• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası kanama (rahim atonisi) geçiren var mı

phuket79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
565
602
103
arkadaşlar ben doğum sonrası kanama sebebiyle doğumun olduğu gün 2 defa kürtaj oldum biriken pıhtılar sebebiyle kabus gibiydi rahim toparlanmamış sezeryan sonrası kanama aşırı derecede devam etti ölümden döndüm.Rahim alınıcaktı o kadar kötü yani.benim merak etttiğim böyle bir deneyim yaşamış olup 2.doğumda da aynı şeyleri yaşayan varmı veya sorunsuz geçiren ,deneyimi olanlar cevaplarsa cok sevinirim.

arkadaşlar ben doğum sonrası kanama sebebiyle doğumun olduğu gün 2 defa kürtaj oldum biriken pıhtılar sebebiyle kabus gibiydi rahim toparlanmamış sezeryan sonrası kanama aşırı derecede devam etti ölümden döndüm.Rahim alınıcaktı o kadar kötü yani.benim merak etttiğim böyle bir deneyim yaşamış olup 2.doğumda da aynı şeyleri yaşayan varmı veya sorunsuz geçiren ,deneyimi olanlar cevaplarsa cok sevinirim.

mrb bende geçen hafta normal doğum yaptım benimde kanamam kesilmedi ve 2 kere kürtaj oldum bende tam kıyısından döndüm ölümün annem yanımdaydı doktorlar başıma toplanınca oda görmüş oluk oluk kan akıyomuş ben farkında olmadım hiç doktorum 10 yıl çocuğu yasakladı olursa aynısını kesin yaşarsın ve bu sefer rahim alınmasıyla bile kurtulamayabilirsin dedi ....
ben en başta doktormu bi hata yaptıda başıma geldi sandım ama değilmiş olabiliyomuş.
Allahım kimsenin başına vermesin.......

mrb bende geçen hafta normal doğum yaptım benimde kanamam kesilmedi ve 2 kere kürtaj oldum bende tam kıyısından döndüm ölümün annem yanımdaydı doktorlar başıma toplanınca oda görmüş oluk oluk kan akıyomuş ben farkında olmadım hiç doktorum 10 yıl çocuğu yasakladı olursa aynısını kesin yaşarsın ve bu sefer rahim alınmasıyla bile kurtulamayabilirsin dedi ....
ben en başta doktormu bi hata yaptıda başıma geldi sandım ama değilmiş olabiliyomuş.

yapma ya ,demek bi daha doğurma gibi demiş.moralim bozuldu.cok geçmiş olsun sanada ....

yapma ya ,demek bi daha doğurma gibi demiş.moralim bozuldu.cok geçmiş olsun sanada ....

yok canım sen korkma bende variste çok var onlarda sorun ve bidaha hamile kalırsam onlarda artacak sende yoksa korkma benim bacaklarım genital bölge dolu o yüzden sen korkma doktorum bana hamile kalırsan bozuşuruz dedi valla gerçi demesede bana yeter 1 kızım 1 oğlum oldu allah onlara sağlık versin yeter........

canım doğum anlarını anlatırmısın?
benim karnıma iki ebe bastırmıştı bunun etkisi varmı diye merak ettim ama bazı kişilerde normal bazen bastırmak gerekiyo doğumda diyolar.sende bastılar mı karnına?

1 yıl önce sezaryenle doğum yaptım.her şey yolundaydı ama 17. günün gecesinde musluktan akar gibi kanamam başladı.küçük bir şehirde yaşıyorum,gece 3 hastaneye gittim hiçbiri anlamadı ne olduğunu ve normal deyip gönderdiler.1,5 saat kadar oluk oluk kan kaybettim ,Allah yüzüme bakmış da gece fenalaşmadım.ertesi gün kendi doktoruma gittiğimde ölümden döndüğümü söyledi.içimde 'çikolatalı gofret' büyüklüğünde diye tarif ettiği bir pıhtı oluşmuş.1 hafta her gün muayene etti ve kanamayı kontrol altına alacak ilaçlar kullandım.çok şükür,kürtaja gerek kalmadan parça kendiliğinden eriyerek kanamayla düşmüş.yalnız doktorum bana 2. gebelikle ilgili hiçbir şey söylemedi,belki sizinkiler kadar zorlu geçirmediğimdendir.(tabi sizinkine göre öyle görünüyor benimki,en azından kürtaj olmadım) şimdi sizinkini okuyunca moralim bozuldu,bir hayli riski varmış demek ki:(

benim doktorumun dikkati kurtardı beniiii
allah bin kere razı olsun çok duyulmadık bişey yani sanki gerilerde kalmış gibi geliyordu.buralarda yaşayan arkadaşalrımızda yaşaıklarını paylaşırsa bundan sonra geçireceklerin en azından bilgisi olur..

benimbir arka daşım sordu prof rıza madazlı ya sordu.2.doğumda olabilirde olmayabilirde demiş yani illa olucak diye bişey yokmuş ama o psikolojiyle nasıl bir daha doğuma girilir bilmiyorum.kanlı aynı zamanda canlı canlı 2 operasyon gözümün önünde.:50:

canım doğum anlarını anlatırmısın?
benim karnıma iki ebe bastırmıştı bunun etkisi varmı diye merak ettim ama bazı kişilerde normal bazen bastırmak gerekiyo doğumda diyolar.sende bastılar mı karnına?

benim karnımada bastırdılar ama ondan olduğunu sanmam o bebeği çıkarmak için benim kürtajımı elle yaptılar ondan sonra kanama hiç durmadı sonra tekrar ameliyata aldılar ama ben epiduralliydim gördüm herşeyi yani bayıltmadan oldu

doktor hatası varmı yokmu çok kafam karıştı şikayet etsem araştırılsa falan bi faydası olumuki? nereye başvursam acaba?*

doktor hatası varmı yokmu çok kafam karıştı şikayet etsem araştırılsa falan bi faydası olumuki? nereye başvursam acaba?*
geç kaldık şikayette bence o an olsaydı belki ALLAHLARINDAN BULSUNLAR varsa bi hataları ne diyim geçenlerde hastaneye girdim aynı doktor başka bir hamileyle konuşuyodu hemen dedimki sakın bu kadına doğurtmayın beni öldürüyordu.kötü reklam:))

ben hala kendime gelemedim ya kafayı yiycem düşünmekten doktorum iyiydi bide hatalı diyorum deli gibiyim hala bu doğumla çok hevesim vardı hepsi kursağımda kaldı suçu varsa gebersin yoksada ne bilim şaşdım kaldım........

ben yaşadım ama doktorla ilgili bir durum değil,ilk anda ben de doktorumdan şüphelendim ve 2 doktora daha göründüm.ikisi de aynı şeyi söylediler.bu kişinin rahminin yapısıyla ilgili,senin rahmin kendini sünger gibi kapatmış ve dışarı akması gereken kan içerde birikerek pıhtılaşmış.zamanla büyüyünce doğal olarak rahim içerdeki yabancı maddeyi atmak için birden kendini bırakmış.yalnız o pıhtı parçalanmadığı için dışarı atılamayıp normal kanama yapmış.ondan sonrası malum,musluktan akar gibi kan boşanması...benim yaşadığım durumu 3 doktor da bu şekilde anlattı.

doktor hatası değil ben yaşamadım ama kızkardeşim yaşadı 2.bebeğindede aynı sorun oldu doğumdan 1 hafta sonra başlıyor kanama fakülte hastaneleri anlıyor durumu rahim kasılmamasına bağlıymış rahim kasılıp toparlanamadığı için kanama oluyormuş 2 bebeği düşünüyorsanız durumunuzu önceden anlatın sorun olmaz sanırım kızkardeşim 2.de olmaz diye düşünüp doktora bahsetmemiş 2 bebeğindede hastanelik oldu

doktor hatası değil ben yaşamadım ama kızkardeşim yaşadı 2.bebeğindede aynı sorun oldu doğumdan 1 hafta sonra başlıyor kanama fakülte hastaneleri anlıyor durumu rahim kasılmamasına bağlıymış rahim kasılıp toparlanamadığı için kanama oluyormuş 2 bebeği düşünüyorsanız durumunuzu önceden anlatın sorun olmaz sanırım kızkardeşim 2.de olmaz diye düşünüp doktora bahsetmemiş 2 bebeğindede hastanelik oldu
ben sorunun rahim yapisindan kaynaklandigini dusunuyodum ki oyle degilmis plasentanin parcasi rahimde unutuluyomus aman dikkat diyorum burda dr onemli rahim atmak icin ugrastigindan zavalli kanama yapiyomus hasta daha zavalli dr un sa durumu daha vahim yazik okumus amabosuna:)) allah onlardan bizim gibihamile ve aciz kadinlarikorusun

senin drun cocuk nasil oluyo bilmiyo sana soliyim bilenini bulursan sana detayli anlatsin

ben sorunun rahim yapisindan kaynaklandigini dusunuyodum ki oyle degilmis plasentanin parcasi rahimde unutuluyomus aman dikkat diyorum burda dr onemli rahim atmak icin ugrastigindan zavalli kanama yapiyomus hasta daha zavalli dr un sa durumu daha vahim yazik okumus amabosuna:)) allah onlardan bizim gibihamile ve aciz kadinlarikorusun

kızkardeşimin sorunu çözüldü doçent dr'a gidiyor kanamanın sebebi rahimle alakalı değilmiş iki gebeliğindede boşuna o kadar acı çekti hemotoloji hastanesinde araştırıldı kan hastalığı çıktı sanırım doğumdan önce ne kadar önce bilmiyorum hastaneye yatıcak tedavisi başlıycak çok kolay bir tedavisi varmış ama bebeği doğduğunda hemen emzirimiycek sizlerde iyi araştırın derim

merhaba kızlar aynı sorunu bende yaşadım,çok zordu....
doğumdan 5 6 saat sonra,benden acayip bi şekilde büyük parçalar çıktını hisettim...
anneme hemşireyi çağırmasını söledim,geldi ,baktı ve hemen dr. çağırdı....
sağıma dr. soluma ebe oturdu ,2 si birden karnıma basarak,bide alttan elleriyle kanı boşaltmaya çılştılar...
kalçadan iğnede yaptılar,bayılıcak gibi oldum...annemede gerekirse ameliyata alabiliriz dediler....:50:
1 ünitede kan verdiler

neyseki bu şekilde atlattım,kürtaj olmadım,sizleri okuyunca gözüm iyce korktu...
2. düşünüyorum çünkü....
acaba rahimle ilgili bi durum mu,tekrar olur mu:14:

Back
X