Çatlaklar doğum sonrası :(

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
36
Doğum sürecinde ve sonrasında tiroid sorunumda olması nedeniyle 20 kilo almistim. Uzun süren depresyon sürecinden çıktım ve eski halime dönmeye karar verdim. Şu an 11 kilo verdim diyetisyen ile. Ama maalesef karnimda bi çok çatlak var beyaz renkli. Bebeğim 2 yaşına yaklaştı. Ne yapabilirim. Şu an kilo versem de boş geliyor bu catlaklarla :KK43:

Lazerle çatlak tedavisi yapılıyor estetik merkezlerinde. Sonucu kişiden kişiye değişiyor. Çok da bir bilgim yok açıkçası. Ama sonuçta yapabileceğiniz tek şey bir doktorun fikrini almak.
Kilo versem de boş geliyor demişsiniz ayrıca, sağlığınız için verin öncelikle yav. Kiloyu çok kafaya takan bir insansanız çatlağınız olsa da olmasa da forma girdikçe özgüveniniz gelir. Ayrıca o çatlakların çok tatlı bir sebebi var. Bunu da kendinize bol bol hatırlatın lütfen. =)

Kiloya birşey diyemeyeceğim ben de ilk hamileliğimden kalma kilolarım var. Ama çatlaklarını dert etme bence. Çok olmasa da bende de var, zayıflayıp bikini giydiğimde o çatlaklar anneliğimin nişanı olarak görünecek diye kendimi teselli ediyorum :KK70:

Beyaz çatlaklar için uygulanan bir tedavi yok bildiğim kadarıyla. Sadece kırmızı çatlaklar için tedaviler var. Ben de bu yüzden çatlamamak için her gün çatlak kremi+yağ ve bol su tüketip kilo almamaya çalışıyorum bakalım.

Doğum sürecinde ve sonrasında tiroid sorunumda olması nedeniyle 20 kilo almistim. Uzun süren depresyon sürecinden çıktım ve eski halime dönmeye karar verdim. Şu an 11 kilo verdim diyetisyen ile. Ama maalesef karnimda bi çok çatlak var beyaz renkli. Bebeğim 2 yaşına yaklaştı. Ne yapabilirim. Şu an kilo versem de boş geliyor bu catlaklarla :KK43:
Canım benimde çatlaklarım var . ama karnım dümdüz oldugunda belli bile olmuyor. 9 kilo az değil. Verdikten sonra zaten acayip motive olursun . Baksanda görmezsin .

Şuan değil tabiki. İlk gebeliğimde 25 kilo almış ve hepsini vermiştim eski halime döndükten sonra 2. gebeliğimi öğrendim. şuan epey belli mesela. KArnın düzleştiğinde belli olmuyorlar.

X