• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası ilk kontrol ?

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
merhaaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım...şakkıdı
53 gün önce hiç istemeyerek bebeğimin hayatını tehlikeye atmamak için aniden sezeryanla doğum yaptım:emir_bebek: dr.um 2 ay sonra kontrole gel dedi biliyorum her yerde aynı değil ama ilk kontrol nasıl oluyor çok merak ediyorum
yani dr. aşağıdanmı muayene ediyor :utangac:tam olarak neler oluyor bana bilgi verebilir misiniz?

cnm benim normal doğumdu o yüzden aşağıdan dikişlerime bakmıştı doktorum sezeryanda da sezeeryan dikişlerine bakılıyodur heralde...

kimisi aşağıdan kontrol ediyomuş kimisi sadece üstten dikişlere bakıomuş gerçi bende dikiişş yok estetik oldu yapıştırma onun için neye bakacağını merak ettim
birde bnm yaramın üstünde (dikiş yerimde) tüylenme oldu nasıl yok edicem bilemiorum mikrop kapar die bişey sürmeye korkuorum :(

Canım,doktorun zaten sezeryandan olduktan belli bir zaman sonra bandajı çıkarıp bakmıştır duruma..Ben doğumdan 2 ay sonra kontrole gittiğimde,hem vajinal ultrasonla bakıldı rahmin durumuna hemde smear testi yapıldı..

violacım hastaneden çıkmadan bandajı açıp yenisini yapıştırdı 1 hafta sonra bandajı çıkarıp banyo yapabilirsin dedi
az kaldı bakalım gittiğimizde görücez artık

bende kntrole gıdıcem.benımde sezeryan sonrası estetıklı yapıştırma dıkış..knrolde dıkış ustunde kanama yara acılma yada herhangı bır anomalı varmı dıe bakar muhtemelen.ve senden smear testı ıstenebılır.korunma programı tavsıye eder.kan degerlınde dusukluk vara ılaç yazabılır.sıkayetlerıne baglı..

valla Allah'ıma çok şükür hiçbir şikayetim yok sadece arada ağrı hissediorum o da normalmiş bi arkadaşım var 4 ay oldu sezeryanla doğum yaptı hala aradasızlıo dio

normal muayene oluyorsun işte dikişlerine de bakıyor alttan da bakıyor

ben de son anda sezeryan olmustum dr um 6 hafta sonra cagirdi muayeneye.hem dikislerime bakti ultrasonda,hem de alttan bakti.ama turkiyede farkli galiba.

benım dr doğumdan 40 gun sonra yanı loğusalık bitince çağırıyor.normalde olsa sez.de olsa alttanda bakıyor ki rahım ne durumda tespit edilsin.benım doğumuma 1 hafta var ama ablamın 2 doğumunu da o yaptı ordan biliyorum.

Doktorum beni tam 6 hafta sonra muayeneye çağırdı. Vajinal USG ile baktı ve smear aldı. Hastaneden çıkarken şeffaf bir bant yapıştırıp banyo yapabileceğimi söyledi. Bir hafta sonra bandı tamamen çıkardım. Hergün kullanmam için bir pomad vermişti. Onu kullandım. Şimdi izim bile yok

Doktorum beni tam 6 hafta sonra muayeneye çağırdı. Vajinal USG ile baktı ve smear aldı. Hastaneden çıkarken şeffaf bir bant yapıştırıp banyo yapabileceğimi söyledi. Bir hafta sonra bandı tamamen çıkardım. Hergün kullanmam için bir pomad vermişti. Onu kullandım. Şimdi izim bile yok

bnm dr.da smear testi yapıyomuş vajinaya bir alet takılıyomuş acı hissettinmi acaba :kedi:

Back