Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ezra2001

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
3.546
0
116
48
İzmir
Ewet ocak anneleri,
yarımız aralık annesi olduk,yarımızda ocak annesi olacak,
9 aydır hamilelikle ilgili paylaşımlarda bulunduk,birbirimize destek olduk,şimdide bebeklerle ilgili paylaşımda bulunmaya ne dersiniz,eminim hepimizin birbirine yardımcı olacağı birşeyler wardır,bizler aralıkta doğum yapanlar belkide ocakta doğum yapacak arkadaşlarımıza tecrübelerimizle yardımcı olabiliriz:CüvCüv:

Hadi bakalım doğum yapan anneler ,bebeklerinizle ilgili ne gibi sorunlarınız war:CüvCüv:

ilk sorunu ben paylaşayım kızlar,
bebeklerinize su werıomusunuz,dr lar ısrarla sütten başka birşey vermeyin demelerine rağmen,etrafımda son zamanda su werilmeyen bebeklerde böbrek problemi olduğunu duyuyorum,benimde aklım karıştı,

ay canım sakın su verme ilk altı ay sadce ann e süü onun içide hesey var sen etraftan duyduklarına bakma druna güven

bu su problemi biz de de dert teyzem tutturdu doktor ne bilir biz size su verdik!!!die yazık çocuğa ölcek susuzluktan zaten süte de doymuo çocuk bak hep aç ,yetmio sütün dio!!!ayyy patlıorum yanii ama dokroelar emen çocuğa su vermeye gerek yok dio mama alanlarda öğün arası içirmek gerekiomuş..

mamayı bağırsak eritemediği için su wermek gerekıomuş yoksa kabız oluolar,ama süt te emseler ardından 2 çay kaşığı süt werın dıolar,bende düşünuorum,bir insan 6 ay su içmese nasıl olur ya,benim annemde herkeste etrafımdakı bizler böle yetiştirdik kötümü oldu,su wermezsen 2 kaşık içi kurur dıolar,
ayrıca wermezsem içimde şüphe kalıcak bişey olursa die,ama 2 kaşık suyun bir zararı olmaz gibi gelıo,sanırım ben wericem,büyük sözü dinlicem

bende şimdiye kadar su vermedim arkadaşlar. annemler başlarda verilir falan dediler ama ben verme taraftarı değilim.
bu arada sezeryan olduğum için sütüm yetmiyo arada mamada veriyorum bebişime. böbrek problemi olabileceğini daha önce hiç duymamıştım. içme kurt düştü. vermesek bi problem olurmu acaba?

taze anneler, nette bulduğum bir yazıyı paylaşayım sizlerle, uyup uymamak size kalmış ;)

*netten alıntıdır*

Soru: Yeni doğan bebeğimi emziriyorum. Annem bebeğime her gün su vermem gerektiğini söylüyor. Bebek için su tehlikeli mi? Bebeğime her gün su vermeli miyim?

Cevap: Yeni doğanlara su vermek çok fazla tavsiye edilmez. Su besin değeri olmayan ve bebeğin karnını tok tutan bir besindir. Dolayısıyla bebeğin midesini boş kalorili suyla doldurmanın bir anlamı yoktur. sık su içen bebek daha az emer ve dolayısıyla annenin süt üretimi azalır. bebeklerin 4-6 aylık oluncaya kadar tüm gereksinimleri anne sütünden sağlanmaktadır.

1677 anne ve bebekle yapılan bir araştırmada annelerin %25 inin bebeklerine su verdiği ortaya çıkmıştır. Bu beslenme gereksizdir ve bebeğiniz için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. ( Pediatrics and Adolescent Medicine Arşivi. 1997;151:830-32).

esracım başlık güzel olmuş canım , bende su verme taraftarı değilim, dediğin gibi bende hiç duymadım böbrek sorunu olabileceğini, eskiler vermişler ama onlarda çok çok az veriyorlarmış sanırım

ayça tşk ederrim bilgi için,ama benim de içimde bir kurt war hfzhfz gibi,2 çay kaşığı günde bi kaç kere sanırım midesini çok doldurmaz sanırım,benimki maşallah zaten her an emio cuk cuk,midesini genişletti,

ekinsu gaz problemi ne oldu sizin,msjımı aldın dimi

ayça tşk ederrim bilgi için,ama benim de içimde bir kurt war hfzhfz gibi,2 çay kaşığı günde bi kaç kere sanırım midesini çok doldurmaz sanırım,benimki maşallah zaten her an emio cuk cuk,midesini genişletti,

ekinsu gaz problemi ne oldu sizin,msjımı aldın dimi

esracım su vermene gerek yok çocuğun içi kurumaz canım anne sütü yeterince su da içeriyor susadığını düşündüğünde de emzirmen yeterli
inannacım sütün yetmediğine sadece tartı karar verir teyzeni boşvercanım bebek sadece açken ağlamaz başka sıkıntısı olduğundan da ağlar.memeyi hep emmek istemesi reflez olduğundan 1 yaşını geçene kadar refleks olarak emer herşeyi bebişler
ya bizim de acaip gaz sıkıntımız var kızlar sabaha kadar ayaktayım ege beni mahvetti gözlerimi görseniz korkarsınız.gündüz iyi rahat uyuyor.gece sabahlıyoruz.

benim kadın dogum doktorum bir cay bardagı kaynamıs suya bir kesme seker at her gün iki cay kasıgı ver dedi serum etkisi yapıyomus.....dün cocuk doktorum da bir cay bardagı kaynamıs suya limon sık öyle ver dedi kafam karıstı ben vermek taraftarı degilim annemde basımın etini yiyo ben 4 cocuk büyüttüm acemi ettiniz beni bu cocuk 6 ay su içmeden nasıl durun 2 kasık sudan nolur diyo....zaten 1 cay bardagı suyu anca 10 günde bitirir....

nazlıcan nasılsın canım ,egecikte iyidir umarım..başka sağlık problemi yok değilmi ,gazı olsun başka biye olmasında..
ben hiç su vermedim şimdiye kadar aklıma da gelmedi zaten,anne sütünden karşılıyor diye..

bizde de kusma sorunu var,tıkabasa emince herhalde fazlanı geleni çıkarıyor ,bez kıyafet dayanmıyor hiç..

kızlar birkaç sorum var ...
bizim 8.günümüz hala göbegimiz düşmedi sizin kaç günde düştü göbek bakımını ne ile yapıyorsunuz ben alkol damlatıyorum göbegi düşmediği içinde banyo yaptıramadık siz banyo için göbeginin düşmesini mi beklediniz...
iki saatte mi emziriyosunuz uyanınca mı dogum yaptıgım hastanede ki cocuk doktoru 2 saatte bir mutlaka uyandır emsin dedi ama ne yaptıysak uyanmıyodu.....dün gittigimiz oglusumuzun gercek cocuk doktoru da uyandırmayın acıktıgında zaten uyanır emer dedi....
lafa bak gercek cocuk doktorukaydirigubbakcemile3sanki öbürü yalancıydı neyse işte anlamıssnızdır...

montecim bizimde bugün 8. gün hala düşmedi göbeğimiz, sabah akşam alkolle temizliyorum yani alttan üstten bezi değdiriyorum biraz sıvı şekilde bol alkolle, emzirmeye gelince ben acıktıkça veriyorum dr öyle dedi sadece eğer çok uyursa 3 saati geçirme uyandır ver dedi ama henüz uyandırmaya gerek kalmadı, bazen 1 bazen 2 saatte bir uyanıyor çünkü

kızlar bizim hanımın göbee 8.gün düştü ama ben hastaneden geldiğimizden beri hergün duş yaptırıorum,çocuk kendine gelgi valla suyla..tavsiye ediorum.
bu arada bende son 2 gün uyumadım gececi oldu nil ama bugün 2 saat dışında uyutmadım şu an gözleri kapanıo kucaamda ama olsun gece uyusun azcık valla sinir oldun..
gazı içinde bugün 1 kaşık rezene verdim ,mestil vermişti doktor ama bi yerde yasaklanmış die okudum ,korktum,rezene süper hemen pırtlattıo kızımı:))
benim bi sorunum da prima ,bacak arasından 2 seferdir kakası çıkıo,var mı bizim gibi olan??
ay allahım bu günleri de gördük ya:)))

esracım bu konuyu açmakla çok iyi yapmışsın canım
biz dün dr'a gittik kızımın göbeği 15. gün düştü ama hala göbeğinden sarımsı bi sıvı geliyor ve göbeği çok şiş kızım göbek fıtığı olmuş çok ağlıyor meleğim dr 15 gün bekleyelim geçmezse müdahale ederiz dedi offf çok minik daha
hamileyken böbrek kanallarında genişleme vardı ya dün usg çektirdik iyileşmişmi diye sol böbreğinde genişleme devam ediyormuş bide bu var
gazdan mosmor oluyor meleğim şaşırdık kaldık inan ki geldi mi üstüste gelir derler ya aynen öyle
ben kızıma su vermiyorum esracım ilk kızımada vermemiştim dr vermeyin anne sütü ona yeter diyor bende vermiyorum

benim 1 sorunum daha var..
sol mememi doğru alamıo kızım bi kaç gündür ve canım çook acıo ,naapabilirim??

bizim göbeğimiz 10.günde düştü, göbeği düşmeden de yıkamamıştım..

inanna primadaki dert bende de var, üst tarafından çişi geçiyor hep ,bezmi büyük geliyor anlamadım..
göğüs içinde ayva çekirdeklerini biraz suyla birkaç saat beklet o su sonra jelleşiyor ,göğüslerine sür rahatlatacaktır,ben denedim iyi geldi..

zeynep çok geçmiş olsun allahım şifa versin canım..

amannn nelerle uğraşır hale gelmişiz. benim oğlanda bezi açıldımı çişini yapıyor üstünü değiştirmekten bi hal oldum hele geceleri daha da zor geliyor. bende artık bezini açınca pipisini kapatıyorum böylelikte kurtulmuş oldum :)) o da yapmamaya başladı pipisi kapanınca. su konusuna gelince de hastaneden çıkarken günde yarım çay bardağı su verin dediler hangisi doğru ayy bunların hepsi doktor değil mi biri öyle diyo biri böyle anlamadım valla.

Back
X