• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası saçları dökülen varmı

candy25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
34
0
36
Ankara
doğum yapalı 4 ay oldu ama deli gibi saçım dökülüyor.avuç avuç saç döküyorum.doktora gitmeliömiyim acaba daha ne kadar böyle olacak.adette görmedim daha.

doğumdan sonra demir eksikliğine bağlı olarak özellikle emziren annelerde saç dökülmesi olması normalmiş.
bu genelde bebeğin 3-4 aylıkken başlayıp 12 ayına doğru yine kendiliğinden geçen bir durum.
Benimki 4 aylıkken başlamıştı. 8ayına doğru kesilmişti.

Emzirme Döneminde Saç Dökülmesi « Seyyaf Büyürken…

ayrıca emzirme döneminde bir süre hatta bir iki sene adet görememek de normaldir.bu da emzirmede salgılanan hormonlarla alakalı bir durum. ama bu süt korur demek değil, yine hamile kalma ihtimali devam eder.

kızımın dr bana ilaç verdi içmem için saçlarım dökülmesin diye.. benimde inanılmaz dökülüyor..

ben de 7 aralıkta dogum yaptım kızım 3 bucuk aylık oalcak ıkı haftadır saclarım dokuluyor. kızım sacımı cektıgı anda ellerı sac ıcınde kalıyor.

benimde doğumdan sonra çok dökülmüştü o kadarki alnım açılmıştı.çok üzülmüştüm.dr.um hamilelik döneminde hormonlardan dolayı saçlar da değişiklik olur demişti.o yüzden doğumdan sonra saçlar normal haline döner eski saçların bir kısmı dökülebilir normal demişti.herhangi bir vitamin ,şampuan çok fazla etki etmez dökülecekse dökülür demişti.korma yenisi çıkar dedi.tabi düzeldi sonradan yeni saçlar çıktı..bu arada ananem bebek anneyi tanıyınca durur demişti 5-6 aylık olunca kesilir deimşti bende gülmüştüm.ama ege 5 aylıkken kesildi gerçekten.
bende 5 ay sonra adet görmüştüm.dr.normal demişti.

Son düzenleme:
kafamda saç kalmıcak yakında 5 ay oldu doğum yapalı akıyor zaten dökülürd dogumdan sonra daha berbat

benim oğlum 4,5 aylık oldu. son bir aydır saçlarım çok dökülüyor.
ben hamileyken saçlarım hiç dökülmemişti. belki günde bir iki tel dökülüyordu.
ozaman dökülmeyenler artık dökülüyor bence.
koruma kalkanlarımız yok oluyor artık.
:58::58::58: elveda güzel saçlarım :58::58::58:

benim oğlum 3,5 aylık inanilmaz saçım dökülüyor. dün doktora gitti. normalmiş. her doğum sonrası olurmuş.6 ay 1 sene içinde normale dönermiş. bana 4 tane test yapıldı ve demir hapı ile vitamin verdi dökülmesini azaltmak için. doktora gidin.

benimde 1-2 aydır felaket dökülüyor, gerçi 1-2 gündür sanki azaldı, ya da kendimi kandırıyorum :)) ama normalmiş içim rahatladı, kel kalıcam sanıyordum.

Ben de doğum yaptıktan 4 ay sonra anormal dökülme başladı, hele yıkanırken avuç avuç saç geliyordu ellerime. 8 ay oldu, yeni yeni azaldı dökülme. İnternette epey araştırdım, gayet normalmiş, dökülüyor diye stres yapmak daha da dökülmesine sebep oluyormuş :59: Dökülen saçlar mutlaka yeninden çıkıyormuş, ben de inanıyorum böyle olacağına ve kafaya takmıyorum. Siz siz olun fazla kafaya takmayın, stres ve saç dökülmesi birbirine paralel ilerler bence de :)

canım buyukler genelde derkı bebek anneyı tanıyınca sacı kası dokulurmus:D aynı durumla bende karsılasdım dusa gırerdım sankı kesersın ya tutam tutam vucudumdan kopuk yerıne sac akardı bı ara acama kansermı oldum dedım cok korkuyor ınsan ama normal ben kuaforluk yaptım zaman patronumuz bayandı o demısdı sacınmı dokuluor hemen sampuanın ıcıne ıkı tane dogum kontrol hapı at ezıp sacların dokulmeyı keser demsıdı dedıgı gıbıde oldu her dus aldıgımda onu kullandım saclarımı besledı vede gurlestırdı:D

Back