- 14 Ekim 2014
- 4.935
- 4.445
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vallaha doğum anı değil sancılar zor o açılmayı falan hissetmiyordum kiInşallah Allahm yaanım da olsun. Izliyorum . Kadının normal doğum da vajinasi aciliyo. Ki şöyle aklıma geldi bi yere popo üstü düştüğümüz de az aciyo bu kadar acilsak ölürüm galiba. Direk aklıma gelen bu
Yani hiç korkma doğuracam de doğur bence emrizmek doğumdan daha zoryani ben çok zorlanmıştım ilk günBizde dogururuz demiiii yaa
Canim senin yerinde olmak isteyen o kadar cok insan var ki insallah Rabbim bizlere de nasip eder sizin gibi hamile kalmayi ve saglikla kucagimiza almayi Insallah kolay ve guzel bi dogumla alirsiniz yavrunuzu simdiden boyle seyler dusunerek gebeliginizi korku ve gerginlik ile gecirmeyin tadini cikarin derim..Elbet bu çocuk bi gün doğacak
Evet ya doğum daha kolaydı bikere çekiyon ama emzirme alışana kadar acı varAcıyo demi
Agzına saglıkkDoğumla alakalı bütün videoları hamileliğimden önce izlemiştim.
Ve bu sebeple deli gibi doğumdan korkuyordum, bana kalsa bir ömür içimde yaşardım.
Ama inanın ki korkulacak bir şey yokmuş, hele günümüzde epidural gibi bir nimet varken.
Doğum hiç zor bir şey değil, gerçekten çektiğiniz acı 3 dk sürüyor ve bitiyor.
O bahsettiğim 3 dk da bebeğin çıkması için karnınıza yapılan baskı sebebiyle(herkese uygulanmıyor) canınız cidden acıyor.
Bunca zaman anlatılan bu muymuş bile diyorsunuz.
Beynimiz öyle büyük bir acı, sancı bekliyor ki ama alakası bile yok.
Her ay regl olan, ağda yapan bir cinse doğum sancısı vız gelir.
Asıl sorun doğumdan sonraki süreç.
Doktora ve bünyenize bağlı olarak hem sezeryan hem normal doğumda dikişlerin iyileşme ve rahatsızlık verme süresi değişiyor.
Benim damaryolumun 10 günde iyileştiğini düşünürsek, normal doğumda 1 aya anca oturabilmem olağandır.
Ama gelin görün ki sezeryan ya da normal doğum yapıp 5 güne iyileşen de var.
Korkunun ecele faydası yok, gelin görün ki zaten korkulacak bir şey yok.
Herhangi bi agrin sancın yoksa günde yarım saat 1 saat arası yürümeye bak..Normal doğum için yürüyüşün çok faydasi varAnne olucam ama doğum yapmaktan korkuyorum. Izledim bi kaç video doğum yapan bayanları normal doğum sezeryan suda doğum hepsini izledim ama çok korkuyorum