• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası kendilerini salan anneler buyrun toparlanalım :)

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
40
İstanbul
selam arkadaslar az önce bir topıkte gördum kendımı ıyıce koy verdım toparlanamıyorum dıye ve dahılınde bu konuyu actım ne dersınız sorunlarımıza bırlıkte çözum bulalımmı ? ne zaman doğum yaptığınızı neler yasadığınızı dusuncelerımızı ap acık ortaya serelım hepımız fıkırlerımızı bırbırımız ıcın paylasalım topiğimiz hayırlı olsun zemuszemus

ilk başta ben yazayım ben 08/08/2010 10/26 da doğum yaptım ve dünyalar talısı bir prensesim oldu AÇELYA dünyam hamileliğim boyunca 6 bucuk killo aldım 54 le hamıle kaldım 61 le doğuma girdim kızım 1 aylık olunca 54e düştüm masallah sağlıklı olsunda bıcırığım durmak nedır bılmıyo 8 ağustos dan bu yana 3 saat uyumamısımdır aman o ıyı olsunda gelelım sorunlara sezeryanlı olmama rağmen kendımı salmadım sizde salmamısınızdır tabıkı yanlıs anlasılmasın ama pskolejik olarak koy vermeyın kendınızı dıkat edın streslı olduğunuz zamanda bebek daha cok ağlıyo cunkı kanıtlanmıs sütten ona yansıyo anem 15 gün kaldı yanımda sonra gitmek zorunda babamda yanlız döndü hıc abartısız hazır corbayı zor yapıyorum gecen gun dıkkat etttım deyıl dısarı cıkmak balkona 2 gundur cıkmadığımı farkettım birden içim burkuldu sonra dedım derya sen mükemmel bir hedıyenın sahıbısın ve ona bakmakla hükümlüsün sonra zar zor evımı süpürdum ıkı dakıkada bir dus aldım biraz makyaj oturdum prensesımın yanına cok uzatmım hadı buyrun sızde yazın hıssettıklerınızı

benim hikayemi biliyorsun zaten. bugün hazır çorba yapayım içeyim de süt olsun dedim, ama olmadı, bebeğim ağladı, kağattım ocağı, gittim yanına.
eve tıkandım kaldım, kilo durumum doğum sonrası 10 gitti ama 40 gündür aynı kilodayım.

Ben geçen sene doğum yaptım kızlar. 13.08.2009 da. Ve 13 gün sonrada evlilik yıldönümümüzdü. Lohusaydım, sezeryanlıydım ve zor geçiyordu, göğüslerim filan hep yara olmuştu...Buna rağmen kardeşimden bana makyaj yapmasını rica ettim. üstüme başıma çeki düzen verdim. Evlilik yıldönümümüzde bizim özel günümüzde olsun diye kızımızın kimliğini o gün çıkarttırdı eşim. Geldiğinde beni süslü püslü görünce oda çok sevinmişti. Şimdi kızım 13 ayını bitirdi. ben hamilelik öncesi kilomdayım.Hafta başı kızımın kolu kırıldı.. Gün içerisinde aşırı dercede yoruluyorum. Ama yine de 5 dakika fırsat bulunca hemen gözüme kalem filan çekerim, saçımı tarar düzeltirim... Eşim işten geç geliyor, yorgn oluyor.. Bari karşısında bakımlı görüneyim dimi ama:)

Ben geçen sene doğum yaptım kızlar. 13.08.2009 da. Ve 13 gün sonrada evlilik yıldönümümüzdü. Lohusaydım, sezeryanlıydım ve zor geçiyordu, göğüslerim filan hep yara olmuştu...Buna rağmen kardeşimden bana makyaj yapmasını rica ettim. üstüme başıma çeki düzen verdim. Evlilik yıldönümümüzde bizim özel günümüzde olsun diye kızımızın kimliğini o gün çıkarttırdı eşim. Geldiğinde beni süslü püslü görünce oda çok sevinmişti. Şimdi kızım 13 ayını bitirdi. ben hamilelik öncesi kilomdayım.Hafta başı kızımın kolu kırıldı.. Gün içerisinde aşırı dercede yoruluyorum. Ama yine de 5 dakika fırsat bulunca hemen gözüme kalem filan çekerim, saçımı tarar düzeltirim... Eşim işten geç geliyor, yorgn oluyor.. Bari karşısında bakımlı görüneyim dimi ama:)

tek kelımeyle harıkasın demek istediğim bu bu kadar salmamalıyız kendimizi bir kalem bile bakısların yuzun ifadesını deyıstırır oda zaman alıcak hali yok önemlı olan kendımızıde ıyı hıssetmek kızmayın nolur sandığımız kadar hayat kolay deyıl aynı zamanda bişylerıde yapmak zor deyıl opuyorumnanaktan

bu topik dikkatimi çekti , çok yerinde olmuş bu topiği açmak çünkü doğum sonra devamlı sorun olacak problem çıkacak düşüncesi gerçektende içinden çıkılmayacak duurumlara sürüklüyo insanı.
bende 20-07-2010 da doğum eşimle başlarda çok iyiydik ama sonra bazı sorunlar oldu aşılmayacak problemler değil. bende annemlee geldim artık kendime daha çok vakit ayırıyorum sabah akşam yürüryüşe çıkıyorum kızıma annem bakıyor yürüyüşe çıktığım zama öyle uzun değil en fazla 1 saat allahtan kızım ulu duruyor. ve yürümek bana çok iyi geliyor ve kızımla stresimi atmış bir şekilde ilgileniyorum..

bu topik dikkatimi çekti , çok yerinde olmuş bu topiği açmak çünkü doğum sonra devamlı sorun olacak problem çıkacak düşüncesi gerçektende içinden çıkılmayacak duurumlara sürüklüyo insanı.
bende 20-07-2010 da doğum eşimle başlarda çok iyiydik ama sonra bazı sorunlar oldu aşılmayacak problemler değil. bende annemlee geldim artık kendime daha çok vakit ayırıyorum sabah akşam yürüryüşe çıkıyorum kızıma annem bakıyor yürüyüşe çıktığım zama öyle uzun değil en fazla 1 saat allahtan kızım ulu duruyor. ve yürümek bana çok iyi geliyor ve kızımla stresimi atmış bir şekilde ilgileniyorum..

haklısın canım katılıyorum sonuna kadar

şimdi eşleri gercekten anlayıssız olanlara lafım yok ama kızlar kabul edelım bizde az deyılız hani :)) tamam yardım etmelerı gerek ama onlardan bızım gıbı duygusal olmalarını beklıyoruz kızım cok gazlı bır bebek örnek verım gecen gece esım öyle bakıyor kızımın canı acıdıkca ben ağlıyorum sonra kalk ya dıye bağırdım hastaneye gıdıyoruz tamam askım dıyo nıye bağrıyosun cok ustune gıttığım zamanlar oldu suan kızım 46 gunluk sonra baktım olmıcak esım zaten alaha sukur her turlu yardımı yapıyo ama gece refaketcı benım kalksa napıcak uyanıyo uyumuyomu askım dıyo hoppp uyuyo butun işte kafası yığınla işle dolu sımdı ben kalkıp ondan ne medet umabılırım ne kadarda olsa ben butun gun evdeyım hafta sonu mukemmel bır temızlık yapıyo aksam bulasıkları yerlestırıyo sofrayı kuruyo getır götur bastan biraz ustune gıttım sonra toparladım kafayı dedım bu lohasalık dıkkat ettıkce buyucek bişy zaten pek te lohsa oldum dıyemem rahat gectı ne demısler ANALIK DOĞUŞTAN BIR KADINA VERILIR BABALIK ÖĞRENILIR ben anneyım ona bakmakla gerektığınde sabaha kadar uyumamakla yukumlu olan benım bence birazda ustlerıne gıtmıyelım tamam zor ınsan ıstıyo dısarı cıksın gezsın tozsun ama anne olmakta kolay deyıl hepınıze sevgıler biraz uzun oldu :)))

sabah ben arkadayın eşini gördüm 1 ay önce falan doğum yaptı okadar kötüydüki annesi sandım. kaşlar çıkmış, saç baş dağılmış, kıyafet desen Allah'a emanet. Allah'ım dedim bendemi böyle olcam, ama öyle olmamaya karar verdim. umarım büyük konuşmuyorumdur boshayallersmile

ayy bn hıç ıdare edemıyorum yaa cunku benım oğlum sabah 8 gece 11 ayakta gunduz hıçuyumuyor ee kucakta gezmeyıde sevıyor nasıliş yapabılırımkı...evın halınden ben tıksınıyorumm ne supurge tutabılıyorum ne başka bışey eşım ışten erken gelıyo 5-6 gbı o zamn o bakıyo cocuğa bn yemek yapıyorum.. utu desen esım gıyeceğinı utuleyıp gyıyo.. cocuk odası oldu bıze camasır odasıı darmadağınn hıçbışeye zamnım yokk...ne yapıcam bılmıorumm:((

36 gün doğum yapalı bende hala kendimi toparlayamadım sürekli ağlayasım geliyor bırak makyaj yapmayı aynaya bile bakasım gelmiyor mafoldumben

ŞİMDİ KIZLAR SÖYLE ANLATIM sabah 8 aksam 12 ye kadar en uzun 20 dakıka uyuyan bir prensesım var bende söyle anlatım ve ayrıca kesınlıkle lohsalık pskolejısı gecırmedım nedır bılmıyorum yanlıs anlamayın sabah kalkıyorum zor bela kahvaltımı yapıyorum sonra az dalıyo derhal halı pas pas ne varsa balkona atıyorum sılkelıyorum kızımın odasını yapmadık tasınıcaz salonu oturma odasını supuruyorum sılıyorum tozunu alıyorum tabı bunlar olurken ben dıyım 10 sız deyın 20 kez emzırıyorum oturuyorum gazını cıkarıyorum konusuyorum oynuyorum onunla sonra onu oturma odasına gecırıp yatak odasını ve gerıye kaldı banyo onuda sılıyorum pratık yemekler yapabılıyorumsadece kızartma havır corba makarna falan ve aksam oluyo 6 yanı esımın gelmesıne 2 saat kalıyo ben zor bela yemek yapıyorum ütüye gelınce 1 gömlekte 2 defa emzırdım oluyo ama yapıyorum esım her ışi guzel yapar elıne yakısır ama utude ofsayt onuda yapmak zorundayım rezıl gıbı gıtmesıne ızın veremem ben bunları hafta ortası yapınca zaten evım en az 2 gun temız duruyo bıde sunu söylemelıyım zamanla yarıstığımız bu zamanda kendınıza pratık çözumler bulun mesela ben onun bezlerı ıcın ayrı bir çöp kovası aldım kırlı gıysılerını koymak ıcın ayrı bir sepet altını alınca herseyın yerı bellı bide nerde altını alıp ustunu deyıstırıyosanız odası olmayanlar ıcın söyluyorum hep orda alın ben yatak odasından baska yerde almıyorum mobılya besığı orda dağılcaksa bıle sadece orası dağılyo ehh bır baktık saat olmus 7 30 esımın gelmesıne yaklasık 20 dakıka var zor bela üstümü gıyıp sacımı duzeltıp en kötu ıhtımal bir göz kalemı cekmıs oluyorum KIZLAR YANLIS ANLAMAYIN AMA EN GÜZEL GÜNLERIMI KIZIMIN EN GÜZEL GÜNLERINI ICIME KAPANIP YAA NIYE SUSMUYO NIYE AĞLIYO NAPICAM BEN DIYEREK GECIREMEM DELI GIBI AĞLADIĞI ZAMANLAR OLUYO GAZ SANCISINDAN EN AZ 4 AY BÖYLE VE IKI YIL SOSYAL HAYATA UZAK OLUCAM DIYENLER VAR EE NAPALIM BIZDE PRATIK ÇÖZUMLER BULALLIM COK UZUN OLDU HEPINIZE SEVGILER

neyseki bana annem ve ablam çok destek, yoksa işin içinden çıkamazdım, geçen hafta işe başladım, eve gidince yorgun oluyorum hiçbişey yapamıyorum, haftasonları ne yaparsam artık. bu arada 54 le hamile kaldım 74 le doğurdum :) maşallah yani. şimdi 58 e düştüm 2 buçuk ay oldu doğum yapalı bi an evvel kurtulmak istiyorum kalan kilolardan. spor yapıcam diye kendime söz vermiştim ama yorgunluktan hiçbişey yapamıyorum. ama bakımımı aksatmıyorum, işe başlamadan öncede öyleydi ama çalışmak insana bu anlamda yarıyor.

pamukprensesim benim bir günümü anlatmışsın aynı şeyleri yapıyorum benim eşim 7 gibi geliyo bazen yemeği yetiştiremediğim oluyo saolsun eşim yardımcı her konuda,çocuk var diye kapatmıyoruz kendimizi yemek yoksa dışarı çıkıyoruz,oğlum arabada durmayı seviyo Allahtan şuana kadar heryere gittim oğlumla buarada 21 de tam 2 aylık olldu oğlum.gündüz uykuları çok kısa gitgel iş bitirmeye çalışıyorum.kendine bakmaya gelince ben doğum yaptım bir iki saat sonra kalkıp makyajımı yaptım biraz sıkıntılı geçtiği için yüzüm kırmızı noktalarla dolmuştu.ve hala aynı tempoda devam ediyorum sorun sadece kilolarım:(54 kiloyla hamile kaldım 74 le doğurdum ve 64 düm inmiyo tek sorunum bu.onuda takmamaya çalışıyorum bebeğim mutsuzluğumu hisseder diye.kendimizi bir bırakırsak toplaması zor oluyo herzaman dimdik durmalıyız.bunun için bir sebebimiz daha var artık.

şimdi eşleri gercekten anlayıssız olanlara lafım yok ama kızlar kabul edelım bizde az deyılız hani :)) tamam yardım etmelerı gerek ama onlardan bızım gıbı duygusal olmalarını beklıyoruz kızım cok gazlı bır bebek örnek verım gecen gece esım öyle bakıyor kızımın canı acıdıkca ben ağlıyorum sonra kalk ya dıye bağırdım hastaneye gıdıyoruz tamam askım dıyo nıye bağrıyosun cok ustune gıttığım zamanlar oldu suan kızım 46 gunluk sonra baktım olmıcak esım zaten alaha sukur her turlu yardımı yapıyo ama gece refaketcı benım kalksa napıcak uyanıyo uyumuyomu askım dıyo hoppp uyuyo butun işte kafası yığınla işle dolu sımdı ben kalkıp ondan ne medet umabılırım ne kadarda olsa ben butun gun evdeyım hafta sonu mukemmel bır temızlık yapıyo aksam bulasıkları yerlestırıyo sofrayı kuruyo getır götur bastan biraz ustune gıttım sonra toparladım kafayı dedım bu lohasalık dıkkat ettıkce buyucek bişy zaten pek te lohsa oldum dıyemem rahat gectı ne demısler ANALIK DOĞUŞTAN BIR KADINA VERILIR BABALIK ÖĞRENILIR ben anneyım ona bakmakla gerektığınde sabaha kadar uyumamakla yukumlu olan benım bence birazda ustlerıne gıtmıyelım tamam zor ınsan ıstıyo dısarı cıksın gezsın tozsun ama anne olmakta kolay deyıl hepınıze sevgıler biraz uzun oldu :)))
ya benim eşim başlarda çok iyiydi herşeye yardım ediyordu 1 ay geçti annem gitti adama bişiy oldu bütün gün evdesin nasıl yetiştiremiyosun çocuk bakmak sanki çok zor falan demeye başladı ama ramazandı hak veriyorum şimdi.:)

canım şımdı söyleyınce bazı cinslerım bana kızıyo ama amacım erkeklerı asağlamak deyıl ama bir kadın herzaman bır erkekten mantık derecesı daha yukarılarda ve ıstersek daha yuzeysel bak emın ol böyle zamanlarda daha cok uzaklasıyorlar ONLARDA BİR COCUK UNUTMAYALIM MALESEF BÖYLE :) esım kızıma gösterdığım ılgı kadar onada göstermemı beklıyo komık ama gercek papucum dama atıldı dusuncesı yerlesmesın dıye 2 çocuk bakıyorum biri kızım AÇELYA biride EŞİM ama onu cok sevıyorum ve onunla ılgılı mücadeleden hic usanmam cunkı her anlamda karsılığını göruyorum benım ıcın en ıyısını dusunen birine nasıl karsılık vermem kaldıkı bu askımmmmmmopuyorumnanaktan

Allahım bir an önce zayıflamak istiyorum :(( 74 le doğuma girdim 3.5 aylık oğlum şu anda 66 kiloyum.doğumdan önceki kilom 49.olmuyo kilo veremiyorum sırtım göbeğim bebat durumdayım.bazen aynada kendime bakınca nefret ediyorum vücudumdan.yardım edin bana ne olur.ne yapmam lazım.bebeğimde çok uslu maşallah beni yormuyo.ama sporda yapamıyorum bebeğim bırakıcak kimse yok.siz nasıl zayıfladınız:((

saat 7de uyanan bebeğimin altını temizleyip üstünü değiştirip karnını doyurup babasına postalıyorum.
mutfağa geçip kavaltı hazırlasam da genelde yemeğe fırsatım olmuyor, eğer eşim uyuttuysa o arada bebeğimizi, başbaşa kahvaltı yapıyoruz. babası gidergitmez uyanan meleğimi alıp salona geçiyorum, tv açıp izliyor ve bebeğimle ilgileniyorum. 12-1 gibi uyuyor ve hemen yatağımı, mutfağımı, salonumu topluyorum. işim bitiyor oğlum uyanıyor. karnını doyuruyorum, altını değiştiriyorum, her seferinde gaz sancımız başa bela. akşam 8-9a kadar bu şekilde geçiyor zaman. sonunda pes ediyor ve uyuyor. mutfağa geçip yemek yapıyorum. eşim 11den önce gelmiyor. o zamana kadar uyanan bebeğimi yine besleyip uyutuyorum. gece 3 kez uyanıyor ve saat yine sabahın 7si olmuş oluyor. yani mesai yeniden başlamış durumda :)
benim iki bebeğim var: eşim ve oğlum. oğluma uyanınca bakıyorum eşimin üstü açılmış, onun üstünü örtüyorum :)
çamaşır yıkama ve ütü yapma sorunum yok: kuru temizlemeler iyi ki var :))))
kilo durumundan ben de şikayetçiyim. 50 gün oldu ama hala doğum sonrası verdiğim 10 kilodan daha kilo veremedim. emzirmek zayıflatır diyorlar ama nerdeeeeee....
doktorum 4aydan önce spor yapma dedi :((((

Back