dogum sonrasi jinekolojik muayene :(:(:(:

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
42
oncelikle selam arkadaslar ben 20 gun once epidural sezeryanla dogum yaptim.Allah bagislasin bi kizim olldu. konuya geleyim. evliligim ilk 2 ayi iliskiye giremedim.kendimi cok kastim.vajinismusmuydum bilmiyorum.2 ay sonra kendi kendime atlattim.ama hala iliski sirasinda kendimi kasiyorum dr muayenesinde de canimi alicaklar gibi korkuyorum.dogumdan sonra yapilan jinekolojik muayene aklima geldikce ates basiyo.deneyimli arkadaslar bilgilendirirse cok memnun olurum.bu muayene sirasinda neler yapiliyor?

Öncelikle hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün tatlım:)
Bence bu kadar telaşlanma..Ben de 4 ay önce sezeryanle doğum yaptım. Doktorum kontrolde jinekolojik muayene yapmadı. Sadece ultrason ile karından baktı. Seninki de bu şekilde yapabilir bence.

her doktorun muayene şekli faklı olabilir
benim doktorum vajinal ultrasonla baktı sonra elle muayene etti yani çatala çıktım elle muayene esnasında rahim iyi toparlanmış dedi demekki öyle anlıyormuş toparlanıp toparlanmadığını

ben 7 ay önce sezeryanla doğum yaptım.4 ay sonra vajinal muayene oldım.inanın gece hiç uyuyamamıştım.dr.um erkek ve ben ilk defa böyle muayene olacaktım.giderken ağlamaklıydım. eşim ve annem bana gülmüşlerdi.sonuçta gittim ve o masaya yattım.dr. kendimi kasmamamı söyledi. bacaklarımın üstüne bir örtü serdi ve ucu top gibi bir aletle muayene etti .zaten o bölgeye ve alete jel.sürülüyor.sanırım 1 dk. bile sürmedi ve hiç canım acımadı. bence korkulacak birşey yok.kendimizi boşuna strese sokuyoruz.

aslından bu kişiden kişiye değişir ve olumsuz deneyim yaşayan kişiler, henüz bunu yaşamayan insanları kötü yönde etkileyebilirler. ben doğumdan sonra karından ultrasonla baktırdım çünkü bende de aynı korku vardı. smear testi yapılması gerekiyor hepimize. rahim kanserini önceden tespit etmek için. keşke bu kadar korkutulmasaydık boshayallersmile

22 gün önce doğum yaptım ve hala jinekljk muayeneye gitmedim.acaba bi sorun olur mu?normmal doğum ve içerde de dışarda da dikiş var

sende benim gibisin canım
benimde jinekolojik muayenede canımı alıyorlar sanki..
oysa acı falan da hissetmiyorum sadece korkudan kastığım için kendi kendime zarar veriyorum

epidural sezeryan sonrası 2 ay sonra çağırdı doktor beni
tabi benim aklıma hiç gelmemişti alttan muayene olacağım , muayene odasına çağırınca şok oldum nasıl yani gerek var mı buna falan derken oldu bitti (doktor halimi bildiğinden çabuk atlatıyorum)
ama benim doktorum muayeneden korktuğumu çok kasıldığımı biliyordu o yüzden gerçekten çok anlayışlı yaklaşıyor , ben tedirgin ve panik halde söylenirken o işini bitirmiş oluyor :)
doğum sonrası muayenede bi sorun olmadı ayrıca smear testi de yaptırdım.
İnan hiçbirşey anlamadım..

işin zor kızmı o yatağa yatıp bacağını açana kadar sonrası hemen geçiyor :)
sende bunu hatırlat kendine ve doktoruna bu durumdan rahatsız olduğunu söyle ki ona göre davransın sana canım.

ben normal dogum yaptim,dogumdan 1 ay sonra dikislerin durumunu ogrenmek icin kendim gittim muayeneye,bir de akintim vardi.Akinti icin suruntu aldi sadece ve speculumu kullanmayacagini daha erken oldugunu soyledi,ultrasonu da karindan yapti,dikislerim tam iyilesmedigi icin bu sekilde oldu sanirim ama bir dahakine artik farkli olacak :KK43: .Aslinda muayene beni korkutmuyor normalde ama normal dogumdan sonra o bolgeye uzun sure hic dokunmasinlar isterdim.Ama saglik icin,hic bi sey olmasa smear icin gerekli.

doğumdan 5 gün sonraki kontrolde ultrasonla karnımdan baktı, 40 kontrolünde ise jinekolojik muayene etti..çok zor çok kasıyoruz elde olmadan ama mecbur yapacak birşey yok..

sanırım bunu doktorların hastaya gösterdiği "mecburiyet" olarak değil, sağlığımız için bir "ihtiyaç" olarak görürsek kabullenmek daha kolay olur... siz hazır değilseniz kimse size zorla jinekolojik muayene yapamaz.. karından ultrason istiyorum dersiniz, doktor da size zorla diğerini yapmaz. ama rahim ağzı kanserine karşı korunmak için smear testi gerekli olduğu için vajinal muayene her kadın için bir sağlık tedbiridir.

ben doğumdan bir hafta sonra kontrole gittim dikişler için. kırkım çıkıncada rahim kendini toparlamışmı diye gittim. hem alttan elle muayene oldum hemde ultrason ile baktılar. dr bayan olduğu için çekinmedim. sonuçta bu sağlık şakaya gelmez. benim eşim benden fazla kasılıyo bu duruma o yüzden en baştan bayan dr bulduk. hem1 dak bile sürmüyo kadın şeyime bakmıyo bile eline eldiven giyip jel döküyo sonra elini sokup kontrol ediyo 10 saniyelik bişey.

2 normal doğum yapmama rağmen bende aklı çıkanlardanım..evet sorun sadece çatala çıkıp bacak açmak sonrasında acı yok çabuk geçiyo ama gelde anlat:bbo:

kızlar bişey dicem ben doğumdan sonra hiç muayene olmadım dr çağırmadı özel hastane olduğu halde kafam takıldı şimdi ..

X