• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanlar

Hanımefendi görüşe saygı duymamak değil yapılan şey. Siz deseydiniz ki ben kadın doktorda çok daha rahat olacağım, bu sizin en doğal hakkınız derdik. Ama siz kocanızın isteği üzerine buna yöneliyorsunuz. Kocanız vücudunuzda söz hakkına nasıl sahip olabilir ki? evet eşinizdir hayatınızı paylaşırsınız, ancak herkesin bir sınırı var. Nasıl ki siz onun bedeni hakkında söz hakkına sahip olamazsanız oda size olamaz. Eşinizin size direttiği şey hoş değil. Olay sizin isteğinizden çıktı yani burada. Diretme var
Tabiki haklısınız ama zaten ben kendimde kadında rahat ettiğin için eşimin bayan doktor olsun demesini onaylıyorum. Ve eşimde evet erkek olmasın diyir ama söz konusu benim ve bebeğimin sağlığı olduğu zaman oda o an hangi doktor giriyorsa girer diyor zaten sadece ikimizde bayan doktor istiyoruz tabiki burda ben rahat ettiğin için eşimde kendince bayan varken niye erkek girsin dusuncesinde olduğu için

İşte bakın neden herkesin kendi görüşüne saygı duyulmuyor
Hanımefendi, her şey "onun görüşüdür" diye normalleştirilseydi, şu an hala başı açık gezen kadınlar taşlanıyor olurdu. Bazı şeyler çağ dışıdır. Cinsiyetçiliğin "o da görüştür" diye normalleştirilmesi kabul edilebilir bir şey değildir, hele bu çağda. Herkes tepkisini koymakta özgür. Bakın yardımcı olanlar da var, onlara odaklanın.

Hayır meala ben nasıl bayan doktorda rahat ediyorsam benim gibi bayan tercih eden lere tabiki faydası olsun

Tabiki haklısınız ama zaten ben kendimde kadında rahat ettiğin için eşimin bayan doktor olsun demesini onaylıyorum. Ve eşimde evet erkek olmasın diyir ama söz konusu benim ve bebeğimin sağlığı olduğu zaman oda o an hangi doktor giriyorsa girer diyor zaten sadece ikimizde bayan doktor istiyoruz tabiki burda ben rahat ettiğin için eşimde kendince bayan varken niye erkek girsin dusuncesinde olduğu için
İlk yazdıgınızda eşim KESİNLİKLE istemiyor yazdınız haminımefendi insanlar da buna tepki verdi,şimdi yok rahat edemiyorum yok erkek olsa da bebeğim saglıklı olsun fark etmez diye çeviriyorsunuz

Hanımefendi, her şey "onun görüşüdür" diye normalleştirilseydi, şu an hala başı açık gezen kadınlar taşlanıyor olurdu. Bazı şeyler çağ dışıdır. Cinsiyetçiliğin "o da görüştür" diye normalleştirilmesi kabul edilebilir bir şey değildir, hele bu çağda. Herkes tepkisini koymakta özgür. Bakın yardımcı olanlar da var, onlara odaklanın.

İlk yazdıgınızda eşim KESİNLİKLE istemiyor yazdınız haminımefendi insanlar da buna tepki verdi,şimdi yok rahat edemiyorum yok erkek olsa da bebeğim saglıklı olsun fark etmez diye çeviriyorsunuz
Kesinlikle alakası yok evet eşim istemiyor bunun. Arkasındayım ama bende istemiyorum rahat etmek açısından bişeyi cevirdigim yok yine söylüyorum tabiki o an geldiğinde önemli olan tek şey bayan veya erkek den çok işini iyi yapıyor olması

Selamünaleyküm arkadaş 31 haftalık hamileyim ilk dogumum kadın doğum nisa hastanesinda oldu çok memenun kaldım ama suanki fiyatlardan dolayı özelde yapabilecek durumda değilim ve eşim de erkek doktor kesinlekle istemiyor başakşehir şehir hastanesi çam ve şakura hastanesi doğum da erkek doktor mu yoksa cocgunlukla kadın doktormu giriyor bilgi verebilirmisiniz
Parasını ödeyeceksin özele gideceksin maalesef. Hep randevularimi erkek doktora aldım. Kadın doktorlar çıktı karşıma. Doğum da üç erkek doktor vardi. Kadın ebe Kadın hemşire vardı.. Üniversite hastanelerinde de belli bir süreden sonra almıyorlar ki hepsi dolu belki tanıdık aracılığıyla bulursunuz

Kesinlikle alakası yok evet eşim istemiyor bunun. Arkasındayım ama bende istemiyorum rahat etmek açısından bişeyi cevirdigim yok yine söylüyorum tabiki o an geldiğinde önemli olan tek şey bayan veya erkek den çok işini iyi yapıyor olması
Bu arada hep gittiğim erkek doktorlar daha iyiydi. Kadın doktorlar hep tersliyordu. Bu yüzden randevu alırken erkek doktor seçerim.

Tabiki öyle ama ben şunu anlatmaya çalışıyorum kesinlikle erkek.doktor bakamaz giremez demiyorum evet isteğimiz bayan olması önceliğimiz de o ama erkek doktorunda kendi isinj yaptiginin bilincindeyiz zaten sadece dediğim gibi bir bayan olarak bende bayan doktor olsun isterim rahat etmek için bunun karış tarafla alakası yok

eşim de erkek doktor kesinlekle istemiyor
Bu sizin mesajınızdan alıntı.

Yani, "ben daha rahat edeceğimi düşünüyorum, zaten kadın/erkek doktor olsa bile önemli olan bebeğimin sağlığı" filan demediniz. "Eşim kesinlikle istemiyor" dediniz.
Tüm bu tepkiler bundan.

Hepimizi "ben öyle demedim" diye salak yerine koymak yerine, "ben yanlış ifade ettim kusura bakmayın" deseydiniz konu kapanırdı muhtemelen.

Yani, "ben daha rahat edeceğimi düşünüyorum, zaten kadın/erkek doktor olsa bile önemli olan bebeğimin sağlığı" filan demediniz. "Eşim kesinlikle istemiyor" dediniz.
Tüm bu tepkiler bundan.
Evet eşim istemiyor erkek doktor ama tekrar söylüyorum maddi açıdan özele gidemeyiz devlette yaparsak erkek doktor girerse doğuma tabikide olmaz erkek yaptıramaz demek yerine bebek saglikli olsun işini iyi yapsın demek kalıyor geriye bunu anlatmaya çalışıyorum ve tekrar söylüyorum bende bayan doktorda daha rahat edicegimj düşünüyorum yoksa tabikide işini daha iyi yapan erkek doktor var elbette

Tamam hanımefendi siz haklısınız,bence de önemli olan bebeğiniz,böyle çağ dışı şeylere takılmayın,herkes işinde gücünde

Tüm bu tepkiler bundan.

Hepimizi "ben öyle demedim" diye salak yerine koymak yerine, "ben yanlış ifade ettim kusura bakmayın" deseydiniz konu kapanırdı muhtemelen.
Sanki biz dedik ya,kendi yazdı hala kabul etmiyor ben pes ediyorum 😅

hiç duymadım böyle birşey. Birçok polikliniğe gittim hiç böyle birşeye denk gelmedim.
Tabi tabi,poliklinik değil arkadaşım,profesörlerin hastane dışında kendi muayehanesi oluyor,oraya gidip parasını verip muayene oluyorsun,hasteneye gittiğinde de randevu falan almıyorsun doktor saatini ayarlıyor kendi giriyor ameliyat doğum her neyse,büyük şehirlerde böyle yani

Tüm bu tepkiler bundan.

Ama ben söylediğim hicbirseyi inkar etmiyorum ki zaten sadece çok acikliyoci yazmadigim için belkide birçok yere çekildi ve diğer cevaplarda eşimin istemediğini belirtip önem li olanın bebsgimin sagligi olduğunda belirttim sonuçta burda yazdığım herşey duruyor🥰

Sanki biz dedik ya,kendi yazdı hala kabul etmiyor ben pes ediyorum 😅
Hayır ben dedim kabulde ediyorum ilk attığım mesajda eşim kesinlik le erkek istemiyor yazıyor ama mesajların devamida da var yazdığım herşey duruyor 🥰

İnsanlar tıp okumaya doktor olmaya koskoca bi ömür harcıyolar ya yazık valla zihniyete bak.. çocuğunuz ilerde doktor olmak istiyorum derse sakın o koltuklarınız kabarmasın.. 21. Yüzyılda siz bence evde doğum yapın kayınvalideniz yardım etsin..
Alın boş. Bir yorum daha benim bayan doktor olmasını istemem ile çocuğumun doktor olmasında koltuklarimin kabarması vesaire bunla ne alakası var çocuğum hangi mesleği yaparsa saygıda duyarım koltuklarimda kabarır yani insalar ömür hayciyor tabiki özellike erkek doktara giden bisssuru bayan da var direk farklı yerlere çekmeye haizrda bekliyorsunuz benim bayan doktor istemem erkek doktorların işini yaomasi ile alakası yok işini bayandan daha iyi yapan bissuru erkek doktorda var

Back