Dogum yapanlar, sanci nasil geliyor? nasil bir agri?

Celisuenis

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
1.431
20
643
Fransa
Arkadaslar 37. haftamdayim, suan ssancim yok ama sanci nasil bir agri? bilgi verirmisiniz? Kimisi adet sancisi gibi oluyor diyor kimisi bel agrisi olarak geliyor diyor. Kimisi igne batmis gibi oluyor. Sizinki nasil oldu doguma yakin?

arkadaşım tşkrl süper bi konu açmışsın
bende günlerdir bunu araştırıyrum
ama yaşamadan öğrenemiycez galiba
bu arada inşllah kolay bi doğum yaparsın ..

arkadaşım tşkrl süper bi konu açmışsın
bende günlerdir bunu araştırıyrum
ama yaşamadan öğrenemiycez galiba
bu arada inşllah kolay bi doğum yaparsın ..

evet canim bende çok merak ediyorum bunu, dogum yapan arkadaslar yazarsa cevap çok iyi olur :) insaallah hepimizin dogumu kolay olur.a.s.

yaa doğum yapan arkadaşlar ben de 38. haftadayım ve bazı ağrılarım var bundan sonra mı gelecek gerçek ağrılar merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim:)

benim ağrılarım şiddetli gaz sancısı gibiydi gelip geçiyodu ama uyutmuyodu hiçbir şekilde

slm bende 37. haftadayım ve sancılarım yeni başladı arada gelip gidiyo ama zamanın geldini nasıl anlıcaz bende çok merak ediyorum ...

Ben 15 ay önce gece 4.30 da normal doğum sancısıyla gittim malesef sezeryan olmak zorunda kaldım.
O gün gün içerisinde anlamıştım en geç sabaha kadar hastaneye gidiceğimi. Yavaş yavaş değişik sancılar hissettim ara ara gelip gidiyordu ama iki sancının arası ilk başlarda bayağı uzundu. Gece eve geldik eşime ben bu gece doğurucam son kalan işleri yapalım dedim sonra banyo falan yaptım uyumaya çalıştım ama iki sancı arası artık 7-8 dakika olmaya başladı toparlanıp hastaneye gittik. Ama benim yaşadığım sancı regli dönemindekinden bile hafifti aralıkları kısa olmasa anlamicatim nerdeyse. Sancıyı çok şiddetli beklemeyin önemli olan kaç dakikada gelip gittiği. Bende çok merak ediyordum ya anlamazsam diye ama o değişikliği hissediyorsunuz zaten.. Hepinize kolay doğumlar.

gerçek doğum sancısı belden başlar.5 dk ya bir gelir ve yaklaşık 1 dk sürer beldeki ağrı.yanlız pwk rahatsızlık vermez bu ilk gebeliğini yaşayanlarda biraz uzundur.yani 5 dk da bir gelip 1 dk süren ağrı 5-6 st sürebilir benim öyle olmuştu.tam tamına saatime bakıyodum çünki 5 dk da bir geliyo tam 1 dk sürüyordu baktım 2-3 st dir bu sancı böyle gitti hazırlığımı yaptım hastaneye gittim açıklık 3 cm dediler .sonra sancı araları sıklaştı 3 dk ya bir gelmeye başladı derken 2 dk ya bir ve birde bakmışım ki ilk sancının üzerinden tam 12 st geçti ve ben doğurdum:) bana inanılmaz gelen şey allahım ne mükemmel ne düzenli bir şeydi sancımın tam 5 dk da bir gelmesi 1 dk sürmesi evet aynen böyle oluyo:) ben bunu bildiğim için hiç paniklemedim:)

benim sancılarımda önce 10dk la başladı sonra 7 5 2 3 değişik şekillerde sürdü 4.de sancım başladı birgün önce ertesi sabaha kadar sancı çektim hiç uyumadım uyuyamadım ama öyle dayanılmayacak gibi değil sonra hasteneye gittim zaten 2 santim açılmama vardı 1gün önceden 3 santim olmuş kan geldi dr yanındayken sonra sezeryana aldılar normal doğum için gittim boşuna sancı çekmişim

benim iki gün hafiften belim ağrıdı sonra üçüncü gün nişan geldi ama belimdeki ağrılar sıklaşıp kasıklarımda da ağrı başladı zaten sonra suyum gelince anladım ki doğum baya yaklaştı. sancılar giderek sıklaşıyor ama herkesin çok şiddetli olmayabilir. benim çok şiddetli değildi. yalnız doğumdan önceki son bir saat gayet şiddetli olmaya başladı zaten o acıyla da ıkınıyosun ve bebeğin dünyaya geliveriyo. zor olan kısım sadece doğumdan önceki bir iki saat yani.

normal doğum için hiç bir engelim yoktu.ama kendi isteğim üzerine sezeryan oldum.sezeyandan 1 gün önce sancılarım geliyodu.ama ben doğum sancısı olduğunu anlamıyodum.saat tutuyodum sancılarım sıklaşıyodu.neyse beni hastaneye götürdüler.ebe alttan muayene edip açılma varmı diye kontrol etmek istedi ama ben muayene ettiremedim.alttan muayene ettiremeyince ebe sezeryanı seçerek en doğru tercihi yapmışsınn dedi :)) yarın sabah 7de gel ilk seni sezeryana alalım dedi.doğumun yaklaşmış.gece bişey olursa hemen gelin,gece doğumun olabilir dedi.sabaha kadar sancılarım devam etti.sancım adet sancısı gibiydi şiddetli değildi.sabaha kadar dua ettim gelmesin diye.çok korkuyordum normal doğumdan.neyse zorla sabahı ettim.hemen sezeryana aldılar beni.ve dünyalar tatlısı prensesim geldi dünyaya...Allah hepinize kolaylık versin.bir nefeste kurtarsın inşallah...

sevgili hamişler kesinlikle normal doğumdan korkmayın ben ağrı eşiği çok düşük olan bir bayanım Allah kimseye çekemeyeceğinden fazla yük yüklemiyor gerçekten doğumum çok kolay oldu bi sabah adet sancısından hafif bi sancıyla uyandım hiç önemsemedim günüme 20 gün vardı sonra sancılar biraz şiddetlendi ama yinede hafif sıklaştı ve nişanım geldi hastaneye gittik 9 cm açılmam varmış bir gün önce sabahtan akşama kadar yürümek zorunda kalmıştım sanırım ondan erken doğum oldu yarım saate varmadan doda doğurdum normal doğum çok farklı bi duygu mutlaka yaşamalısınız sezeryan fln bana çok yapay geliyor göbeğinin kesildiğini bile gördüm bebeğimi ilk ben kucağıma aldım çok güzeldi hayırlı doğumlar

Son düzenleme:
canim sanirim kisiden kisiye degisiyor dogum sancıları, kimisi belde baslayıp kasıga dogru yayılan agrılar seklinde kimisi adet sancısı gibi, benim ki adet sancısı gibi ilk baska saatte bir yarım saatte bir aynı siddette agrı geliyor bu mu acaba derken agrı gidiveriyor yarım saat sonra tekrar derken agrılar sıklasıyor benim sabah baslamıstı aksam 8'e dogru sıklasmıstı gece 11.3o da da dogurmustum hayırlı dogumlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…