(¯`¸·´¯)Doğum yapan kedinin plesentası içerde kalırsa-Yardım(¯`·¸´¯)

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
116
51
İstanbul
Kedim bugün birisi ölü, 5 yavru dünyaya getirdi.Doğum sırasında yanındaydım.Arasıra kısacık aralarla dışarı çıktım.3 yavrunun plesentasını yedi ama ölü doğanla sonrakini yediğini görmedim.Galiba içinde kaldı.Bildiğim kadarıyla zararlı olabilir bu durum kızıma.Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Canımcım şimdi veterinerime telefon açıp durumu anlattım. Büyük olasılıkla plesentayı yemiştir diyor ama yemediyse ve içerde kaldıysa vücut onu atabilir diyor. Eğer atamazsa tabiki tehlikeliymiş.

Eğer kedide ıkınma , halsizlik, iştahsızlık olursa hemen veterinere götürmen gerek. Ultrasonla bakıp görebilirlermiş. Plesenta içerdeyse ya alınır yada ilaç tedavisi yapılır diyor. Bence sıkı bir takibe al kediciğini.

İnşallah yemiştir. İyi haberlerini bekliyorum
a.s.

Kedim bugün birisi ölü, 5 yavru dünyaya getirdi.Doğum sırasında yanındaydım.Arasıra kısacık aralarla dışarı çıktım.3 yavrunun plesentasını yedi ama ölü doğanla sonrakini yediğini görmedim.Galiba içinde kaldı.Bildiğim kadarıyla zararlı olabilir bu durum kızıma.Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

canım,bence de kedini veterinere götür ya içinde kaldıysa bunu bilemezsin herhalde röntgende ortaya çıkar ,kedişin iyi olur sevgiler...

canım,bence de kedini veterinere götür ya içinde kaldıysa bunu bilemezsin herhalde röntgende ortaya çıkar ,kedişin iyi olur sevgiler...

Canım buralara yabancıyım ve internetten aradım veteriner kliniği bulamadım.Önceden oturuğum yerde sokakta bulduğum kedicikleri tedavi ettirdiğim bir veteriner hekim var.Çok uzakta olduğundan elim kolum bağlı yani.Yarın sabah eşim götürebilir inşallah:(

Alıntıdır. Doğum sırasında dikkat edilmesi gereken şeylerden biriside her yavru ie birlikte düşmesi gereken plesanta artığıdır. Bunun takibi önemlidir çünkü herhangi bir plesanta artığının içerise kalması daha sonra ciddi sorunlara yol açabilir.

Doğum sırasında veya doğumdan sonra annenin doğum artıklarını yemesine izin vermeyin. Gerçi anne için bir zararı yoktur ama bu onun kusmasına sebeb olabilir.

Doğum sırasında bazı kedilerin aşırı yorgunluk, stres yada kıskançlıktan sahiplerini bile kabul etmeyebileceğini düşünerek dikkatli olun.

Eğer anne doğumdan sonra yerinden kalkmakta zorlanıyor veya hiç kalkamıyorsa, halsizlik ve bitkinlik artarak devam ediyorsa hiç zaman yitirmeden veteriner hekiminizi arayın. Bu durum çok ciddi sonuçlar doğurabilir ve hatta anneyi dahi kaybedebilirsiniz.

Doğum bittikten sonrada anneden bir müddet daha akıntıların olması normaldir. Ancak bu süre çok uzarsa (20-30 gün) veteriner hekiminizle görüşmeyi ihmal etmeyin.

Sağolsun eşim taşıma kafesimizi rica üzerine oğlumuzu evlatlık alan arkadaşa verdiği için kızımı götürmeye çalışmamız ürkmesi ve yatağın altına saklanmasıyla sonuçlandı:(((
Yavrular sessiz, yalnızlar.Kızım inliyor ve hızlı hızlı nefes alıyor. Ben elim kolum bağlı sabahı bekliyorum.sık sık tuvalete gidip biraz yapıp geliyor.Gündüz süt içmişti artık ne su ,ne süt, ne yemek yiyor.Yatağın altına girmiş oturuyor.

Canlarım sağolun ilgilenmişsiniz.Size başımıza gelenleri anlatayım ama önce müjdemi vereyim kızım yavrularından vazgeçmedi,hepsi iyi:))
Dün geceyi tahmin edeceğiniz gibi yavrularla ,kızım arasında mekik dokuyarak ,ağlayarak,geçirdim. Benim çabalarımla bebekler anne sütü emdiler az da olsa.Kızım sürekli inliyordu, aklıma içeride ölü bebek kalmış olabileceği geldi.İncitmeden elle kontrol ettiğimde, şüphelerimin gerçek olabileceğini anladım.Daha da çaresiz bir şekilde internetten gece gidebileceğimiz veteriner kliniği aradım.Her tuvalete gidişinde peşinden gitiim acaba ıkınırken plesentayı ve varsa ölü bebeği düşürebilir diye düşündüm.Neyse fazla uzatmayayım en sonunda karar verdim bildiğim tek yere avcılardaki bütün kedilerimi ameliyat vs. eden kliniğe gidecektim.Yalnız 2 problemimiz vardı;
Birincisi Avcılar buraya çok uzaktı ,ikincisi taşıma kafesimiz henüz elimize ulaşmamıştı.Neyse en sonunda saat beşbuçuk civarı eşimi uyanırdım git al ve gel dedim.
Gitti saat 6:30 da yola çıktık yavrular başka bir sepette ,kızım kafeste.Yol bitmek bilmedi.En sonunda veteriner hekime ulaştım tamam arkadaş orada dedi siz gidin.
Zamanla yarışıyorum yavrular aç kızım acı çekiyor.Zili çalıyor eşim açan yok.Bir hırsla indim arabadan üstüste bastım zile kibarlığın sırası değil.Uykulu bir bey açtı kapıyı bir çırpıda anlattık durumu fakülteye gidin tadilat var burada ameliyat yapamayız dedi.Fakülteye gittik.Saat 8:30 a kadar bekliycez çaresiz.Hemen birilerini bulduk ilgilendiler.Elle muayene ,ultrason derken ameliyata aldılar kızımı.Muayene sırasında o kadar acı çektiki bir daha yüzüme bakmaz diye düşündüm.Çünkü patilerini tutma görevi bana düşmüştü.Eşim bebeklere biberon ve anne sütünün eş değeri bir mama aldı.Hiç olmazsa midelerine bir iki damla bir şey gitsin dedik.Yeni doğanlar fazla yaşayamıyorlar ya aç kalınca.Neyse kızım ameliyattan çıktığında, 2 ölü yavruyla birlikte rahmini ve yumurtalıklarını aldıklarını söylediler.Yavruları gördüm kızlar.:((Aldık henüz narkozda olan kızımı eve getirdik ama zabdetmek ne mümkün.Daha öncede 2 kez başka kedilerimde de yaşadığımdan tecrübeliydim ama kızım beni çok zorladı.Kızlar o kadar korktum ki yavrularına bakmak istemez diye,yavrum, şefkatli kızım ayılır ayılmaz dikişmiş, acıymış hiç umursamadan yavrularına kucak açtı.O ayılana kadar ben, hem uykusuzluk, hem stresten, eşimle,sürpriz yapıp gelmiş olan kardeşime kök söktürdüm.Ayy kızlar var ya nasıl tahammül etmişler, şimdi şaşırıyorum:))Neyse fiyat olarak ameliyat ,ultrason,ilaçlardı ,mamaydı galiba 300 ytl masraf çıktı, bilgi olsun diye söylüyorum. Yeterki kızımız ve yavrular iyileşsin de :)
Yalnız, başının çevresine plastik bir şey taktıkları için, yavruları yalayamıyor ve yarın bir şey yiyebileceğini sanmıyorum.Bebekleri ara sıra yine biz besliyoruz ve çişlerini yaptırıyoruz:))Hep ellerimize işediler eşşekler:)) Şeniz Şuanda içi kürklü ,nubuk kabanımın üstünde keyif yapıyorlar :roflol::roflol:

Son düzenleme:
Sabaha kadar yine başında bekledim.Mama yedi ,su içti,süt içti kızım.:))Yavruları ilk hazırladığı yere taşıdım kızımın isteği üzere:))Baktım yavruların kafalarından yakalamaya çalışıyor anladım yerdeğiştirmek istediğini:) gardrobumun içine taşıdım.Gayet memnunlar:)Oturma odamda ,demek rahatsız oldu gürültüden.
Hergün iğneye gideceğiz.Araba sarsacak diye korkuyorum.Yavrular da kızımda iyiler.Bir de yarası iyileşse tamamdır.Kısırlaştırmaya gelince:) Mecburi oldu aslında ben kıyamamıştım.Ama yavrular karnında ölünce ve çürümeye başlayınca ameliyat ettiler.Neyse kızım anne oldu ya ,o kadar üzülmüyorum.doğum esnasında bile telefonuma çektim :)Fotoğrafta çektim en yakın zamanda eklerim.Gerçi pek belli olmuyorlar :) :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Bu gün yine bir macerayla veteriner kliniğine gittik iğneleri için.Ateşi çıktığı için serum taktılar.Bebeklerin üçü çok iyi durumda biri biraz güçsüz gibi.Genelde zaten bir yavru zayıf kalıyor diğerlerinden.Ben onu yaşatmak için elimden geleni yapacağım .Gerçi kızımda tamamen dışlamış değil.Kızımla gurur duyuyorum çok iyi bir anne, hem veteriner hekim teyzelerinden de çok iltifat aldı:))Çok yumuşak huylu, tatlı bir kız dediler :hooray:
Gözüm üstlerinde, kızım yavruların başından ayrılmak istemiyor o yüzden gardrobumun içine uzatıp yediriyorum:))Guruldamaya başlıyor hemen Şeniz :)) Yarın, adresini aldığımız daha yakın bir veteriner kliniğe götüreceğiz.Hepinize desteğiniz için, çok ama çok teşekkür ederim ,çok ihtiyacım vardı. a.s. a.s.

Birkaç gün bakamadım nete misafirim vardı, yeni gördüm yazdıklarını. Ah canım ya neler yaşamışsın çok üzüldüm :(( gelmiş geçmiş olsun allah acısını göstermesin hiçbirinin ve sağlıklı uzun ömür versin. Kediciğinin şansı varmışki senin gibi birine düşmüş. Eşini de seni de kutluyorum canlıya verdiğiniz değerden dolayı.

Evimizde beslediğimiz hayvanlarımız bizim evlatlarımız gibiler. Son günlerde ne kadar üzülüp yorulduğunu tahmin ediyorum.Bende doğum sonrası anneyi kılpayı kurtarmıştım. Sevgin ve duyarlılığın hem kedinin hemde bebişlerin hayatını kurtardı. Seni kucaklıyor ve öpüyorum canım.a.s. :nazar:

Bizi haberdar et gelişmelerden.

Canlarım kızım çok iştahsız .Zorla birazcık yedirebiliyorum.Kokluyor sonra yüzünü çeviriyor.Ateş sorunumuz kalmadı şimdilik.Zaten antibiyotik 3. günden sonra etkisini gösterirmiş.
Şu iştahsızlık sorununu hemen çözmezsem kötü şeyler olabilir diye düşünüyorum.Yavrular çok şekerler.Biri zayıf diğerlerine göreüstelik biberonu da inat etti emmiyorBen de hırpalamamak için zorlamıyorum inatçı yaramazı.Annesinin yanında olmasını sağlıyorum annesini ilgilenmesini sağlıyorum.Arasıra ayağıyla yavaşça uzaklaştırıyor yanından ama izin vermem bebişimin dışlanmasına.Bebişlerin üçü ,avucumda biberonla beslerken cızırtı şeklinde gurulduyorlar:))Cııızzz cııızzz cızzzzz cızzz :)))Yerim ben onlarıııııııııı:)
Bu gün kızıma zeytin aldım belki onu yer diye ama malesef kuşbaşı et,konserve mama,böbrek,kuru mama ,yavru kedi maması hepsini denedim yemiyor.Su içtiğini de görmüyorum.Hasta gibi görünmüyor ama durgun ,uyuyor pek dolaşmaya çıkmıyor.Peynir ve sütü de bıraktı.Dediğim gibi zorla bir parça mama ,birazcık süt içirebildim.Ayrıca dün geceden beri tuvalete de gitmedi.
Yarın bir düzelme olmazsa büyük ihtimal (eşim şehir dışından dönerse)veteriner hekime gideceğiz.

Çok zor ama, birazcık bebeklerin mamasından içirdim.Ağzını kilitliyor, direniyor .Katı yiyecek hiç yemedi denebilir.Az önce yanlarındaydım.Bebeklerin durumu iyi görünüyor.Tek tesellim bu .

Canım iştahının olmaması doğal gibi geliyor bana, kısırlaştırdıktan sonra yani ameliyetdan sonra ve antibiyotik alınca benimkilerde pek bişi yemezdi. Üstelik hayvancağız baya büyük bişey atlatttı. İnşallah iyileşicek, dularım sizinle...

Telefonla veterinere danışabiliyomusun? Bu iştahsızlık konusunda ne diyor? Benim veterinere sorarım istersen.

Canım iştahının olmaması doğal gibi geliyor bana, kısırlaştırdıktan sonra yani ameliyetdan sonra ve antibiyotik alınca benimkilerde pek bişi yemezdi. Üstelik hayvancağız baya büyük bişey atlatttı. İnşallah iyileşicek, dularım sizinle...

Telefonla veterinere danışabiliyomusun? Bu iştahsızlık konusunda ne diyor? Benim veterinere sorarım istersen.

Canım aslında bugün eşim şehir dışına çıkmasaydı götürecektik yine, ama malesef eve gelmeden gitti.
İştahı önceden vardı bu 2 gündür böyle niyeyse.Yani önceden uzatınca yiyordu, şimdi zorla bir lokma birşey verebiliyorum.Bebeklerin karınları şiş, kaka yaptıklarını görmedim zamanımın çoğunu yanlarında geçirmeme rağmen.Anneleri yalıyor ona dikkat ettim .Arasıra ben de yağlı pamukla masaj yapıyorum.Çiş yapıyorlar ama kaka yok.:uhm: Canım benim için bu iyiliği yaparsan çok minnettar kalırım, sakıncası yoksa sorar mısın?Su da içmiyor ve dünden beri tuvalete gitmedi.Sabah vitaminini verdik eşimle.Antibiyotiğe de devam.Ateş yok, bazen aksine soğuk olduğunu görüyorum.Hemen ısınmasını sağlıyorum.Fazla sıcakta durmamasına da dikkat ediyorum ateşi çıkar diye.İşte böyle canım.

Dünden beri su içtiğini görmedim.Uzatınca içmiyor bugün birazcık yoğurt yedirdim.Bir tatlı kaşığı ancak yedi.Yine bir tatlı kaşığı kadar kıttymılk içirdim.:(Oturmuş ağlıyorum .Bebeklerini emziriyor yorgun görünüyor.Ümidimi kaybetmeye başladım.yarına kadar bir şey olmaz umarım veteriner hekime götüreceğiz.Antibiyotiğini de veremedim.Vitamininide.Yarası olmasa kucağıma alıp zorla içireceğim,yedireceğim.Yarası patlar iye korkuyorum.oooffffffffffffffffff.Tuvalete de gitmiyor.Beceremedim.

Yazını okur okumaz aradım veterinerimi. İştahsızlıklar birlikte hiç kıpırdamadan yatıyorsa, kusuyorsa, vücudu soğuksa hemen bir veterinere götürsün diyor.Ameliyat sonrası iştahsızlık doğalmış ama hiçbişi yiyip içmiyorsa sorun olabilir diyor. Seni korkutmak istemiyorum canım, bu illaki kötü şeyler olacağını göstermez sadece tedbirli ol.

Birde antibiyotiğini aksatmaman gerekiyormuş, keşke depo etkili iğne olanından yaptırsaydın. Şuan ne kadar zor bir durumda olduğunu tahmin ediyorum :((

Ameliyatı yapan veterinerle bağlantı kurup tüm ayrıntısıyla durumu sorsun diyor benim veterinerim. Kendisi yapmadığı için fazlaca ezbere konuşmak olur diyip genel şeyler söyledi.

Bebeklerini emzirmesi bana sakıncalı gibi geldi yani zaten beslenemiyor birde emzirirse iyice halsiz düşer. Vücudunda kalsiyum eksilmesi komaya sebep oluyor ben yaşadım bunu. Bence emmelerine fazlaca izin verme.Allah yardımcın olsun :(

Canım ben de geçen gün serum taktıkları yeri aradım, az önce.Yarın kliniğe yatırıyoruz büyük ihtimal.Ben yarasından dolayı fazla zorlayamıyordum.Veteriner hanım yaranın bu günlerde korkulacak durumda olmadığını, kaynamaya başladığını söyledi.Ben de hemen biberona su doldurup, ensesinden tutup içirdim biraz.Sonra biraz dolaştı evin içinde, yalpalama yok.Bir kez daha su içirdim.Sonra tuvalete gitti çişini yaptı.Veteriner hekim içerde parça kalmış olabilir dedi.Veterinerlik fakültesinde ameliyat etmişlerdi.Oraya numarayı bulup telefon etsem bile, kimle görüşeceğimi bilmiyorum.Doktoru görmedik bile.Cuma günü kontrolü var, benim korkum geç kalmış olmak.Neyse antibiyotiğini de içirdim,su içirdim,yoğurt yedirdim biraz ,az önce de kendi isteğiyle bebek maması içti biraz.Umarım kızım bana naz yapıyordur.Deli tavuğa döndüm ,stresten adetim gecikti,sürekli ağlıyorum, çok zor bir olay.Bundan önce de ameliyat geçiren kedilerim olmuştu, hiç böyle sorun yaşamamıştım.İnan ölü bebeklerden bile kendimi sorumlu tutuyorum, sonradan farkına varıyorum saçmaladığımın.Bebeklerden üçünü biberonnla besleyip çok ağladıkları için annelerini yanına koymak zorunda kalıyorum.Zaten onlar ağladıkça kızımın gözü bizde kalıyor.Memede biraz emip uyuyorlar zaten.Benimde aklıma gelmişti aslında daha da halsiz düşebileceği.Şimdilik başka çarem yok malesef.Yalnız başıma, diğer 2 si ağlarken biberonla beslemek zor oluyor.Neyse gelişmeleri yazarım içim birazcık olsun rahatladı.Artık o kadar ümitsiz değilim.Çok,çok,çok sağol canım.
Çok teşekkür ederim canım.

Yazdıklarından sonra durumunun iyiye gittiğini düşünüyorum. Bişeyler yiyip içmesi ve tuvalete gitmesi iyiye işaret a.s

Yinede en kısa zamanda iyi bir veterinere görünsün de için rahat etsin yoksa bu stresle sen hastalanacaksın :(

Lütfen akşam birkez daha haberdar et bizi, iyi gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Kızımın neden birşey yiyip içmek istemediğini anladım galiba, boğazının sağ tarafında şişlik var.Galiba bademcik.Kendini sevdirdi,bacaklarıma sürtündü. Parmağıma yoğurt sürüp yalatıyorum.Artık düzelme var:))Tuvalete gidip kakasını da yaptı.Ben de yatıp uyudum biraz.Bebeklerin de durumu iyi görünüyor.Yine azar azar yedirip içirmeye devam edeceğim ,inadını kırdık sonunda.:))

:hooray::hooray: Konserve yedi, hemde hiç zorlamama gerek kalmadan:))Kıtty mılk içti biraz.Küçük bir parça böbrek de yedi.Kızıma tavuk suyu vereceğim belki tavuktan da yer:)) Parmağımdan yaladı,reddetmedi:))Yavrular da iyi:)) Yarın kontrolü var, bakalım yarasında da sorun yoksa tamamdır:))Şimdilik iyi haberler bu kadar. :içelim: Haa unutmadan yavrulardan birinin gözlerinden biri, henüz üç günlüktü açılmıştı şimdi 2 yavrununda 2 gözü açıldı:))Kaldı 2 yavru :))Yalnız kafam karışık kalan 2 yavru en gelişikli olanlar.:)Onlarınkinin daha önce açılmış olması gerekmez miydi :uhm:

Kızım ve yavrularla stresli ve yorucu bir yolculuktan sonra fakülteye vardık, dikişlerini salı günü alacaklarını söylediler, ama dikişin üstündeki koruyucu gazlı bezi çıkardılar .Daha bir rahatladı.Yalnız yakalığını takmamız gerektiğini söylediler ama takmadık çünkü yavrulara zarar verebilir yalamaya çalışınca.Gerçi sürekli kontrol ediyorum dikişlere zarar verecek bir hareketi yok kızımın.Bbeklerden biri canımı sıkıyor.Biberonu kesinlikle kabul etmiyor ve çok zayıf kesinlikle ek besin alması gerektiğini düşünüyorum.Ölü doğumdan sonra doğan yavru umarım doğum sırasında herhangi bir maraz kalmamıştır.Normalde hep bir yavru zayıf kalır ama, ona birşey olursa diye çok korkuyorum.Diğerlerine biberonla destek verebiliyorum ama inatla biberon emmiyor ben de hırpalanmasın diye zorlaymıyorum.Anneyle daha yakın olmasına dikkat ediyorum.Bazen sadece onu annesinin yanına koyuyorum diğerleri uyurken.Meme emiyor ama yeterli değil demekki. Gözleri açılmış ama miniminicik bakıyorlar:))

Back
X