Doğum yapacak anneler son zamanlarda aşı hakkındaki düşünceleriniz neler?

bitanesiy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
167
93
98
31
Merhaba kizlar malum son zamanlarda yenidoğan aşıları gündemde. Bir kesim yapılmalı bir kesim ise yapilmasi zararlı yapilmamali diyor. Buna hemşireler de dahil. Üç ay sonra doğum yapacam. Ve ben bu konuda çok tereddütlerim var. Çünkü çok ama çok önemli hayatı bir konu bunlar. Sizin var mı çevrenizden veya bu konuyla ilgili düşünceleriniz neler.?

Yapılmamalı diyenler hangi kaynağa dayanarak yapılmamalı diyor anlamıyorum. Örnek göster diyorsun, yok. İnsanların kafalarını karıştıran kişilerin videolarını atıyorlar sadece… hepsini yaptırdım. Özel aşıların da hepsini yaptırdım. Hiçbirinde hafif ateş dahi bir yan etki yaşamadım. Hiç pişman değilim. Menenjit asısının son dozu, hasta diye yapılamadı. Onun için bile doktoruna kaç defa mesaj atmışımdır. Ne zaman yapabiliriz, ne zamana kadar vakti var vs diye. Yaptıramadığım için içim huzursuz kimisinin aksine… bana aşıları yaptırıyorum diye laf söyleyen arkadasımın bebeği rota oldu. Gunlerce yoğun bakımda kaldı cocuk. Çok kilo verdi. Kendinden geçti. Cok pişman yaptırmadığına… bana o zaman doktoru da demişti. Sana şu kadar söyleyeyim. Şu an yoğun bakımda yatan 8 bebeğim var. 7 tanesi rotadan yatıyor. Aşının önemini daha ne kadar söyleyebilirim bilmiyorum ben şiddetle öneriyorum demişti. İyi ki de yaptırmışım dedim hep etrafımda gördüklerim, rotadan ölenleri duyduktan sonra… aşısı olan bir hastalıktan bebeklerin acılar ağrılar cekmesini, günlerce yoğun bakımda serumlarla ilaçlarla atlatmaya calısmasını anlamıyorum, anlamayacağım

Bu dünyada Çiçek hastalığı diye bir şey kalmadıysa bu aşı sayesindedir. Bu dünyada kızamıktan ölen neredeyse kalmadıysa bu yine aşı sayesindedir. Aşı vurdurmadım çocuğuma hiç bir şey olmadı diyenlerin de çocukları aşı yaptıran ailelerin çocukları sayesinde hastalıkla tanışmadıkları için hastalanmazlar. Bebeğini ve dünyanın geleceğini düşünen herkes bebeğini aşılatmalıdır ( doktoralı biyoloğum ve bebeğime özel aşılar dahil tpm aşıları yaptırdım)

Şu an sosyal medya ve haberler ikiye bölünmüş durumda. Biz de ne yapacağımızi şaşırdım gerçekten

Anlattiginiz şekilde yararını gören de çoğunlukta zararını gören de. Rabbim evlatlarimizi korusun gerçekten zor bir karar

Anlattiginiz şekilde yararını gören de çoğunlukta zararını gören de. Rabbim evlatlarimizi korusun gerçekten zor bir karar
%50 yarıyor, %50 yaramıyor gibi bahsetmeyin lütfen. 1000 de 1 hafif yan etki yapıyorsa yapıyor. Düşününce çocuğun günlerce hastalıktan ilaçlar, serumlar, hastane yatışları, yüksek ateş, ağrı, sancı, iştahsız mı, belki bir iki gun sürecek, hafif bir ilaçla geçecek ateş mi ? Bir arkadasım cocuklarını aşılatmadı. Cocuklar sürekli hasta. Hasta olunca mecburen dünya kadar ilaç kullanıyorsun zaten. Cocuğu daha 6 aylık. 5 defa hastanede yattı. O da pişman oldu sonrasında aşılatmadığına… aşı yaptırsa o gunu bir calpolle gecirirdi belki ama çocuk hastalansa dahi hafif atlatırdı. Şimdi aşısız olduğu için butun hastalıkları cok agır atlatıyor ve kaç tane iğneler, antibiyotikler vs kullanıyor… aşı karşıtı olan kimi görsem sonrasında hep pişman olduğunu gördüm. Ve bugun asısız bir cocuk hastalanmıyorsa dahi, aşılanan diğer cocuklardan dolayı hastalanmıyor. Aşı tek 1 cocuğu ilgilendirmiyor yani. Toplumsal problem yaratıyor

Tabikide yapılmalı, zararını görenler ne zararı görmüş merak ediyorum. Çocuğunuz bu hastalıkla karşılaşsa nasıl atlatacak bilemezsiniz. Kontrolsüz göç ve aşısız insanlar yüzünden hastalıklar artmaya başlamıştı zaten. Ben özel aşılar dahil hepsini yaptırdım. Üstelik çocuğum 9.ayda ek doz uygulanan kızamık aşısı yüzünden havale geçirmesine rağmen. Gerçekten kızamık olsa nolurdu acaba diye düşünüyorum bence korkutucu. Sosyal medyaya güvenmeyin o kadar fazla saçma bilgi var ki sırf izleniyor etkileşim artıyor diye paylaşılan. Alanında uzman doktorlara kulak verin. Toplumsal sorun yarattığı kısmada katılıyorum.

Ne kendime ne de kızıma aşı yaptırmadım, ben tercih etmedim, tercih edene de saygım var ...

Hepsini yaptırdım. Şuan 8 aylık yapılacak daha ne varsa da yaptıracağım. Yaptırma diyenler neye göre diyor bilmiyorum. En basitinden su çiçeğinin zamanında nekadar öldürücü olduğunu bilmeyen yoktur. Şuan nekadar kolay geçiyor bir düşünün derim. Menenjit çok ağır dediler çook şükür huysuzlanmadı bile bebeğim.

Ailem yurtdışında yaşıyor ablamın 3 çocuğu var kendi yaşadığımız bildiğimiz ülke için söyleyebilirim bizim özel aşı dediklerimiz bile orada devlet aşısı ve yaptırmama hibi bir durum yok kimse yaptırmamayı düşünmüyor bile.

Yaptırmayana tabiki saygı duyarım. Ama çok iyi araştırın lütfen

Nasil supheye dusebiliyorsunuz bende bunu anlayamiyorum bu sitede bile kizamiktan zarar goren yogun bakimda yatan ve ne kdr hasar gordugu belli olmayan cocugu olan anne vardi. Ne cevap vereceksiniz asisi olan silinen bir hastaliga yakalandiginda adi bile belli olmayan bir hesapla mi karar verdim diyeceksiniz doktorlugu dava edilen bir insan mi etkiledi diyeceksiniz? Cocuk felcinden engelli kalmasi menenjit ile bacaklarinin erimesi size daha az korkutucu geliyor demekki. Asi toplumsal bagisiklik saglar ve su an alt ust olmak uzere bu sitede bile kizamiktan problem yasadim denmesi ne kdr buyuk bir olay farkindamisiniz?
Ayni sosyal medyada menenjitten bacaklarinda sadece kemik kalan yurume engelli kalan cocugun ailesi de var biz hata ettik siz etmeyin diye kendilerini parcaliyor. Inanilmaz bir cesaret örnegi supheye dusmek inanilmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…