.
Bizden bir isim olsun diye tutturan arkadaşlara da pek katılmıyorum. Artık dünyanın her yerinde anlaşılabilir, okunabilir isimler tercih etmek daha mantıklı bir yaklaşım gibi geliyor bana, yeterki çocuğu zor durumda bırakmasın. Ayrıca başka bir arkadaşın da söylediği gibi ıngilizce kadar Arapça ve Farsça da yabancı diller.
Bu anlamda Arven'i ele alırsak (ki Yüzüklerin Efendisi serisinde aslında Arwen şeklinde yazılıyor isim) ses olarak kulağa hoş da gelse çocuğun yaşamına etkisini öngörebilmek pek mümkün değil. Eşinizle etraflıca bir konuşmakta fayda olduğunu düşünüyorum, eğer eşiniz çok istekli ise çocuğun ileride kullanmayı tercih edebileceği ikinci bir isim ile desteklenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…