Doğum yapanlar

Selamünaleyküm arkadaş 31 haftalık hamileyim ilk dogumum kadın doğum nisa hastanesinda oldu çok memenun kaldım ama suanki fiyatlardan dolayı özelde yapabilecek durumda değilim ve eşim de erkek doktor kesinlekle istemiyor başakşehir şehir hastanesi çam ve şakura hastanesi doğum da erkek doktor mu yoksa cocgunlukla kadın doktormu giriyor bilgi verebilirmisiniz

Allah akıl fikir versin size gerçekten.
Sağlıktadamı kadın erkek ayrımı olur.
Sizde sırf o istiyor diye kadın doktor arıyorsunuz.
Beyefendinin istediği özel vasıflar varsa parasına kıyıp özel hastaneye götürsün.

Ay ben senin tarafındayım farkında değil misin 😂 bir erkeğin erkek doktor istememesinin tek sebebi karıma bakmasın orasını burasını görmesin diyedir. Sende kocam istemiyor dediğin için bunları söyledim. Bebeğinden önemli değil hiçbir şey boşver bizi ☺️ İyi bir doktor olsun devlet özel kadın erkek farketmez İnşAllah sağlıkla kucağına almak nasip olur 🤲🏻
Allah razı olsun 🤲 tabiki de rabbim merhametli insanlara denk getirsin öncelikle bebeğin sağlıkla doğmasi herşeyden önemli

Nasıl oluyor unı hastanelerinde odemeyle?
Sürekli özel muayeneye gidiyorsun mesai sonrası oluyor ücret ödüyorsun bunun için ama çok değil bir dr ama acil doğum olarak girmezsen doğumda yinede para ödeniyor ani doğum başladı acil gittin o dr doğuma giriyor takipli hastası olduğun için ama birsürü öğrenci ve asistanla

Son düzenleme:
Ay ben senin tarafındayım farkında değil misin 😂 bir erkeğin erkek doktor istememesinin tek sebebi karıma bakmasın orasını burasını görmesin diyedir. Sende kocam istemiyor dediğin için bunları söyledim. Bebeğinden önemli değil hiçbir şey boşver bizi ☺️ İyi bir doktor olsun devlet özel kadın erkek farketmez İnşAllah sağlıkla kucağına almak nasip olur 🤲🏻
Hayır erkek istemiyor ama o an erkek denk gelirsede tabiki de yapicak birşey yok burda insanlarin anlamadığı şey bizim önceliğimiz bayan rahat etmek için hani soniçta bayan doktorlarımız da varya bayan olması tabiki erkek yaptirisada yapicak bişey yok öncelik bebeğin sağlığı ayrıca zaten ilk doğumumda istediğim gibi yaptim dogumumu
Amin Allah razı olsun 🤲

hiç duymadım böyle birşey. Birçok polikliniğe gittim hiç böyle birşeye denk gelmedim.

Duymamis olabilirsiniz ama rusvet suctur. Rusvetten mi bahsediyorsunuz diye ulu orta sormak da karsi tarafi suclu konumuna yerlestirmektir.

Soru sormuyor, itham ediyorsunuz. Cidden cok ayip yaptiginiz. Ozur dilemek yerine hala daha hakli gibi sacmaliginizi da savunmayin "ben duymadim" diye.

Docent ve ustu hocalara muayene olacaginiz zaman normal poliklinik randevusu yerine, ozel hoca randevusu istiyorum diye soylediginizde ozel poliklinigine yonlendirilirsiniz onlarda ucreti mukabilinde size randevu acarlar.

Ornegin kızım Hacettepe'de bir profesore (ozel pediatri diye geciyor klinigin adi) 280 liraya muayene oluyor, rutin pediatrik muayenesi.

Ornegin babam, Gazi Uni'de unlu bir kalp cerrahinin (yine prof) 25 yillik ozel hastasi, senede 1 kontrole gider en son 780 tl odedi.

Doğum şekline, doktora ve hastaneye karışma hakları yok diye düşünüyorum erkeklerin. Bu konularda yorum yapan erkekler çok itici geliyor ve böyle eşlere sahip kadınlara üzülüyorum.

Soruya gelecek olursak, devlet hastanelerinde muayeneler için randevu alırken istediğiniz doktoru seçebilirsiniz ancak normal ve sıkıntısız bir doğum süreci başlıyor ise zaten doktor değil ebeler doğum yaptırıyor diye biliyorum. Bir sıkıntı olursa veya sezaryene dönerse o zaman hangi doktor varsa o denk gelir.
Tabi doğum sürecinde gebe kadını hazırlamak için diğer sağlık uygulamaları da var. Hepsi doktorun işi değil.

Eşiniz illa takıntılı ise versin parasını, özelde doğurun. 🙈 Ama insan hali, orada da belki doktorun o gün acil bir işi çıkar , bir şey olur vs belli olmayabilir.

Doğum şekline, doktora ve hastaneye karışma hakları yok diye düşünüyorum erkeklerin. Bu konularda yorum yapan erkekler çok itici geliyor ve böyle eşlere sahip kadınlara üzülüyorum.

Soruya gelecek olursak, devlet hastanelerinde muayeneler için randevu alırken istediğiniz doktoru seçebilirsiniz ancak normal ve sıkıntısız bir doğum süreci başlıyor ise zaten doktor değil ebeler doğum yaptırıyor diye biliyorum. Bir sıkıntı olursa veya sezaryene dönerse o zaman hangi doktor varsa o denk gelir.
Tabi doğum sürecinde gebe kadını hazırlamak için diğer sağlık uygulamaları da var. Hepsi doktorun işi değil.

Eşiniz illa takıntılı ise versin parasını, özelde doğurun. 🙈 Ama insan hali, orada da belki doktorun o gün acil bir işi çıkar , bir şey olur vs belli olmayabilir.

Duymamis olabilirsiniz ama rusvet suctur. Rusvetten mi bahsediyorsunuz diye ulu orta sormak da karsi tarafi suclu konumuna yerlestirmektir.

Soru sormuyor, itham ediyorsunuz. Cidden cok ayip yaptiginiz. Ozur dilemek yerine hala daha hakli gibi sacmaliginizi da savunmayin "ben duymadim" diye.

Docent ve ustu hocalara muayene olacaginiz zaman normal poliklinik randevusu yerine, ozel hoca randevusu istiyorum diye soylediginizde ozel poliklinigine yonlendirilirsiniz onlarda ucreti mukabilinde size randevu acarlar.

Ornegin kızım Hacettepe'de bir profesore (ozel pediatri diye geciyor klinigin adi) 280 liraya muayene oluyor, rutin pediatrik muayenesi.

Ornegin babam, Gazi Uni'de unlu bir kalp cerrahinin (yine prof) 25 yillik ozel hastasi, senede 1 kontrole gider en son 780 tl odedi.
hanımefendi 'insan' gibi soru sordum bahsettiğiniz bu mu diye? Sonrasında da duymadığımı söyledim evet. Çünkü kendimde üniversite hastanesinde ameliyat oldum. Kendi doktorum gece 12de ameliyata girdiğimde evinden çıktı geldi. Herhangi bir ücret ödemedim ? yanii ? siz neyi uzatıyorsunuz ? ben size soru sormuşken siz hala daha bir suçlamayla devam ediyorsunuz. Ve evet özel dışında bir hastaneye para ödemenin adı budur. Onlar hali hazırda devletimizden bu ameliyat içinde ücret alıyorlar, muayene içinde alıyorlar, hatta sigortadan bizim üstümüzden alıyorlar. Siz neyi gerip uzatıyorsunuz ?

Öncelikle konuşurken aşalamadan samimi konustuğunuz için teşekkür ederim o an hangi doktor denk gelirse o yaptırır tabiki erkek veya bayan ikiside işini yapıyor sonuçta ilk doğumumda yenibosna nisa hastanesinde yaptım hepsi kadın ve eşim zaten imkanı.vardi bende çok rahat ettim. Ama şuan normalde de uçuk fiyatlar bu yüzden devlet Hastanesi'ne yöneldik yoksa bebeğim sağlıklı doğsun gerisi önemli değil

hanımefendi 'insan' gibi soru sordum bahsettiğiniz bu mu diye? Sonrasında da duymadığımı söyledim evet. Çünkü kendimde üniversite hastanesinde ameliyat oldum. Kendi doktorum gece 12de ameliyata girdiğimde evinden çıktı geldi. Herhangi bir ücret ödemedim ? yanii ? siz neyi uzatıyorsunuz ? ben size soru sormuşken siz hala daha bir suçlamayla devam ediyorsunuz. Ve evet özel dışında bir hastaneye para ödemenin adı budur. Onlar hali hazırda devletimizden bu ameliyat içinde ücret alıyorlar, muayene içinde alıyorlar, hatta sigortadan bizim üstümüzden alıyorlar. Siz neyi gerip uzatıyorsunuz ?

"Rusvetten mi bahsediyorsunuz"

Bu mu insan gibi soru sormak?

Bakin sizle ayni anda bebeklinick'te bilmedigi icin sormuş, insan gibi soru soran o ve benden aldigi yanita bir bakin.

Bu arada takıntılı değil sadece mümkünse bayan olsun diyor yoksa erkek denk gelirse de önemli.olan işini yapması

ne kadar irrite bir durum yarabbim. Neden özellikle kadın doktor arıyorsunuz? hakkınızdır ama neden?
benim kadın doğum doktorum 2 taneydi, ikiside erkekti. Kontrollere eşimle gittik her zaman, yeri geldi alttan kontrol edildi, kürtajıma dahi erkek doktor girdi. Eşim bir kez olsun bununla alakalı saçma sapan birşey düşünmedi.
Normal olanı bu bence de,Dr kadın olsa hemşire anestezi Dr u yada hasta bakıcı erkek olabiliyor onu da seçemezler ki

Normal olanı bu bence de,Dr kadın olsa hemşire anestezi Dr u yada hasta bakıcı erkek olabiliyor onu da seçemezler ki
Evet normalde seçilmiyormuş sadece ben ilk doğumumda gittigim hastane de hemşire asistan hasta bakıcı herşey bayandı buyuzden sordum

bu durumlar 90larda 2000lerin başında olan durumlardı. Bu tipteki insanlar çok özür diliyorum ancak kız çocuğunu okutmayıp üstüne kadın doktor arayan tiplerdir.
İşte bakin niye herkesin görüşüne saygı duyulmuyor bayan istenebilir bunun nesini anlamiyorsunuz tam tersi kızımı okuturum hatta isterim ki doktor olsun ken
bu durumlar 90larda 2000lerin başında olan durumlardı. Bu tipteki insanlar çok özür diliyorum ancak kız çocuğunu okutmayıp üstüne kadın dokto

İşte bakın neden herkesin kendi görüşüne saygı duyulmuyor tam tersi ben kızımı okutmak isterim hatta doktor olsunda isterim kendi hem cinsine faydası olsun bunda kötü bişey oldugunu ben düsünmüyorum herkesin görüşüne de saygı duyuyorum

Ben rahat etme kısmını da anlamıyorum yani doktor doktordur araştırırsın ve aklına uyan doktora gidersin kadın erkek ne fark eder insan değil mi görevini yapıyor,bazıları ne gözle bakıyor doktora anlamıyorum,aman erkek doktor rahat edemem diye kaçmak bana garip geliyor

İşte bakin niye herkesin görüşüne saygı duyulmuyor bayan istenebilir bunun nesini anlamiyorsunuz tam tersi kızımı okuturum hatta isterim ki doktor olsun ken
Hanımefendi görüşe saygı duymamak değil yapılan şey. Siz deseydiniz ki ben kadın doktorda çok daha rahat olacağım, bu sizin en doğal hakkınız derdik. Ama siz kocanızın isteği üzerine buna yöneliyorsunuz. Kocanız vücudunuzda söz hakkına nasıl sahip olabilir ki? evet eşinizdir hayatınızı paylaşırsınız, ancak herkesin bir sınırı var. Nasıl ki siz onun bedeni hakkında söz hakkına sahip olamazsanız oda size olamaz. Eşinizin size direttiği şey hoş değil. Olay sizin isteğinizden çıktı yani burada. Diretme var

İşte bakın neden herkesin kendi görüşüne saygı duyulmuyor tam tersi ben kızımı okutmak isterim hatta doktor olsunda isterim kendi hem cinsine faydası olsun bunda kötü bişey oldugunu ben düsünmüyorum herkesin görüşüne de saygı duyuyorum
Kızım okusun doktor olsun hemcinsine faydası olsun mu 🙇🏻‍♀️ kadınlar kadınlara erkekler erkeklere baksın yani

X