Doğum sonrası vajinismus

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.230
5.848
158
Konu biraz tuhaf gelebilir fakat durum bu. 7 aylık bebeğim var. Sezeryan oldum. Bir süre aslında normaldi ama 3aylık iğne ile korunmaya başladım ondan mıdır bilmiyom son iki üç aydır çok kötüyüm doktor iğneden değildir dedi. Çok acı hissediyorum. Tahlillerim çok temiz.
Aslında ben sebebini hissediyorum gibi. Çok kuruluk var. Doktora da söyledim kayganlaşması için nemlendirici önermiyorum dedi.
Zeytin yağı kullanıyoruz ama kuruluk sanki içimde. Yetmiyor yağ falan.
Hani ön şeyler de baya yapıyoruz. Ben istekliyim ama yok. O an çok acıyor dolayısıyla hem eşimde hem bende konsantrasyonu dağılıyor ve en güzel anımız zulüm gibi oluyor ve ortada bırakıyoruz. Bazen sonunu getirsek bile zoraki yani.
Bu durumu yaşayanlardan öneri bekliyirum

Öncelikle Allah bagislasin güle güle büyütün bebeğinizi. Yağdan ziyade kayganlastirici jel kullanmanız gerekir, dokusu yağ gibi değil kesinlikle farkı görürsünüz daha hacimli bişey. Umarım bununla hallolur

Öncelikle Allah bagislasin güle güle büyütün bebeğinizi. Yağdan ziyade kayganlastirici jel kullanmanız gerekir, dokusu yağ gibi değil kesinlikle farkı görürsünüz daha hacimli bişey. Umarım bununla hallolur

ya eczanelerde mi satılıyor acaba bilginiz var mı o_O

O igne hormon o yuzden yapabilir bence. Igneyi birak belki degisiklik olur ona gore karar verirsin. Basliga vajinusmus yazmissin ama bu vajinusmus degil. Seninki sadece kuruluk

Konu biraz tuhaf gelebilir fakat durum bu. 7 aylık bebeğim var. Sezeryan oldum. Bir süre aslında normaldi ama 3aylık iğne ile korunmaya başladım ondan mıdır bilmiyom son iki üç aydır çok kötüyüm doktor iğneden değildir dedi. Çok acı hissediyorum. Tahlillerim çok temiz.
Aslında ben sebebini hissediyorum gibi. Çok kuruluk var. Doktora da söyledim kayganlaşması için nemlendirici önermiyorum dedi.
Hani ön şeyler de baya yapıyoruz. Ben istekliyim ama yok. O an çok acıyor dolayısıyla hem eşimde hem bende konsantrasyonu dağılıyor ve en güzel anımız zulüm gibi oluyor ve ortada bırakıyoruz. Bazen sonunu getirsek bile zoraki yani.

kuzum çok normal. eğer hala regl olmadıysan bu süre boyunca kuruluk olacak. ben normal doğum yaptım ama 6 ay regl olmadım o süre boyunca aynı şeyleri yaşadım. hiçbir ıslanma olmadı. doktorum TTO kayganlaştırıcı köpük önerdi onu kullandık o sayede anca ilişki oldu. ama regl olmaya başladıktan sonra ıslanma da olmaya başladı.
yani bu yaşadığın vajinismus değil onu söyleyim.
bir de zeytinyağı ile olacak şey değil kayganlaştırıcı şart. kayganlaştırıcılar zaten vajina için özel üretilmiş ürünler. zeytinyağı dediğin bildiğin asit kullanma bence.

Bu aylarda kuruluk çok normal, normal veya sezaryen doğum yapmış olmak bir şeyi değiştirmiyor. Hormonlardan kaynaklı kuruluk eminim her kadında oluyordur.

Anlayamadığım bir şey: doktor neden kayganlaştırıcı vs önermedi? Ve neden zeytinyağı kullanıyorsunuz?

Hamileyken birliktelik yaşamadıysanız zamanla bir nebze daralma olabiliyor vajinada. Aynı şekilde eğer bebeğini emziriyorsan o da hormonlar sebebiyle kuruluğa sebep oluyormuş.

Birebir aynı şeyleri yaşadım doğum sonrasında. Zevk falan tamamen bitmiş acı hissediyordum sadece. Kayganlaştıcı jel aldım OK’nin. İnanılmaz faydasını gördüm. Kafanda ben bu durumdan kurtulucam diye şartlandır kendini. Biraz acı hissetsen de sık dişini pes etme. Zaten kayganlaştırıcı bayağı kolaylaştırıyor. eğer istekli ve azimli olursan atlatırsın.
Ara vermeden bir süre sık sık birliktelik yaşayın, kayganlaştırıcı etkisiyle vajinan genişleyecek ve daha sonra ihtiyacınız kalmayacak. Aynı şekilde doğumun etkilerini vücudunda bitmiş olması da çok farkediyor.

Hormonlarla alakalı olabilir , iğneden kaynaklı olabilir. Su bazlı kayganlaştırıcı jeller var . Eczanede, kozmetikçi de ve hatta marketlerde bile var . İnternetten de sipariş verebilirsiniz.Geçmiş olsun .

emziriyosanız bebeğinizi ondan oluyormus benımde bebeğim 7aylık aynı durumu yasıyoruz.

O igneler saglikli degil uzun sureli zarar verir. Baska bi yol bulun gecmis olsun

dedi. Çok acı hissediyorum. Tahlillerim çok temiz.
Canım acaba sezeryandan dolayı iç yaraların henüz iyileşmemiş olabilir mi

Bende oldu bu kuruluk durumu kırkım çıkar çıkmaz da regl olmaya başlamama rağmen sekiz ay ilişki yaşayamadık normal doğum yapmıştım biraz da acıyacak psikolojisi oldu sonra zorla geçti ancak kuruluk emzirdiğim süre boyunca devam etti. Zeytin yağı vajina çevresini yumuşatı bu yğzden ilişkiyi zorlaştırır oysa orasının o esnada gergin kalması gerekir bu yüzden jel kullanın. Netten sipariş verin en temizi

1.si vanismus değil Sizde ki. 2.si emziriyorsanız doğum sonrası hormonlardan dolayı kuruluk olması normal.Bende de olmuştu kayganlaştırı jel kullandım birkaç defa sonra sorun ortadan kalktı.büyük marketlerde var o jellerden.

Back
X