• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası yüksek tansiyon.

pinar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
166
20
68
İstanbul
kızlar doğum yapalı 4 ay oldu. tansiyonum normalde hep düşüktür. 10-5 gibi. ama şimdi çok yüksek. 12-8 gibi doğum sonrası kayınvalidemlerle de sorun yaşadık ama neden anlamıyorum başım çatlıycakmış gibi ağrıyor. soğum sonrasında böyle sıkıntı yaşayanlar varmı kızlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

canım tuzu azalt ve doktoruna danış bence.bende de hamileliğin son günlerinde 16 10 a ırlamıştı dünyamı şaşırdım Allah korusun.kayınvalideler zaten moral bozar boşver bebeğinle ilgilen mis gibi oh bebek kokusu:71:

canım tuzu azalt ve doktoruna danış bence.bende de hamileliğin son günlerinde 16 10 a ırlamıştı dünyamı şaşırdım Allah korusun.kayınvalideler zaten moral bozar boşver bebeğinle ilgilen mis gibi oh bebek kokusu:71:

bende artık takmamaya çalışıyorum onları canım ya aslında hamileyken yükselir diye tuzu tamamen kesmitim. ama şimdi başladım ama yine az çok değil acaba onlardanmı ya valla Allah yardımcımız olsun u koca tarafımızdan:84:

doğumuma 10 gün kala yüksek tansiyon sebebiyle doğum yaptım.15/9 görünce doktorum kontrole gittiğim zaman ölçüm yaptı ve hemen doğum yaptırdı.doğum sonrası hemen tansiyon normale döner dendi gaz problemi stres uykusuzluk nedeniyle uzunca bir süre yükseldi hep.kardiyolojiye gittim bir sürü tetkik yapıldı hiçbirşey çıkmadı ve 5 mg norvacs başlandı.1 yıl oldu doğum yapalı 7 aydırda ilaç kullanıyorum.ara ara ilaca rağmen çıkıyor.yani 13/9 14/9 oluyor ve ben çok stres yapıyorum.Aslında kendimi kötü hissedince tansiyounmmu çıktı deyip ölçüyorum 13/9 olmuş mesela belkide stres tetikliyor.
Merak ettiğim şeyse doğum sonrası bu şekilde tansiyon problemi devam eden varmı gebelikte olupta.geçisi ise ne kadar devam etti.ben çok stres yspıyorum bunu ve stresten yükseltiyorum sanırım.Ailemde var tansdiyon hastalığı ayrıca.
birde lütfen tecrübe edinsin hamile olanlar 1 hafta gözüm ağırıyordu doktorumu aradım.gel hemen son günler önemli dedi.gittiğimde tansiyonu farkettik.son haftalar her semptomu doktorunuza bildirin.kordonunda kızım doğduğunda bir düğüm vardı ve kalp atışı değişmişti.O gün alınmasa ertesi güne şansımız neredeyse yoktu dedi doktrorum.çok şükür ben prensesime kavuştum.darısı tüm bekleyenlere.

Merhabalar ben de yaklaşık 7 ay önce doğum yaptım. hamilelik sürecimde tansiyon problemim hiç olmadı fakat doğumdan sonra aşırı derece de vucutta şişme ve yüksek tansiyon oluştu. lohusalık dönemim tansiyon yüzünden acillerde geçti diyebilirim. emzirdiğim için alfamet kullanıyorum hala ve günde 3 defa:( sebebine gelince doktorumuz birşey bulamadı stresten uzak bol bol dinlenme tavsiye etti. 7 aydır tansyon hastası olarak yaşıyorum. zamanla düzelir mi bilmiyorum. bir yerde okumuştum belden uyuşturmalı doğumlarda omurilikte kaçak oluşabiliyomuş acaba ona mı baktırsam bilemiyorum.

hepimize geçmiş olsun benim ikinci doğum evet belden uyuşturma oldum bende bunu duydum kaçak olabilirmiş ama kaçak olan bir arkadaş yazmıştı kaçak olursa çok şiddetli baş ağrısı yapıyomuş ayağa bile kalkamıyorum falan yazmıştı aylarca çektim falan yazmıştı. onu nasıl baktırmak lazım acaba?.Bence baktırın kaçak durumuna çünkü benim doğumdan önce yükselmişti.hepimize geçmiş olsun biraz alıştım 1 yıl oldu benimde alışacağız buna sanırım.Rabbim çaresiz dert vermesin.yaş 38 benim ailede çok var tansiyon hastası genetik yatkınlık vardı zaten kalıcı olabilir zaten demişti doktor:( yinede bir umut.mesela bu 1 yılda 3/4 ay bırakmıştım ilacı gayet iyiydim.kızımda diş problemi başladı uykusuzluk stres olunca yükseldi yine başladım.çok araştırmıştım ilk başta belden uyuşturmalar kesinlikle hipertansiyonu tetikliyor.genetik yatkınlığı olan kesinlikle yaptırmasın.şimdiki aklım olsa kesinlikle genel isterdim.

hepimize geçmiş olsun benim ikinci doğum evet belden uyuşturma oldum bende bunu duydum kaçak olabilirmiş ama kaçak olan bir arkadaş yazmıştı kaçak olursa çok şiddetli baş ağrısı yapıyomuş ayağa bile kalkamıyorum falan yazmıştı aylarca çektim falan yazmıştı. onu nasıl baktırmak lazım acaba?.Bence baktırın kaçak durumuna çünkü benim doğumdan önce yükselmişti.hepimize geçmiş olsun biraz alıştım 1 yıl oldu benimde alışacağız buna sanırım.Rabbim çaresiz dert vermesin.yaş 38 benim ailede çok var tansiyon hastası genetik yatkınlık vardı zaten kalıcı olabilir zaten demişti doktor:KK43: yinede bir umut.mesela bu 1 yılda 3/4 ay bırakmıştım ilacı gayet iyiydim.kızımda diş problemi başladı uykusuzluk stres olunca yükseldi yine başladım.çok araştırmıştım ilk başta belden uyuşturmalar kesinlikle hipertansiyonu tetikliyor.genetik yatkınlığı olan kesinlikle yaptırmasın.şimdiki aklım olsa kesinlikle genel isterdim.
aynen, ben de genel istedim ama doktorum bebeğe narkoz vermeyelim belden uyuşturmayı tavsiye ediyorum diyince minik kuzum için razı oldum. çok da korktum ameliyathanede. allah herkesin yardımcısı olsun şifa versin. dermansız dert vermesin.

benim yükselince hemen doğuma aldı kontrole gitmiştim hep belden uyuşturma diye konuşmuştuk doktorum doğumhanede yemek yedinmi genel yapalım deyince bence hipertansiyonun tetikleneceğini düşündü aslında ve ben çok toktum :( aç olsam genel yapacaktı. çünkü hiç genel konuşmamıştık.hayırlısı diyelim.baktırırsanız banada haber verirmisiniz?

benim yükselince hemen doğuma aldı kontrole gitmiştim hep belden uyuşturma diye konuşmuştuk doktorum doğumhanede yemek yedinmi genel yapalım deyince bence hipertansiyonun tetikleneceğini düşündü aslında ve ben çok toktum :KK43: aç olsam genel yapacaktı. çünkü hiç genel konuşmamıştık.hayırlısı diyelim.baktırırsanız banada haber verirmisiniz?
tabii veririm:)

Herkese merhabalar aynı sorun 5 aydır bendede var. Kimsede düzelme olmadimi herkeste kalıcımi oldu bu hipertansiyon:( drlarin hatasını bizler çekiyoruz bu yaşta konforlu doğum spinal dedi 5 aydır hayatım altüst oldu resmen nerde bu konfor göremedik:( tansiyon baş ağrısı çocuklarımla doğru düzgün ilgilenemiyorum bile. Allah herkesi evladına evlatları da bizlere bağışlasın inşallah umarım hepimiz en kısa zamanda eski günlere döneriz. Herkese sağlıklı mutlu günler diliyorum...

Kızlar ben de 20sinde doğum yaptım ilk 5 gün bende tansiyonum 13lerdeydi şimdi bilmiyorum bide bende kalp problemi oldu kapakcokta kaçak varmış çarpıntı be de uyusma gibi bi şeyler hissediyorum tuhaf.
Belden uyusturma yaptırdım ben de bende de kaçak mi var acaba baktıran oldu mu

Kızlar ben de 20sinde doğum yaptım ilk 5 gün bende tansiyonum 13lerdeydi şimdi bilmiyorum bide bende kalp problemi oldu kapakcokta kaçak varmış çarpıntı be de uyusma gibi bi şeyler hissediyorum tuhaf.
Belden uyusturma yaptırdım ben de bende de kaçak mi var acaba baktıran oldu mu
Bu belden uyuşma da çoğu kişi yaşamış bu sorunu ve halada yaşıyor belli benim 5 ay olmasına rağmen tansiyon ilacı ve bu çarpıntı ilacı kullanmama rağmen düzene giremedim. Regli olunca düzelir diyolar ama umarım öyle olurr.

Bu belden uyuşma da çoğu kişi yaşamış bu sorunu ve halada yaşıyor belli benim 5 ay olmasına rağmen tansiyon ilacı ve bu çarpıntı ilacı kullanmama rağmen düzene giremedim. Regli olunca düzelir diyolar ama umarım öyle olurr.
Allah şifa versin canım ben baya kötüyüm ya çarpıntı çok var emzirme olduğu için ilaçta içmiyorum napcaz bilemiyorum kalbimde tuhaf şeyler oluyor sanki

Allah şifa versin canım ben baya kötüyüm ya çarpıntı çok var emzirme olduğu için ilaçta içmiyorum napcaz bilemiyorum kalbimde tuhaf şeyler oluyor sanki
Amin hepimize inş bende emziriyorum ama Dr ilaç verdi yinede kardiyoloji ye git kendini korkutma belki ciddi biseyin de yoktur. Kendimizi çok dinliyoruz hepimizde psikolojimiz bozuldu valla:/

Amin hepimize inş bende emziriyorum ama Dr ilaç verdi yinede kardiyoloji ye git kendini korkutma belki ciddi biseyin de yoktur. Kendimizi çok dinliyoruz hepimizde psikolojimiz bozuldu valla:/
Gittim canım kalp kapakcigimda kaçak varmış geçer önemli değil dedi

kızlar ben 2015 de doğum yaptım .doğum sonrası ilk hafta müthiş tansiyonum çıkmıştı.gebelik boyunca tansiyon problemi çok yaşamadım fakat çarpıntım çok oluyordu.gel zaman git zaman çocukla uğraşmaktan kendimi unuttum.kendimi kötü hissettm zamanlarda baş dönmesi,fenalık,halsizlik gibi durumlarda tansiyonumu ölçtümde 13\9 küsüratlı çıkıordu ki benim tansiyonum 11\ 7 yada 10\6 çıkan biriydim doğumdan önce.doktora gittim tahliller yapıldı bişey çıkmadı bu yaşta ne tansiyonu dedi,yaşım 30 :),herşeyi kafana takma falan nasihat etti.ama durum değişmedi 3 yıldır yüksek seyrediyor tansiyonum.bende prof saraçoğlunun sitesinden tansiyon kürünü aldım yeni kullanmaya başladım 3 gün oluyor. 3 ay kullanılıormuş.saraçoğlu bunu kullanın görün farkı diyor.hatta ilaç kullananlar için doktorları ilaçlarını zamanla dozunu düşürüp bitirecek diyor .inşallah düzeliriz ,hepimize Allah ım şifalar versin...Amin..

Yukarıda yazılan tansiyon değerlerinin hiçbiri yüksek değil,çok tuhaf.Neden kendinize tansiyon tanısı koydunuzki bu şekilde.
Ben doğumdan 1 hafta sonra 200/120 tansiyonla acile gittim.3 ay olacak hâlâ tansiyon ilacı kullanıyorum.

Yukarıda yazılan tansiyon değerlerinin hiçbiri yüksek değil,çok tuhaf.Neden kendinize tansiyon tanısı koydunuzki bu şekilde.
Ben doğumdan 1 hafta sonra 200/120 tansiyonla acile gittim.3 ay olacak hâlâ tansiyon ilacı kullanıyorum.
Bende 8 ay önce doğum yaptım, 18-12 ile hastaneye gitmiştim bende. Hala tansiyon ilacı kullanıyorum bir de kalp çarpıntısı için ilaç. Henüz düzelmedi, kalıcı olabiliyormuş

Back